VVV wint eenvoudig van Achilles’29

VVV-Venlo heeft een onrustige week keurig afgesloten met een zakelijke overwinning. Op een regenachtige vrijdagavond in de Koel, won de Venlose formatie met 3-0 van ‘Angstgegner’ Achilles ’29. Het begin was vrij moeizaam, maar uiteindelijk bleek VVV toch een maatje te groot voor de bezoekers uit Groesbeek.

De eerste 5 tot 10 minuten van de wedstrijd, begonnen de ploegen enigszins voorzichtig. Beide ploegen kwamen dan ook af en toe voor elkaars doel,  maar echt gevaarlijk werd het niet. VVV had in deze fase wel meer balbezit. Daarna bloedde de wedstrijd volledig dood, met een saaie 20 minuten als gevolg. Er werd weinig tot niets gecreëerd door beide ploegen en vooral aan Venlose zijde leek het oude recept weer op te gaan: te weinig druk van de 11 mannen op het veld op tegenstander Achilles. De Venlonaren wisten niet met het combinatiespel door te breken en nogal wanhopig werd de lange bal gehanteerd. Achilles had telkens 2 mensen op Seuntjens gezet, dus dat had weinig effect.

Na het verstrijken van de 30 minuten kwam daar zichtbaar verandering nadat VVV een ware aanvallende opleving kreeg. Na goede acties van Rutten en Nijholt, waren er twee kansen voor Seuntjens. Helaas wist hij ze op dat moment niet te converteren tot een doelpunt. Maar driemaal is scheepsrecht, want aan de rechterkant zet Van Crooij goed door en legt de bal in de 34e minuut panklaar op het hoofd van spits Seuntjens: 1-0 voor de Venlonaren!
VVV bleef meteen goed druk zetten en det resulteerde 5 minuten later alweer in het volgende doelpunt. De voorzet kwam wederom van Van Crooij en ditmaal was Resida het eindstation: 2-0! Na veel wedstrijden niet gescoord te hebben, scoorde de rappe aanvaller weer eens en een vreugdesalto was het gevolg. VVV probeerde de helft gecontroleerd uit te spelen, maar kwam heel goed weg bij een tegenaanval van Achilles. Bij deze aanval kwam een kopbal van Achilles op de lat, maar daar bleef het bij en de 2-0 ruststand was bereikt.

Achilles kwam erg gedreven uit de kleedkamer en de Venlonaren stonden de eerste 5 minuten onder druk. Maar met enig gemak wisten Jordy Deckers en zijn defensie overeind te blijven. Daarna was VVV heer en meester, het klasse verschil was groot en VVV verzorgde aanval na aanval. Er werd goed druk gezet en het leek weer te lopen met vlot combinatiespel en het leveren van strijd. Iets wat in de eerste helft nog wel eens werd gemist. VVV speelde fris en fruitig en het was een wonder dat er geen doelpunten vielen. Kansen waren er achtereenvolgens voor Resida, Van Crooij, Buwalda, Post, Opoku en opnieuw Buwalda. Maar helaas wist niemand die kansen te verzilveren, maar het toonde eens te meer aan dat de aanvallende intenties niet alleen bij onze aanvallers zitten. Ook de verdedigers en middenvelders dragen hun steentje in offensieve zin bij.

In deze fase van de wedstrijd komt Achilles er niet aan te pas en het enige punt van kritiek op de spelers is te vergeten uitbouwen van de voorsprong. De laatste 10 minuten begonnen alsof VVV tevreden was met de 2-0 overwinning, maar niets bleek minder waar. Bourdouxhe werd gebracht voor Van Crooij en liet een positieve aanvallende indruk achter. Hij was dreigend aan de linkerkant en ook zijn tegenhanger op de rechterkant Hunte was zeer dreigend in het spel. Die laatste tekende in de verre blessuretijd voor het slotakkoord. Een snelle uitbraak en gestuntel van Achilles zorgen ervoor dat Hunte alleen voor de keeper komt en rondt het af met een prachtige stift: 3-0!

