VVV verliest met 3-0 van NAC en is uitgeschakeld!

VVV-Venlo is helaas uitgeschakeld in de halve finale van de Jupiler Play-Offs! Dit betekend dat het seizoen ten einde is en we minimaal nog 1 seizoen in de Jupiler League bivakkeren.

VVV begon sterk aan de wedstrijd en had meteen de intentie om de wedstrijd te controleren en zo nu en dan op de counter gevaarlijk te zijn. Maar het was niet VVV maar NAC Breda die een enorme kans kreeg in de 6de minuut. Onze linkervleugelverdediger Niels Fleuren wilde de bal door het midden uitverdedigen maar de bal was veel te kort op Buwalda die met een sliding nog redding probeerde te brengen. NAC nam over en speelde keurig de bal breed op Seuntjens die een goede strakke voorzet leverde. Spits Fernandez schoot de bal op doel maar onze keeper Niki Mäenpää kon gelukkig redden.

NAC werd iets feller en sterker en probeerde zo snel mogelijk de 1-0 op het bord te krijgen. Maar echte grote kansen werden er niet gecreerd. VVV bleef compact spelen en wachtte de kansjes af.

Die kansjes kwamen doordat VVV degelijk en risicoloos bleef voetballen. In de 34ste minuut werd Randy Wolters door Ligeon getorpedeerd die ook een gele prent hiervoor kreeg. Niet Nijholt maar van Crooij nam dit keer de vrij schoppen. Vito legde keurig de bal in de 16 waar Promes bijna de 0-1 binnen kon koppen. In de kluts kon NAC toch nog redden. De hoekschop die daarop volgde was VVV ook gevaarlijk. In de rebound kon Randy Wolters inschieten, dat gebeurde ook maar het schot van Wolters miste richting en ging naast.

NAC was best zwak maar wist door slecht uitverdedigen en foutjes van de verdedigers kansen krijgen. Rechtervleugelverdediger Joppen kopte de bal te hard terug waardoor Niki Mäenpää niet meer kon redden. De hoekschop die volgde was ook gevaarlijk. Onze Finse doelman die normaal gesproken zeer sterk keept maakte een kleine blunder. Maar gelukkig glipte de bal onder hem door waardoor het nog een hoekschop werd. Gelukkig liep het goed af voor VVV.

Maar het bleef helaas voor VVV niet bij een 0-0 ruststand. Het was toch NAC Breda die de score wist te openen. Na een aantal kansen waarbij onze doelman zich uitstekend herstelde bleef het hoekschoppen regenen voor NAC. Na een hoekschop en enorm geklungel achterin door 3 verdedigers kon Fernandez vrij inschieten. Dit werd ook meteen de ruststand. Jammer aangezien VVV de eerste helft controleerde en redelijk goed speelde.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft waarbij VVV veel meer risico moest gaan nemen. Als er snel de 1-1 zou vallen bleef VVV in de race voor een plekje in de finales. Helaas gebeurde het omgekeerde en kwam NAC veel beter uit de kleedkamers.

De ploeg uit Breda was vele malen sterker in de tweede helft en het bleef kansen regenen voor de ploeg uit Breda. VVV kwam niet onder de druk vandaan. Meteen in de eerste minuut van de tweede helft kreeg NAC een enorme kans om de marge te vergroten en VVV echt uit te schakelen maar deze werd gemist. VVV had wel nog wat kansjes waaronder in de 49ste minuut na een vrije trap. Vito van Crooij nam wederom de vrije trap en plaatste de bal precies op de 16. Uiteindelijk na gefrommel werd de bal makkelijk uitverdedigd.

Er kwam veel meer leven in de wedstrijd door beide partijen. Maar NAC bleef oppermachtig en kansen creëren. De ploeg had al meerdere malen de 2-0 op het bord kunnen schieten maar ook NAC is niet een geweldige ploeg en schoot alles over of naast. Het was eigenlijk wel al duidelijk dat er eerder door NAC gescoord zou worden dan VVV. Er was nog een strafschop moment waarbij Seuntjes in de 16 werd aangetikt door Promes maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Naar onze mening had een strafschop kunnen zijn en zwijnde VVV!

