VVV verliest van Roda

VVV-Venlo heeft vanavond de eerste nederlaag in 2015 geleden. Bij Roda JC verloren de Venlonaren met 2-1. Voor zowel de 3de periode als de normale stand doet VVV hiermee geen goede zaken. Een geluk bij een ongeluk is dat Sparta Rotterdam ook punten laat liggen bij FC Emmen. Maandag a.s. kan de Graafschap over zowel Sparta als VVV komen door hun wedstrijd te winnen.

VVV moest in het eerste kwartier het spel aan Roda laten. Het middenveld van VVV zag er niet goed uit. De middenvelders van Roda kregen veel te veel ruimte. De Venlonaren kwamen overal een pas te laat. Maar Roda kon de paar kleine kansjes ook niet benutten.

Na 21 minuten krijgt VVV de eerste countermogelijkheid. Vito van Crooy wordt op het laatste moment afgestopt door Arjan Swinkels. Maar uit de daaropvolgende corner van Nijholt kopt Aziz Khalouta snoeihard de bal via de onderkant van de lat binnen, 0-1.

Lang mag VVV niet genieten van deze voorsprong. 5 minuten later is het alweer gelijk. Na een lange voorzet laat Guus Joppen zich  veel te makkelijk kloppen in de lucht door Roda aanvoerder Ramos met als gevolg de  1-1. Roda zet net voor de rust nog aan maar kan niet echt gevaarlijk worden. De rust wordt dan ook bereikt met 1-1.

Na de pauze laat VVV zich nog meer terug zakken tot de middenlijn als Roda de bal heeft. Hiermee wordt duidelijk gegokt op de counter. Grote kansen zullen de Venlonaren zich ook in de 2de helft niet weten te creëren. Ook Roda komt amper tot een fatsoenlijke aanval.

In de 63ste minuut komt Demouge als stormram voor de leeggespeelde AZ-huurling Raymond Gyasi. Even later moet doelman Mäenpää zich strekken voor een afstandsschot van Faik.

Toch komt Roda op voorsprong. Edwin Gyasi legt Maksimenko in de luren en krult de bal in de verre hoek voorbij de kansloze Mäenpää, 2-1.

Even later wordt VVV-Venlo een glaszuivere strafschop onthouden door de zeer warrig leidende scheidsrechter. Frank Demouge  probeert de bal uit de kluts weg te werken maar ziet daarbij de inkomende Vito van Crooy over het hoofd en maait hem ondersteboven. Iedereen verwacht een strafschop maar de scheidsrechter geeft een vrije trap voor Demouge.

In de resterende tijd brengt trainer Maurice Steijn nog Balkestein in om als breekijzer te dienen. Ook Promes wordt naar de frontlinie gedirigeerd. Dit alles mag niet meer baten. VVV-Venlo leidt haar eerste nederlaag in 2015 . Met spanning mag uit gekeken worden naar de wedstrijd van de Graafschap a.s. maandag.

Helaas verliest VVV-Venlo zijn eerste derby van dit seizoen. Een enkel kritiekpuntje mag er zeker zijn. VVV-Venlo laat zich op sommige momenten veel te makkelijk de kaas van het brood eten. Het bespelen van de scheidsrechter, het uitlokken van een vrije trap en op de juiste momenten een overtreding maken is aan veel spelers niet besteed. Als dat ons maar niet de kop gaat kosten in de 3de periode.

Verslag is van RUIVERCITY

Statistieken
Roda JC – VVV-Venlo 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 22. Khalouta (0-1); 28. Ramos (1-1); 70. E. Gyasi (2-1);

Gele kaart: Van Peppen, Demouge (Roda JC); Nijholt, Joppen (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 9.856

Scheidsrechter: Dhr. Lindhout

Opstelling Roda JC:
Verbist; Monteyne, Ramos, Swinkels en Van Peppen; Faik, Van Hyfte en Paulisssen, E. Gyasi (90+ Schreurs), Jansen (81. Rutjes) en R. Gyasi (64. Demouge)

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Maksimenko (84. Fleuren), Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt (78. Wolters) en Elito (87. Balkestein); Van Crooij, Platje en Khalouta

32 Responses

 1. brise continu

  100 jaar later wint VVV nog steeds niet bij RJC gewoon omdat die ploeg veel verder en beter is in alle opzichten…
  Gelijkmaker duidelijke fout Maaënpaaaëa….verder zouteloze kwakkelpot…

  Pssst. …zo ff sprietse! !

