VVV verliest thuis van laagvlieger Telstar

VVV-Venlo heeft zichzelf een hele slechte beurt bezorgd door tegen Telstar met 1-2 te verliezen. De Venlonaren mogen zich deze nederlaag zelf aanrekenen. Vanaf de eerste minuut speelde VVV-Venlo met lood in de schoenen. Ballen kwamen niet aan en er was totaal geen aansluiting richting Seuntjens. De spits die de laatste tijd zo trefzeker was stond in de aanval op een eiland.

De flankspelers aan Venlose zijde zaten totaal niet in de wedstrijd en dit zou zo de volle 90 minuten duren. Geen enkele keer kwamen van Crooy of Resida hun directe tegenstander voorbij. Daarbij opgeteld dat de middenvelders, Post, Nijholt en Opoku geen diepgang hadden maakte VVV-Venlo aanvallend lam.

Telstar stelde daar ook vrij weinig tegenover. De ploeg uit Velsen heeft niet bepaald het beste team uit de Jupiler League en dit was op het veld overduidelijk te zien. Toch kwamen de Velsenaren door geklungel in de Venlose verdediging op voorsprong. Een groot aandeel in deze treffer had de zeer sterke spits met rugnummer 9. Het was een genot om naar deze fysieke spits te kijken. Zowel Promes als Buwalda hadden de handen vol aan hem.VVV-Venlo kreeg enkele kansjes maar veel meer dan dat konden de Venlonaren de eerste helft niet brengen.

Het centrale duo na de pauze bestond uit Promes en Buwalda. Rutten ging rechtsback spelen en Haagen was het kind van de rekening en mocht in de kleedkamer achterblijven. Veel leverde deze wissel niet op. Daar waar veel supporters hoopten op een herhaling als tegen Helmond Sport kwam men bedrogen uit VVV-Venlo speelde in een veel te laag tempo en de echte wil om de bal te heroveren was er vanavond niet. Telstar bleef daardoor vrij simpel overeind en speelde de bal geregeld zonder problemen rond.

Dat VVV toch nog op 1-1 kwam was wel verdiend, maar ontstond door een van richting veranderd afstandsschot van Nijholt. Net daarvoor had Seuntjens met een prachtige volley de lat geraakt. Daar waar iedereen hoopte dat VVV zou doordrukken na deze gelijkmaker viel de 1-2 aan de andere kant. Keeper Deckers redde nog heel knap op de aanstormende Telstar speler maar de terugspringende bal werd alsnog in het doel gewerkt door goed aansluiten vanaf het middenveld. De verdediging zag er op dat moment niet goed uit. Veel te slap ingrijpen veroorzaakte wederom een achterstand.

Telstar wist deze 1-2 voorsprong over de streep te trekken. Een fluitconcert viel VVV-Venlo ten deel. Daar waar de Venlonaren in Breda nog iedereen verbaasde met een geweldige pot voetbal, de wil om te winnen en ook met een tomeloze inzet speelde liet men vanavond, geheel onnodig, 3 belangrijke punten liggen.

De technische staf zat vanavond blijkbaar ook vol ongeloof naar de verrichtingen op het veld te kijken. Vanuit de dug-out werd er amper gecoacht. De witte leeuwen uit Velsen genoten ondertussen van deze zeer onverwachte overwinning. VVV-Venlo verliest vanavond 3 duren punten en maakt een valse start in de tweede periode. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Den Bosch tegen de plaatselijke FC.

Verslag geschreven door Ruivercity

Samenvatting

Interviews
Schermafbeelding 2015-10-17 om 00.42.01
Trainer Maurice Steijn; “Moeite met op deze manier verliezen” (klik op de afbeelding om het filmpje te zien)

Schermafbeelding 2015-10-17 om 00.42.10
Gianluca Nijholt; “Dit was VVV onwaardig”

Statistieken
VVV-Venlo – Telstar 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 17. Maletic (0-1); 66. Nijholt (1-1); 67. Serrarens (1-2)

Gele kaarten: Fleuren, Post, Nijholt (VVV-Venlo); (Telstar)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.200

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Buwalda, Promes (76.Hunte), Haagen (46. Rutten) en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Resida

Opstelling Telstar:
Zonneveld; Van den Houten, Korpershoek, Serrarens, Keurntjes (66. Schet), Maletic, Van Essen, Tutuarima, Tissoudali, Knol, Berkel

