VVV verspeelt dure punten in Oss

VVV heeft maandagavond dure punten laten liggen in Oss. Voor de tweede keer dit seizoen werd er met 2-1 van FC Oss verloren. De Venlonaren konden de 4-0 overwinning op Almere City geen goed vervolg geven en zien daarom de directe concurrenten inlopen.

VVV startte furieus en gedreven aan de eerste helft en dat leverde de eerste paar minuten enkele kansjes op, vooral aan de rechterkant met Resida. De kansen die ontstonden konden niet worden geconverteerd door Hunte en Nijholt (tweemaal), maar het zag er goed uit voor het vervolg van de wedstrijd.
De Venlose trots bleef aandringen in de eerste 20 minuten en als zelf ‘Good Old’ Fleuren een schietkans kreeg, dan zat het met het aanvallend voetbal wel goed zou je zeggen. Helaas ging het schot net naast en was de sensatie in de maak niets meer dan wishful thinking.
Dat de Ossenaren van een ander kaliber waren dan Almere City was te zien in ongeslagen reeks van 7 wedstrijden, ook op het veld lieten de gastheren dit merken. FC Oss werd na die eerste storm van 20 minuten een stuk brutaler en wist zo meer kansen af te dwingen, gelukkig bracht Deckers keer op keer redding of stonden onze verdedigers goed opgesteld. Maar het aanvallende karakter van de Ossenaren had ook te maken met het feit dat de mannen van Steijn het initiatief uit handen gaven.
Rond de 40e minuut begon VVV het hef weer in eigen handen te nemen en een slotoffensief in de eerste helft was daar het gevolg van. Helaas kwamen er veel irritaties op het veld kijken na een salvo van fouten van de scheidsrechter en zijn assistenten. Het toppunt was het afbreken van een aanval van VVV vanwege een tweede bal op het veld. Vervolgens kwam er een scheidsrechterbal en daar waren de spelers zeer ontevreden over. Als consequentie van de uiting van die onvrede, kreeg Nijholt een gele kaart en dat houdt in dat hij komende vrijdag geschorst zal zijn tegen Jong PSV. Na dit akkefietje klonk het rustsignaal en konden de spelers de kleedkamer in.

Waar de spelers in de eerste helft fris en fruiting begonnen, was er in tweede helft van stormoffensief van de gastheren. Na een pass van ‘google spits ‘Bakx, wist Kamaci af te ronden en stond het 1-0 in het voordeel van FC Oss. In deze fase van de wedstrijd merkte je toch echt dat Post gemist werd op het middenveld en Kruijsen toch vooral inzichtelijk tekort kwam. Het gevolg was dat er verkeerde keuzes gemaakt werden, niet alleen op het middenveld, maar ook bij de rest. Er ontbrak een leiderfiguur op het middenveld. Resida kreeg een behoorlijk aantal goede ballen, maar gaf voor wanneer hij alleen moest gaan en vice versa. VVV liep echt letterlijk tegen een rode muur van Ossenaren aan.
Steijn voelde dat hij moest ingrijpen en pleegde een dubbele wissel: Van Crooij kwam erin voor Resida en Bourdouxhe kwam erin voor Fleuren. Vooral Bourdouxhe gaf een positieve impact met zijn aanvallende, strijdlustige gedachten. Door goed doorgaan van de Belg kwam de bal terecht bij Opoku – een van de weinige die wel zijn niveau haalde – die Hunte wegstuurde. Hunte wist daarna de bal met links achter de doelman te schuiven: 1-1!
Plots was het geloof er bij de Venlonaren dat het vanavond dus toch kon en zij begonnen een offensief waar menig oorlogvoerende landen jaloers op zouden zijn. Een vrije trap van Opoku ging echt net over en daarna volgden nog 10 minuten. De geel-zwarten kregen krans na kans, maar de bal wilde er gewoon niet in: de keeper bracht meerdere malen redding of de eindpass was niet goed. Doordat VVV zoveel aanviel, ontstonden er gaten op het veld. De ongeschreven voetbalwet ‘scoor jij niet, dan scoort de ander’, trad in de 88e minuut in werking wanneer Oss in een vlijmscherpe counter wist te profiteren van onoplettendheid van Buwalda: 2-1 voor FC Oss.
VVV was zichtbaar aangeslagen en kon in de resterende tijd weinig echte potten breken, de nederlaag was een feit.

Het was een teleurstellende wedstrijd, waarin VVV niet haar niveau van de afgelopen weken haalde. Ondanks dat deze nederlaag hard aankomt, is het belangrijk om de koppies omhoog te houden. De Venlonaren hebben niet voor niks de laatste weken erg goed gespeeld en getraind, dat zal niet zomaar verdwenen zijn. Maar het is belangrijk voor Maurice Steijn om wederom hiervan te leren en daarna te gaan knallen tegen Jong PSV op vrijdag. Aanvoerder Post is dan weer terug in de basis en kan hopelijk de ploeg op sleeptouw nemen. Helaas zal Nijholt er niet bij zijn vrijdag, ditmaal liep hij tegen zijn 5e gele kaart van het seizoen aan en is hij geschorst.
Voetbaltechnisch zag het er vaak prima uit vandaag, maar juist die wilskracht & passie om duels te winnen en doorzettend vermogen, is wat er vandaag aan ontbrak.
Door de nederlaag ziet VVV Sparta uitlopen en NAC & GAE inlopen op de Venlonaren. We staan nog steeds 2e, maar moeten oppassen dat we die plaats niet aan de rivalen uit Breda kwijtraken. De focus ligt nu op de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met hopelijk veel steun uit een volle Koel!

