VVV verwacht snel uit categorie 1 te komen

VVV-Venlo verwacht en hoopt zo snel mogelijk uit categorie 1 te komen. Dit laat de club via haar eigen website weten na een bericht van de KNVB. De voetbalbond bevestigd daarin dat de normstellingen die zijn opgelegd over het afgelopen seizoen en dit seizoen zijn voldaan.

Dat is goed nieuws aangezien VVV-Venlo al sinds maart 2014 zich in Categorie 1 bevindt. Wanneer de Venlonaren niet voor deze december de normstellingen zouden behalen had het consequenties vanuit de KNVB kunnen verwachten. Die variëren van een officiële waarschuwing tot puntenaftrek in de competitie. Zoals het er nu uitziet zullen we deze straffen ontwijken.

Op basis van deze stukken heeft de licentiecommissie aangegeven dat VVV-Venlo een puntentotaal heeft behaald van 116. Hiermee wordt VVV-Venlo formeel nog steeds ingedeeld in categorie 1 maar betekent dit, o.b.v. het puntenaantal, indeling in categorie 2.

Omdat in het licentiereglement vermeld staat dat een club op 2 opeenvolgende meetmomenten een score in categorie 2 moet behalen kan VVV-Venlo definitieve indeling in categorie 2 bewerkstelligen na beoordeling van de halfjaarcijfers in de periode januari-maart 2017. Op basis van de huidige cijfers en inzichten zal dit ook gaan gebeuren.

Hiermee is VVV-Venlo hard op weg naar de veilige positie binnen het ratingsysteem maar belangrijker nog is VVV-Venlo een financieel kerngezonde club die verder kan bouwen aan haar toekomst. Iets wat op dit moment op vele fronten ook al gebeurt.

Directeur Marco Bogers hierover: ‘We weten dat we financieel op de goede weg zijn om categorie 1 te verlaten en definitief ingedeeld gaan worden in categorie 2. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om dit te realiseren. Natuurlijk draagt de opbrengst van de transfer van Ahmed Musa voor een belangrijk deel bij aan de gezondmaking van de club maar we moeten ook zeker de permanente steun van onze achterban niet vergeten. Commercieel maken we stappen en ook de inkomsten uit recetttes laten een positieve ontwikkeling zien. We mogen zeker nog niet tevreden zijn en daarom zetten we vol in op commerciële inspanningen en marketingcampagnes in de 2e seizoenshelft.

7 Responses

 1. kiekoputspelke

  Ik moet VVV toch een heel groot compliment maken !!

  Ondanks de zeer penibele financiële situatie waarin de club zich bevond is men er in geslaagd om én deze situatie aan te pakken en zelfs om te buigen én om al 2 seizoenen volop mee te doen voor (rechtstreekse) promotie.

  Dat verdient in mijn ogen veel respect en we mogen een aantal mensen zeer dankbaar zijn dat we op dit moment weer staan waar we staan.

  Laten we hopen dat deze selectie in de winterstop bijeen blijft en er misschen nog een buitenkansje aangetrokken kan worden en hopelijk leidt het dit seizoen dan tot iets heel moois.

  VVV hoort in de Eredivisie en dit jaar is DE kans om het te realseren.

 2. pavisto67

  Beetje erg off topic maar toch plaats ik het hier maar.

  http://www.bndestem.nl/sport/nac/de-jong-groenendijk-en-steijn-genoemd-als-opvolgers-dijkhuizen-1.6775597

  Steijn heeft een doorlopend contract bij VVV. Met die club wil hij dit seizoen kampioen worden. Maar vanaf komend jaar zou hij open staan voor een dienstverband bij NAC waar hij een verleden heeft als speler.

  Dijkhuizen ontslagen bij NAC, Steijn wordt genoemd en zou interesse hebben vanaf volgend seizoen. Geen idee of deze uitspraak klopt natuurlijk. Hoe lang heeft Steijn nog een contract bij VVV? Ik zou toch eens met Steijn gaan praten als ik VVV was. Toch even checken of deze uitspraak klopt

  1. Hij heeft aangegeven hier kampioen te willen worden. Maurice is wel een man die graag zijn werk fatsoenlijk afsluit dus ik kan me niet voorstellen dat hij tussentijds zijn spullen pakt en vertrekt naar een club die momentel niet goed presteert. Maar die uitspraak kan ik me wel voorstellen zoal OoolGooO al aangeeft heeft Maurice al vaker gezegd graag in een vol stadion te willen voetballen daarnaast heeft hij bij NAC gevoetbald en heeft hij altijd aangegeven het een fantastisch club te vinden.

   Afgelopen zomer heeft VVV nog het contract met Steijn voor twee seizoenen verlengd. Ik denk dat het ook ligt aan of VVV promoveert of niet, dat hij blijft of niet. Wat er ook aan kan liggen is dat de mensen niet achter de club komen te staan. Ik denk dat hij vindt dat zijn werk niet wordt gewaardeerd door het publiek hier. De onvoorwaardelijk steun is er momenteel niet.

   Overigens bedankt voor de tip van Maurice Steijn. Had het stuk nog niet gelezen, kwam er net achter doordat iemand het in een whatsapp groep zette :).

 3. OooLGooO

  Steijn heeft na dit seizoen nog een contract voor 1 jaar. Wat betekend dat NAC een afkoopsom moet betalen.
  Mij lijlt het niet zo dat NAC in deze situatie financieel kan afkopen.
  Verder is het natuurlijk wel dat Steijn al vaker heeft aangegeven graag voor volle tribunes te spelen. Wat mij NAC natuurlijk zeker het feval is en bij VVV niet.
  Dus nogmaals de oproep aan supporters! Zorg de 2e helft aan een volle koel! Dan zal Steijn zeker blijven. Nu is er stabiliteit binnen de club, laat dit aub zo houden!

 4. Ben

  Wat een fantastisch jaar! De financiën zijn nog belangrijker dan de performance op het veld. Dus ondanks “weinig toeschouwers” een grote stap voorwaarts. Mijn complimenten! Nu er voor zorgen dat we permanent bij categorie 1 wegblijven. FORZA VVV!

Leave a Reply