VVV versterkt zich met Anastasios Donis

De kogel is door de kerk VVV heeft zich wederom met een Griekse speler versterkt. Ditmaal is het de broer van Christos Donis die afgelopen week van het Italiaanse Ascoli gehuurd wordt. Het is tevens een hereniging van de gebroeders Donis. Anastasios komt over van het Franse Stade Reims. Hij wordt gehuurd tot het einde van het seizoen. 

De centrumspits die ook als vleugelaanvaller uit de voeten kan heeft in zijn jonge carrière al de nodige ervaring opgebouwd. Zo speelde de in Blackburn geboren Griek in de jeugd van Panathinaikos en Juventus en speelde hij op huurbasis voor US Sassuolo (Italië) , Lugano (Zwitserland) en OGC Nice. Waarna hij in 2017 een mooie transfer maakte naar VfB Stuttgart waar hij ervaring opdeed in de Bundesliga. In de zomer van 2019-2020 maakt de aanvaller de overstap naar Stade Reims uit Frankrijk die hem later definitief overnam van de Duitser.

Anastasios Donis kwam uit voor diverse Griekse nationale jeugdselecties. Hij debuteerde in juni 2017 in het Grieks voetbalelftal, in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina (0–0). Zijn eerste interlanddoelpunt volgde in maart 2019. Hij maakte toen de 0–2 in een met diezelfde cijfers gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Liechtenstein. 

Over zijn komst naar VVV zegt Donis: “De mogelijkheid die VVV-Venlo mij biedt om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen, sprak me aan. De competitie is zeer aantrekkelijk en er wordt aanvallend gespeeld. Ik denk dat ik hier goed tot m’n recht kan komen. Ik volgde de verrichtingen van mijn landgenoot Georgios Giakoumakis bij VVV-Venlo al. Die blijven in Griekenland natuurlijk niet onopgemerkt. En uiteraard heb ik even gebabbeld met mijn broer. Ja, ik ben de derde Griekse speler in de selectie. Het voelt bijna als thuiskomen….” 

Over Anastasios Donis zegt Technisch Manager Stan Valckx: “Met Anastasios voegen we een jonge, maar tóch al zeer ervaren speler aan onze selectie toe die diverse mogelijkheden biedt. Hij kan op de vleugel uit de voeten, maar ook als spits óf als nummer 10. Hij is een snelle, vinnige jongen met veel diepgang. Daarnaast heeft hij een passeeractie in huis en is hij doelgericht. Tevens heeft hij oog voor de steekpass. Kortom, een welkome versterking voor onze aanvalslinie.” 

3 Responses

  1. hanskazan

    Wat een goede aanwinst. Heb deze jongen paar keer live mogen zien in zijn tijd bij Stuttgart. Echt een jongen met diepte, snelle voetjes en goed overzicht. Lijkt me een mooie combinatie met Machach en Giako.

    Off:
    Aanvoerder Rens van Eijden van NEC is geschorst voor de kwartfinale. Dit is de kans voor VVV op een halve finale

  2. supportertje

    We kunnen rustig stellen dat ze op den berg er alles aan doen om in de ED te blijven. De wijze waarop Stan dit invult is bewonderenswaardig te noemen. We mogen zo langzamerhand hem zeer dankbaar zijn wat de man allemaal voor elkaar krijgt. Ook de sponsoren dragen hier aan bij, en maken zo een hoop mogelijk voor VVV. Wat een trouw hebben ze op dit moment aan VVV in deze toch wel zeer slechte tijden voor iedereen. Maar langzamerhand staat er wel een van de betere teams sinds tijden. Met een beetje geluk halen we de finale van de KNVB beker. En dan kunnen we nog een beetje dromen dat ze hem gaan winnen. Mooi dat ook de broers zijn verenigd, en zo als ik al eerder gezegd heb, met zijn drieën kunnen ze de Sirtaki dansen op het veld.

Leave a Reply