VVV wil Palacios vaker laten meetrainen

Santiago Palacios heeft een prima indruk achtergelaten tijdens zijn stage bij VVV. De 23-jarige schaduwspits van De Treffers, dit seizoen goed voor 19 goals in 17 wedstrijden in de zondag topklasse, trainde deze week mee met de selectie van Maurice Steijn. De VVV-trainer wil nu dat Palacios vaker gaat meetrainen met het eerste elftal van VVV.

Steijn: „De eerste indrukken zijn positief. We hebben tegen Santiago gezegd dat we hem vaker hier in Venlo aan het werk willen zien. In overleg met zijn club De Treffers willen we kijken of hij de rest van het lopende seizoen wat vaker kan aansluiten bij de groep. Dat is ook afhankelijk van zijn studieschema.”

Palacios wil het komende half jaar sowieso afmaken bij zijn huidige club De Treffers in Groesbeek. In de tussentijd hoopt hij zijn HBO-studie (International business and management aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen) af te ronden.

Volgend seizoen wil hij dan de stap naar het betaald voetbal maken, maar de 23-jarige Mexicaan die ook over een Frans paspoort beschikt, houdt naast VVV alle opties open.

Ik ben blij dat VVV me vaker wil laten meetrainen, dat zijn we inderdaad overeengekomen. Ik heb de club wel gezegd dat ik in de tussentijd wellicht ook nog stage ga lopen bij andere clubs die in me geïnteresseerd zijn en me een stage aanbieden. Ik heb dat Albert van der Weide (coördinator voetbalzaken bij VVV, red.) eerlijk verteld, ik heb liever dat VVV dat van mezelf hoort dan dat de club het in de media moet lezen.”

Naar verluidt volgen ook onder meer provinciegenoot Roda JC en De Graafschap met bovengemiddel- de interesse de verrichtingen van het goudhaantje van De Treffers. Palacios: „Door in de komende tijd ook op andere plekken stage te lopen hoop ik straks de clubs tegen elkaar af te zetten en zo de juiste keuze te maken wat betreft de volgende stap in mijn loopbaan.”

Bron: Dagblad de Limburger, 30 januari 2015

17 Responses

 1. supportertje

  Als Steijn er wat in ziet naar de toekomst, dan is het aan VVV om het voor hem aantrekkelijk te maken om voor VVV te kiezen. Gezien de belangstelling die er is van andere clubs zou het niet onverstandig zijn om hier echt werk van te maken. Dit kan nu typisch zo’n speler zijn die in de toekomst het verschil kan maken. Maar dan moet hij natuurlijk wel voldoen aan de eisen.

 2. dekoel

  De Treffers hebben een aardig niveau, als hij ook op trainingen bevalt. Ik zou zeggen geef hem een amateurcontract tot het einde van het seizoen (overschrijven kan nog net) met een optie voor een profcontract voor een jaar of 2. De afstand Venlo – Arnhem/Nijmegen is makkelijk te overbruggen, laat hem rijpen bij Jong VVV-Helmond Sport en af en toe proeven aan het betaalde voetbal, invalbeurt. Ik zeg; Doen! Wat is het risico. Hij moet daarnaast niet denken dat het allemaal maar vrijblijvend is, VVV bied hem de kans om door te breken mogelijk. Actie op dn berg!

  1. supportertje

   Dit is in mijn ogen ook een goede oplossing. Hoop dat ze bij VVV ook zo denken. Vooral jouw opmerking over het vrijblijvende staat mij wel aan. Hij staat nu in de belangstelling en wil daar een slaatje uitslaan, en de clubs tegen elkaar uitspelen. Zijn goed recht natuurlijk, en wij zouden dat ook doen, om het onderste uit de kan te halen. Maar als VVV oprecht in hem is geïnteresseerd dan is een amateur contract met een optie voor profcontract een goede zet. Dan is het vrijblijvende gelijk ongedaan gemaakt.

   1. F58

    Als jij je ergert aan mijn schermnaam supportertje, heb ik er geen problemen mee om die te veranderen. Ofschoon ik wel vind dat iedereen zijn eigen naam mag kiezen. Ik wil je wel even laten weten dat ik in hart en nieren een VVV supporter ben en daarom deze naam had gekozen. Maar ik vind ook dat als mensen zich echt ergens aan ergeren ze dat moeten kunnen zeggen, en de oplossing is vrij simpel. Ik doe jou graag dat plezier.

   2. Goodie

    Het gaat niet om jou supportertje. Het gaat erom dat hij De Koel heet en er iemand reageerde die Dekoel heet.

   3. Goodie

    Als je de site bezoekt via de PC, dan kun je zie je dat hij dit als reactie zet op de post van Dekoel. Je kunt je naam dus weer veranderen naar supportertje 😉 .

   4. supportertje

    Goodie, dank je wel. Deze had ik nog niet zien aankomen, en zoals je ziet heb ik dat reeds weer gedaan. Nogmaals bedankt.

   5. Goodie

    Vanuit de mobiel leek het er in de eerste instantie op dat je reactie op de naam van supportertje doelde. Maar gezien de naar Dekoel is het inderdaad voordehand liggend dat het om zijn naam betreft.

  1. supportertje

   Zou wel bijzonder wrang zijn als hij daar terecht komt, maar VVV zit op dit moment 1e rang en hopelijk kunnen ze dat uitbuiten. We weten natuurlijk nog niet echt waar hij toe in staat is, behalve wat hij bij de Treffers heeft laten zien, maar opvallen doet hij zeker. Als je een beetje op internet rondscharrelt dan is het duidelijk dat er meer kapers op de kust zijn. VVV moet dit slim aanpakken, en ik denk dat SV dit wel in zich heeft.

Leave a Reply