VVV wint dus uiteindelijk met 3-0 en het is eenvoudige, zakelijke overwinning. De ploeg deed wat het moest doen voor zichzelf, maar ook voor de club en de supporters in deze lastige periode: 3 punten pakken. Maurice Steijn heeft zijn equipe goed afgeschermd en zich vol geconcentreerd op wat zijn ploeg het beste kan: voetballen.
De Venlonaren doen uitstekende zakehttps://www.venlonaren.net/n, want zij verstevigen de 2e plaats. Onder VVV zijn er enige verschuivingen die gunstig waren voor VVV, het gat met nummer 3 Volendam beslaat namelijk 3 punten. VVV-Venlo sluit haar laatste thuiswedstrijd van 2015 dus winnend af en de ploeg heeft een uitstekende reeks neergezet tot nu toe: 4 wedstrijden, 12 punten, 12 doelpunten voor, 0 tegen. Een prestatie van formaat! Op naar de laatste wedstrijd van 2015, uit bij FC Emmen!

Foto’s

Statistieken
VVV-Venlo – Achilles’29 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 34. Seuntjens (1-0); 39. Resida (2-0); 90+ Hunte (3-0)

Gele kaarten: Rutten (VVV-Venlo); Sürmeli (Achilles’29)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3402

Scheidsrechter: Dieperink

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt (90. Kruijsen); Van Crooij (82. Bourdouxhe), Seuntjens en Resida (74. Hunte)

Opstelling Achilles’29:
Ter Wielen, Beijer, Van Riel (63. Deckers), Sürmeli, Hendriks, Van Steen, Thoone (68. Popalzay), Van de Beek, Zeller (76. Witteveen), Raja Boean, Van Straaten

 

17 Responses

 1. RuiverCity

  Weer 3 punten en de nul gehouden. Twee prima voorzetten van Vito van Crooy maken het verschil in de eerste helft. Voetballend niet best. Tempo is te laag en er wordt te weinig gebruik gemaakt van de snelheid van de spelers. Toch knap dat men door individuele acties het verschil weet te maken. Wanneer krijgt Hunte nu eindelijk een basisplaats? Veel effectiever dan Resida.

 2. supportertje

  Ben met je eens dat Resida niet speelt als in het begin, misschien heeft hij eens een wedstrijdje rust nodig. Vito deed het vanavond gewoon goed en de rest heeft hard gewerkt. Post blijft een uitblinker en er komt zo goed als niemand langs. Teamwork vanavond en dat is wel eens anders geweest. Gezien het weer, nat en koud ben ik een tevreden mens.

 3. Gerardus

  Gelukkig worden er nu wel wedstrijden simpel en zonder al te veel moeite gewonnen door VVV. Ik snap alleen niet waarom de buitenspelers zo dicht bij seuntjes staan en er daardoor veel ruimte op de flanken ontstaat waardoor ze veel makkelijker de bal kwijt zouden kunnen. Vooral bij v Crooy valt mij dat op. Denk dat dit eerder een tactisch iets is door Steijn want Nijholt moet daardoor vaak aan de linkerkant de ruimte opvullen wat naar mijn inzien toch beter kan worden gedaan door v Crooy. Je ziet wel dat die jongen vol zelfvertrouwen zit nu het lekker gaat. In de aftonding hadden we wel wat pech want in de tweede helft wou die bal er ook niet echt graag in. Over Resida wil ik nog zeggen dat ik hem niet al te slecht vind spelen maar k heb ook niet het gevoel dat hij het volledige vertrouwen krijgt aangezien hij zowat iedere wedstrijd alsnog naar de kant wordt gehaald voor Hunte. Geef die jongen dan ook zoveel kansen als je met v Crooy deed zodat hij ook wat meer vertrouwen krijgt. Op na volgende week en die ook gewoon winnen!

