VVV verzekerd van tweede plek na winst op Emmen

VVV-Venlo heeft zichzelf een goede dienst bewezen door vrijdagavond te winnen van FC Emmen. In stadion de Koel werd het 1-0 in het voordeel van de Venlonaren. Door de misstap van NAC Breda zijn we verzekerd van de tweede plaats in de Jupiler League.

FC Emmen kwam naar de Koel in de wetenschap dat ze moesten winnen om nog enigszins kans te maken op de 5e plek, maar vanaf het allereerste moment was het duidelijk dat er maar een ploeg de betere was en dat was VVV-Venlo.

VVV speelde de eerste 10 minuten veelal op de helft van FC Emmen, maar het waren de gasten die voor het eerst gevaarlijk werden. Een schot dat over leek te gaan, werd goed gered door Deckers en voorkwam daardoor de 0-1.

Het leek alsof VVV goed wakker werd geschud, want daarna was het spel voor VVV. Seuntjens probeerde zich door de defensie heen te dringen, maar kon het niet volledig bolwerken. De bal kwam daardoor bij Opoku terecht en die schoot hard in de hoek, maar de keeper wist te bal met moeite uit het doel te houden.

Het spel bloedde hierna een beetje dood, af en toe leek het een schaakspel. Het was een minder enerverende periode in de wedstrijd, totdat Niels Fleuren na een half uur ons allen van de stoel deed veren. Aan de rand van de 16 haalde Niels uit op de kist, maar weer was de keeper een sta in de weg van wat ongetwijfeld een luidkeels gejuich had opgeleverd.

De brilstand was ook de ruststand en in de tweede helft bracht Maurice Steijn Danny Post in plaats van Promes. Dit betekende ook dat Selman Sevinc een linie naar achteren schoof om in de centrale verdediging te gaan spelen.
Deze tactische zet wierp meteen haar vruchten af, want VVV werd steeds gevaarlijk voor het doel. De laatste stap was moeilijk en het breien leverde in het begin niet veel kansen op, totdat daar Opoku weer opstond. Hij wist met de bal net buiten de 16 voor zijn voeten te krijgen en haalde uit: 1-0 voor de Venlonaren!

Direct na de aftrap kreeg FC Emmen op een gevaarlijke plek een vrije trap, maar die liep eigenlijk op niets uit. Het was het gevaarlijkste wapenfeit van Emmen in de tweede helft, want voor de rest hadden zij niets te zeggen in de Koel.

Een goede actie van Paulissen zorgde ervoor via een omweg voor dat Seuntjens in stelling werd gebracht, maar de topschutter plaatste de bal over het doel van Emmen.
Even later was het weer Seuntjens – ditmaal via een vrije trap – maar zijn vrije trap spatte uiteen op de kruising en het bleef dus 1-0 in het voordeel van de Geelzwarten. Daarna volgde er een kans voor Sevinc, maar ook zijn volley werd gekeerd door de keeper van FC Emmen.

De keeper van Emmen bleek een flinke sta in de weg de rest van de wedstrijd. Schoten van Seuntjens, Opoku en Resida werden gepakt waardoor de einduitslag van 1-0 bereikt werd.

VVV pakt dus de minimale winst op FC Emmen met de 1-0 uitslag. Maar door het gelijkspel van NAC tegen Almere City zijn er een aantal zaken helder geworden. VVV kan niet meer ingehaald worden door NAC en wordt dus 2e in de competitie. Dat betekent ook dat we Go Ahead Eagles zullen treffen in de halve finale van de Play Offs op vrijdag 13 mei uit in Deventer en thuis op maandag 16 mei in stadion de Koel.

Maar eerst spelen we volgende vrijdag de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen uit in Groesbeek bij Achilles ’29. Daar kan het reguliere seizoen goed worden afgesloten met de 5e overwinning op rij en zo vol goede moed de play offs in!

