VVV-Venlo

VVV verliest met man minder van Groningen

Ondanks dat het Vasteloavend is en de binnenstad propvol is met carnavalsbezoekers gaat de Eredivisie gewoon door. Ditmaal met een uitwedstrijd in het Hoge Noorden, tegen Groningen. Een duel dat voor de winterstop in een doelpuntloos gelijkspel eindigde maar waar Jerold Promes er eerst werd afgestuurd maar later weer terug het veld in mocht komen.

Promes is zoals bekend er vandaag niet bij en daarom zal hij vervangen worden door Damian van Bruggen. Ook Susic is geblesseerd en werd vervangen door Peter van Ooijen op het middenveld en in de aanval was er een plekje vrij voor Opoku. Drie wijzigingen in de basis dus ten opzichte van afgelopen week tegen Heracles Almelo.

Bron: VVV-Venlo

Het zou een knotsgekke eerste helft worden maar toch duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Pas na tien minuten was er het eerste echte gevaar. Een lastige bal van Mahi werd slecht verwerkt door Unnerstall waardoor Kaj Sierhuis alleen voor Unnerstall de bal voor het inschieten had. Gelukkig voor ons raakte hij vol het aluminium. De Venlonaren kregen steeds wat meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een eerste kans voor Opoku, die de bal wild naast volleyde.

Danny Post. Al jaren met trots aanvoerder van onze club was de man die normaal bekend staat als notoire gele kaarten pakker. Sinds dit seizoen heeft hij al een paar keer mooi gescoord maar dit was toch echt een wereldgoal! Uit een afgeslagen corner ramde hij de bal vol in de kruising! En stil was het Hitachi Capital stadion.

Nog maar net bekomen van het doelpunt werd er alweer naar de stip gewezen, een vrij makkelijk gegeven penalty. Ook al was het wegdraaien dom van van Ooijen.  De penantie werd feilloos benut door Mahi en het stadion veerde weer op.

Een overtreding van Moreno Rutten werd terecht bestraft met een gele kaart. Het nemen van de vrije trap nam veel tijd in beslag, waarom wist niemand eigenlijk. Totdat ineens Gözübüyük op een tv scherm ging kijken. Waarom weet niemand, maar hij trok de gele kaart in en veranderde de gele kaart in een rode kaart. Waarom mag Joost weten. Het zal wel een vergeldingsactie zijn van diezelfde Gözübüyük die zoals gezegd de rode kaart van Promes ineens introk. Als gevolg hiervan werd van Ooijen eruit gehaald en kwam Tristan Dekker erin voor zijn plaats.

Groningen werd sterker met tien man en dat viel ook te zien aan de kansen. Wederom Sierhuis raakte vol de lat en ook deze poging ging niet het doel in. Maar Groningen kreeg werd toch nog beloond voor het harde werken en drukzetten. Een domme verdedigende actie van Mlapa werd terecht bestraft met een tweede pingel en ook deze werd weer benut door Mahi.

De tweede helft ging voortvarend van start. Uit een afgeslagen ingooi werd de bal door Groningen een keer of twee naar voren gekopt maar Post kopte de bal weer terug. Wederom werd de bal door een Groningen speler gekopt, maar ditmaal werd de bal voor de voeten van Mlapa gekopt. De Togolese goalgetter had geen moeite om de bal in het net te werken en schoot zichzelf in de dubbele cijfers.

Het spel golfde op en neer, slordig was het af en toe wel maar spannend was het zeer zeker. Al helemaal toen nota bene Seuntjes een rush inzette. Seuntjes gaf de bal af op Opoku en die legde de bal weer goed af op Joosten die kon afdrukken. Helaas werd het schot door een Gronings been geblokt en was de kans verkeken. Aangezien de wedstrijd nogal flink op en neer schoot was hierna weer direct de beurt aan Groningen. Een vreemd maar knap schot van Bel Hasani verdween met een mooie boogbal in het doel achter Unnerstall dus mochten de Venlonaren weer van vooraf aan beginnen.

Dat Unnerstall nog steeds een bal knap uit het doel kan houden bewees hij enkele minuten later weer. Een schot van te Wierik verdween richting de kruising, maar toch hield Unnerstall de bal goed uit het doel. Uit de daaropvolgende corner was het weer Sierhuis die een grote kans miste. Ook de ingevallen El Hankouri kreeg nog een grote kans. De geel-zwarten stond op dit moment toch echt met de rug tegen de muur en begonnen te kraken.

Toch kregen de mannen van Steijn weer wat grip op de tegenstander en werd er toch voor alles of niets gekozen. Damian van Bruggen ging eruit en werd vervangen door Jay-Roy Grot. Toch leken de kansen te keren, Ritsu Doan werd er met zijn tweede gele kaart uitgestuurd. Een wonder dat dit niet gewoon rood was want deze actie was 100% veel zwaarder dan Rutten zijn overtreding. Toch bleek dit helaas niet genoeg en was de ploeg moe gestreden. Ondanks dat het niet altijd geweldig was om te zien werd er weer volop strijd geleverd en was het helaas niet genoeg om toch een punt uit het hoge noorden te krijgen.

