“VVV wil Moreno Rutten terughalen”

Eerder vandaag werd bekend dat Pachonik snel verkocht zal worden als het aan VVV-Venlo ligt en de club heeft de beoogde opvolger al in het rijtje staan: Moreno Rutten.

Moreno Rutten verliet VVV-Venlo voor het Italiaanse Crotone in de Serie B. Ondanks dat de club op een promotieplek staat, is het voor Rutten een weinig succesvol avontuur gebleken en hij hoopt zijn contract te kunnen ontbinden. VVV-Venlo zou hem dan als opvolger van Pachonik binnen willen halen.

Bron: De Limburger

9 Responses

 1. roeljenssen

  Prima vervanger voor Pachonik, die gezien de huidige (corona) situatie niet meer houdbaar is voor VVV en hopelijk een goede zak geld oplevert!

  Wat ik me de laatste jaren mij afvraag is, waarom VVV niet of nauwelijks meer scout in de 2e divisie? Jaren geleden met spelers als Adil Auassar, Ruben Schaken, Ahmed Ahahaoui, Timiselia (jong Ajax) nog een goudmijn voor VVV!

  1. allemaoldnbergop

   Ik denk dat je de Eerste Divisie bedoelde, maar het probleem is dat de echte talenten uit de Eerste Divisie worden gehaald door het buitenland of meer vermogende Eredivisie-clubs. Dan komt VVV in een vijver terecht waar meerdere Eredivisie-clubs acteren en geloof mij VVV wil die spelers wel, maar kunnen niet altijd de beste aanbiedingen geven.

 2. idderzienmeining

  Mocht Tobias Pachonik vertrekken en Moreno Rutten weer terugkeren naar VVV, dan vind IK dat we op die positie in elk geval weer “een zekerheidje” in huis halen !

  Moreno Rutten is verdedigend erg sterk (zijn statistieken waren prima) en heeft dezelfde drang naar voren als Tobias Pachonik.

  Ik denk dat het voor VVV begrippen echt een goede back is en een zegen zou zijn als we hem kunnen overtuige terug te keren !

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat, sinds bijvoorbeeld clubs als VVV hebben laten zien dat ze prima talenten kunnen wegplukken uit de eerste divisie, binnen- en buitenlandse zaakwaarnemers dit ook massaal zijn gaan doen. Sinds onze eigen topclubs met hun 2e elftallen spelen in de eerste divisie, hebben zij natuurlijk ook meer oog voor talent in de eerste divisie. Deze clubs kunnen spelers al op jonge leeftijd, ook als reservespeler, vele betere contracten aanbieden dan een VVV kan doen.

   VVV bokst dus zo’n beetje op tegen alle meer vermogende clubs in de ere-divisie en dat zijn zo’n beetje alle clubs. Zelfs bepaalde eerste-divisie-clubs hebben meer budget dan VVV (en soms ook meer potentie).

   Ik denk dat we blij mogen zijn dat Stan nog wel lijntjes met PSV heeft en dat Stan vaste buitenlandse zaakwaarnemers in zijn netwerk heeft zitten die portefeuilles hebben met spelers uit ook Duitsland (bedenk ook dat voor buitenlandse spelers de Ere-divisie een zekere naam heeft, gelet op een Ajax dat er speelt en de internationale talenten die uit de Ere-dvisie komen, zoals ze zelfs vaak bij VVV doorgebroken zijn> dat compenseert zelfs hoge salariseisen en net als NL-spelers in het buitenland willen spelen, geldt dat ook voor spelers uit het buitenland die op zoek zijn naar nieuwe kansen); En ja, daar zitten zowel geslaagde spelers als mislukkingen tussen, maar dat is altijd het risico in met jonge talenten werken, die net te kort komen voor de top. Dat kan nog alle kanten op en ze moeten zich ook op hun gemak voelen in het systeem en de manier van werken bij VVV. Helaas zijn niet alle talenten mentaal even sterk. Ook is niet door alle trainers even goed omgegaan met deze talenten, waardoor ze juist mislukken.

   (Zelfs Fortuna kan talenten voor onze neus wegkapen trouwens.)

   Dat is de hoofdzakelijke reden dat VVV minder kan scouten in de eerste divisie .

   De nieuwe situatie zou juist kunnen betekenen dat veel clubs, zeker die in de eerste divisie, maar ook in rechterrijtje ere-divisie, zo erg terug moeten in budget, dat VVV bij een slimme financiële huishouding, juist wel weer spelers iets te beiden kan hebben. Zeker op sportief gebied. Ik ben namelijk blij dat waarschijnlijk het grootste deel van het elftal waarschijnlijk blijft en de staf ook voor het grootste deel in stand blijft (de teamvorming is al achter de rug, men kan goed met elkaar). Ook als mensen wat aan salaris moeten inleveren. Dit maakt dat de perspectieven bij VVV zeker niet slecht zijn en men zeker opnieuw voor plek (16) 15 t/m 12 kan strijden en dat is voor VVV-begrippen keurig. Als er tenminste een competitie is volgend seizoen.

Leave a Reply