VVV wint belangrijke wedstrijd van Almere City FC

VVV-Venlo heeft vanavond de frustratie van zich afgespeeld en eindelijk weer drie punten bij kunnen
schrijven. Maar wat ging het (onnodig) moeizaam. De Venlonaren bewezen zich zelf een slechte dienst door twee enorme blunders in het eerste gedeelte van de wedstrijd.

Daar waar VVV probeerde om snel op voorsprong te komen, viel het doelpunt, net als tegen NAC, aan de andere kant. Door een zwakke terugspeelbal van Moreno Rutten en een glijpartij van Delano van Crooij kon Soufyan Ahannach simpel de 0-1 binnen schieten. Een enorme domper voor iedereen die VVV een warm hart toedraagt. De Venlonaren gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die viel vrij snel. Een mooie actie van Leemans zorgde ervoor dat het voor Ralf Seuntjens een koud kunstje was om de 1-1 op het scorebord te zetten.

Daar waar iedereen dacht dat VVV nu door zou zetten werd weer op een koude douche getrakteerd. Almere City profiteerde weer van het niet uitkomen van Delano van Crooij. De zoveelste keer dit seizoen dat VVV een tegendoelpunt krijgt door een hoge bal in het eigen strafschopgebied. Trainer Jack de Gier benoemde dit gegeven al na de wedstrijd in Almere. Hij had zijn ploeg erop gewezen dat Van Crooij een lijnkeeper is en geen keeper die op hoge ballen reageert.

Het gevolg van het weifelende optreden van keeper Delano van Crooij zorgt voor veel onrust binnen de Venlose defensie. In drie wedstrijden 11 doelpunten tegenkrijgen is een teken aan de wand. De defensie gaat de laatste wedstrijden de vreemdste dingen doen. Jerold Promes die een bal over drie meter over de zijlijn speelt in plaats van in de voeten van een teamgenoot. Dit zou voor weken terug absoluut niet zijn gebeurd.

VVV rechtte na de 1-2 achterstand nogmaals de rug en via een slimme bal van weer Ralf Seuntjens werd de rust bereikt met een 2-2 stand. Alles leek weer open te liggen.

Na de rust zakte VVV het eerste gedeelte weer ver weg. Er werd amper nog een doelrijke mogelijkheid gecreëerd. Er werd hard gewerkt maar creatief kwam er weinig tot niets tot stand. Wat een genot om dan Soufyan Ahannach te zien spelen. Deze nummer 11 van Almere City bezorgde Moreno Rutten een hele zware avond.

Maurice Steijn wisselde eindelijk eens eerder dan normaal. De zwak spelende Torino Hunte werd vervangen door de van een blessure terugkerende Opoku. Na zijn inbreng veranderde er weinig. Opoku leek wedstrijdritme te missen want veel ballen sprongen van zijn voet, iets wat bij hem een zeldzaamheid is.

Toch kreeg VVV toch nog wat het verdiende. Een volley van Sleegers, die ook een zwakke partij speelde, trof doel. De Koel ontplofte. De geweldige sfeer die de hele wedstrijd door bleef zweepte de Venlose spelers op. VVV heeft vanavond door heel hard werken de drie punten weten binnen te slepen. Toch hing deze zege aan een zijde draadje. In de laatste minuut duwde Delano van Crooij met een katachtige redding de bal tot corner. Hierdoor werd weer eens duidelijk dat hij een goede lijnkeeper is maar absoluut te kort komt bij hoge ballen.

Jammer om te zien dat sommige supporters al tien minuten voor het einde over de rondweg naar de uitgang lopen. Wat zijn dat voor supporters?

VVV mag zich nu gaan opmaken voor twee belangrijke wedstrijden in het paasweekend. A.s. vrijdag volgt de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk waarna paasmaandag de thuiswedstrijd tegen FC Emmen plaats zal vinden.

Statistieken
VVV-Venlo – Almere City FC 3-2 (2-2)
Scoreverloop: 3. Ahannach (0-1), 11. Seuntjens (1-1), 15. Mirani (1-2), 41. Seuntjens (2-2), 80. Sleegers (3-2)
Gele kaarten: Nieuwpoort, Ten Voorde (Almere City FC)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 5.183

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Misidjan, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post. Van Crooij; Hunte (56. Opoku), Seuntjens en Sleegers (90. Korkmaz)

Opstelling Almere City FC
Kramer; Van Buuren, Mirani (46. Arica), Mac-Intosch, Nieuwpoort; Rijsdijk, Vet, Salasiwa; Ten Voorde, Mac-Donald (46. Van der Water), Ahannach

22 Responses

 1. De Realist

  Een goed geschreven verslag hierboven, weinig aan toe te voegen. Ik heb vanavond een leuke wedstrijd gezien waarin van alles gebeurde. Ik vond Almere de 1e helft zeker gelijkwaardig met Ahannach als uitblinker. Dit zou trouwens een welkome versterking voor vvv zijn, al zullen er meer kapers op de kust zijn. De 2e helft vond ik Almere minder sterk. VVV heeft de 3-2 uiteindelijk afgedwongen. Binnen zo’n anderhalve week zal promotie wrs een feit zijn en kan de zoektocht naar versterkingen beginnen.