Statistieken
VVV-Venlo – FC Emmen (0-0)

Scoreverloop: 51. Opoku (1-0);
Gele kaarten: Fleuren, Paulissen (VVV-Venlo); Overtoom (FC Emmen)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.552

Scheidsrechter: Bax

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten (89. Korkmaz), Promes (46. Post), Buwalda en Fleuren; Sevinç, Opoku en Nijholt; Resida, Seuntjens en Paulissen

Opstelling FC Emmen:
Telgenkamp, Kulhan (84. Reinders), Siekman, Jallo, Olijve, Mannes (66. Van Deelen), Ten Voorde, Danso, Overtoom, Streutker (84. Hagenauw), Deul

 

19 Responses

 1. RuiverCity

  Knap dat VVV dit seizoen tweede wordt in de Juup. Of het iets oplevert is de vraag. We hoeven tegen GAE maar een slechte dag te hebben en het kan zo maar klaar zijn.
  Ik verbaas me elke wedstrijd weer over het feit dat die Resida wordt opgesteld. Speelde in augustus en september prima maar is daarna een angsthaas geworden. Laat veel te weinig zien wat hij kan. Durft zelden een tegenstander uit te spelen. Tevens hoop ik dat Paulissen eens een keer gewisseld gaar worden. Heeft in dienst van VVV nog bitter weinig laten zien. Hopelijk worden Hunte en van Crooij de flankspelers. Deze wedstrijd werd ook weer duidelijk dat VVV met en zonder Post een wereld van verschil is. Tweede helft veel meer druk naar voren al werd er te weinig gecreëerd.
  Volgende week tegen Achilles lekker laten lopen en vol gaan voor de dubbel met GAE.

  Wat was dat Emmen een zwakke ploeg zeg……

  1. supportertje

   Ben het in grote lijnen met je eens, behalve t.o.v. Paulissen. Naar mijn mening is hij een aanwinst en werkt hij hard, waarbij er goed assists gegeven worden door hem. Ook op zijn doorzettingsvermogen en karakter is weinig aan te merken, tenzij je bedoelt dat hij wel eens gefrustreerd kan reageren als het hem niet lukt. Maar dat is mijn mening.

   1. RuiverCity

    Hij werkt zeker hard maar waarom dan toch niet Hunte? Werkt zich ook een slag in de rondte en scoort veel makkelijker.

   2. supportertje

    Ik ben geen trainer, maar dat Hunte makkelijker scoort dat klopt. Daarin tegen is Paulissen een grotere stoorzender in de opbouw bij de tegenstander, schuwt hij het duel niet met de tegenstander, en assisteert daarbij ook vaak verdedigend. Daarom is hij in mijn ogen een completere speler, die veel invallende impulsen ontwikkelt. Daarbij is hij snel en heeft hij overzicht, maar het gaat ook wel eens fout. Maar de groei zit er in.

   3. Ben

    Jij bent supporter, net als ik. Ruiver city komt met een visie van een deskundige. Ga je hem dat kwalijk nemen? Ik ben altijd blij zijn commentaar zijn te lezen. Ten aanzien van bovenstaande nijg ik hem min of meer gelijk te geven in zijn visie, maar de huidige “succes” coach heeft bewezen zijn job aan te kunnen en op termijn steeds gelijk te hebben waarom hij diegene speler liet staan.
    Zeker weten: we zullen zo wel Paulissen als Hunte in de nacompetitie nog hard nodig hebben.
    Ik vond het een leuke wedstrijd die VVV zeer verdiend heeft gewonnen.
    Toeschouwers aantal? Ik denk dat VVV in recente verleden de fans te vaak heeft teleurgesteld. We mogen alleen maar hopen dat de actuele gunstige ontwikkelingen in de competitie steeds meer mensen naar het stadion trekt. FORZA VVV!

   4. supportertje

    Volgens mij neem ik hem niets kwalijk als ik zeg dat ik geen trainer ben. Juist gezien, ik ben een supporter met een eigen standpunt die graag daarover discussie heeft met iemand die het waarschijnlijk uit trainers achtergrond kan weten. Of te wel, leerzaam dus.

  2. SL

   Beste Ruiver City,

   ik lees vaak jou commentaar, maar iedere keer verbaast het mij dat je toch altijd kritiek heb. Deze ploeg verdiend gewoon meer positiviteit, welke 11 er ook instaat!! Het is een complete selectie wat dit seizoen strijd levert, en dat hebben jaren ook anders gezien. Al met al je commentaar mag iets meer positief zijn, dat verdiend dit VVV toch wel of niet?

