VVV wint eenvoudig met vijfklapper van Fortuna

Een week na de overwinning in de Derby tegen MVV Maastricht stond afgelopen vrijdag alweer de tweede Derby van het seizoen op het programma. Dit keer was provinciegenoot Fortuna Sittard in Sittard de tegenstander. Met een vijfklapper werd ook deze wedstrijd een prooi voor de Venlonaren die vrij weinig overlieten van de Fortunezen.

Beide ploegen begonnen vol vertrouwen en goede moed aan de wedstrijd. Het dramatische Fortuna had een enorme opsteker afgelopen maandag door een overwinning op aartsrivaal MVV. Zij hoopten natuurlijk deze ingeslagen weg vervolg te geven. De Venlonaren die vorige week door de overwinning op MVV de top 3 binnenslopen wilde natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en meedoen om de periodetitel. De Venlonaren startte met de vertrouwde basiself. Bij Fortuna Sittard ontbraken opmerkelijk twee basisspelers. Jordy ter Borgh en Soufian Moro hadden autopech waardoor ze strandden in Utrecht en dus niet mee konden doen.

Dat beide ploegen vertrouwen hadden was ook te merken in de eerste minuten van de wedstrijd. Het zag er niet naar uit dat een van beide ploegen gemakkelijk ging winnen. Maar na 5 minuten kregen de Venlonaren de voorsprong in de schoot geworpen. Aanvaller Vito van Crooij kwam goed door over de rechterflank en gaf een strakke voorzet. De voorzet belandde op miraculeuze wijze door verdediger Dennis Dengering achter de doellijn waardoor VVV-Venlo vroeg op voorsprong kwam. Het was na het doelpunt alle hens aan dek voor Fortuna, maar nog geen drie minuten later was het wederom raak voor de Venlonaren. Dit keer mocht Vito van Crooij het doelpunt wel achter zijn naam zetten na een goed ingeschoten schot.

Het uitvak van VVV-Venlo begon al 10,10,10 te scanderen. Maar VVV-Venlo nam wat gas terug en liet Fortuna Sittard komen tot grote ergernis van trainer Maurice Steijn. Fortuna Sittard probeerde de aansluitingstreffer te forceren en kwam ook nog dicht in de buurt van een doelpunt. Na zwak uitverdedigen kwam de bal bij Youri Loen terecht die de bal vlak naast het doel achter de achterlijn zag verdwijnen. Hierna bloedde de wedstrijd helemaal dood. Onze Niels Fleuren had wel nog een kansje om zijn 2de doelpunt in het betaal voetbal te maken, maar je zag de twijfeling bij de linksback waardoor de kans verprutst werd.

Vijf minuten voor rust begon VVV-Venlo weer aan te dringen om de wedstrijd nog voor rust in het slot te gooien. Onze goalgetter Seuntjens kreeg nog een reuze kans, maar hij zag zijn schot geblokkeerd worden door doelman Kaya. In de extra tijd mocht er dan toch nog gejuicht worden. Na een goede aanval kwam de bal bij middenvelder Gianluca Nijholt terecht die de bal laag en hard de 0-3 binnenschoot. Direct na het doelpunt floot scheidsrechter Bax af voor de theepauze.

De tweede helft begon waar we gebleven waren. Een sterker VVV en een waardeloos onmachtig Fortuna Sittard. Het was niet groots wat beide partijen lieten zien, maar VVV piekte op de juiste momenten. De Venlonaren wachten rustig hun kansjes af en probeerden zo de score te vergroten. De eerste de beste aanval van de geel-zwarten werd direct gevaarlijk. Leandro Resida werd licht in de rug geduwd, maar dit was voor de scheidsrechter genoeg om voor een strafschop te fluiten. De penalty werd feilloos binnengeschoten door spits Ralf Seuntjens.

Na de 0-4 leek het erop dat de wedstrijd gespeeld was maar niets leek minder waar. Invaller Torino Hunte had er nog wel zin in en had nog energie voor tien. De aanvaller kwam een aantal keren gevaarlijk goed door over de flanken en was zeer gevaarlijk voor de Sittardse defensie. De aanvaller verdiende dan ook een persoonlijk succesje. Gelukkig kwam die er ook, vlak voor tijd gaf hij een scherpe voorzet op topscorer Ralf Seuntjens die het goed afmaakte, 0-5. Dit werd ook de eindstand, enkele seconden na het doelpunt vond de scheidsrechter het genoeg geweest voor de avond en floot af.

Het was een bewogen week voor VVV-Venlo door de financiële perikelen en de interesse van Fortuna Sittard in assistent-trainer Ben van Dael. Gelukkig was dit niet te merken op het veld en dit laat zien dat elftal goed bezig is. Door de winst op laagvlieger Fortuna stoomt VVV-Venlo op naar de tweede plek in de Jupiler League. Dit is een compliment voor de ploeg en de technische staf. Een klein smetje op de avond waren de domme gele kaarten van Buwalda en Seuntjens.

Volgende week alweer de een-na-laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan speelt VVV-Venlo in Stadion de Koel tegen de angstgegner van vorig seizoen Achilles’29.