Trainer Steijn besloot in tegenstelling tot eerdere wedstrijden vroeg in de 2de helft in actie komen en risico te nemen. Pim Balkestein kwam in het veld voor Nijholt. En de tactiek werd meteen aangepast. Lange ballen volgde en wat was vooral pompen of verzuipen.

Toen ook Promes mee naar voren kwam was het vooral verzuipen voor de Venlonaren. De tactiek mocht niet baten en het bleef kansen regenen voor NAC Breda. Niki Mäenpää wist nog een aantal inzetten te redden maar ook hij kon VVV niet meer redden. Al snel volgde de doodsteek voor VVV-Venlo, de 2 en de 3-0 werden snel gemaakt. VVV-Venlo probeerde nog te voetballen en een eretreffer te maken maar ook dit lukte niet.

Dit was het dan! Het seizoen is ten einde voor VVV-Venlo. Helaas spelen we nog minimaal 1 seizoen in de Jupiler League. We willen hierbij iedereen alvast bedanken voor de enorme steun het afgelopen seizoen en vooral de laatste 2 weken waarbij iedereen weer het geloof had dat VVV de Eredivisie kon gaan halen. Helaas is het niet gelukt!

Statistieken
NAC Breda – VVV-Venlo 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 43. Fernandez (1-0); 70. Naah (2-0); 74. Fernandez (3-0);

Gele kaart: Amieux, Ligeon (NAC Breda); Voorn, Balkestein (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 16.800

Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Voorn (71. Kruijsen), Nijholt (61. Balkestein) en Post; Wolters, Platje en Van Crooij (82. Gijzen)

Opstelling NAC:
Ten Rouwelaar; Ligeon, Marcellis, Drost en Amieux; Matic, Naah, Seuntjens (79. Suk) en De Zeeuw; Tighadouini (86. Zschusschen) en Fernandez (76. Borahsasar)

18 Responses

 1. RuiverCity

  Helaas. Over en sluiten. Twee verschrikkelijke ploegen gaan uitmaken wie er gaat promoveren. VVV dus niet. Voor Valckx en Co. de taak om er voor te zorgen dat er een goede selectie staat voor het nieuwe seizoen. Nu kan hij bewijzen wat hij kan. Ten slotte is het te hopen dat Roda niet gaat promoveren want dat is voor VVV qua sponsoren en supporters uit Midden-Limburg een slechte zaak.

 2. Ben

  Sorry, ook ik ben fan van VVV, maar we waren de gehele wedstrijd totaal kansloos.
  We hadden, niets in te brengen tegen een, ja hoor, een erg zwak NAC, dat in de eredivisie niets heeft te zoeken. Marcellis, de Zeeuw, wat zijn die spelers afgegleden.
  Onvoorstelbaar, dat we na de prachtige wedstrijd van afgelopen vrijdag, zo weinig op de mat brachten. Geen enkele speler haalde het niveau van afgelopen vrijdag en na de 1-0 van Fernandez was de wedstrijd gelopen. De tweede helft had niet hoeven worden gespeeld.
  Ik blijf graag de wedstrijd van vrijdag in herinnering houden, fijne wedstrijd.
  Seizoen voorbij, eindconclusie is dat we het jaar snel moeten vergeten, niet een jaar waar we over 5 jaar nog over spreken. Veel spelers zullen ons gaan verlaten, daar hoeven we niet rouwig om te zijn.ner zullen nieuwe spelers voor in de plaats lomen, bij voorkeur jongs uit de streek, die hebben voor mij een streepje voor.
  FORZA VVV! Tot eind juli, begin augustus, ik ga voorlopig naar Marokko.

 3. brise continu

  …tsja…in ruim 300 minuten Play Off voetbal niet éénmaal scoren….dat zegt alles…teleurstellend saai seizoen wordt redelijk afgesloten…
  pssst…zo ff sprietse!!