 2. binky

  dit was weer een tactische fout van de ts
  waarom zo laat gewisseld en waarom van crooy niet gewisseld schopt nog geen deuk in een pakje boter totaal geen vechtlust
  en die joppen staat ook lucht te dekken bij die eerste goal hij springt nog niet eens

 3. supportertje

  Jammer, verloren en ik kan het wel eens zijn met wat hierboven is geschreven. Trouwens mooi verslag van Ruivercity en in mijn ogen wel juist. Het verlies was denk ik niet nodig geweest, maar je kon het zien aankomen. Er werd te veel geleund op de verdediging en VVV kwam er bijna niet meer uit in de tweede helft. Vond trouwens ook dat de trainer veel te laat wisselde, als hij dat iets eerder had gedaan op het moment dat de druk het hoogst was, had hij misschien met een paar wissels Roda uit het spel kunnen halen en was de 2-1 misschien niet gevallen. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Maar toch, weer vooruit kijken en hopen dat de rest ook weer punten laat liggen, deed Sparta in ieder geval wel.

 4. Ben

  Ik vond het een troosteloze wedstrijd, geen derby, tenminste niet van de VVV kant. Men liet zich inderdaad de kaas van het brood eten door een armzalig slecht Roda, dat echter exact wist hoe de strijd aan te gaan. Detail wordt door Ruivercity juist weeergegeven.
  Begreep het team niet waarom het ging, de periodetitel?
  Jammer, met Voorn erbij zouden we wellicht beter hebben gepresteerd, maar deze was ziek. Jammer, jammer, maar nu verder kijken naar de resterende wedstrijden. De 4e periode zijn we kansloos, dan komen er erg veel moeilijke wedstrijden. Toch, voor de punten gaan om zo hoog mogelijk te eindigen. FORZA VVV!

 5. Meuske

  Wat heb ik hier een kater van maar dan zonder de alcohol bijwerkingen gelukkig. Teleurgesteld in het vertoonde spel want wat waren ze nou eigenlijk aan het doen? Eerst de 0-1 aan het verdedigen en daarna de 1-1 en hopen op een counter waarom in hemelsnaam we hebben toch genoeg voetballende spelers in de ploeg nu. Fleuren voor Maksi????? Wolters voor Nijholt???? Ik snap geen reet van deze wissels maar het zal wel aan mij liggen. Nu hebben ze het zelf niet meer in de hand helaas. Nu ook nog angstgegner Achilles maar het zal toch niet weer gebeuren? Toch maar weer hopen en nog iets goeds van het weekend maken is het enige wat rest!!! Forza

  1. Ben

   Sorry, maar helemaal met je eens: Fleuren voor Maksi????? Wolters voor Nijholt????
   De zin of onzin van deze wissels mag de coach uitleggen. Laat maar zitten, die onzin wil ik niet aanhoren en vooral ook omdat hij daar zelf ook wel achter is gekomen. FORZA VVV!

 6. jason

  De technische staf krijgt van mij een 3 voor de prestatie van gisteren. Van Crooij is fysiek nog niet sterk genoeg om te beginnen in de basis. Die jongen legt weinig overtuiging in zijn acties omdat hij gewoon zelf ook weet dat hij het fysiek nog niet aan kan. Toch laten ze hem 90 !!! minuten zwemmen. Prima jongen voor de bank om (heel) langzaam te brengen. Maksimenko heeft het als linksback prima gedaan de laatste weken. Nauwelijks op fouten te betrappen. Nu maakt hij tegen roda 1 fout bij de 2-1 en wordt de trainer kwaad en wisselt hem in de 84e! minuut voor Fleuren. Een trainer moet zich niet laten leiden door emotie maar moet wisselen om de wedstrijd nog te laten kantelen. Maar deze wissel was niet in het belang van deze wedstrijd. Mocht fleuren vrijdag in de basis beginnen als linksback dan vind ik dat een schande. Verder brengen ze Balkestein in de 87e minuut voor in de spits. Als je in 70 minuten 1 halve kans creeerd en je komt met 2-1 achter dan breng je toch eerder wijzigingen aan. Ongelooflijk dat een zo ervaren technische staf zo reageert op wat er in een wedstrijd gebeurt. Op naar vrijdag.
  Lang leve De Koel

