VVV-Venlo

VVV verliest onnodig van Utrecht

Woensdag 13 december mochten we weer. Altijd lekker om doordeweeks in december met hondenweer naar een zeiknatte Koel te mogen, dankjewel hé KNVB. Wel alle lof voor de meegereisde fans uit Utrecht. Door het hondenweer moest je goed opletten om geen natte voeten te krijgen in het stadion, eigenlijk schandalig. Maar stiekem toch wel heerlijk om naar een oud stadion te mogen waar deze problemen zich voordoen. Maar goed, we mochten wel weer en dan nog tegen een tegenstander waar we in de Koel al van hadden gewonnen. Wat een luxe!

Nou daar begonnen we dan. De Venlonaren in de vertrouwde opstelling en Utrecht in iets aparts. Wat vooral opviel bij Utrecht was dat alleen het centrale verdedigingsduo ouderwets op hun vaste positie speelde, de rest liep overal en nergens met veel positiewisselingen als gevolg. Het eerste doelgevaar kwam van onze most valuable player, Clint Leemans. Hij schoot een vrije trap van 35 meter op doel. Waarom ? Geen idee. De bal ging echter wel nog goed richting het doel maar het werd wel goed gestopt, met een hoekschop als gevolg.

Aan de kant van Utrecht probeerde Yassine Ayoub het eens met een kopbal. Utrecht werd wel langzaam sterker en de vele positiewisselingen betaalden zich uit. Moreno Rutten moest een Utrecht aanvaller zo ver achterna dat hij ineens als linksback stond. De Utrecht aanvaller gaf de bal goed voor op een andere aanvaller, die was net uit de rug weggelopen van Nils Röseler en die aanvaller liet de bal in het doel geraken. 0-1 na een minuutje of 20.

VVV liet zich niet kennen en toonde karakter. Vito en Ralf zette een aanval goed op en de bal kwam goed voor het doel. Helaas kwam Torino Hunte net niet uit met zijn passen en werd zijn schot geblokt.

Uit een volgende aanval zocht Vito het contact met oud VVV-er Willem Janssen. Hij werd geraakt maar ging makkelijk liggen. Uiteindelijk ontstond er opstootje. Lekker wat spanning en strijd erin. Ook lekker dat dit zich vertaalde in de wedstrijd. Waar Utrecht steeds minder het overwicht had. Utrecht was zo van de wap dat ze een perfecte steekbal gaven op onze eigen Lennart Thy. De Duitser die tot in Heerenveen nooit scoorde voor ons. Hij speelde wat klungelig de keeper voorbij wat veel tijd kostte maar schoot de bal nog op doel. Helaas stond daar een verdediger die hem, u raad het al, via de lat uit het doel schoot. Weer geen doelpunt voor onze hardwerkende marathonloper.

Toch gaf Thy de moed niet op. Een aantal minuten later gaf hij een voorzet tussen het doel en de speler in, de bal stuiterde door maar werd ternauwernood gered en VVV kreeg wederom een corner waar niets uit zou komen. Utrecht deed verder ook niet al te veel meer en VVV kon weer eens voor een puntje gaan zorgen als het zo door zou gaan.

De tweede helft was VVV nog steeds sterker maar er kwamen geen kansen. Pas na een uur kreeg Utrecht de tweede kans, het was Labyad die op doel schoot, maar de bal gekeerd zag worden door onze uitstekend keepende Torwart.

Steijn strooide er na een uur een tactische wissel uit. Rutten die zonder zelfvertrouwen leek te spelen ging eruit voor de man op de brommer, Tristan Dekker. Ook Opoku kwam erin voor Hunte. Een extra spits dus die ruimte moest gaan creëren voor de opstomende Dekker. Met Dekker kwam er meer diepgang en gevaar van de vleugel maar echt concreet werd dit gevaar niet. Een voorzet leidde uiteindelijk wel tot een kopballetje van Opoku.

Ook Roel Jansen werd er uitgehaald voor een meer opkomende back, Leroy Labylle dus. Ook hij werd een aantal maal gevaarlijk over de zijkant met strakke voorzetten maar helaas kwam er hier ook geen concreet gevaar uit. Helaas raakte na deze wissel Jerold Promes geblesseerd na een botsing, de Venlonaren moesten dus ook nog verder met een halve man minder.

Uiteindelijk werd VVV nog een paar keer dreigend met corners maar de ballen vielen net niet goed en kwamen steeds terecht bij een Utrecht verdediger. Het geluk bleek dus ook niet aan onze kant te liggen zoals in Groningen Mike te Wierik dit bijvoorbeeld wel had. De bal kwam gewoon niet goed en het bleef dus ook bij 0-1 van Utrecht. Helaas weer geen overwinning terwijl het wel weer had gekund. Daar hoeven we ons dus niet echt zorgen over te maken. Wel valt op dat het scorende vermogen van de voorhoede erg laag is wat wel enigszins zorgen baart.

Zaterdag wederom een kans met een vol uitvak? Ja daar gaan we voor! Die overwinning komt dichterbij en in een derby winnen van de nummer laatst? Lekkerder kan bijna niet! Dus koop hier de laatste tickets en zorg voor de steun die de ploeg verdiend!!

