VVV verliest ook thuis van Jong PSV

VVV is er voor het 3e seizoen op rij niet in geslaagd om thuis te winnen van Jong PSV. Op een door regen geteisterde vrijdagavond verloor de Venlose formatie met 1-2 van de Eindhovenaren. Het is de tweede verliespartij achter elkaar en net zoals bij FC Oss, was deze nederlaag onnodig.

Dat het een lastige avond zou gaan worden, dat wist iedereen wel. VVV had heel veel balbezit in de eerste helft, maar kon daar weinig mee doen. Er was geen daadkracht. Daarnaast was er ook het gegeven, dat wanneer VVV in een kansrijke positie kwam, de arbitrage vaak beslissingen wisten te nemen die nergens op sloegen. Vanaf minuut 1 leek het alsof de scheids een PSV-pet op had.

Waar VVV veel op de helft van de tegenstander bivakkeerde, groef Jong PSV zich enigszins in en wachtte haar kansjes af. In de eerste helft heeft Jong PSV nauwelijks kansen gehad, maar de kans die ze kregen maakte ze behendig af: 0-1  voor Jong PSV. VVV ging de rust in met de wetenschap dat het de tweede helft een stuk beter moest.

Fleuren bleef achter in het kleedlokaal met Bourdouxhe als zijn vervanger. De aanvallend ingestelde speler was gevaarlijk met zijn acties en goede voorzetten.
Zoals al vaker dit seizoen, kwam VVV ontzettend goed uit de startblokken en kwamen ze in kansrijke posities terecht voor het doel van Jong PSV. Dit resulteerde in de 52e minuut tot een corner. Kruijsen nam de corner en legde hem panklaar neer voor Opoku: 1-1.

VVV bleef drukken, hard op zoek naar die verlossende 2-1. Maar helaas voor de Venlonaren, brachten de doelpalen en de uitstekende keepende Pasveer redding voor de Eindhovenaren. VVV leek zich stuk te lopen tegen een muur van rood-witten.

Een kwartier voor tijd bracht Steijn Vito van Crooij in plaats van Torino Hunte en ineens kwam er een stuk dreiging bij in de voorhoede. Het bleef bij dreiging, want de Venlonaren konden geen vuist meer maken in het restant van de wedstrijd. Maar waar de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, dacht de scheidsrechter er klaarblijkelijk anders over. Bij een corner genomen door Jong PSV, kwam de bal terecht op de arm van Opoku: penalty voor Jong PSV. Opoku kreeg geel en de penalty werd gescoord door de gasten uit Eindhoven.

Kort daarop volgde er een opstootje bij een vrije trap voor VVV en daar kreeg ik Opoku weer een gele kaart toegewezen, alleen de 2e gele kaart leidde niet tot een rode. Hetgeen een beetje vreemd is, maar dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje…

VVV verloor gisterenavond van Jong PSV, maar dit had absoluut niet gehoeven. Dit heeft te maken met verschillende factoren. De scheidsrechter was van een dramatisch niveau en de spelers wisten niet goed om te gaan met de kansen die ze kregen. Tel daarbij op dat VVV zo bezig was met aanvallen, dat ze een counter om de oren kregen hier en daar, en je hebt je oorzaak voor deze onnodige nederlaag te pakken.

We kunnen blijven balen, maar we moeten verder. Volgende week vrijdag staat er namelijk de belangrijke wedstrijd tegen een van onze concurrenten op het programma. We spelen dan thuis om 20.00 uur tegen FC Volendam. De Venlonaren kunnen zich nu volledig richten op die wedstrijd en zorgen dat de 3 punten nu wel in Venlo blijven.

Interviews
Schermafbeelding 2016-01-22 om 23.06.48
Maurice Steijn 
voor de wedstrijd; Ik vind dat wij uitstekend draaien.
(klik op de afbeelding om de video te bekijken)

Schermafbeelding 2016-01-22 om 23.08.04
Johnatan OpokuTerwijl ik normaal een rustige jongen ben!
(klik op de afbeelding om de video te bekijken)

Schermafbeelding 2016-01-22 om 23.11.24
Maurice Steijn na de wedstrijd; Met 11 tegen 15 is het lastig spelen.
(klik op de afbeelding om de video te bekijken)

Statistieken
VVV-Venlo – Jong PSV (1-2)

Scoreverloop: 9. Boljevic (0-1); 52. Opoku (1-1);

Gele kaarten: Opoku (VVV-Venlo); Koch, Paal (Jong PSV)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.753

Scheidsrechter: Van der Vrande

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren (46. Bourdouxhe); Post, Opoku en Kruijsen; Hunte (77. Van Crooij), Seuntjens en Resida

