VVV wint eenvoudig van Jong Ajax

VVV heeft vrijdagavond de goedgevulde Koel getrakteerd op een overwinning. De formatie van Maurice Steijn wist met 3-0 vrij eenvoudig te winnen van het beloftenelftal van Ajax. De drie punten blijven in de Koel!

De Venlonaren hadden vanaf het allereerste moment in de wedstrijd de controle en speelden geconcentreerd. Vooral dat laatste deed de mensen in het stadion goed, want daar ontbrak het de laatste wedstrijden nog wel eens aan. De eerste 20 minuten was het een wedstrijd met weinig spannende momenten, maar VVV was wel de bovenliggende ploeg die goed druk uitoefende op de defensie van de bezoekers. De ploeg uit Amsterdam kwam er soms ogenschijnlijk gevaarlijk uit, maar de Venlose ploeg kon daar goed op reageren en de controle werd niet uit handen gegeven. Daarentegen kon VVV zelf in de aanval ook nog niet beslissend zijn, daardoor stond het nog steeds 0-0.

In de 23e minuut veranderde door Ralf Seuntjens. De aanvaller wist te scoren na een perfecte voorzet van rechtsback Rutten. Seuntjens wist deze voorzet tot doelpunt te converteren door met een gemikte kopbal Groothuizen te verslaan. De ban was gebroken en de Ajacieden leken nogal van slag, want niet veel later drongen de problemen voor Ajax zich weer aan.  Resida bestormde dreigend de defensie van de Amsterdammers en wist met een voorzet Seuntjens te bereiken. Die wist de voorzet tot doelpunt te promoveren, door de bal goed binnen te knallen: 2-0 voor de Venlose equipe.

Na deze twee doelpunten nam VVV weer gas terug, maar zij bleven de controle houden en waren de bovenliggende ploeg. Waar het de vorige wedstrijden soms nog ontbrak aan concentratie na gescoorde doelpunten, wisten ze nu de touwtjes in handen te houden. Dat kan gezien worden als een punt waarin de ploeg weer gegroeid is. VVV blijft aanvallen, maar met een minder hoog tempo als voorheen. Dit heeft tot gevolg dat Ajax gevaarlijk kan worden, maar 2 schoten verdwijnen langs het doel van Deckers. VVV reageert hier uitstekend op en neemt de regie weer over, dit resulteerde in de 3-0 van Opoku. Hij knalde hard raak en daarmee eindigde hij een periode van droog staan. De aanvallende middenvelder had de laatste tijd een heel laag rendement voor het doel, vrijwel geen en daarom is het goed om te zien dat hij zijn doelpunt weet mee te pikken.

De tweede helft was van een stuk minder niveau, het tempo lag een stuk lager en beide teams maakten er soms een foutenfestival van. De aanvallen van zowel de Venlonaren als de Amsterdammers kwamen niet verder dan het middenveld. Het was een redelijk tamme tweede helft, waarin een opleving van Niels Fleuren tot een van de hoogtepunten behoorde. Seuntjens en Van Crooij weten nog schoten op doel af te vuren, maar scoren wordt er niet meer gedaan door de Venlonaren. Dat lukt de Amsterdammers ondanks een slotoffensief ook niet, waardoor de eindstand van 3-0 genoteerd kon worden.

VVV speelde een goede eerste helft waarin 3 keer gescoord werd. De tweede helft was een stuk minder, maar ze verloren de controle over de wedstrijd niet. De ploeg speelde met volop strijd en stonden uitstekend voor elkaar klaar. Met deze vrij eenvoudige overwinning lijken de Venlonaren weer helemaal goed op de rails te zitten en kan weer uitgekeken worden naar de uitwedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk volgende week vrijdag.

