Maurice Steijn

VVV wil snel een vervanger voor Maaskant

Vanmorgen werd bekend dat VVV-Venlo trainer Robert Maaskant ontslagen heeft. De Venlonaren zijn hierdoor dringend op zoek naar een nieuwe trainer. Stan Valckx reageerde in de VI. De technisch manager meldt daarbij druk bezig te zijn en aan het einde van de week een opvolger te presenteren.

Daarbij is het ook bekend geworden dat Steijn en Streppel niet in beeld zijn. De beide ontslagen trainers zijn in financieel opzicht niet haalbaar.

Robert Maaskant reageerde ook bij VI en het ontslag is volgens de trainer “een onaangename verrassing” en is natuurlijk zeer teleurgesteld in de gang van zaken.

Maaskant zegt erover: “Het gesprek was heel kort’, zegt Maaskant. ‘Er zou nog een heel verhaal komen, maar dat heb ik gelijk afgekapt. Ik zit niet te wachten op één of ander vergoelijkend praatje, dat ik zo goed ben geweest voor de club, voor de jeugd of de sponsoren of weet ik wat. Nee, ik weet hoe het werkt. Als je zes wedstrijden op rij verliest, is de trainer de Sjaak. Punt.”

“Uiteindelijk is het een gezamenlijk besluit geweest van de raad van commissarissen en de directie. Ikzelf had echt nog wel het vertrouwen dat we het weer op de rit zouden krijgen bij VVV. Dat we zouden kunnen wegkomen van de onderste twee plaatsen, de enige realistische doelstelling. Maar helaas. Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht. Het zij zo.”

36 Responses

 1. Rossie

  Met andere woorden: ze beginnen nu pas echt met zoeken. Typisch VVV. Je had er al een klaar hebben moeten staan dan had je twee weken de tijd gehad om met de selectie naar Twente toe te werken!

 2. Depor

  Wat is dat voor een onzin. Hoe kun je een trainer al klaar hebben staan? Indien je zondag dan met 3-0 had gewonnen…
  Wordt een beetje moe van mensen die altijd iets te zeuren hebben.

  1. Venleau

   Echt hé? Bij sommigen is alles kut en slecht. Ga wat anders met je tijd doen dan. En wie zegt überhaupt dat VVV niet al bezig was met een opvolger? Als dat al zo is dan gaat VVV dat natuurlijk nooit naar buiten brengen, logisch.

   1. chretien

    Helemaal eens met je statement. Als VVV morgen de nieuwe man zou presenteren, ja dan zouden ze iets uit te leggen hebben. Iets wat niet uit te leggen zou zijn. FORZA VVV!

 3. Rossie

  Jullie snappen het niet hè? Wel eens van ‘regeren is vooruit zien’ gehoord? Ik bedoel alleen maar dat je natuurlijk al langer erover dacht (althans dat hoop ik) om Maaskant te ontslaan en dat je dus al wat lijntjes hebt uitgehangen om áls het ervan komt meteen te kunnen schakelen. Maar nu wordt het alweer ‘einde van de week’. En weer een gemiste kans om de selectie een extra week (vanwege interlandweekend) met een nieuwe trainer te laten trainen. Daarbij komt dat Valckx in het betreffende interview ook gezegd heeft dat als de nederlaag tegen Heracles kleiner was uitgevallen Maaskant nog niet weg had gehoeven. Dat is werkelijk de allergrootste onzin die ik in tijden heb gehoord: nul punten zijn nul punten (alweer), of je nou met 3-1 of met 6-1 verliest.

  1. Maar ik lees nergens dat ze al geen lijntjes hadden uithangen. Ze kunnen zich best al georienteerd hebben, maar je kunt pas echt knopen doorhakken en gesprekken voeren met kandidaten als het ontslag heeft plaatsgevonden. Verregaande gesprekken voeren met potentiele kandidaten voor dat de trainer ontslagen is lijkt me niet netjes naar Maaskant toe. Kans op het uitlekken daarvan is ook zeer aanwezig en dan heb je helemaal de poppen aan het dansen. Ik vind juist om het nu – voor het interlandweekend – te doen een goede keuze. Dat geeft je wat meer tijd, misschien kan er ook nog een oefenwedstrijd gespeeld worden waardoor de nieuwe trainer het elftal ook nog eens met eigen ogen kan bekijken…

  2. Venleau

   Je geeft ook een lekker signaal af naar je nieuwe trainer als hij weet dat de huidige trainer er nog zit en niet weet dat er achter zijn rug om al wordt gekeken voor een opvolger. Dan weet hij bij voorbaat al dat de (technische) directie onbetrouwbaar is…

 4. Depor

  Natuurlijk dacht VVV er niet langer over na om hem te ontslaan. Het zou wat zijn zeg. Heeft ook met respect te maken.
  Maar gezien jou opvatting. Waarschijnlijk heb jij al een dame achter de hand, mocht het mis gaan met je vriendin/vrouw.