 2. bear664

  Prima verslag … je vergeet echter nog te vermelden dat Delano van Crooij, toen hij even geen lijnkeeper was, gruwelijk in de fout ging bij die bal van Ahannach op de lat … en niets geleerd hebbende staat hij vijf tellen later weer bijna op de middenstip … Delano’s houdbaarheidsdatum is m.i. verstreken

 3. socrates

  Je zou bijna vergeten dat je op drie punten van de promotie zit met de zevende begroting uit deze competitie. Ongeveer anderhalf jaar nadat voortbestaan van de club volgens voorzitter Berden aan een zijde draadje hing. Met een spelersbudget dat ruwweg de helft is van twee seizoenen geleden. Dit is ondanks alles een enorme wereldprestatie, een boek waard. En wat doen onze trotse supporters, op alles dat mis gaat een astronomisch vergrootglas zetten, de keeper, de trainer, maakt eigenlijk niet uit wat. Ben toch erg benieuwd wat de zuurgraad is van het drinkwater in Venlo.
  Voor mij is de prestatie van trainersstaf, ploeg en iedereen verbonden aan het team een standbeeld waard en waarschijnlijk, en dat is nog veel belangrijker de redding van de club, die nog maar kort geleden met Musa miljoenen gereanimeerd moest worden.
  Forza VVV en zijn Haagse Mourinho.

  1. mats

   Hahaha goeie. Klopt helemaal wat je zegt. Ook ik ben soms fokking gefrustreerd. Zeker ook op basis van de jaren hiervoor en de bagger die we vaak voorgeschoteld kregen. Promotie met dit elftal is een wereldprestatie…. maar ligt naar mijn mening ook in het feit dat de concurrenten heel veel punten hebben laten liggen en vaak óok de weg kwijt waren.

 4. Godfried

  Zeker een moeizame overwinning. Maar wat maakt dat uit? Als dit het dipje was van dit seizoen, dan was het team enorm degelijk en consistent.

  Dat mensen eerder weggaan vind ik logisch. Zijn veelal oudere mensen die slechter ter been zijn en simpelweg de drukte voor willen zijn. Met maar 1 uitgang dus begrijpelijk.

 5. robbaan

  Een start van een wedstrijd, waar VVV zich zelf in de voet schoot. Een onzekere verdediging, die het vertrouwen kwijt is.
  Nu wordt de schuld bij Van Crooij gelegd, maar dat vind ik kort door de bocht.
  Wat gebeurde er vooraf gaand voor goals vielen? Waarom probeert VVV steeds weer met lange ballen, de tegenstander te verslaan? Na de rust had Zelalem er moeten staan en met combinatievoetbal de ploeg van de Gier moeten bestrijden.
  Maar goed waar praten nog over, ook met dit type overwinningen worden andere ploegen, zelfs Bayern kampioen.
  Ik ben het eens, dat VVV een prima boven verwachting prestatie levert, daar speelt de technische staf de grootste rol in!

 6. Louis van Gaal

  Toch kreeg ik in het begin van de tweede helft direct het gevoel dat het goed ging komen. Ik zag weer de overtuiging van de eerste 30 wedstrijden. De 3-2 voelde je aankomen… maar na de 3-2 was het weer billeknijpen… pffffff…. maar 3 punten zijn binnen. Als Volendam maandag niet wint zijn we bij een overwinning in Waalwijk zeker van promotie… en dat was de doelstelling. Ja er zal wat moeten gebeuren om de selectie flink te versterken en dat zal echt wel gebeuren. En iedereen kan “näole” wat ze willen op Van Crooy maar in de 90e minuut pakt hij toch maar een heeeeeeel belangrijke bal !!

  1. RuiverCity

   Daarom schrijf ik ook dat Van Crooij een goede lijnkeeper is. Maar in vele andere wedstrijden zorgt hij toch voor veel onrust omdat hij niet durft uit te komen. Elke hoge bal is gevaarlijk. Dit is al vanaf oktober bekend. Dan vraag ik mij af hoe hier de afgelopen 6 maanden op getraind is? Een nieuwe, ervaren keeper is prioriteit nummer 1!

 7. Ben

  Van Crooij onheus behandeld? Ik dacht het wel. Eerste goal fatale, klungelige handeling van Moreno Rutten. Röseler en Promes de baas in de lucht? Niet dus! Laten we het er vooral op houden dat VVV ondanks niet beste vorm door te knokken de wedstrijd heeft gewonnen. Hartstikke blij met de overwinning! Nu twee niet gemakkelijke utwedsrtijden tegen RKC en Emmen. Ben benieuwd, FORZA VVV!