Statistieken
Fortuna Sittard – VVV-Venlo 0-5 (0-3)

Scoreverloop: 5. Dengering (0-1, e.d.); 8. Van Crooij (0-2); 45+1. Nijholt (0-3); 72. Seuntjens (0-4, pen.); 89. Seuntjens (0-5)

Gele kaarten: De Regt, Janssen, Loen (Fortuna Sittard); Promes, Seuntjens, Buwalda (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 1.892

Scheidsrechter: Bax

Opstelling Fortuna Sittard:
Kaya, Dengering (46. Roumen), De Regt, Janssen, Schroyen, Loen (61. Vlijter), Hutten, Sadikki, Lekesiz (80. Vankan), Mares, Mert

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes (85. Bourdouxhe), Buwalda en Fleuren; Post (75. Kruijsen), Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Resida (74. Hunte)

19 Responses

 1. supportertje

  Bingo. Weer drie punten bijgeschreven door de mannen. Ze hebben zich niet af laten leiden door allerlei perikelen, maar gewoon gevoetbald. Chapeau en blijf ons blij maken.

 2. Meuske

  Trots op de mannen en mijn weekend kan niet meer stuk, wat een uitslag!!! Waar gaat dit eindigen? Naar mijn mening is er maar 1 club in Limburg en dat hebben ze nu wel bewezen, os VVVke. Het enigste wat jammer is dat Sparta toch nog gewonnen heeft maar desalniettemin 2e op dit moment is zeker niet slecht. Seuntjens en Buwalda wel weer onnodig geel gepakt, weet niet of dit gevolgen heeft. Forza VVV

 3. Goodie

  Als ik eerlijk ben vond ik VVV niet echt denderend. Toch knap met 0-5 gewonnen. Fortuna is wel heel erg matig. Begrijp ook niet dat Seuntjens en en Buwalda bij een voorsprong van 0-3 en 0-4 nog een kaart pakken, behoorlijk dom als he het mij vraagt

 4. RuiverCity

  VVV had geluk met de openingsgoal want bal was volgens mij niet achter de lijn. Als VVV even gas gaf was het meteen raak. VVV wachtte geduldig af en sloeg op de juiste momenten toe. Toch zijn sommige spelers niet in hun beste vorm. Resida hele wedstrijd onzichtbaar, van Crooy was dit de tweede helft. Domme gele kaarten inderdaad. VVV doet desondanks prima zaken. Hopelijk volgende week een Koel die weer eens goed gevuld is. Ben van Dael zat op de tribune en voor de wedstrijd werd bekend dat hij naar Fortuna gaat.

  1. Meuske

   Dat snap ik ook echt niet Ruiver city want als je in de rust met 3-0 voorstaat dan kun je toch eens wat proberen met andere spelers. Zoals ik al eerder heb gezegd vind ik Steijn een goede trainer maar tactisch niet heel sterk qua omzetting of wisselen tijdens een wedstrijd.

   1. De trainer houdt van vastigheden. Het gaat goed en laat hem lekker zijn ding doen. Hij zou hier vast een verklaring voor hebben.

   2. RuiverCity

    Hij geeft complimenten aan de reservespelers maar gebruikt hen zelden…..Een gemiste kans!

   3. SL

    Sorry Ruivercity, maar hij kan maar ook 11spelers opstellen!!! Dus wat gemiste kans……… we hebben het over een voetbalsport!!

 5. marcel

  zoals hierboven benoemd, zonder veel inspanning een ruime overwinning geboekt. goed om te lezen dat ook steijn zich stoort aan het ‘gas terugnemen’ zoals je het noemt. Als je tegen dit fortuna vol doorgaat, wordt het een historische zege, want wat was dit slecht wat daar gisteren op het veld liep. Wel enkele zeer mooie aanvallen gezien waarbij de VVV-ers elkaar snel en goed wisten te vinden. Gedrevenheid van een speler als Hunte, die inviel met een zeer grote drive, is ook positief te noemen.
  Simpele 3 punten tegen zo’n beetje het slechtste wat ik dit seizoen tegen ons heb zien spelen.
  Respect voor die paar echte supporters van fortuna die daar achter de goal staan, want na de zoveelste zeperd, en ook na de 5-0 steunden ze hun ploeg nog met vol enthousiasme.

 6. Meuske

  Iedereen kan lachen om Achilles maar die hebben meer als eens bewezen toch leuk te kunnen voetballen. Heb vorig seizoen gezien dat VVV tot 2 keer toe niet kon winnen van Achilles dus ze zijn gewaarschuwd.

 7. Ben

  Prachtige overwinning van VVV en ik kan me geen negatief commentaar voorstellen bij zo’n duidelijke zege, 5-0. Sodeknetter! In een uitwedstrijd nog wel! Toch ook jammer dat fortuna zo zwak speelt, maar dat is niet onze zorg. Overigens lijkt het er veel op dat VVV het wisselvallige spel van eerder dit seizoen heeft geruild voor stabiliteit en vastigheden. Goed verzorgd spel en iedereen doet er aan mee. De tegenstanders hebben al twee wedstrijden achter elkaar punten verloren. VVV speelt komend weekeinde een makkelijke wedstrijd tegen Achilles, terwijl de concurrenten veelal tegen elkaar spelen. Wel ben ik erg benieuwd wat ze er van maken? De slechtste wedstrijden spelen we immers tegen laagvliegers? In ieder geval ben ik optimistisch gestemd en verheug me op vervolg. FORZA VVV!

Leave a Reply