VVV kan geen vuist maken in Eindhoven en verliest

VVV heeft vrijdagavond verloren van concurrent FC Eindhoven. In het Jan Louwersstadion werd het 2-0 voor de gastheren en daarmee naderen de Eindhovenaren ons op 1 punt. NAC heeft 2 punten minder, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan daardoor over ons heen stappen bij een overwinning.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was het duel redelijk in evenwicht, met FC Eindhoven iets gevaarlijker aanwezig op de Venlose helft. Maar voor de rest leken het twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Maar na 14 minuten wisten de Eindhovenaren door te breken via talent Caenepeel na een foutje van Fleuren en dat betekende direct de 1-0 voor FC Eindhoven.

Wederom kwamen de Venlonaren dus op een achterstand en moesten ze de achtervolging gaan inzetten. De eerste paar minuten werd er dan ook vol gezocht naar de gelijkmaker en leken de Venlonaren wat beter in het spel te komen, meer grip te krijgen op de tegenstander. Maar 4 minuten later sloeg het noodlot weer toe. Niet in de vorm van een tegendoelpunt, maar een blessure. Na een grove tackle moest Rutten het veld verlaten met een naar wat schijnt een stevige enkelblessure. Voor hem in de plaats kwam Bourdouxhe.

Tot overmaat van ramp werd het nog erger. 10 minuten na de 1-0, ging opnieuw Niels Fleuren in de fout met een terugspeelbal en daardoor wist Vandeputte te scoren: 2-0 voor Eindhoven. Dit kon nog wel eens een hele vervelende avond worden zo. Al helemaal wanneer Caenepeel de 3-0 op zijn schoen had, maar gelukkig voor ons schoot de aanvaller langs.

VVV liet de koppen niet hangen en bleef de aanvallers zoeken. Maar de goede bedoelingen van de Venlonaren kwamen niet door; Foute passes en goed verdedigen van de tegenstander frustreerden de geelzwarten. Paulissen was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn direct genomen corner belandde op de paal. Daarmee was ook de ruststand van 2-0 bereikt. Steijn had aanvallende plannen met het team, want in de tweede helft werd Torino Hunte ingebracht voor Niels Fleuren. De jubilaris die vandaag zijn 350e competitieduel speelde, zal met weemoed terugkijken op zijn prestatie.

VVV was beter in de tweede helft. Ze hadden meer balbezit en speelden veelal op de helft van de tegenstander. Waar het de Venlonaren aan ontbrak was die laatste aanvallende fase en een dosis geluk. Ze kwamen er jammer genoeg niet doorheen. Het balbezit werd niet omgezet in kansrijke situaties en dat is toch zeker een benodigheid wanneer je doelpunten wilt maken. Hunte had nog een grote dubbele kans, maar het wilde maar niet lukken voor de Venlonaren.

Opoku kwam in het veld voor Resida, maar helaas kon ook hij vrijdag geen doorbraak forceren voor de Venlonaren. VVV kreeg een groot aantal corners, maar wisten deze niet te converteren tot een doelpunt. Uiteindelijk tikten de minuten weg en werd de eindstand 2-0 bereikt in het nadeel van de geelzwarten. Niet alleen kwam een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden ten einde, maar wist VVV ook voor het eerst in 23 wedstrijden niet te scoren. Geen leuke feiten, maar wel de keiharde waarheid. VVV was niet bij machte of punten te halen en daardoor ziet het de voorsprong op Eindhoven en NAC slinken.

De Venlonaren hebben nu een speelronde vrij en die tijd kunnen ze goed gebruiken om zich weer helemaal op te laden voor wat belooft een spannend slot van de competitie te worden. Vrijdag 1 april spelen we thuis tegen FC Den Bosch en dan moeten we er weer staan!