Opstelling Jong PSV:
Pasveer, Van Vlerken, Koch, Alberto, Poulsen (46. Heesakkers), Leemans, Lundqvist, Paal, Bergwijn (61. Scamacca), Vloet, Boljevic (74. Beto da Silva)

19 Responses

 1. RuiverCity

  Deze scheidsrechter was vanaf de eerste minuut aan het loeren hoe hij PSV kon bevoordelen. Ik weet zeker dat zijn slaapkamer vol hangt met PSV spullen. VVV mist echter ook het gogme om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Niettemin, als dit jong-PSV de toekomst is van het Nederlandse voetbal is het triest gesteld. Wat een angsthazen voetbal. Trouwens…hoe lang mag Resida nog blijven staan. Hij straalt geen enkele intentie uit om een man te passeren. Dribbelt wat op de vierkante meter en van de 10 ballen die hij heeft gaan er 10 achterwaarts. Waarom Hunte eruit die veel dreigender is en gefocust op de goal. VVV verliest 6 punten tegen 2 laagvliegers. Een harde constatering……

 2. mats

  Zonde. Maar goed. Liever nu punten morsen en weer vrijuit spelen dan de stress van eerste kunnen worden. Laat VVV maar in de luwte van de 3e/4e plek voorlopig en pieken in de nacompetitie 😉

 3. sultana

  Waar ik gisteren al voor vreesde is uitgekomen, onbegrijpelijk dat Steijn blijft vasthouden aan Kruijsen als vervanger van Post en Nijholt. Die jongen komt tekort voor dit niveau, geef Sevinc eens een kans slechter dan met Kruijsen kan het niet worden. Eigenlijk zegt het ook genoeg hoe belangrijk Post en Nijholt zijn, er gaat veel mis op het middenveld als ze er niet in staan. De scheids van vanavond wat een koekenbakker, wat zal hij lekker slapen onder zijn psv dekbed vanavond???? Kampioenschap gaat tussen Sparta en NAC. Op naar volgende week. Hopelijk dan weer 3 punten zonder mevrouw Kruijsen????

 4. beek

  Tegen verdedigend spelende ploegen of als ze op achterstand komen, heeft VVV het moeilijk. Dan zie je toch te weinig voetbalvernuft. Veel gaat hoog op Seuntjes.
  Misschien komt het ook wel door onze vleugelspelers. RuiverCity is terecht niet tevreden over Resida, maar Hunte vind ik ook niet sterk. Opoku speelde ook niet zijn beste wedstrijd. (Ik meen dat hij twee keer geel kreeg.) Bourdouxe vond ik prima invallen en ook Cruijssen deed het niet slecht.

 5. Dfence

  opoku wint elk duel de hele wedstrijd.. je krijgt 3 a 4 100 %kansen…. je moet een penalty en rood krijgen…. kansen genoeg dus…
  balbezit 80 20… psv 4.keer in hele wedstrijd in de 16 geweest… puike wedstryd van vvv… en nu kom maar op met iedereens negatieve commentaren. ..

 6. roermond

  Genaaid aan alle kanten…wat een kut-scheids deze koekenbakker trad vanaf de eerste minuut niet op tegen het irritante tijdrekken vsn de kleine lampekappen uit Eindhoven. ..weigerde in de eerste helft een duidelijke penalty te geven aan vvv en de rode kaart te trekken voor de psv-er…vergat okopu de rode kaart te geven en floot alles tegen ons…vond dwt Steijn zich nig inhield. ..maar come on venlo. .forza vvv. ..hopenlijk tegen de wijdbroeken 3 punten vrijdag. ..

 7. Koelie

  1-0 is fout van Kruijsen. VVV had de kansen moeten maken. Scheidsrechter was een pannenkoek. Benieuwd welke voetbalervaring hij heeft. Maar als trainer moet je gewoon je mond houden.
  Steijn heeft contractverlenging binnen en verliest prompt. Hopelijk blijft het hierbij.

 8. RuiverCity

  Kruijsen verspeelt bij de 1-0 de bal ja. Maar de bal komt 30 cm voorbij Fleuren. Wat doet hij? Laat de bal rustig doorgaan en zijn directe tegenstander aannemen en voorzetten. Fleuren had de fout van Kruijsen heel goed kunnen herstellen. Daarvoor is hij tenslotte verdediger en is het zijn taak om ballen te onderscheppen. Kruijsen was een van de betere gisteravond!

  1. supportertje

   Kruijsen deed het niet slecht, maar het feit blijft dat hij diegene aanleiding gaf tot de 1-0. We kunnen ons op dit niveau geen fouten van dat kaliber veroorloven op het middenveld. VVV is wat dat betreft niet snel genoeg om dit te herstellen, en dat heeft het verleden al meermaals uitgewezen. Maar al met al deed VVV het gewoon goed, maar hadden toe moeten slaan na gelijk komen. Helaas lukte dat niet. Want als dat wel was gelukt hadden we hier niet meer over geleuterd.

