VVV verliest van koploper Sparta

VVV heeft vanmiddag met 3-1 verloren met van koploper Sparta. De Venlonaren konden grote delen van de wedstrijd goed mee met de Rotterdammers, maar Sparta was net iets beter en beslissend. We moeten nu reëel zijn en beseffen dat het kampioenschap niet meer te behalen is als Sparta zo doorgaat. Daarnaast zijn we nu ingehaald door NAC op de ranglijst en staan we nu 3e.

De eerste 10 minuten waren de intenties van de spelers van beide clubs absoluut duidelijk: ze gaven elkaar geen centimeter. Voor iedere bal werd gevochten, strijdlust op het veld kwam naar voren. Na 8 gespeelde minuten kreeg Sparta topscorer Verhaar de bal gelukkig mee en wist met een halfvolley keeper Deckers te verschalken. De bal belandde met een boogje in het doel van de Venlonaren.

Na deze goal wilde Sparta Rotterdam doordrukken en was Sparta zeer dominant aanwezig in de aanval. Aanvallen over verschillende schijven van de Spartanen volgen, maar VVV kwam in deze periode met wat geluk er schadevrij vanaf. Aanwinst Paulissen maakte tot dusver een nogal ongelukkige indruk met twee verliesballen.

Vanaf omstreeks de 20e minuut won VVV steeds meer aan terrein, voornamelijk op het middenveld.  Ze wonnen steeds meer duels en op het middenveld maken ze steeds meer vorderingen. Helaas konden ze aanvallend nog te weinig brengen.

Wanneer ze wel voor het doel verschenen was het meteen gevaarlijk, helemaal wanneer Nijholt de bal voorgaf op Seuntjens, die miste helaas. Maar als een duuveltje uit een doosje stond daar onze eigen Vito van Crooij en die schoot de bal in de korte hoek: 1-1!

Daarna was Sparta het even helemaal kwijt, daar wisten de Venlonaren wel raad mee. Opoku heerste en Nijholt wist meerdere malen Van Crooij te vinden, maar niet met succes. Aan het einde van de eerste helft kreeg Sparta nog een enorme kans, maar Deckers hield ons uitstekend in de race. We gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft begon Sparta net zo dominant als dat ze dat deden in de eerste helft. Toch was het VVV dat via Opoku en Van Crooij ook meteen van zich liet spreken. Een voorzet van Vito kwam op het hoofd van Paulissen die de bal net te hoog stuurde.

Maar  het zag er naar uit dat het een lastige tweede helft zou gaan worden.  Vooral wanneer Sparta er nog eens gas bij gaf en er volgde een salvo van aanvallen op het doel van Deckers . Maar de keeper  redde meerdere malen voortreffelijk, eenmaal met de hulp van Fleuren. Het was aan de keeper te danken dat VVV nog leefde. Het waren namelijk 100 % kansen.

De Spartaanse storm ging hierna even liggen en VVV probeerde daar optimaal gebruik van te maken. VVV kreeg 3 corners achter elkaar en Paulissen knalde vol op de lat. VVV had het momentum en was met meer vertrouwen de tweede helft ingegaan en dat voelde Sparta ook. Zij voelde de dreiging en dat leidde tot twee gele kaarten voor de Spartanen, maar ook een aan Venlose zijde. Post kreeg geel voor een relatieve kleine overtreding.

Het spel ging over en weer, met kansen voor beide ploegen. VVV kreeg met een corner nog twee kansen voor Nijholt, maar helaas troffen die niet het doel. Daarna werd de druk van Sparta enorm en kwamen de fouten aan de kant van de Venlonaren. Uit een goed uitgespeelde aanval kwam de bal terecht voor de voeten van Sanusi en die wist de bal in het doel te schuiven: 2-1 voor Sparta.

Vervolgens wisselde Steijn Fleuren voor Hunte, maar dat maakte de Venlonaren redelijk kwetsbaar. Sterker nog, Sparta wist in de 89e minuut via Verhaar de 3-1 te maken en daarmee was over en uit voor de Venlonaren.

In deze wedstrijd werd duidelijk dat VVV goed mee kon met de Spartanen, maar dat de Rotterdammers iets volwassener waren met het omgaan met de kansen. VVV speelde een degelijke wedstrijd, maar in de laatste 10 minuten had het niet genoeg puf om punten aan dit duel over te houden. Het kampioenschap lijkt niet meer te behalen. Maar het is zaak nu vol de aandacht te leggen op de eerstvolgende wedstrijd, komende vrijdag uit bij Go Ahead Eagles en daarmee je positie bovenin de Jupiler League vast te houden.