33 Responses

 1. De eerste 10 minuten begon VVV nog best aardig. Men was redelijk fel, verstoorde snel de opbouw van Telstar, die op dat moment de bal dan ook nog niet over 2 meter bij elkaar in de voeten kregen. Een eenvoudige 4-0 moest haalbaar zijn leek me zo. Maar na die eerste 10 minuten zakte het langzaam als een kaartenhuis in elkaar. Daar waar in Breda elke klutsbal voor de voet van een venlonaar viel, daar viel gaandeweg de wedstrijd de bal steeds vaker richting tegenpartij. Na 60 minuten had ik zoiets van…. laat maar hangen… dit wordt echt zo’n wedstrijd waarin het gewoon niet gaan lukken. En inderdaad, alles zat tegen en geen greintje geluk. Dit soort k.t wedstrijden zitten er helaas altijd wel eens tussen in een seizoen alleen jammer dat dat net bij de start van de 2e periode is en dat je op de ranglijst een leuke klapper had kunnen maken vanavond. Maar het zat er helaas niet in. Te veel spelers die ver onder de maat voetbalden en er viel vanavond helaas weinig lijn te ontdekken in het spel van VVV. Jammer dat een ploeg die 2 tot 3 keer aan de goal van de tegenstander is geweest er dan wel onverdiend met de 3 punten vandoor gaat.

 2. Goodie

  Telstad nog geen punt in uitwedstrijden, maar uiteraard kunnen ze dit bij ons wel weer, met behulp van de scheids. Hele zwakke wedstrijd waarin voor mij Buwalda en Opoku dramatisch waren en de beste aan onze kant net na rust er in kwam. Ga is trainen op hoekschoppen.. we hebben lengte maar het hele seizoen wordt er niet uit gescoord. Jammer van deze wedstrijden maar we moeten door. Den Bosch uit, altijd lastig maar met het spel en inzet van de andere wedstrijden dit seizoen moet dat ook kunnen.

 3. RuiverCity

  VVV speelde onverklaarbaar met lood in de schoenen. Dit Telstar was slechtste ploeg sinds jaren in de Koel. En net als FC Oss behalen ze een overwinning in de Koel. Trouwens de malaise was overal in het stadion gaande. Microfoon van Houtermans werkte niet. Halve stadion had geen geluid. Hele zure en dure nederlaag!

  1. Gerardus

   Slechtste ploeg in jaren vond ik toch Fortuna en RKC. Telstar had tegen Eindhoven en Sparta zoals eerder gezegd in de voorbeschouwing het beste van het spel en de pech dat ze niet wonnen. Deze wedstrijd wonnen ze dan wel verdiend en dit was dan ook wel een collectieve wanprestatie van Steijn en de spelers. Met Hunte vanaf het begin rendeert de ploeg beter dan met v Crooy. Dit komt alleen maar omdat HUnte het veld breed houd waardoor Fleuren erover heen kan komen en zo de tegenstander achteruit wordt gedrukt. Dus ik denk dat dit vooral met Steijn zijn tactiek heeft te maken heeft. Verder leek ook echt niemand er meer geloof in te hebben en zag het er moedeloos en wanhopig uit. Op naar volgende week dus…

 4. supportertje

  Vanavond vol goede moed naar de Koel, onderwijl verheugend op een leuke partij voetbal. VVV had de laatste tijd laten zien dat ze er mochten staan. Mijn god, wat een deceptie vanavond, en met klote zin naar huis gegaan. Het was op de eerste 10 minuten na niet om aan te zien. Ik waande mij terug naar de vorige seizoenen. Hadden de heren gedacht dat het, oh het is telstar

 5. mats

  Elke keer als je even denkt dat VVV in een winnende flow komt krijg je dit soort kutwedstrijden. Telstar!!! Bloody hell man.
  Ik hoop dat Steins er een fikse straftraining tegenover zet stelletje lamzakken.

 6. Meuske

  Zoooo jammer, beide benen op de grond, hoofd uit de wolken en even geen euforische stemming meer want keihard afgestraft dat is wat ze werden helaas. Hoe is dit in godsnaam mogelijk? Waar was het hard werkende, vooruit knokkende VVV gebleven? Wat een deceptie en teleurstelling en zo onnodig want ze kunnen het wel dat hebben we toch ook gezien afgelopen weken. Het spel was net zo triest als het weer gisteren en wat ging ik weer met een klote gevoel naar huis waar ik met een heel ander gevoel vertrok. Hoop dat dit eenmalig was en dat iedereen binnen de spelers groep ervan bewust is dat dit beneden alle peil was. Maar niet bij de pakken neer zitten want we moeten verder en dat is dan ook wel weer fijn want volgende week kunnen ze het weer rechtzetten en laten zien dat dit een foutje was.

