Update: VVV wil contract Khalouta ontbinden!

Dagblad de Limburger meldt vandaag dat VVV-Venlo het contract van Aziz Khalouta wilt ontbinden. Voor de club is dit incident genoeg om afscheid te nemen van de aanvaller. Zijn contract loopt nog tot en met tot volgend seizoen(2016).

Khalouta geeft vandaag zijn kant van het verhaal in de krant. En zegt dat hij niets snapt van de ophef. Na de wedstrijd van Helmond Sport kregen Khalouta en Platje het aan de stok en daarbij heeft Khalouta een klap uitgedeeld aan Platje.

Hij zegt het volgende in de krant; “Tijdens de wedstrijd zei ik tegen Melvin dat hij feller moest zijn. Toen kreeg ik een grote mond van hem, en na afloop ging dat door. Op dat moment ging ik door het lint. Er zaten zoveel emoties in mij. Vooral omdat een dag eerder mijn beste vriend was overleden. Dat wist Melvin ook. Hij had anders moeten reageren. Ik heb niet goed gehandeld, maar waar twee vechten hebben twee schuld. Melvin en ik hebben het overigens al lang weer bijgelegd”

Khalouta denkt dat VVV de pik op hem heeft en van hem af wilt. Hij vervolgt met de woorden; “Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven kreeg ik een sms’je van Stan Valckx (adviseur voetbalzaken red.) dat ik goed mijn best moet doen, omdat het Turkse Konyaspor voor mij op de tribune zat. Waarom zou je een speler moeten verkopen die voor veel doelpunten zorgt en bij VVV wil blijven?”

De aanvaller werd in december al eens disciplinair geschorst na een wissel tegen Achilles’29 waarbij hij zijn ongenoegen uitte. Alles leek opgelost maar Khalouta denkt zelf anders over de zaak. “De trainer bleef mij maar zoeken. Voor ieder wissewasje kreeg ik op mijn donder. Ik kreeg vorige maand een brief van VVV waarin de incidenten die rondom mij hadden plaatsgevonden waren opgesomd. Er staan belachelijke dingen in. Dat ik mijn warmloopjas was vergeten, niet aan de kledingsvoorschriften had voldaan en dat mijn hartslaghorloge kapot was. Ik zou ook ruzie hebben gemaakt met Gianluca Nijholt. Die brief heb ik niet ondertekend, omdat ik het er niet mee eens ben.”

Khalouta wil in ieder geval blijven bij VVV-Venlo en vindt dat de zaak anders opgelost zou kunnen worden; „Dit kan ook op een andere manier opgelost worden, maar het is duidelijk dat de trainer en de clubleiding de pik op me hebben.”

De club en VVV-venlo wil inhoudelijk niet reageren op de uitlatingen en het verhaal van Aziz Khalouta zolang beide partijen nog om tafel zitten. De algemeen directeur zegt het volgende; “Ik geef geen commentaar, het betreft een personeelsdossier. We zijn nu bezig met zijn zaakwaarnemer om een oplossing te vinden en ik hoop dat die er op korte termijn komt.”

De zaak rondom Khalouta wordt ongetwijfeld vervolgt!  Later meer hierover.

Bron; Dagblad de Limburger

———————————————————————————

Dagblad de Limburger meldt dat er afgelopen vrijdag een incident heeft plaats gevonden. Er zijn na de wedstrijd van Helmond Sport rake klappen gevallen in de kleedkamer van VVV-Venlo. Aziz Khalouta zou zijn medespeler Melvin Platje een klap hebben gegeven. De aanvaller is disciplinair geschorst en kan wellicht grote gevolgen hebben voor zijn loopbaan bij VVV-Venlo hebben!

Hier het hele artikel van Dagblad de Limburger:

Aanvaller Aziz Khalouta van VVV heeft vrijdagavond na het verloren duel in Helmond Sport een klap uitgedeeld aan collega Melvin Platje. Dat bevestigen diverse bronnen rondom de club. Een scheiding van wegen tussen de aanvaller, die eerder dit seizoen al in opspraak raakte en geschorst werd door de club, lijkt aanstaande.

De klap gericht aan Platje vormt het tweede grote incident waarbij Khalouta betrokken is in het lopen- de seizoen. Op 13 december van het vorige jaar vestigde de 25-jarige aanvaller al eens negatief de aandacht op zich toen hij in woord en gebaar zijn misnoegen uitte richting trainer Maurice Steijn na een wissel in het uitduel tegen Achilles’29. De club schorste hem des- tijds tot 2 januari.

Het heeft er alle schijn van dat deze tweede, ernstigere misstap, het einde van de loopbaan van de Venlonaar in De Koel betekent. Al wil algemeen directeur Marco Bogers dat niet bevestigen: „Wat ik kan bevestigen is dat er een incident is geweest. We zijn in gesprek met speler en zaakwaarnemer over de ontstane situatie.” Vaststaat dat Khalouta niet bij de wedstrijdselectie voor het cruciale duel tegen Sparta zit en vandaag ook niet op het trainingsveld zal staan.