Statistieken
FC Eindhoven – VVV-Venlo 2-0 (2-0)

Scoreverloop: 14. Caenepeel (1-0); 24. Vandeputte (2-0)
Gele kaarten: Kastaneer, Vandeputte (FC Eindhoven); Hunte, Van Crooij (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3168

Scheidsrechter: Martens

Opstelling FC Eindhoven:
Swinkels, Van den Buijs, N’Toko, Caenepeel (90. Koç), Van den Hurk (76. Van Hout), Vandeputte (85. Vink), Deschilder, Massop, Swinnen, De Wilde, Kastaneer

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten (18. Bourdouxhe), Kruijsen, Buwalda en Fleuren (46. Hunte); Nijholt, Paulissen en Sevinç; Van Crooij, Seuntjens en Resida (67. opoku)

22 Responses

1. RuiverCity

Een veel mannelijker Eindhoven heeft een terechte overwinning behaald. VVV mist de as; Promes, Post, Opoku. Zonder die drie is Seuntjens geen topspits meer. Wellicht zijn de ogen van de Fleuren fans vanavond open gegaan. Harde werker maar technisch en tactisch onder de maat. Paulissen en Resida weer heel zwak. Van deze nederlaag sta ik niet te kijken. VVV is zonder de drie eerder genoemde spelers kwalitatief minder dan Eindhoven. NAC staat theoretisch tweede en Eindhoven staat al op één punt. Harde feiten maar wel de realiteit.

1. Goodie

Dat Fleuren gister niet goed speelde en met 2 cruciale fouten voor de nederlaag zorgde dat klopt. Maar ik vind Fleuren over het gehele seizoen gezien gewoon degelijk spelen. Bourdouxhe probeerde gister ook aanvallend wat te brengen, maar verdedigend was hij ook vrij slecht.

1. Jungske

Als hij slecht speelt mag dit ook benoemd worden en vrijdag was hij dramatisch. Daarom ook terecht gewisseld, maar dat is iets anders dan afkraken om het afkraken. Vorig jaar was dat van Crooij en nu moet Fleuren de kop van jut zijn.

2. Louis van Gaal

Man,man,man….. Fleuren op links was een drama en verantwoordelijk voor de 1-0. Fleuren op rechts was een drama en verantwoordelijk voor de 2-0. Fleuren gewisseld met de rust pffffffff.. terecht. Wat was dae slecht !!!!! En ik weet niet wat die Hunte tussen de middag had gegeten maar die was ook drama. Née, ze hebben niet verloren omdat Eindhoven zo goed was, want die waren ook bagger, maar door de wedstrijd werer slap te beginnen en door 2 persoonlijke fouten van Fleuren….

3. Ben

Er werd niet gevoetbald. Uiteraard de belangrijkste spelers waren er om verschillende redenen niet bij, maar met 11 man begin je topics aan een belangrijke wedstrijd, niet dan? Sorry, maar dit keer zeg ik, het komt door de Chinezen! Hoeveel geld levert zo iets op?

1. Hmm viel mee er werd wel gevoetbald maar het was zo nu en dan slordig plus werd er niet goed omgegaan met de kansen die er waren waardoor ze niet echt dreigend werden. Heb in de tweede helft alleen maar VVV zien aanvallen maar het kwam er gewoon niet uit. De eerste helft was jammer dat er persoonlijk fouten ervoor zorgen dat je de wedstrijd verliest. Dit Eindhoven was ook niet sterk gisteren maar we missen gewoon op dit moment 4 sterkhouders en eigenlijk het hele as van je team. Als je dan ziet dat we ongeveer de helft van de wedstrijd met Sevinc en Kruijsen als centrale verdedigers voetbalt zegt dat denk ik genoeg.

4. Ben

Er werd niet gevoetbald. Uiteraard de belangrijkste spelers waren er om verschillende redenen niet bij, maar met 11 man begin je toch aan een belangrijke wedstrijd, niet dan? Sorry, maar dit keer zeg ik, het komt door de Chinezen! Hoeveel geld levert zo iets op?

5. jason

Alle ballen op fleuren, alle ballen op fleuren

Zelfs bij hem zat het dus blijkbaar tussen de oren wat er gebeurt is afgelopen week. Bedankt “supporters”!

lang leve De Koel

6. Goodie

Eindhoven wilde niet voetballen, VVV lukte het maar niet. Dat uitgerekend Fleuren nu 2 cruciale fouten maakt na afgelopen maandag.. ook Fleuren terecht gewisseld in de rust. Maar goed, Fleuren speelt dit seizoen prima en heeft credits opgebouwd bij het publiek. Ik vond niemand goed eigenlijk, misschien Dekkers. Veel kansen heeft Eindhoven niet gehad, wel hele grote.