 2. RuiverCity

  @SL
  Begrijpend lezen is best moeilijk. Natuurlijk ben ik best tevreden over dit seizoen, alleen kun je niet alleen maar positief zijn. Er zijn nog genoeg aandachtspunten en die benoem ik niet meer niet minder.

  1. SL

   Het is niet verkeerd bedoeld Ruiver City, maar je aanvangsttekst zeg me dat je niet tegen kritiek kan, en ook een kort lontje heb. Dat zeg al genoeg, dus zeg maar niks!

 3. De positieve punten mogen dan ook eens benoemd worden :). Ik bedoel we staan tweede, de Koel was gisteren naar mijn mening veel te leeg. De beleving is er wel maar het is nog lang niet zo als het was en door nog veel te weinig mensen. Daarnaast vond ik het persoonlijk storend dat na de eerste helft waarbij het wat minder ging, gefloten (en boegeroep) werd vanuit het publiek. Ik denk dan bij mezelf we staan tweede en 0-0 tegen de nummer 6 die op een mini kansje nooit gevaarlijk is geweest. Het is zo jammer aangezien we het beste seizoen in vele jaren draaien. Dit team verdiend gewoon veel meer dan dit. Ik hoop dat iedereen dat ook inziet en zijn best gaat doen om deze ploeg te steunen in de Play Offs. De ploegen waar we tegen spelen zijn niet de minste en twee vechtploegen waar het publiek onvoorwaardelijk achter de ploeg blijft staan. De ploeg heeft ons nodig als twaalfde man.

  1. Meuske

   Zoals gisteren ook al gezegd dat wij nu al zo vaak de Venlonaren hebben opgeroepen om naar het stadion te komen maar tot op heden laten ze het afweten helaas. Vraag me daarom ook echt af hoeveel mensen in de play offs het stadion weten te vinden nu de seizoenskaart houders ook moeten betalen voor deze wedstrijden. Hoop ook op een bomvolle Koel maar ik ben er bang voor…….!! VVV heeft echt veel verkloot afgelopen jaren en daar moet deze ploeg helaas voor boeten en dat vind ik niet terecht van de mensen uit de regio. VVV leeft weer maar tot nu toe alleen nog op sportief gebied. Wat kunnen we meer doen dan mensen op te roepen om toch te komen?? Forza VVV

 4. marcel

  eerste helft zoals beschreven in het verhaal. gebeurde weinig. tweede helft voetballend zo goed. Emmen kwam amper aan de bal. langdurig balbezit VVV, en niet alleen maar door de bal achterin rond te spelen. nee ook de drang naar voren was aanwezig. GENOTEN (mede door de sfeer die de tweede helft op de tribune was), enige tekortkoming was dat er niet nog een doelpuntje of meer ingeprikt werd.

 5. Horster fan

  Vond gisteren Selman Sevinc opvallend goed spelen. Zowel op het middenveld als centraal achterin. Een speler met heel veel mogelijkheden. Werd terecht uitgeroepen als Man off the Match! Snel een nieuw contract aanbieden.

 6. Goodie

  De 1e helft deed me een beetje aan vorig seizoen denken. De wedstrijd was niet veel aan en het onderlinge gepraat op de tribunes was op veel plekken te horen. 2e helft was stukken beter en toen sloeg de vonk ook over naar de tribunes. Ik deel de mening van Ruivercity. Ik zie ook liever Hunte dan Resida en Paulissen, maar het onderlinge verschil is klein en zo lang er wordt gewonnen heeft de trainer gelijk. Volgende week geen blessures oplopen, dus misschien het een aantal jeugdspelers minuten laten maken?

  3500 toeschouwers op de tribune…. te triest voor woorden eigenlijk. Bij Volendam en Emmen zitten tegenwoordig meer man.