 7. RuiverCity

  Als je als VVV zijnde zo slap aan een wedstrijd begint moet je je diep schamen. VVV is geen ploeg die even over een mindere tegenstander heen loopt. Als VVV niet elke wedstrijd 100% inzet toont is het maar een middelmatig ploegje. Tevens een brevet van onvermogen dat de technische staf deze ploeg niet op scherp heeft kunnen zetten en tijdens de wedstrijd amper coachte en vuur in het spel kon brengen. Steijn had tijdens de rust gewoon 3 wissels moeten toepassen om een voorbeeld te stellen. Je zou maar wisselspeler zijn bij VVV. Erg veel kansen krijg je niet onder Steijn (Zie Sevinc).

 8. kenfen

  Waarom in codenaam alles diep werd gespeeld is me een raadsel dit was wel heel erg makkelijk te verdedigen totaal geen variatie.. Hoe is dit in godsnaam mogelijk Waarom zit in zo’n geval de technische staf als zoutzakken op de bank

 9. bear664

  Het spel was inderdaad bedroevend slecht … maar wat speelde de scheidsrechter ook weer een trieste hoofdrol.
  Aan de 0-1 van Telstar ging buitenspel vooraf, aan de 1-2 een overtreding, de doorgebroken Resida werd neergehaald zonder de bal te raken (corner) en in de tweede helft ziet hij een handsbal in het strafschopgebied van Telstar over het hoofd.
  Waar 2 weken geleden tegen Helmond Sport de scheidsrechter in de rust nog door de waarnemers tot de orde werd geroepen, gebeurde dat nu blijkbaar niet. Jammer.

 10. Meuske

  Hey Brise, als je niets fatsoenlijks kunt zeggen blijf dan lekker weg want die nare lucht die jij verspreid zit toch niemand op te wachten. Dacht dat er op de wc waar je nu hong geen Internet was maar helaas………Moewaaaahhh

 11. sjengske07

  Volgens ingewijden wordt er te weinig getraind. Als je ziet bij andere clubs zijn er dagen bij, dat twee keer wordt getraind. Als ik me goed herinner was dat ook bij de Bock. Het schijnt, dat onze trainer 1 x per dag voldoende vindt. Nou misschien een paar extra trainingen in de week kan beslist geen kwaad. Bovendien ook nog goed voor de teambilding.
  Steijn zijn contract verlengen???????????? zou er maar eens goed over na denken!

  1. Ten eerste wil ik vragen; Welke ingewijden? Want er zijn niet veel mensen die de training bekijken en of VVV actief volgen. Ten tweede te weinig trainen hmm daar moet ik je misschien wel gelijk in geven. Sommige trainingen zijn inderdaad aan de korte kant en ze trainen inderdaad 1 keer per dag. Maar wat de meeste mensen niet zien en weten is dat de selectiespelers voordat ze trainen vaak bezig zijn met video analyses en krachttraining doen in de fitnisszaal. De sfeer in de ploeg is zeer goed te noemen! Iedereen knokt voor elkaar en er worden vaak dingen gedaan om de sfeer nog beter gedaan. De Boeck is hier weggegaan omdat hij juist teveel trainde en de spelers hierdoor te vermoeid waren om te presteren in de wedstrijden. De spelers klaagden steen en been over de trainingen. De resultaten vielen zwaar tegen en dus moest hij weg.

   Begrijp me niet verkeerd. JA we speelden gisteren heel slecht en JA de spelers liepen er een beetje verloren bij en JA het moet beter. Maar volgens mij was dit voor het eerst dit seizoen dat we een dramatisch slechte wedstrijd hebben gespeeld. En geloof mij maar dat de spelers dit weten. Als je de interviews bekijkt, de krant leest dan merk je aan alles dat de spelers absoluut niet tevreden zijn. Het moet beter maar wat ik nu een beetje merk is dat we weer in ons oud patroon belanden door alles en iedereen af te zeiken door een mindere wedstrijd en dat mag en kan. Ik heb er niet zo’n probleem mee na zo’n wedstrijd. Maar ik vind wel dat je verder moet kijken dan 1 wedstrijd. We zijn een positieve goede richting in geslagen. Alles verliep tot nu toe vrij oke op de wedstrijden tegen Almere en Oss na. Je wint van 2 degradanten en speelt gelijk tegen een degradant. Je staat nog altijd 5de en in principe is er niets aan de hand.