  1. RuiverCity

   Resida krijgt niet het volledige vertrouwen van Steijn? Resida komt al weken geen grassprietje voorbij. Negen van de tien ballen die hij heeft gaan achterwaarts. Deze jongen kan veel meer maar is compleet uit vorm. Daarom begrijp ik Steijn niet dat hij Hunte niet meer zelfvertrouwen geeft. Hunte is op dit moment veel efficiënter dan Resida. Vormt, mijn inziens, ook een beter koppel met Seuntjens.

 4. spits

  En nu nog een goed plan voor de club.
  De kritiek op Hay Berden is onzin.Hij is de enige die echt wat heeft gedaan voor VVV.
  De rest stond langs de zijlijn en riep van alles.

 5. spits

  Wat we nodig hebben is een groot aantal mensen ( 1000) die elk euro 1000 geven voor onze club. Alleen klagen en iets roepen of de gemeente de schuld geven is kwatsika

 6. Goodie

  Een zakelijke overwinning. De wedstrijd was met name de eerste helft vrij saai. We hebben met Hunte een 3e goede buitenspeler. Resida blijft altijd gevaarlijk met zijn snelheid, maar het komt de laatste weken er niet echt meer uit. Misschien Hunte is een kans geven? Nac verloren en Volendam gelijk. We staan nu 2e met 3 punten voorsprong en een beter doelsaldo. In de laatste 4 wedstrijden een doelsaldo van 12 voor en 0 tegen, fantastisch! Hoe lang is het ook geleden dat we een spits hadden die na 17 speelrondes er 13 in heeft liggen?

  Op naar Emmen, en deze lijn doortrekken!

  1. Meuske

   Helemaal mee eens Goodie en dan zijn er ook nog mensen die opperen dat Seuntjens niet aangekocht had moeten worden?? Bal vaste scorende spits en super aanspeelpunt en zonder Seuntjens hadden we ergens onderaan gestaan. Hoop dat Sparta na de winterstop een dipje krijgt en onze jongens goede inspiratie opdoen bij West Ham. Forza VVV

 7. Zeker wete

  Al met al zie ik VVV groeien. Ze spelen steeds volwassener. Eigenlijk gaat het fantastisch. Fortuna en Achilles hadden he-le-maal niets in te brengen en dat is toch knap. Ik zeg ook: aan blijven haken en op 7 februari de macht grijpen in Rotjeknor voor 600 verklede Venlonaren.

 8. festina lente

  prima prestatie.alleen jammer dat aantal toeschouwers tegenvalt. nac 17.000 .alleen fsc helmond sport en jong psv minder toeschouwers.. dit moet ytoch echt weer omhoog. denk aan speciale altie seizoenkaaten tweede helft. is er geen bedrijf die hierin wat bij wil sponseren.

  1. Meuske

   VVV heeft juist inkomsten nodig of heb je onder een steen geleefd afgelopen week? Daarom hoop ik dat de succes supporters nu ook eens komen al is het maar de rest van het seizoen om de jongens op het veld en de club te steunen. 1 avond op stap gaan kost tegenwoordig meer als een halve seizoenskaart bij de mooiste club van Nederland. Forza VVV

 9. marcel

  degelijke overwinning. fris en fruitig was het zeker niet, maar dat hoeft ook niet altijd. voor rust grote delen zelfs een beetje saai, mede doordat achilles ook vaak met veel man inzakte. Na rust was het wat leuker, en had VVV nog wel 1 of 2 doelpuntjes extra mee kunnen pikken. Maar zoals steijn al vooraf aangaf, dit is een stugge tegenstander. de resultaten die achilles tot nog toe behaald heeft geven dit ook aan. ze verliezen 2x met 3-0 (een keer van ons) en winnen 1x met 4-2. de rest van de uitslagen zijn allemaal gelijk of met 1 goal verschil. deze 3-0 is dus een prima resultaat.

Leave a Reply