 7. Drikus

  Een 2e plaats is voor VVV een prima resultaat. Daar mag iedereen die hieraan heeft bijgedragen, spelers, staf, vrijwilligers, organisatie en supporters, trots op zijn.
  Vorig seizoen was de stijgende lijn, en de hand van Steijn, al zichtbaar maar kwam nog niet volledig tot uiting. Dit seizoen zeker wel. Mooi aanvallend voetbal met passie en inzet. De 3 ingrediënten waar de supporters van houden. De ingrediënten die nodig zijn om de 12e man te activeren. Dat hebben we meerdere malen in de koel mogen meemaken!! Heerlijk!!
  Mooi om te zien dat de spelers dan nog een extra stapje kunnen zetten. En daar gaat het om; elkaar opstuwen tot meer beleving en sportief resultaat!
  Maar eerlijk is eerlijk….. we hebben de 4 a 5 seizoenen hiervoor niet bepaald een herkenbaar VVV zien voetballen. 1 of 2 seizoenen kunnen de meeste mensen dit wel aan. Maar 4 of 5 wordt de meeste mensen toch teveel.
  Ik ben ook van mening dat die seizoenen VVV in deze moeilijke financiële situatie heeft gebracht. Steeds minder supporters en dus ook minder inkomsten en minder sponsors.
  Ik verwacht komend seizoen dan ook meer supporters in de Koel te zien. Puur op basis van het vertoonde spel!
  Natuurlijk heeft VVV ook steken laten vallen. Met name tegen de minder ploegen onnodig punten laten liggen. Dat hoort bij het leer proces van dit team. Daarnaast kan de boog ook niet altijd gespannen staan. Desondanks een 2e plek!

  Nu is het zaak om de komende wedstrijd geen nieuwe blessures op te lopen voor de play-offs.
  Post en Promes weer wedstrijdritme op te laten doen. Wisselspelers op te stellen, ook met als reden wedstrijdritme en een aantal spelers wat rust te gunnen voor de komende finales….. In mijn ogen de juiste voorbereiding om op volle oorlogssterkte het strijdtoneel te kunnen betreden.

  Het is lang geleden dat ik een gevoel van vertrouwen heb gehad voor de play-offs. Maar dit seizoen heb ik heb ik dat vertrouwen zeer zeker wel!! Met een team wat er voor elkaar staat, terug kan komen van een achterstand en thuis (met behulp van supporters) de Koel kan doen laten kolken, kunnen we van elke tegenstander in de play-offs winnen!!

  Op naar promotie!!!

  Forza VVV!!!

 8. Sanderkuh

  En straks staan ze weer op de berg in de rij om een seizoenskaart te halen…..ach ja, zo is het Venlose publiek nu eenmaal.
  2e plek is een prima resultaat….alleen wat ik zo jammer vind is dat we tegen de nummer laatst en enerlaatst 9 punten hebben verloren…….

 9. kiekoputspelke

  Het was geen wedstrijd die tot de verbeelding spreekt, maar ik heb wèl een VVV gezien dat goed vanuit de organisatie speelde en verdedigend nagenoeg niks weg gegeven heeft. FC Emmen moest winnen maar is nauwelijks dreigend geweest…. VVV daarentegen heeft zonder geweldig te spelen een aantal goede kansen uitgespeeld en had ook deze wedstrijd met meer goals verschil kunnen winnen.

  Belangrijkste – buiten de 3 punten natuurlijk – was het feit dat Jerold Promes en Danny Post wederom één helft hebben gespeeld en Moreno Rutten zelfs een hele wedstrijd.

  Danny Post heeft wederom meteen laten zien dat hij een onmisbarte schakel is op ons middenveld, want de 2e helft speelde VVV feller en met meer druk vooruit dan in de 1e helft.
  Verder vond ik – en gelukkig werd dat ook bevestigd met de verkiezing tot Man of the Match – Selman sevinc echt geweldig spelen !! De 1e helft als middenvelder was hij al nadrukkelijk aanwezig maar als centrale verdediger vond ik hem een verademing….altijd een voetballende oplossing, op de juiste momenten een inschuivende pion en ook verdedigend ijzersterk. In mijn ogen moet VVV met deze jongens uit de eigen opleiding snel om tafel en hem eem langdurig contract aanbieden !!

Leave a Reply