   We moeten kritisch blijven, zeker weten maar ik denk dat het vrij weinig nut heeft om na 1 slechte wedstrijd in paniek te raken en meteen niet meer over een contractverlenging te gaan praten. Want dan gaat het juist helemaal mis. We moeten gewoon door en voor elk punt in elke wedstrijd strijden.

   Daarnaast wil ik ook nog even zeggen ondanks dat het voetbal niet aan te zien was en er amper iets goeds gebeurde in de wedstrijd hebben we wel een aantal kansen gehad om te scoren. Ik maak me meer zorgen over dat VVV elke keer nadat ze een goal maken 1 min later weer een tegentreffer krijgen. Dit gebeurde al 4 keer dit seizoen.

 12. Meuske

  Volledig met je eens Lincoln, laten we nu niet doorslaan en meegaan in die azijn zeikerij want het ging toch goed zoals Lincoln al benoemde. Laten we in godsnaam positief blijven en het ingeslagen pad steunen. Forza VVV

 13. Adje

  Hebben jullie er wel eens aan gedacht dat Telstar een aardig ploegje heeft? Waar je, ook thuis, best eens kan van verliezen? Elke keer het zelfde gezeik, je hoeft heus niet meteen je trainer te ontslaan als je thuis van Telstar verliest.

 14. mats

  Ben het helemaal niet met je eens Lincoln!
  Telstar staat ergens onderaan, VVV vijfde… En ze hebben al 7 punten laten liggen tegen laagvliegers. Dan heb je gewoon een mentaliteitsprobleem. De sfeer in de geoep is misschien goed, maar op ’t veld kunnen ze elkaar blijkbaar niet motiveren tegen laagvliegers.

  Het is daarnaast méér dan terecht dat alle azijnzeikers blijven zeiken of ben je soms al die ellendige jaren hiervoor vergeten met dat klote voetbal. Daar zullen de spelers meer voor moeten doen dan één keer gas geven tegen NAC! Ik wil dat verdomme Telstar met 5-0 terug sxhoppen naar dat klote IJmijden.

  Of hebben wij vorig jaar de spits van dat geweldige Telstar gekocht en dat we vervolgens meteen weer verliezen van een of andere nono-spits die ze daar ergens vandaan hebben ehaald dit jaar. Seuntjens moet zich schamen dat hij tegen zijn oude club niet dat hele Telstar op wilde vreten!

  Kan hier zo boos om worden. Lezen de spelers Venlonaren niet? Is deze wedstrijd dan de dank voor de oproep om dit elftal te steunen en naar het stadion te komen. Godsklere zeg!

  1. Antwoord op je laatste vraag NEE ze lezen niet na vorig seizoen (wekelijks Vito gezeik). Alleen aanvoerder Danny Post leest het af en toe om te kijken wat de supporters van het team vinden en dat koppelt hij terug naar de groep.

   Maar wat denk je dat ik niet wil dat wij met 5-0 winnen van Telstar. Ik probeer het helemaal niet te verbloemen, HET WAS DIKKE BAGGER gisteren. En ik zeg ook vind het aan kant wel normaal dat er mensen klagen maar wat ik niet zo goed snap. Is dat in een keer alles slecht en klote is. Telstar vantevoren gezegd staat laag maar spelen redelijk voetbal. Ze hadden moeten winnen van Sparta en Eindhoven. Is dat dan onderschatting? Of is er iets mentaal niet goed? Dat is iets waar ik geen antwoord op kan geven.

   Kijk de laatste 2 seizoenen waren de slechtste jaren sinds de jaren 2000/2001. En ik begrijp dat mensen gefrustreerd daarover zijn dat ben ik ook. Dit had te maken met financiële en hele foute keuzes die zijn gemaakt. Ik merk wel dat we weer de weg omhoog aan zoeken zijn en er stiekem weer gedacht wordt aan een promotie en bovenin spelen. Tegen Almere en FC Oss die wedstrijden vergelijk ik niet met deze omdat de ploeg daar gewoon goed voetbalde. Gisteren was echt een dramatische wedstrijd en ik hoop dat dit snel omgedraaid gaat worden.

   Wat ik zo wonderbaarlijk vind is dat de sfeer van hosanna omslaat naar alles is klote na EEN slechte wedstrijd waarbij de spelers, trainer en iedereen aangeeft dat het mega slecht was en dat dit niet meer mag gebeuren. Nogmaals ik snap de frustratie, ik ben namelijk zelf er ook behoorlijk gefrustreerd over het resultaat. Maar hier heeft niemand wat aan.