 9. jason

  vvv speelde een zeer matige eerste helft gisteren. Psv bleef makkelijk overeind. Bij de tegengoal was er idd balverlies van Kruijsen op het middenveld echter de goal valt pas een halve minuut later. Tijd zat voor de defensie zich te herstellen van dit balverlies dus, echter fleuren blokt de voorzet weer eens niet en in het centrum stonden ze te pitte. Scheidsrechters kijken ook elke week de samenvattingen en deze scheids heeft ongetwijfeld de makkelijk gegeven penalties voor vvv tegen almere gezien. Seuntjes wordt idd effe vastgehouden maar hij gaat te makkelijk liggen en dan kan ik me voorstellen dat je hiervoor geen penalty krijgt. Wat me heel erg irriteerd in nederland is dat tijdrekken hier loont. er waren in de 1e helft zeker 3 langere blessurebehandelingen plus het constante tijdrekken van psv en dan geef je natuurlijk 1 minuut extra speeltijd?? Plus de gebruikelijke 3 minuten na 90 minuten. Kijk eens naar engeland waar ze tijdrekken gewoon bestraffen met extra speeltijd van vaak wel 8 minuten. Tweede helft was een stuk beter echter de 2e wilde er mede door pech niet in. Wat de penalty betreft. Hoeveel discussies moeten we nog hebben over penalties door hands? De spelers gaan een duel aan bij een corner en dan kan de bal op een hand vallen. Geen extra hands. Zou geen kans voor psv worden en toch wordt het een 100% kans omdat er een penalty gegeven wordt. En dan ook nog de speler een kaart geven. waarvoor? Voor het aangaan van een duel ? Al met al een teleurstellende koude avond.

  Lang leve de toekomstig vernieuwde Koel

 10. Goodie

  Scheidsrechter heeft die publiek provocerende angsthazen aan de overwinning geholpen. Psv was vanaf de vroege 0-1 tijd aan het rekken en bij elk dode spel moment van VVV de bal nog ff weg aan het tikken, de hele wedstrijd lang, en er word niet eens tegen opgetreden! Kan me niet voorstellen dat er geen onderzoek word gedaan tegen deze scheidsrechter. Hoe kun je een speler 2x geel maar geen rood geven? Laat maar weer zien dat deze scheids niet bij de les was en maar wat aanplaarde. Resida lijkt geen actie meer durven te maken en de voorzetten continu tegen de tegenstander aan te schieten. Ik hen Bourdouxhe goed zien invallen, dat mag ook gezegd worden.

 11. ger

  Ik moet toch echt bij mijn stelling blijven, ik zou zeggen Kruijsen naar Fortuna en Sevinc laten spelen.
  Maar wel fijn dat de trainer voor z’n spelers opkomt ook in het openbaar.

 12. Nederkoorn

  Hoezo ‘de scheidsrechter dacht daar klaarblijkelijk anders over’. Je kunt veel van de man zeggen, maar die pingel was natuurlijk terecht, laatste minuut of niet.

 13. jason

  Jullie weten zo zeker dat de penalty terecht was. Onderstaande staat in het regelement van de KNVB mbt hands:

  Hands houdt in, dat de speler de bal opzettelijk met de hand of arm speelt/raakt. De scheidsrechter moet het volgende in overweging nemen: 
  de beweging van de hand naar de bal (niet de bal naar de hand);
  de afstand tussen de tegenstander en de bal (onverwachte bal);  de positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat er altijd sprake is van een overtreding; 
  de bal raken met een voorwerp dat in de hand gehouden wordt (kleding, scheenbeschermer etc.) wordt gezien als een overtreding; de bal raken door met een voorwerp te gooien (schoen, scheenbeschermer etc.) wordt gezien als een overtreding.

  Ik kan maar tot een conclusie komen. Onterechte penalty

 14. supportertje

  De scheidsrechter zocht en hij vond. Je kunt hem er voor geven, je kunt ook kiezen om dat niet te doen. Naar de regelgeving had hij dit niet moeten doen, maar hij wilde een punt maken. Al met al een zwakke scheids, met zwakke assistenten, waar van VVV het dupe werd. VVV heeft goed gevoetbald en liet zien dat ze een ploeg zijn. In ieder geval stukken beter als die overbetaalde PSV lampjes uit Eindhoven die de wedstrijd cadeau kregen. We moeten door en Volendam komt er aan, daar dan maar weer opnieuw beginnen en zorgen dat we uiteindelijk nacompetitie spelen met als doel de eredivisie. Vol achter ons cluppie blijven staan is nu belangrijk.

Leave a Reply