VVV verliest kansloos bij Vitesse

VVV-Venlo heeft op de kortste dag van het jaar niet aan het langste eind mogen trekken. De Venlonaren leden een kansloze nederlaag tegen de Arnhemmers. 

In het Gelredome, dat na het kickbox-gala van zaterdag razendsnel was omgeturnd tot een voetbalstadion, zat Hans de Koning met Stan Valckx op de tribune. Hij zal ook geschrokken zijn van het niveau dat VVV vooral de eerste helft op de mat neerlegde. VVV-Venlo werd vanaf de eerste minuut met de rug tegen het eigen strafschopgebied gezet. Het enige wat de Venlonaren deden was de bal tegenhouden, ver naar voren schoppen en wachten op de volgende aanvallende actie van de Arnhemmers. Méér hadden de Venlonaren niet in te brengen. De Venlonaren misten vooral snelheid en creativiteit. Het middenveld werd compleet overlopen en de voorwaartsen stonden zo ver uit elkaar dat ze elkaar onmogelijk konden vinden.

Niet echt logisch om met Soriano en Opoku in de aanval te  beginnen. Twee spelers die de snelheid en dynamiek missen om via een counter toe te slaan. 

Voor het eerste half uur gespeeld was, keken de Venlonaren al tegen een terechte 2-0 achterstand aan. Eerst was het Bazoer en vervolgens Matavz die de wedstrijd op slot gooiden. Keeper Kirschbaum zag er bij beide doelpunten niet goed uit. 

De rust werd met een 2-0 achterstand bereikt. VVV had tot op dat moment nul (!) schoten op doel gelost en geen enkele corner weten te creëren.

Na de rust kwamen de Venlonaren iets beter in het spel maar overtuigend was het allerminst. Wright kwam al vroeg in het veld voor Soriano. Wright speelde een verdienstelijke tweede helft. Was hedenmiddag de dreigendste Venlonaar. Helaas was hem een doelpunt niet gegund al was hij er dichtbij. 

Vitesse ging een paar versnellingen lager spelen zodat VVV iets sterker leek dan in het eerste bedrijf. Echter stond het vizier van de voorwaartse niet goed anders had een tegendoelpunt er zeker in gezeten.

Dat het uiteindelijk ook nog 3-0 werd, was een blunder van scheidsrechter Siemen Mulder en de VAR. Bryan Linssen leunde opzichtig op de schouders van Nils Röseler. Zijn kopbal ging over doelman Kirschbaum in de verre hoek, 3-0.

VVV probeerde nog, maar verder dan enkele speldenprikjes kwam het niet.

Hierdoor gaan we op een 16deplek de winterstop in. Geen rooskleurig vooruitzicht. Het niveau van deze selectie MOET in de winterstop verhoogd gaan worden want met deze selectie gaan we het niet redden.

Werk aan de winkel voor Valckx en De Koning! 

Namens Venlonaren wensen wij u prettige feestdagen en een gezond en sportief 2020.

Vitesse – VVV-Venlo 3-0 ( 2-0 )
Doelpunten: 27. Bazoer 1-0, 30. Matavz 2-0, 71. Linssen 3-0.
Scheidsrechter: Siemen Mulder
Gele Kaarten: Bero, Buitink (Vitesse), Linthorst, Kum (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 13.454

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen, Linthorst ( 61. S. Janssen ), Post, van Ooijen, Opoku, Soriano ( 61. Wright ), Sinclair ( 80. Yeboah ).

Opstelling Vitesse: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark, Bero, Bazoer ( 86. Oukili ), Foor ( 75. Vroegh ), Dicko ( 82. Buitink ), Matavz, Linssen.

2 Responses

 1. pierre

  Zojuist naar het kerstdiners van de voorzitters van de Limburgse clubs op L1 geluisterd.
  Volgens Marco Boogers is de selectie goed genoeg om zich te kunnen handhaven in de eredivisie.
  Alleen als er spelers weggaan zal er gekeken worden naar versterkingen.
  Ik krijg het idee dat men op bestuursniveau de ernst nog niet inziet of dat men nog niet wakker is.
  Wel heeft VVV investeerders weten te vinden om de begroting te kunnen verhogen naar 12 tot 15 miljoen om structureel in de eredivisie te kunnen blijven.

 2. Zal wel aan mij liggen maar daarmee wil Bogers dus zeggen dat we met deze aanvallers degradatie moeten kunnen ontlopen. Ik zag laatst de paashaas ook nog gezellig een kop koffie drinken met sinterklaas….. net zo geloofwaardig.

Leave a Reply