FC Oss – VVV-Venlo 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 51. Kamaci (1-0); 76. Hunte (1-1); 88. Van de Venne (2-1)

Gele kaarten: Jansen, Kok, Ket (FC Oss); Nijholt (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 1.503

Scheidsrechter: Kooij

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren (72. Bourdouxhe); Kruijsen, Opoku en Nijholt; Hunte, Seuntjens en Resida (72. Van Crooij)

Opstelling FC Oss:
Mous; Kok, Ket, Balk en Jansen; Stuy v/d Herik, Janssen en Kamaci; v/d Venne (87. Roshanali), Zschusschen en Bakx (90. Pusters)

10 Responses

 1. kiekoputspelke

  Jammer dat de prima serie van VVV gisteren geëindigd is in Oss….net op het moment dat de aansluiting op SPARTA gerealiseerd was én het programma gunstig leek om de druk nóg meer te verhogen….

  Hopelijk herpakken de mannen zich vrijdag direct tegen Jong PSV, die helaas in een positieve flow zitten met 2 overwinningen op rij. Laten we met zijn allen het positieve gevoel vasthouden en de ploeg blijven steunen want ze hebben dit seizoen meer goed dan fot gedaan en vooral goede wedstrijden gespeeld !!

  Ben overigens benieuwd wie vrijdag in de basis start als vervanger van Gianluca Nijholt. Normaliter is Quin Kruijsen de 1e keus van Maurice Steijn op het middenveld als daar mensen ontbreken maar persoonlijk hoop ik op een basisplek voor Selman Sevinc. Waarom ?? Post is onze breker op het middenveld met daarbij Opoku en Nijholt als meer creatieve en diepgaande spelers. Ik vind Kruijsen een vervanger voor Post aangezien hij ook meer breker dan technicus is, maar bij het wegvallen van één van de andere middenvelders DENK ik dat juist Sevinc de beste aanvulling is in die linie !!

  Verder weiger ik dus om nu negatief te gaan schrijven over Venlo. De schouders eronder en antwoorden op de enige juiste manier en dat is met een zege op Jong PSV !!

 2. pavisto67

  Voor mensen die van een gokje wagen houden is VVV wel een erg makkelijke ploeg. Dit soort wedstrijden worden te vaak verloren, daar zit een behoorlijk patroon in. Enige positieve van gisteren is dat Amrabat voor 8,4 miljoen euro verkocht is. VVV ontvangt 0,5% van de transfersom, dat is toch 42000 euro. Wat ik wel mooi vind is een stukje op de telegraaf.nl waarin Amrabat aangeeft het fijn te vinden dat VVV nog wat aan hem verdiend.

 3. Meuske

  Jammer maar zoals gezegd, laten we niet te lang blijven hangen in deze nederlaag want vrijdag kunnen ze zich alweer revancheren. Denk dat deze pot ook niet verloren is gegaan op inzet passie en strijd maar gewoon op dikke pech dat de bal er niet invliegt. Hoop dat de Koel vrijdag weer wat voller is dan gaan we er weer met zijn allen achter os VVV staan. Forza VVV

 4. supportertje

  Zonde van de zeperd in Oss. We hadden met zijn allen gehoopt dat er tegen Oss gewonnen zou worden. Had ons een zeer riante plaats gegeven op de ranglijsten. Helaas, dan maar knallen tegen jong PSV.

 5. Goodie

  Jammer, maar we moesten een keer verliezen. Het kampioenschap kunnen we nu wel uit ons hoofd zetten. Sparta heeft 8 verliespunten minder. Nu is het taak om in de top 3 te eindigen.

 6. Ben

  Wij gaan gewoon verder, hoewel het blijft een mysterie hoe je 6 punten verliest aan laagvlieger, FC Oss. Sparta gaat ook nog veel punten verliezen. Heb ze regelmatig zien spelen, zijn niet beter dan VVV, zeker weten. Alleen jammer dat toeschouwers aantal tegen PSV ook laag zal zijn. FORZA VVV!

 7. marcel

  jammer, want deze wedstrijd had na 8 minuten al beslist moeten zijn in het voordeel van vvv. bal wordt 3x door een speler van de lijn gehaald, en hunte nog een keer alleen voor de keeper. daarna worden er nog weinig kansen gecreeerd. 2e helft drukt vvv wel, maar kansen worden er niet echt meer gecreeerd. helaas, want als je deze en jong psv had gewonnen, dan had je tegen volendam waarschijnlijk veel volk in de koel gehad.

Leave a Reply