   Ik geef nu mijn persoonlijke mening en opvatting hoe ik erover denk natuurlijk. Maar ik respecteer ieders mening en wil gewoon het begrijpen waarom die sfeer in een keer zo omslaat.

   1. supportertje

    Ik zelf heb het idee dat bij de supporters het gevoel ontbrak van vechtlust op het veld, en dat kwam vooral door het slordige spel, en de constante hoge ballen naar voren, terwijl veel gevaarlijke momenten in de vorige wedstrijden van de zijkanten kwamen. Het spelen met het hart was niet te zien, wat in andere wedstrijden wel gebeurde en VVV in zijn geheel opveerde, zo nu even de mouwen opstropen en slachten die kip.

   2. sultana

    Precies Lincoln, wedstrijden als deze heb je er elk seizoen tussen. Kijk eens naar PSV gisteravond, met moeite 1-1 tegen jawel ook een laagvlieger Excelsior! Ik ben tot nu toe trots op de prestaties van mijn cluppie, we staan nog steeds vijfde! Forza VVV

 15. Meuske

  Rustig Mats misschien lopen we volgende week weer de polonaise met een bosse bol in de hand en weten we niet meer wat de uitslag tegen Telstar ook alweer was. Positief proberen te blijven en ook ik was gisteren zwaar gefrustreerd toen ik thuis kwam.

 16. Goodie

  Mensen lijken er al weer aan gewend te zijn dat VVV goed speelt en zodra er reden tot klagen is weten ze deze site te vinden. Zodra er wordt verloren komen er meer reacties hier dan bij een overwinning op Nac… Vorig seizoen speelde we 9 van de 10 wedstrijden zo, maar werd er af en toe hiermee wel gewonnen. Het was slecht, dat weet iedereen, de frustratie is begrijpbaar, maar kom op mensen… VVV speelt na jaren eindelijk weer leuk voetbal en doet het ook goed, laten we dit niet vergeten!!

 17. Ben

  Ruivercity schrijft dat Telstar slechtste ploeg sinds jaren in de Koel. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Het was weliswaar een loslopend zooitje, maar met af en toe een enkele flitsende combinatie waar VVV geen enkel antwoord op had met gevolg de twee doelpunten. Overigens, waren de twee doelpunten niet gevallen, dat had goed gekund, het waren toch ook weer een beetje toevalstreffers, dan had VVV een dramatisch slechte wedstrijd gewoon gewonnen met 1 of 2-0. Dat zouden we dan hebben gezegd en geschreven, om dan te eindigen met “op naar de volgende wedstrijd tegen den Bosch. Altijd lastige wedstrijd, maar we gaan er met goede moed heen.” Natuurlijk was het klote voetbal, maar bij een kleine voetbalclub in de Jupiler als VVV zal dat vaker gebeuren. Het was trouwens ook klote weer vrijdagavond. FORZA VVV!

 18. kenfen

  Ben blij dat de positieve reacties hier weer de overhad hebben het is ons cluppie en dat enkele negatieveingen zich alleen melden als het effe tegenzit tja geen aandacht meer aan besteden zou ik zeggen.

 19. kiekoputspelke

  De wedstrijd begon nog wel vrij aardig….de 1e tien minuten speelde VVV redelijk dominant. Daarna raakten de Venlonaren de grip op de wedstrijd en tegenstander kwijt en voelde je aan je water dat Telstar kon gaan scoren. Helaas gebeurde dat ook maar gelukkig slechts 1x want ze hadden de 2e goal kunnen en misschien moeten scoren !!
  In de rust vond ik dat Steijn goed wisselde (Rutten op de backpositie en Buwalda naar het centrum voor de zwakke Haagen) en tot en met de 1-1 speelde VVV beter….niet groots maar wél met overtuiging en over de zijkanten.
  De 1-2 – meteen na de gelijkmaker – bleek de doodsteek voor VVV want vanaf dat moment speelde iedereen alléén nog lange ballen. Zelfs nadat Steijn een extra vleugelaanvaller inbracht in de persoon van Hunte !!

  Wat me het meest verbaast (en zorgen maakt) is dat NIEMAND op het veld dan de ploeg bij de hand neemt en zorgt voor rust in het spel. Ja, na afloop zegt een Nijholt voor de camera dat ze het niet slim speelden maar waarom pas na afloop met die woorden komen ?? Pak op het veld je verantwoordelijkheden.

Leave a Reply