  1. marcel

   correcte analyse. van crooy heb ik al eerder gezegd dat hij te licht is (en zoals je zelf als schrijft: daar speelt hij ook naar). De meest kwetsbare plek van roda, werd daarmee ontzien (van peppen). De wissels (een back voor een back), en balkestein pas 5 minuten voor tijd, zijn een onvoldoende voor de technische staf. Als een tegenstander als akenwest in zo’n situatie zit, dan wordt er een kwartier voor tijd een speler (of twee) als balkestijn ingebracht, en wordt er 15 minuten lang alles in het strafschopgebied gepompt.
   maar VVV blijft de eigen tijd wegspelen op een manier die daarvoor ook al 80 minuten niet werkte.

   onder de streep moeten we concluderen, dat de resultaten beter zijn, het voetbal ook, maar nog niet op een niveau dat we ons onder de druk van tegenstanders als de graafschap en roda uit kunnen voetballen. Vooralsnog ligt daar het pijnpunt, aangezien in beide wedstrijden zo de druk niet van de ketel gehaald kan worden. Duels om de tweede bal, alsook makkelijk balverlies door 2 oorzaken, vrije ballen worden vaak recht in de voeten van tegenstanders gespeeld, en het meer dan regelmatig lukraak wegschieten van ballen.

   over het algemeen zit het verdedigend goed in elkaar, en is de opdracht: plaatsen voor de play-offs. hopen dat tegen die tijd we een paar stappen verder zijn in het voetballende gedeelte naar voor, dan liggen er nog mooie dingen in het verschiet, want je kunt moeilijk ontkennen dat de potentie in dit team zit, als je de individuele spelers bekijkt die VVV heeft.

  2. supportertje

   Het wisselen van spelers tijdens een wedstrijd is iets wat bij VVV steeds te laat gebeurt. Voorgaande trainers deden dit ook niet of te laat. Als het op het veld niet goed gaat, probeer je via een wissel dit te compenseren, c.q. te verbeteren. Dit lukt natuurlijk niet meer in de laatste 10 minuten. Helaas blijft dit een groot probleem bij de technische staf wanneer nu in te grijpen. En de vaak onbegrijpelijke wissels, maar ik ben natuurlijk geen trainer.

 7. Luis Erique

  Een heel groot voordeel is het resterende programma van vvv. Alleen maar redelijk simpele uitwedstrijden op volendam na. En thuis hoor je gewoon bijna alles te winnen, op een enkel gelijkspel na. Als we nec krijgen, zijn die al kampioen. Ik ben echt overtuigd dat vvv in de top 5 eindigt.

 8. YowVVV

  Slechte wedstrijd van VVV, Roda ook erg matig. Wedstrijd verdiende in principe geen winnaar. Roda meer balbezit, maar ook in een wandeltempo. De scheidsrechter was waardeloos, wat een aanfluiting. De keuzes van Steyn onbegrijpelijk, daar is al genoeg over gezegd. Mocht de Graafschap winnen van Jong Twente, die winnen vrijdag echt niet zomaar van Eindhoven. Kom met zn allen naar de Koel, met 12 man tegen Achilles moet het zeker kunnen lukken. Alles heej is VVV.

 9. sultana

  Ook ik heb me vrijdag avond in het uitvak afgevraagd waarom van Crooy niet gewisseld werd, eerste helft werd hij er uitgelopen door Swinkels, schandalig jonkie zou Swinkels er juist uit moeten lopen! Viel me sowieso op dat veel spelers aan VVV zijde en conditioneel doorheen zaten en tekort komen. Joppen na dit seizoen aub snel afscheid van nemen, en waarom Fleuren brengen voor Maksi?? Vind Maksi vele malen beter dan Fleuren, met alle respect maar Fleuren zakt al jaren door de grens als verdediger en toch speelt hij nog steeds betaald voetbal ongelofelijk. Al met al had er vrijdag avond zeker meer in gezeten want zo goed was Roda niet, bij VVV miste ik alweer strijd en passie, oh we doen mee voor de derde periode? Waren de spelers zich schijnbaar niet van bewust, technische staf mag zich de nederlaag ook een gedeelte aan rekenen. Van Peppen de zwakste schakel bij Roda, daar had ons ts iets mee moeten doen. Al met al hebben we het nu niet meer in eigen hand, hopen dat Twente zijn plicht doet morgen dan zie ik het vrijdag goed komen want Eindhoven daar is de Graafschap nog niet zomaar van gewonnen. Forza VVV

 10. Goodie

  Het meeste is al gezegd hier. Wat ik opmerkelijk vond was dat Elito op 10 stond en Nijholt 1 positie terug. Ik had liever Sevinc gezien en Nijholt gewoon op 10. De momenten dat VVV echt gevaarlijk werd (op dode spelmomenten na) kwam dat doordat Nijholt met de bal op de 10 positie liep.