Statistieken
Sparta Rotterdam – VVV-Venlo 3-1 (1-1)

Scoreverloop: 9. Verhaar (1-0); 26. Van Crooij (1-1); 79. Sanusi (2-1); Verhaar (3-1)

Gele kaarten: Dijkstra, Brogno, Ketting (Sparta Rotterdam); Nijholt, Buwalda, Post (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 10.800

Scheidsrechter: Manschot

Opstelling Sparta Rotterdam:
Kortsmit, Dumfries, Dougall, Sanusi, Breuer, Ketting, Verhaar, Dijkstra, Bergkamp, Van Moorsel en Brogno (82. Stokkers)

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Haagen, Buwalda en Fleuren (82. Hunte); Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Paulissen

13 Responses

 1. mats

  Anderhalf uur kou lijden in dat tochtgat dat zich het Sparta stadion noemt. Tweede helft was waardeloos en VVV kansloos. Volgens mij heb ik geen pass met de voet meer gezien, het qas een partijtje kopbal en VVV was armoedig in het afvangen en passen van ballen. Sparta benut de kansen en daarom terechte winnaar.

 2. Meuske

  Doodzonde natuurlijk maar het kan evengoed nog een mooi seizoen worden dus voor nu een rot gevoel maar niet te lang treuren want volgende week staan de Eagles op de planning Denk dat Promes ook wel een gemis was vandaag in het hart van de defensie. Op #spavvv viel het negatieve commentaar nog wel mee vond ik maar zoals Mats zegt was het toch wel slecht. Dan volgende week 3 puntjes in Deventer? Laten we dat dan maar hopen anders zit Eindhoven weer in ons kielzog !!! Forza VVV wij moeten verder

 3. De Koel

  De kansen op het kampioenschap zijn al verspeeld in de wedstrijden tegen Oss, Jong PSV en andere laagvliegers. Jammer, maar Sparta presteert gewoon constanter dit seizoen. Nu maar richten op de nacompetitie.

 4. JMJ

  Inderdaad, al tegen de laagvliegers de punten laten liggen. En vandaag, 2e helft althans, ook niet echt geweldig. Veel pijlen naar voren en dat met die wind leverde weinig rendement op.
  Paulissen maakte rond 70e minuut al vermoeide indruk; wisselen dan, lijkt me.
  Wel blij met Jordy Deckers vandaag weer! Goede saves, anders was het al veel eerder in de wedstrijd over en uit geweest!
  Maar goed, Maurice moet ze nu scherp houden om de NC veilig te stellen. Daar ligt nu de prioriteit! Forza VVV!!!

 5. Ben

  Deze wedstrijd verliezen is geen schande. Als we nu geen wedstrijden van laagvliegers verliezen, dan zit het wel goed met de NC. Lijkt me vooral verstandig om druk te zetten op spelers om zo goed mogelijk te presteren. FORZA VVV!

 6. jason

  Sparta verdient gewonnen. Er worden in de winterstop 2 spelers gehuurd en iedereen vond dat een goede actie van vvv maar deze spelers moeten spelen anders zijn ze ontevreden. Hunte en resida die er mede voor gezorgd hebben dat vvv 2e stond worden gepasseerd voor deze belangrijke wedstrijd ten faveure van tenminste een huur speler die net een paar dagen bij de club is. Zo zul je altijd spelers houden op de bank die niet tevreden zijn en dus is het huren van spelers in de winterstop funest voor de sfeer in de groep lijkt me. Nee zeer matig van onze trainer voor deze keuzes of paste hij zich aan aan sparta, nou dat is dan mislukt. Op naar Deventer vrijdag.

  Lang leve De Koel

  1. Goodie

   Hier sluit ik me volledig bij aan. Hunte speelde de laatste wedstrijden sterk en er kwam veel dreiging van hem af. Ik heb de wedstrijd nog niet terug gekeken, maar ik begrijp niet dat hij geen basis staat en Paulissen die er nauwelijks een week is er wel in staat.

 7. Ben

  Ja, ja. VVV heeft ’n veel te brede selectie? Niet dus! Als VVV een tenminste een kans Sil hebben in de NC, dan was aanvulling op de selectie hard nodig. Complimenten aan de verantwoordelijken. FORZA VVV !

Leave a Reply