  1. sultana

   Ben, we hebben RKC uit en Emmen tweede paasdag thuis???? Zou mooi zijn om tweede paasdag het kampioenschap te kunnen vieren, wat was het weer billen knijpen gisteren maar de drie punten zijn binnen. Maar de verdediging begint met de week onzekerder te worden en dat baart mij zorgen, ook voor mij is een nieuwe keeper prioriteit nummer een want met van Crooy op doel ga je het in de eredivisie niet redden ook niet als reserve doelman! Ik begrijp nog steeds niet waar Deckers weg moest, de Fockert heeft VVV onnodig geld gekost wat beter besteed had kunnen worden.
   Op naar het kampioenschap ik heb zin in een feestje ???? Forza VVV

 8. YowVVV

  De punten zijn binnen, laat dit het vertrouwen weer geven. Man of the match was voor mij Seuntjens, ook goed dat Opuku weer minuten gaat maken. Post speelt met de rem er op, enigszins begrijpelijk. Hopelijk Leemans weer snel in zn ouderwetse doen. Op het middenveld wonnen we altijd de slag, de laatste weken helaas wel anders, ook dat is mede de oorzaak van de vele tegendoelpunten in een keer. Maar, ben trotst op ons VVV. Nog even doorzetten mannen! Met volle scherpte naar Waalwijk, nog even knallen. Wel jammer dat de muziek in de fanzone veel beter is dan in het stadion, dit moet minimaal gelijk zijn. Pauze muziek dramatisch, ook voor de wedstrijd meer opzwepende muziek graag! Daarbij zet die speakers eens uit onder de wedstrijd, 90 minuten lang zoemen de boxen, wachtend op de speaker of een muziekje. Maar wil er geen klaagzang van maken, Forza Venlo alles heej wuurt eredivisie!

 9. Gerardus

  Nou ik moet zeggen dat ik het wel overdreven vind hoe er hier wordt gereageerd op Delano v Crooij. Uiteraard voldoet hij niet en ik heb alleen de tegengoals gezien bij de samenvatting, maar daar kon ik geen fout van hem zien. De eerste was duidelijk van Rutten en de tweede was van Promes/Röseler, hier moest hij wel blijven staan omdat de bal strak voorkwam en er stonden nog wat spelers voor de doelpuntenmaker die ook in hadden kunnen koppen en dan was hij ook gepasseerd.

  Daarnaast ligt het niet aan de concurrentie dat we boven aanstaan. Ja tuurlijk laat de concurrentie belachelijk veel punten liggen maar kijk een naar de eindstanden van de vorige seizoenen. Alleen NEC had belachelijk veel punten. We hebben nu ook maar 2 punten minder dan in het vorige kampioensjaar, het is dus wel duidelijk op eigen kracht gegaan. Ook al lijkt het natuurlijk niet zo en is de spanning er al een tijdje vanaf. We worden gewoon kampioen met een kleine selectie en klein budget en hebben al vanaf de winter geen hete adem meer gevoeld van de concurrentie. Dus er is maar een ding wat we hierop kunnen zeggen en dat is dat dit een topprestatie is!

 10. Nederkoorn

  Nee, dat meldt Voetbalzone niet. Dat meldt Tom van Hulsen, journalist en Ipswich Town kenner. Voetbalzone schreef het over. Is overigens nog allemaal zeer losjes, als ik de zaakwaarnemer van Steijn mag geloven.
  Enfin, puik verslag weer. Zoals iedere week. Dank!

  1. Is ook oud journalist van de VI dus het zal zeker wel kloppen maar zoals je zegt niks concreets. Dus het zal wel loslopen, ik denk niet dat Steijn een persoon is die zomaar naar Engeland zal vertrekken, eerder richting ADO waar nog altijd de geruchten zijn dat hij daar heen gaat. We zullen het allemaal wel zien, eerst maar eens kampioen worden.

 11. RuiverCity

  Dat krijg je als je succes hebt. Dan komen de clubs met meer geld zoeken naar talent en mensen die dat hebben klaar gespeeld. Gerefgeld levert deze interesse onrust op in een team. Hopelijk is VVV achter de schermen volop bezig en komen ze snel naar buiten dat contracten verlengd gaan worden.
  Voor de positie van trainer keus genoeg lijkt me. Wat te denken van Oliseh, De Gier of Luhukay.

 12. supportertje

  Afgelopen vrijdag heb ik VVV gelukkig weer zien winnen, en nog belangrijker, de vechtlust was weer terug op het veld. Het was niet goed, maar wel spektakel en spanning. Het had alles wat een belangrijke wedstrijd moet hebben. VVV trok uiteindelijk aan het langste eind, en dat is verdient met de inzet van het gehele team. Vooraf aan de wedstrijd in de Fanzone, die in mijn ogen toch iets wezenlijks heeft bijgedragen aan het vermaak voor de wedstrijd. Goed opgezet, en moet echt een blijvertje worden. Hopelijk gaan er steeds meer supporters gebruik van maken. Zaak is dat VVV straks echt de organisator van dit geheel is, en de opbrengsten ten goede komen aan VVV. Helaas kan ik er weer niet bij zijn a.s. vrijdag. Moet helaas werken en weer niet op tijd om mee te kunnen naar de uitwedstrijd. Hoop dat ze met dezelfde instelling er daar tegenaan gaan. Dan gaan we een mooie tweede paasdag tegemoet, om de buit binnen te halen.

Leave a Reply