VVV weer in veilige categorie 2

Zojuist is vanuit Zeist de nieuwe categorie-indeling van de clubs uit het betaalde voetbal bekend geworden. Naast promotie naar de Eredivisie is VVV ook gepromoveerd naar de veilige categorie 2. Naast de Venlonaren zijn ook de Graafscap en RKC Waalwijk gepromoveerd naar de veilige categorie. 

“De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën. Doelstelling van het systeem is het waarborgen van de continuïteit van de competities betaald voetbal en in het verlengde daarvan de continuïteit van de clubs.” aldus de KNVB via haar website hoe de categorie-indeling wordt bepaald. Clubs in categorie 3 hebben de zaken goed op orde,voor clubs in categorie 2 is er nog voldoende voor verbetering vatbaar en de clubs in categorie 1 zullen moeten werken aan financieel herstel.

Verder valt nog op dat Fortuna Sittard en Roda JC nog steeds en als enige in de onveilige categorie 1 zitten.

De categorie indeling ziet er als volgt uit.

Categorie 3: Ajax, AZ, SC Cambuur, Excelsior, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV en Willem II.

Categorie 2: ADO Den Haag, FC Den Bosch, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, De Graafschap, Helmond Sport, Heracles Almelo, MVV, NAC Breda, N.E.C., FC Oss, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam, VVV-Venlo en PEC Zwolle.

Categorie 1: Fortuna Sittard en Roda JC.

 

3 Responses

  1. Koelie

    Roda leeft al decennia aan het infuus van de gemeente kerkrade en diverse suikeroompjes. Elke andere club had met dezelfde middelen ook daarmee heel wat jaren eredivisie kunnen spelen.

Leave a Reply