Op naar volgende week om de drie punten tegen Excelsior te grijpen! Forza VVV!

FC Groningen – VVV-Venlo 3-2.
Doelpunten: 20. Danny Post 0-1, 24. Mimoun Mahi 1-1 (strafschop), 40. Mimoun Mahi 2-1 (strafschop),
46. Peniel Mlapa 2-2, 64. Iliass Bel Hassani 3-2,
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Gele kaart: Doan (FC Groningen).
Rode kaart: 88. Doan (FC Groningen, twee keer geel), 34. Rutten (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 16.757

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Van Bruggen ( 81. Grot), Röseler, Kum, Van Ooijen ( 37. Dekker), Post, Seuntjens, Opoku, Mlapa, Joosten

22 Responses

 1. beek

  Ik vind de rode kaart terecht evenals de penalties. VVV heeft zich kranig geweerd.
  Opoku vond ik voor zijn langdurige blessure een goede voetballer. Nu valt hij me niet mee. Ik vind dat hij zijn krediet verspeeld heeft. Mlapa kan me ook niet bekoren. Laat Van Ooijen in godsnaam staan. Misschien moet je Seuntjens spits maken en het middenveld aanvullen met Linthorst en/of Susic.
  Zaterdag moeten we winnen!!!

  1. mats

   Die rode kaart was onterecht! Dat zag iedereen behalve jij blijkbaar.
   En wat je ook niet ziet is dat Mlapa meer eredivisieduels maakt dan Seuntjens…

   Wat je dan wel weer goed ziet is dat VanOoijen nietvewisseld had mogen wordne n dat Opoku het niveau noet aankan.
   Als VVV nou echt eens door wil selecteren dan is het volgend haar dikke doei Opoku én Seuntjens!
   Het zijn toffe kerels en (zeker Seun) hebben VVV veel moois gebracht, maar dit werkt gewoon niet meer.
   Dit elftal kan denk ik zoveel meer……

  1. sultana

   Mee eens Mats, waarom van Ooijen wisselen en Opoku laten staan? Sorry maar dan begrijp je het als trainer niet! Met Opoku in de basis speelt VVV met 10 man, van Ooijen heeft snelheid die laat je altijd staan! Tactisch sloeg Steijn wederom de plank mis vanmiddag, en die scheids is een thuis fluiter. Rode kaart onterecht, eerste penalty idem, tweede penalty terecht, dom van Mlapa. VVV speelde een prima wedstrijd maar als je dan door zowel de scheids als de var benadeeld wordt daar valt niet tegenaan te voetballen. Opoku na zijn blessure niet meer waarde voor VVV, strik erom en weg met die gast! Op naar Excelsior thuis, hopen op drie punten want het gat met plek 17 is niet meer ver weg……..
   Forza VVV, wat een schitterend doelpunt van Post ?

   1. Gerardus

    Ik sanp die keuze wel enigszins. Van Ooijen heeft ook niet pure snelheid, vind hem een net niet speler die geen pure snelheid heeft. Vorige week vond ik hem ook zeer zwak. Steijn wou gewoon met twee kopsterke spelers voorin spelen zodat ze de bal makkelijker konden verlengen. Ik vind het alleen raar dat Opoku steeds voorin moet staan, zodra hij op het middenveld staat vind ik hem veel beter. Alleen als Opoku zorgvuldiger met zijn kansen om gaat heb je er een stuk meer van, hij komt toch een aantal keer goed in de positie voor een kans. En ook bij de kans van Joosten doet hij het goed. Maar goed, evengoed jammer.

   2. mats

    Nou wat een succes is het om soortgelijke spelers als Mlapa, Joosten, Grot , Seuntjens en Opoku voorin te hebben die allemaal als een dolle de bal door staan te koppen naar….. ja, naar wat eigenlijk?

    Hoeveel doelpunten heeft dat fantastische doorgekop van die heren ons al opgeleverd?
    Nee dan die leipe pass van de-minder-snelle VanOoijen op Mlapa laatst dat de winst tegen WII opleverde!

    I rest my case…..

 2. roermond

  Jammerboys, gestreden als leeuwen, 1e penalty ten onrechte gegeven en rode kaart Rutten ook onterecht… De 2e gele kaart van Doan was gewoon direct rood…Dit ziet de VAR weer niet…Kortom 2x genaaid door de arbitrage…Verschil met plaats 16 blijft na vandaag gewoon 5 punten, dus niks aan de hand…

  1. mats

   Mee eens. Wat een strijders vandaag.
   Ondanks het verlies toch trots op de jongens.
   Maar als VVV echte vaste middenmoter wilt worden moeten er een aantal spelers weg.
   Opoku, Seuntjens en na vandaag ook Rutten.. ik vind het O’n goede speler maar hij kost veel te veel punten. Sorry Rutten!