1. jason

Dekkers goed ? mwah Uit z’n scherpe hoek en ook nog een behoorlijke afstand van het doel mag niemand scoren naar mijn mening en dan heb ik het over de 1-0. Verder loont het om tijd te rekken in nederland. In de 2e helft is volgens mij een kwartier gevoetbald. Wanneer geeft een scheidsrechter eens gewoon 10 minuten extra speeltijd ivm tijdrekken. Ga eens in Engeland kijken zou ik zeggen daar doen ze dat namelijk wel.

Lang leve De Koel

7. sultana

Snel vergeten deze bagger wedstrijd, maar wat een vette rode kaart was de overtreding op Rutten???????? schandalig, hopelijk komt hier onderzoek naar door de KNVB. Moreno sterkte ga je missen, wat was je goed in vorm! Wat is dit elftal zwak zonder Post en Promes, werk aan de winkel voor de ts na dit seizoen wat versterkingen betreft. Verdediging zeer zwak als Promes en Rutten weg vallen. Wanneer verwachten we Promes terug weet iemand dat? Forza VVV tegen Den Bosch gewoon weer drie punten????

1. LJ

Achteraf straffen kan niet meer omdat de scheidsrechter de situatie al beoordeeld heeft met een gele kaar. Had hij dat niet gedaan dan was het wel mogelijk geweest.

8. Meuske

Waarom was Donkers er eigenlijk niet bij want dat vind ik wel een waardige vervanger voor Rutten zoals vaker gebleken. Gauw vergeten en 2 weken rust zal iedereen ook weer goed doen. Hoop dat Post en Promes weer snel aansluiten en dan ziet de wereld er weer anders uit. Forza VVV

9. Meuske

Die Westley kan die er er echt helemaal geen reet van of wat? Die zal de jeugdspelers van West Ham niet echt adviseren om naar Venlo af te reizen om hier ervaring op te komen doen toch??

1. Westley zat niet bij de selectie. Tegen Telstar en Jong Ajax wel hierdoor kon hij niet spelen. Maar volgens mij is hier al teveel aandacht aanbesteed in de media. Die jongen is zeer positief over VVV, de trainingen en alles eromheen. Je moet misschien eens met hem gaan babbelen dan weet je hoe hij erover denkt :). Zijn vader (hoofd jeugdopleidingen WHUFC) zat afgelopen vrijdag op de tribune. Als het allemaal zo dramatisch was kwam hij niet naar Nederland om wedstrijden kijken en de verrichtingen van VVV te volgen. Daarnaast heeft meneer Westley volgens mij pas bij de SAR van WHUFC nog zich zeer positief uitgesproken over VVV.

10. mats

Jammer maar het maakt geen reet uit! In de play-offs moet VVV. Er weer staan. Tegen E’hoven, NAC of Emmen…wat maakt het iit! Die zijn alledrie in principe dlechter dan VVV. Pas dán moet er gewonnen wordem.

11. marcel

Laten we vooral niet vergeten waar we vandaan komen, en dan mag je gewoon concluderen dat VVV toch flinke stappen vooruit gemaakt heeft in vergelijking met de afgelopen seizoenen. Er worden veel leuke wedstrijden gespeeld, met veel (net zoveel als de afgelopen 2 seizoenen samen?) en mooie doelpunten. Helaas dat er veel punten verspeeld zijn tegen de zogenaamde ‘kleintjes’. gedurende het seizoen lijken de verwachtingen flink opgeschroefd, waardoor het voor de reguliere competitie op een jammer-net-niet seizoen bestempeld lijkt te gaan worden. echter vantevoren was al bekend dat VVV met een smalle, kwalitatief hogere selectie ging werken. schijnbaar is het wegvallen van de as promes-post-opoku toch net iets teveel van het goede.
    Natuurlijk is het jammer dat er veel punten verspeeld zijn tegen tegenstanders waarvan je het niet verwacht. aan de andere kant we draaien een leuk seizoen, met wellicht iedereen fit, een leuk slot in de play-offs. Veel positiefs gezien dit seizoen, en minder negatiefs dan in de voorgaande jaren, en het seizoen is nog niet voorbij. Even door de zure appel heen bijten, en dan hopelijk knallen in de play-offs.