  De 3 vlaggen die ik zag heb ik nog nooit eerder gezien, zijn deze nieuw?

  1. Goodie! Jazeker zijn die nieuw, zijn 3 vlaggen van 3 bij 3 meter van de Yellow Black Fanatics. Waarbij wij nog een steentje hebben bijgedragen. Ze hebben gevraagd of we mee wilden helpen met het designen van de vlaggen. Vanaf nu zullen ze elke thuiswedstrijd te zien zijn vanaf de O tribunes en natuurlijk bij zoveel mogelijk uitwedstrijden. Vond je ze mooi 😛 ?

   1. Goodie

    Ze waren inderdaad mooi. Klopt het dat de geel/zwarte vlag dezelfde afbeelding bevat als de rood/blauwe (zoals in de foto in dit topic) Ik kon de geel/zwarte namelijk niet goed zien.

   2. Nee zijn 3 hele verschillende vlaggen. De geel zwarte is eigenlijk vrij simpel design, logo van VVV met een krans erom heen, zwarte achtergrond met gele blokjes aan de zijkanten. Vrijdag zul je ze vast wel zien, aangezien ze dan te schitteren zijn op het veld.

   3. Goodie

    Die heb ik gezien inderdaad, samen met de rood/blauwe met het doodshoofd ontwerp. Die 3e was ook geel/zwart dacht ik, heb alleen het design verder niet kunnen zien.

 11. Venloco

  1-0 Twente inmiddels maar goed, vrijdag MOET er gewonnen worden, FC Oss zal vandaag ook op 14 punten komen en zal vrijdag waarschijnlijk wel in staat zijn Fortuna te verslaan, en of Sparta nou zo’n probleem heeft met Jong Twente vrijdag kun je je ook afvragen. Er telt dus niets als een overwinning, en hoe maakt dan even niet uit.

 12. Goodie

  Krijgt VVV overigens ook de 75.000 euro, of krijgt Nec dit?

  On: Na vandaag hebben er 5 (!) ploegen 40 punten, waarvan VVV het slechste doelsaldo. Gezien het programma dat VVV heeft zeg ik: op naar die top 5!

  1. Ben

   We staan in het rechterrijtje!
   En volgens mij hebben wij zo ongeveer het zwaarste resterende programma.
   Desondanks heb ik er vertrouwen.
   Aankopen nijholt en voorn geven het team net datgene wat we misten: meer power en daadkracht. Bovendien laten ze andere splers beter spelen. Ik heb vertrouwen in de resterende competitie.
   Ik eindig liever vierde of vijfde dan dat we van Achilles winnen.
   FORZA VVV!

   1. Klopt we staan rechterrijtje op plaats 11 om precies te zijn. Maar staan gelijk met de nummer 7 en plek 5 & 6 zijn ook niet meer zover weg. Persoonlijk denk ik dat de volgende periode op papier makkelijker was dan deze periode. We zullen zien, het zou mooi zijn als we de periode binnen weten te slepen. Ik heb liever de periode binnen dan dat we het net mislopen door een te laag doelsaldo.

  2. marcel

   Het geld is voor VVV. dit is voor aanvang van het seizoen al in de reglementen bepaald (iets waar NEC overigens al direkt bezwaar tegen aan heeft getekend). Dit is ook zo in de tweede periode gebeurd (almere 2e achter NEC). ook hier heeft NEC weer een klacht over ingediend, maar de CED heeft al aangegeven de reglementen niet te wijzigen.

 13. Donderspeech

  Eerst maar eens winnen van Achilles. Er is geen touw aan vast te knopen deze periode ! Als de periode gewonnen wordt is dit met behoorlijk wat kunst- en vliegwerk. Wel moeten we dan een aantal plekken omhoog om niet gelijk tegen een zware tegenstander te moeten. Die duitsers in de finale maar verslaan !!!

Leave a Reply