 3. twiggy11

  We hebben ons goed geweert alleen jammer dat je na de rode kaart met 9 man verder moet er staan er wel 10 maar opoku tel ik niet mee jonge jonge war is die slecht dit seizoen ik snap Steijn niet wat hij daar nog in ziet ben benieuwd of hij een nieuw contrakt krijg normaal moet je dat verdienen maar als Steijn blijft zal hij wel een nieuw contrakt krijgen.

 4. jurgen

  Vvv heeft hard gewerkt vandaag dat is zeker positief, maar wat spelen ze regelmatig naïef en maken ze vaak de verkeerde keuzes, komt Serdar ook nog eens bij, dan weet je dat het een lastige middag wordt. Danny en Lars maken het verschil, mag hopen dat VVV zich al aan het oriënteren is, op de opvolger van Lars

   1. Lincoln

    Joa knul! Weet niet wat dit voor argument is haha.
    Maar goed vorig jaar pakte hij er een aantal dit jaar nog niet. Misschien beter voorkomen dat we eennpenalty weggeven, dan hoeft hij ze ook niet te redden.

   2. chretien

    Dat zogenaamde prachtige schot, de 3-2 voor Groningen was een schot dat Lars, in normale doen, zou hebben gestopt. Los, daar van is Unnerstall voor VVV een prachtige keeper. En, je hebt gelijk, volgens mij stopt hij geen penatlties….

   3. Gerardus

    Daar ben ik het niet mee eens. Kijk maar eens hoe die bal gaat. Die gaat precies langs drie man en daardoor kan Unnerstall ook pas heel laat de bal zien aankomen en dan zit er nog een lelijke stuit in. Ik denk wal dat als niemand voor de bal stond deze bal wel een prooi was voor Unnerstall.

   4. chretien

    Ik ben het me je in die zin eens, dat als er een vrije trap van die afstand wordt genomen, de keeper een grotere kans heeft om de bal te stoppen… Unnerstall beschouw ik als misschien wel de beste keeper in de eredivisie. FORZA VVV!

 5. Louis van Gaal

  VAR of geen VAR we krijgen veel te veel strafschoppen tegen, sommige discutabel maar soms geven we ze zelf te makkelijk weg en maken zelf de kansen die we krijgen niet af…komende zaterdag opnieuw top inzet zoals vandaag, het publiek achter het team en zit het hopelijk allemaal eens mee…

 6. RuiverCity

  Het team heeft gewerkt als paarden. Goed om te zien. Maar oh oh oh wat missen we gogme!!! Natuurlijk zit de VAR en scheidsrachter niet mee, maar VVV roept het ook wel erg makkelijk over zich af. Vorige week tegen Heracles door een licht duwtje strafschop tegen en zondag tegen Groningen twee keer (vooral die van Mlapa was oerdom).
  VVV kan hier veel van leren. Zelf doet men dit veel te weinig. Mlapa, Opoku e.a. moeten veel slimmer zijn in het strafschopgebied van de tegenstander.
  Als we het toch over doorselecteren hebben dan doe dat gelijk met Dekker. Wat speelt die jongen onthutsend zwak zeg. Net tegen Excelsior gaan we Rutten missen.
  Het gaat langzamerhand toch weer op het doemscenario van vorig seizoen lijken met zoveel nederlagen na de winterstop. Er zal tegen Excelsior gewonnen MOETEN worden. Dat wordt al lastig genoeg.

 7. john

  ik ga er van uit dat de rode kaart weer omgezet wordt in een gele , de kenners op t.v. zeggen allemaal dat de scheids zich laat leiden door de V.A.R. .

  dus seponeren die rode kaart , !!!!

 8. chretien

  Sorry, maar ik heb een andere wedstrijd gezien. Een zeer matige wedstrijd, 2 hardwerkende ploegen, maar de ene was kwalitatief nog minder dan de ander. Nee, het was geen beste wedstrijd, wel lekker spannend. Hoewel, als die schoten van Sierhuis er in waren gevlogen, dan was het wellicht een grote nederlaag geworden. Nee, we hadden niet veel n te brengen, zege groningen verdiend. Wat betreft de beide penalties, de uitspelende ploeg krijgt in beide gevallen wellicht geen penalty toegewezen. Zeker geval Mlapa, hij deed niets, Handwerker krulde zich als het ware om Mlapa heen…. Van mij mag Mlapa overigens nooit meer in de buurt van de eigen goal komen. Ik geef geen punten, maar vind dat Kun steeds beter gaat spelen, van Ooijen altijd meespeelt en Mlapa, ja, die kan niet voetballen, maar ik ken meer spelers die dat niet kunnen, maar volgens mij is het maken van doelpunten heel belangrijk, niet waar? Die dus altijd er in. FORZA VVV!

Leave a Reply