8 Responses

 1. Een beetje een geflateerde overwinning voor jong Ajax.
  VVV speelde gedeeltes van de wedstrijd helemaal niet zo slecht, maar liet een aantal 100% kansen liggen, jong Ajax deed dat een stuk effectiever.
  Minpuntje vond ik wel dat VVV probeerde druk te zetten, wat op zich een prima manier van spelen is, maar dat moet je dat dan wel met z’n allen doen. Een aantal spelers verzaakten op cruciale momenten waardoor de technisch altijd goed onderlegde spelers van een elftal als jong Ajax er onderuit konden spelen en dan delf je het onderspit!

  1. Nr. 077

   @Distortion

   Heb je de hele wedstrijd gezien? Zo ja, welke spelers vond jij op de cruciale momenten verzaken?

   Want op basis van de vier/vijf keer dat VVV op het schakelkanaal voorbij is gekomen (waarvan drie keer een tegengoal), kan ik zelf helaas niks concluderen…

   1. @Nr. 077
    Ik was idd bij de wedstrijd.
    Het was soms slecht te zien welke spelers specifiek verzaakten, maar het was vooral het middenveld dat op cruciale momenten niet aansloot bij het drukzetten. Met name Allouch en Kousidis zetten wel druk op de keeper en de verdedigers van jong Ajax, maar die konden dan vervolgens bij het opbouwen de bal kwijt aan de middenvelders van jong Ajax die vrij stonden waardoor het druk zetten niet veel zin had.
    Rick Kruys hamerde er in het begin van de wedstrijd door zijn aanwijzgingen ook steeds op dat er druk gezet moest worden, maar op een gegeven moment zag hij ook dat niet iedereen meedeed met het drukzetten en stopte hij met aanwijzingen daaromtrent.
    Na afloop gaf Rick Kruys ook aan dat er slecht verdededigd werd bij de tegendoelpunten.
    Bij de 2e goal van Ajax zag Ketting er niet goed uit, maar verder verdedigde Ketting uitstekend en heeft hij ontzettend veel ballen oderschept. Opbouwend kan het wel beter bij Ketting, als hij opstoomt vanuit de verdediging wil hij de bal nog wel eens naar de verkeerde kleur spelen.
    Bij de 3e goal zie je dat Simon Jansssen alleen maar achteruit loopt en Godts van Ajax veel te dicht bij het doel komt en met een eenvoudige schuiver gemakkelijk kan scoren.
    Bij zo’n actie zie je dan weer dat Simon Janssen geen verdediger is. Maar zijn aanvallende kwaliteiten worden wel steeds beter, zijn passing en voorzetten zijn tegenwoordig over het algemeen prima en ook zijn schoten op doel zijn nu soms echt gevaarlijk, dat is wel eens anders geweest…

   2. Goodie

    Het druk zetten is al het hele seizoen een probleem. Er ligt altijd een gapend gat tussen de aanval en het middenveld. Een beetje team voetbalt hier onderuit.

 2. chretien

  Ik was er niet bij, ik kan dus niet veel zeggen, maar als je zelfs van laagvlieger ajax verliest…. Waor geit det haer….. volgende wedstrijd komt de koploper naar Venlo…. FORZA VVV!

Leave a Reply