 4. Meuske

  Dit is natuurlijk jammer maar toch niet geheel onverwacht want met deze ploeg de Eredivisie in was leuk geweest maar niet echt een garantie voor succes. VVV moet nu gewoon zorgen een fatsoenlijk uitgebalanceerd elftal op de been te krijgen. Jongens waar nog rek in zit en gedurende een seizoen kunnen groeien want ik denk dat we in een vijver gaan vissen waar niet echt de toppertjes zitten. Hoop dat we Buwalda Promes en Post kunnen behouden want dat is een goede basis om verder te gaan bouwen. Teleurgesteld maar wij zijn wel wat gewend als VVV supporter, op naar volgend seizoen. Forza os VVVke

 5. supportertje

  Einde van een seizoen, dat eigenlijk geen ereprijs verdiende. VVV heeft die ook niet gekregen, maar heeft zich uiteindelijk wel gerevancheerd tegen NAC, ondanks het verlies. Vooruit kijken nu naar het nieuwe seizoen en wat er komen gaat. Dat doe ik met meer vertrouwen dan het vorige seizoen. Er gaan dingen veranderen, hoe doet er niet toe, als we maar weer trots kunnen worden op ons cluppie. Dat is mijn uitgangspositie en uiteraard weer vanaf de tribune met een nieuwe seizoenkaart.

 6. Depor

  Ik stond er overigens van te kijken hoe zwak Fleuren speelde. Hij kreeg veel ruimte maar weet na tich jaar betaald voetbal nog steeds niet wat hij daar mee moet doen. Alleen maar pass-jes breed en terug. Fleuren heeft geen enkele meerwaarde meer. Liever een jeugdspeler die zich daar de komende jaren kan ontwikkelen.

  1. YowVVV

   Fleuren reken je nu waarschijnlijk af vanaf het moment dat Balkestein en Promes in de spits speelde. Hulpeloos alleen stond hij centraal, dat ligt niet aan hem maar een bepaalde keuze. Fleuren vind ik de laatste maanden juist erg sterk, zit er feller en korter op, daarnaast bemoeit hij zich al meer met het aanvalsspel. Keep your hands up for Niels!

   1. sultana

    Heb je de wedstrijd gezien gisteren? Fleuren was de slechtste, veel balverlies en constant stond de speler die hij moest verdedigen vrij. Niels valt door de mand als hij een snelle buitenspeler moet dekken, hij komt dan veel tekort. Je maakt mij niet wijs dat er geen betere linksback te vinden is, kan best zo zijn dat velen hem de hand boven het hoofd blijven houden maar wil VVV kunnen bouwen voor de toekomst dan is het verstandig om niet meer met Fleuren door te gaan.

    Toch heb ik genoten van een geweldig slot van de competitie, met als hoogtepunt de wedstrijd afgelopen vrijdag thuis tegen NAC! Ik ben benieuwd met welke spelers Valckx op de proppen gaat komen. Forza VVV

 7. jason

  Zo effe de min en pluspunten van gisteren:

  Plus:
  -bier in de bus op heen en terugreis

  Min:
  -lauw bier in de bus op de heen en terugreis
  -buscombi
  -het uitvak
  -vvv is de enigste club die vrijwillig met 10 man speelt (vito van Crooy)
  -het tijdrekken van nac. Voetbal blijft de enigste sport waarin tijdrekken loont
  -het opeens weg zijn van de ballenjongens achter beide doelen na de voorsprong van nac
  Waarom treed de knvb hier eens niet tegen op dmv boetes
  -voorspelbaar voetbal van vvv daar er nul creativiteit/loopvermogen in het team zit
  -volwassen mensen die kinderachtige liedjes zingen. bah wat een niveau

  Lang leve De Koel

 8. Meuske

  Dat vind ik nu ook want Selman zijn ontwikkeling staat momenteel helemaal stil en dat neem ik de Ts zeer kwalijk. Deze jongen moet spelen en niet bij jong of toekijken vanaf de tribune nee SPELEN!!! Was vorig jaar verkozen tot talent van de jupiler leauge door de VI als ik me niet vergis..

 9. YowVVV

  Kunnen we tijdens de zomerstop niet wat kosteloos klussen aan/bij de Koel. Meneer Berden / Hai, laten we volgend seizoen eens voor het kampioenschap gaan! Waarom niet, durf te dromen. Strijd in De Koel! Gaas!

Leave a Reply