  En natuurlijk is er een verschil tussen met 6-1 opgerold te worden zonder enige beleving en ongelukkig met 1-0 verliezen.

   1. mats

    nou jij kunt er ook wat van hoor.
    Jou hoor je ook altijd alleen maar zeggen dat je het allemaal van te voren al zo goed voorspeld had, bla bla kak

  1. Ievel Knievel

   Wat is dat toch met die Streppel? Waarom wordt die eeuwig en altijd in verband met VVV gebracht en waarom zijn sommige supporters altijd de eersten die zijn naam roepen?

   Is hij degene die steeds zelf solliciteert bij VVV? Waarom?

   Hai, zeg tegen Stan dat hij het niet moet doen!

   1. clubman

    Als Jay Driessen nu wordt aangesteld is de kans vrij groot dat dit ook meteen zijn Waterloo wordt. Zou voor nu en op termijn erg zonde zijn. Laat hem beginnen aan het begin van een nieuw seizoen en niet nu als puinruimer.
    Nu heb je een ervaren ijzervreter nodig die het team meteen op scherp kan zetten.

   2. Ievel Knievel

    Niet per sé waar. Ron Jans is ook ooit als vervanger van een ontslagen trainer bij een team dat het slecht deed terecht gekomen, als erg bleue trainer in het betaalde voetbal, als ik mij niet vergis. Daarna was Groningen een hele lange tijd thuis ongeslagen, als ik mij wederom niet vergis.

    Jay is al een hele poos assistent bij VVV en succesvol hoofdtrainer bij de amateurs geweest, bij verschillende clubs geweest. Heeft ook al een aantal keer alleen de groep onder zijn hoede gehad bij VVV en op wedstrijddagen alleen gemanaged.

    Het is wel zo dat, mocht Jay een kans krijgen en hij degradeert, je hem dan natuurlijk niet moet ontslaan, juist moet houden en aan zijn eigen team moet laten bouwen in de KKD. Maar misschien zie ik het verkeerd.

 5. Rikki077

  “in de wandelgangen” ,hoor je, ..Jay Driessen (met Marco Luypers)
  Hoop toch echt op wat versterkingen (huur, uitlenen) anders kunnen we in april weer een ad interim zoeken……
  Bin beniejt waat ut geit waere, Avé VVV

 6. pierre

  Ik denk dat Jay Driesen ( als hij de geldige diploma’s heeft) samen met Luijpers en Luc Nilis een goede technische staf kan vormen bij VVV.
  Alle 3 no nonsence personen met behoorlijk wat voetbalbagage op zak.
  Zij voelen beter de Limburgse/Duitse mentaliteit bij VVV aan en zijn volgens mij instaat met de huidige selectie het schip vlot te trekken.
  Er zijn weinig westerlingen die de mentaliteit bij VVV aan voelen m.u.v. Steijn en Rob Baan.

 7. OooLGooO

  Waar Steijn en Streppel niet haalbaar zijn vanwege de ontslagpremie die dan wegvalt, zal dat voor Jay Driessen niet anders zijn. Ook zijn ontslagpremie zal wegvallen als hij in Venlo tekent. Naar mijn mening niet haalbaar dus…

  Laten we er vanuit gaan dat Valcc en consorten geleerd hebben van deze fout en ook meer gaan luisteren wat de supporters metname geen goed plan vinden.

 8. Nard

  Ik hoop dat Stan rustig zijn werk kan doen en zodoende een weloverwogen beslissing neemt! Ik wens hem daarbij veel inspiratie én succes. En…….om óók ff lekker zwart te kijken: garantie op de toekomst heb je niet, met welke coach dan ook !!! Diegene die dat wel denkt te hebben, is totaal ongeloofwaardig. Ik vertrouw erop dat Stan de juiste man/ vrouw kiest en dat de spelers die klik vinden die ze verdienen! HUP HUP HUP VVV

 9. pierre

  Of Faber de juiste man bij VVV is, daarover heb ik ook mijn twijfels.
  Bij Groningen werd hij verguist door de supporters met als opmerking: hij weet er geen team van te maken en er staat elke week een ander team in het veld. Ook heeft hij met diverse spelers conflicten gehad.
  Zo iemand heeft VVV op dit moment niet nodig
  Ze moeten een people manager zien te vinden. Iemand die er een team van weet te maken en de sfeer in het team weet te versterken en iemand waar ook de supporters trots op zijn.
  Dan krijg je een echte wisselwerking die de sfeer in koel allen ten goede komt.

  1. Dit soort verhalen (Faber gezien bij van der Valk, Mario Been gezien bij de Koel) zullen we maar met een paar kilo zout nemen.

   Tegenwoordig heeft iedereen 24/7 zijn mobieltje in de hand, en wordt van elk bord vreten dat je naar binnen werkt eerst een foto gemaakt.. maar als je dan de nieuwe trainer van VVV ziet kom je niet op het idee om even een foto te maken?

Leave a Reply