Aziz Khalouta speelde in Venlo voor meerdere amateurclubs voordat hij in de zomer van 2011 bij de Koelclub terechtkwam. Toenmalig trainer Glen De Boeck liet de talentvolle buitenaanvaller destijds in de voorbereiding minuten maken maar tot een doorbraak kwam het niet. Daarop verkaste Khalouta naar Fortuna Sittard, waar hij in twee seizoenen tot 69 competitie- duels en 24 treffers kwam. Afgelopen zomer keerde de Venlonaar terug op het oude nest en veroverde direct een basisplaats. Buiten de thuiswedstrijd tegen Fortuna, die Khalouta miste vanwege de straf die hij kreeg opgelegd na het incident in Groesbeek, kwam hij in alle overige 34 competitieduels in ac- tie. Daarmee is hij samen met Guus Joppen de VVV’er met de meeste competitieduels achter zijn naam. Aziz Khalouta scoorde tot dusver dit seizoen tien keer en heeft nog een contract in De Koel tot en met het einde van het volgende seizoen.

15 Responses

  1. supportertje

   Denk dat zijn afkomst in deze er niets toe doet. Maar je moet gewoon je handjes thuis houden. De consequenties zullen zwaar zijn, en sorry zeggen helpt bij dit incident niet. Ook weten we niet wat er vooraf is gegaan, maar niet aan ons om daar over te oordelen, dat moeten in dit geval echt anderen doen.

 1. RuiverCity

  Dit speelt al veel lange tussen die 2. In Sittard gunde ze elkaar ook geen bal. hierdoor speelt VVV al zeker 3 wedstrijden met 9 man. Dankzij de professionaliteit van beide heren heeft dat VVV veel punten gekost. Trouwens heel vreemd dat geen enkel lid van de technische staf hier eerdere iets van gemerkt heeft of heeft durven ingrijpen.

 2. Boris

  Ten eerste is hij volgens mij gewoon een Nederlander en geen Marokkaantje.
  Ten tweede voorspeld dit niets goeds. De hele voorhoede zal weg zijn na dit seizoen. Wolters wil/moet weg. Khalouta moet weg en ik zie Platje ook nog wel gaan. Die ziet het hier volgens mij ook niet zitten.
  Kunnen volgend seizoen weer helemaal opnieuw beginnen.

  1. Godfried

   Niet dat het er Überhaupt toe doet, maar hij is geboren in Marokko en heeft daar ook vele jaren gewoond. Heeft zelf bij Maghreb Fez gevoetbald.

   On: Dit viel te verwachten. Een jongen die bij VVV’03, VOS, Venlose Boys en Blerick heeft gespeeld, zal daar niet telkens uit vrije wil zijn vertrokken. Dom dom dom. blijkbaar beseft hij niet wat hij weggooit met z’n domme gedrag!

 3. marcel

  dit is vrijdag gebeurd, heeft ie de rest van de week nog gewoon meegetraind? dan mag je je als club ook afvragen waar je mee bezig bent, als dit bijna een week duurt.

 4. Meuske

  Denk dat we te vroeg hebben geoordeeld nu ik Khalouta zijn kant van het verhaal heb gelezen. Wil het helemaal niet goed praten maar nu kun je je wel een beetje verplaatsen in zijn situatie . Denk wel dat Steijn en Aziz geen goede match zijn dus dat er daarom voor word gekozen hem te lozen en niet allemaal die lullige redenen die hij opnoemt. Deze jongen zou nog wel heel erg van waarde kunnen zijn als we de play offs zouden halen. Khalouta was natuurlijk De man bij Fortuna en nu moet hij een beetje in dienst van het elftal en Platje spelen en hij heeft een groot ego dus dat is af en toe op de tandjes bijten maar dat is lastig met zo een temperament als hem. Hoop toch nog dat ze er samen uitkomen want hij heeft wel de kwaliteit om een wedstrijd te beslissen.

  1. Godfried

   Meuske, wat is zijn ‘kant’ van het verhaal dan? het enige dat ik lees is dat hij commentaar had op Platje. Toen Platje iets terug zei kon hij dat niet handelen. Dus zelf wel commentaar mogen leveren, maar zelf niet kunnen ontvangen.

   En dan ook nog je daad proberen te billijken door een sterfgeval erbij te betrekken. Dat zou er juist voor hebben moeten zorgen dat je rustig bent en alles in perspectief plaatst. Wanneer iedereen die een dierbare verliest er op los begint te slaan, dan krijgen we een gezellige maatschappij!

   Vervolgens roept hij meerdere malen zonder onderbouwing dat de trainer de pik op hem heeft. Ja ja. hij is inderdaad het slachtoffer in deze…

 5. YowVVV

  Afreageren kun je niet blijven respecteren, heeft al eens een serieuze waarschuwing gehad. Hij heeft een voorbeeldfunctie, als ik mijn collega sla wordt ik ook de laan uitgestuurd, zeker als ik een half jaar eerder volledig door het lint ga tegen het management. Als ik daarnaast ook nog eens mijn vereisten voor mijn werk vergeet of niet deugdelijk zijn is dit een opsomming, gebed zonder einde. Ik begrijp de beslissing van VVV, hopelijk vind hij snel een geschikte club, al zal zijn zaakwaarnemer allereerst wel geld bij VVV los willen krijgen en daarna concreet komen met clubs. Zonde dat spelers zo met hun talent omgaan, laat je club maar in de steek…!

Leave a Reply