Tickets te koop via : https://voetbal.iticketsro.com/vvv_venlo/nl-NL/events/roda%20jc%20-%20vvv-venlo/2017-12-16_20.45/uitwedstrijd?back=2&area=a26aba27-2a0b-416c-8d1f-ed41c27f7a48&type=ga

VVV-Venlo – FC Utrecht 0-1.
Doelpunten: 24. Kerk 0-1.
Scheidsrechter: Manschot. Gele kaart:Seuntjens (VVV-Venlo), Klaiber, Van de Marel, Jensen (FC Utrecht)
Toeschouwers: 5.778.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten (62. Dekker), Promes, Röseler en Janssen (82. Labylle); Van Bruggen, Seuntjens en Leemans; Van Crooij, Thy en Hunte (62. Opoku).

 

10 Responses

 1. weloveyouvenlo

  Kom op venlonaren allemaal mee naar Duitsland ???? clupie steunen wordt een van de belangrijkste potten 5 2 of 8 punten met roda dus koop die tickets en schreeuw ze naar de overwinning

 2. kiekoputspelke

  Inmiddels worden de wedstrijdverslagen mij iets té jolig en ook het belachelijk maken van spelers van de tegenstander (in dit geval met name Ayoub) vind ik niet gepast voor een site als Venlonaren. Ook de (mislukte) woordgrap Labyrat stuit mij tegen de borst….

  Op een losse en leuke manier schrijven over de wedstrijd en andere zaken is natuurlijk prima maar nogmaals …. ik zie een tendens in de verslagen die IK niet heel erg goed vind. Daarnaast wemelt het werkelijk van de spelfouten en dit is ook irritant !

  Zie dat als goedbedoelde feedback, overleg samen eens hoe jullie dit zelf zien en hopelijk kunnen jullie er iets mee ?

  Succes.

  1. Ben het eens met je kritiekpunten en we gaan er zeker naar kijken. Doel was om het verslag wat persoonlijker en spannender te maken in plaats van die speelt de bal naar die en scoort. Dat hebben we ook verandert omdat we anders willen zijn dan de traditionele media. We willen emotie laten zien maar ik vind ook dat sommige verslagen en artikelen te jolig en niet serieus meer zijn.

   Zoals gezegd nemen we dit mee en ook spelfouten is niet echt waar we op zitten te wachten. Marja dan komen we toch weer met de riemen waar wij mee moeten roeien. Wij hebben geen budget om copywriters of journalisten in te stellen en het is vrijwilligerswerk van mensen die een VVV hart hebben.

   Persoonlijk ben ik iemand die kwaliteit op nummer 1 heeft staan maar misschien hebben het vele al gemerkt, door mijn werkzaamheden kan ik niet 100% geven voor de site en geven we andere mensen de kans zich te ontwikkelen en daar zitten soms missers bij maar daar leren we natuurlijk van. Discriminatie en spelers domme namen geven is niet de bedoeling dus ook daar zal ik strenger naar moeten kijken.

   Ik denk dat wij intern eens goed moeten gaan praten wat we willen gaan doen in de toekomst en waar onze krachten en zwaktes liggen. We willen meegroeien met de club maar op dit moment stagneren we en gaat de kwaliteit per week omlaag en dat is zeer zonde.

   We zijn ook op zoek naar nieuwe mensen die ons willen helpen maar zoals ik al zei zonder geld kom je niet ver. Hierbij als je zin en tijd hebt je mag zo aansluiten :).

   We hebben ook de laatste tijd wat server problemen wat we al jaren niet hebben gehad. Hierdoor is de site de laatste dagen een aantal keer offline geweest. We proberen hem zo snel mogelijk weer te activeren maar hiervoor zijn we bezig met onze hosting en bepaalde systemen aan de achterkant van de site te vernieuwen. Sommige dingen zijn verouderd waardoor er fouten in de systemen ontstaan. Hiervoor ook onze excuses. We doen ons best maar goed eerlijk is eerlijk dit is niet de sterkste periode van Venlonaren onder mijn leiding.

   1. Koelie

    Verontschuldigen is totaal niet nodig. Dan moeten ze zelf maar de stukjes schrijven.

   2. Oh jawel hoor maar goed heeft geen zin om in een discussie met je te voeren want je ziet je eigen fouten in nonsens niet in. Dus ik wil het dan ook hier bij laten.

   3. RuiverCity

    Haha. Als je een verslag typt krijg je allemaal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Niet te negatief want anders is VVV boos. Daar heb ik geen zin in. Ik mocht mijn eigen mening niet geven, gebaseerd op feiten trouwens! Sorry als ik de verslagen nu lees zie ik alleen maar eigen meningen. Die trouwens het woord RESPECT niet kunnen verdragen.
    Zo klaar hierover!

 3. kiekoputspelke

  PS: ik ben een blanke Venlonaer dus ik reageer niet omdat ik me door de opmerkingen over Ayoub en Labyad gediscrimineerd voel. Anders krijgen we hier weer reacties op 🙂

 4. chretien

  Onnodig verlies? Jammer dat ik het terug lees in het artikel. Nu vooral vooruitkijken naar de clash met onze vrienden in Kerkrade. Dat is meer dan een 6 punten wedstrijd. Ik hoop op een prachtig duel. Ik gun Roda dat ze het redden ondanks hun zwakke selectie, maar van ons VVVke mogen ze dit seizoen geen enkel punt bietsen. Op naar Kerkrade…

Leave a Reply