‘VVV werkt aan terugkeer Schroijen’

VVV aast, volgens Dagblad De Limburger, op een terugkeer van Joeri Schroijen (30). In 2013 speelde Schroijen al eerder voor VVV, destijds als linksback. Sindsdien speelde hij – als linksbuiten – voor twee andere Limburgse clubs: Fortuna Sittard en MVV Maastricht. Voornamelijk bij de laatstgenoemde deed hij het uitstekend.
Schroijen vertrok in februari naar de Griekse club Xanthi, waar hij nog een contract tot 2023 heeft. In Venlo zou Schroijen dus als linksbuiten een toevoeging kunnen zijn aan de voorhoede. Daar is het qua bezetting momenteel schaars: als buitenspelers hebben we op dit moment alleen Guus Hupperts, Yahcuroo Roemer en Aaron Bastiaans.

15 Responses

 1. Oelie op zuid

  Ik heb begrepen dat hij niet aan het spelen komt . Heeft 2 wedstrijden meegedaan volgens informatie te vinden op internet. 30 jaar en een ” mislukt ” buitenlands avontuur. Ik denk dat er betere opties zijn. In Jong PSV , Utrecht , of andere clubs waar talenten niet aan het spelen komen.

  1. Grad

   Ik weet niet waar je die informatie op internet vandaan hebt, maar in de competitie heeft hij van de 16 wedstrijden er 12 in de basis gestaan en is 2x ingevallen. In de playoff heeft van de 5 wedstrijden, 2 in de basis gestaan

  2. Het is maar net hoe je er naar kijkt…
   Je kunt inderdaad spelers halen bij jong PSV etc, maar er staat nu al best een jonge groep.
   Achterin lijkt het het klaar te zijn nu, maar voorin kan het geen kwaad als er iemand bijkomt die er gelijk staat en de afgelopen jaren in de KKD bewezen heeft gemakkelijk te scoren.
   Dus ik snap deze keuze wel.

   1. Oelie op zuid

    Denilho Cleonise (ex jeugd ajax) is ook transfervrij. Is pas 19. Linksbuiten. Heeft in Italië gespeeld bij Genua onder 19.

 2. RuiverCity

  Bij MVV was hij de leider van het team en erg sterk als een opkomende speler. Is absoluut geen linksback, maar meer een aanvallende linkshalf.
  Met Bastiaans en Hupperts ga je zeker geen hoge ogen gooien….

  1. DeOtjes

   Hupperts zijn beste positie is rechtsbuiten. Wellicht dat hij in de KKD meer kan laten zien. Iig heb je met Hupperts en Roemer de rechtsbuiten positie dubbel bezet.
   Bastiaans is nog jong. Daar kun je geen seizoen op bouwen. Maar de drive die de jonge gasten laten zien is dan weer wel mooi om te zien en op basis van die invalbeurten van Bastiaans kan hij wel wat. Maar een extra linksbuiten is wel nodig.

   Wie de eerste man wordt op elke positie is natuurlijk aan Stan.

  1. rongo26

   Contract voor 2 jaar, zou ik zeggen. 30 is ook niet super-oud, en zoals je zegt multi inzetbaar, veel KKD ervaring en scorend vermogen. Lijkt mij echt een aanwinst

 3. @oelie op zuid: die Cleonise zou bij Willem II op proef komen. Daar lazen ze echter in de krant dat meneer toch niet kwam omdat FC Twente hem ook op proef wilde, en een beter salaris kon betalen. Dat gaat hem dus niet worden voor VVV.

 4. De Realist

  Prima als Joeri komt. Hij is in ieder geval een buitenspeler die een goaltje kan maken. Hier ontbrak het nogal aan het afgelopen seizoen. Buiten Giakoumakis was er bijna geen speler die een goal kon maken.

Leave a Reply