Statistieken
VVV-Venlo – Jong Ajax 3-0 (3-0)

Scoreverloop: 23. Seuntjens (1-0); 25. Seuntjens (2-0); 41. Opoku (3-0)

Gele kaarten: (VVV-Venlo); Dankerlui (Jong Ajax)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 5.803

Scheidsrechter: Otto

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post (85. Sevinç), Opoku en Nijholt (78. Kruijsen); Van Crooij, Seuntjens en Resida (67. Hunte)

Opstelling Jong Ajax:
Groothuizen, Owusu (63. Lartye Sanniez), Mirani, Warmerdam, Dankerlui, Clement (68. El Mahdioui), Muric, Nouri, Hendriks, Van de Beek, Acolatse (81. El Azouzi)

24 Responses

 1. Meuske

  Zakelijke overwinning zoals ik had gehoopt en zeker blij met de overwinning maar helaas heeft de concurrentie ook hun ding gedaan. Jammer dat ze zichzelf niet belonen met een monsterzege want dat had zeker gekund vandaag. Had toch wel weer liever gezien dat Resida was blijven staan en Hunte van Crooy had vervangen of ben ik dan weer te kritisch op Vito…..? Steijn was vandaag in ieder geval druk aan het coachen en was zeker niet tevreden aan het begin van de 2e helft van water op het veld gebeurde. We houden gelukkig aansluiting met de top in de competitie. Forza VVV

 2. RuiverCity

  Steijn heeft mijn wedstrijdverslag tegen Telstar goed gelezen. VVV moet zeker in thuiswedstrijden in het eerste half uur vol gas geven en de tegenstander overdonderen. Daarna lekker de wedstrijd uitspelen. Voetbal is zo simpel hè…….

 3. kenfen

  Nou zo simpel is dat niet maar gelukkig speelde VVV weer een behoorlijke pot MN Rutten viel me positief op veel goede voorzetten. Ook Seuntjes was erg goed nog niet eens vanwege zijn goals maar vooral vanwege zijn dominante aanpak van de eerste bal

 4. Ben

  Zeker blij met overwinning, concurrentie behalve Volendam heeft ook gewonnen, dus we blijven bij. Goed om te Sien dat we de wedstrijd totaal anders hebben gespeeld dan tegen Telstar. Het gekke is dat VVV wedstrijden tegen “grootmachten” vaak wint en juist punten verspeelt tegen de kleintjes. Het wordt een zeer goed jaar voor VVV, ma ar waar blijven de toeschouwers? Men weet toch dat dit VVV een heel andere partij speelt dan het VVV van vorig jaar?
  Vergend blijf ik het een schande vinden dat die zogenaamde tweede teams van Ajax, PSV, etc., aan deze competitie meedoen: totale competitievervalsing, heeft niets met sportiviteit te doen, alleen maar met geld. Jammer, heel jammer. Ben benieuwd of er bij RKC wat te haken valt? Moet kunnen, maar ze staan onderaan, dus? In ieder geval FORZA VVV!

 5. Goodie

  Ik ben op vakantie dus heb het moeten volgen door middel van smsjes. Zakelijke overwinning, op Volendam na (nog) geen verlies bij de concurrentie, misschien bij Sparta nog. In de eerste helft de wedstrijd beslist, en zo te lezen door vrij goed spel. 5800 toeschouwers? Kwam dit dan voornamelijk doordat kinderen t/m 14 jaar gratis naar binnen mochten? Ralf Seuntjens is de nummer 2 van de topscoordersranglijst. Is een tijdje geleden dat een VVV spits zo hoog heeft gestaan. 9 doelpunten waarvan 2 penaltys. Op nummer 1 staat De Kogel met 10 waarvan 4 penaltys.

  1. Sanderkuh

   Dat is ook het manco geweest de afgelopen jaren….je kan nooit bovenin mee draaien als je geen spits hebt in de top drie van topscoorders……natuurlijk een goed team om je heen hebben maar iemand zoals Seuntjes ontbrak de laatste jaren….

 6. binky

  vvv voetbalde maar met tien man
  want die van crooy wat een drama
  heeft geen knikkwer geraakt en als die hem raakte gebeurde er niets
  steijn en verdere ts ZET DEZE MAN EENS OP DE BANK

 7. Meuske

  Nou nou nou de reacties stromen weer binnen na een welverdiende overwinning van os VVVke. Vind het echt altijd typisch dat na een nederlaag het hier vol stroomt met negatief geneuzel maar bij een overwinning laten de negatievelingen niets van zich horen. Jammer dat dit gebeurd want het is toch veel fijner trots te zijn en positief te reageren. VVV is na een aantal jaren weer om aan te gluren met passie strijd en vechtlust op het veld. Genoten van Fleuren gisteren want ook ik had hem al afgeschreven maar hij staat toch iedere keer weer zijn mannetje en dat mag ook gezegd worden. Forza VVV en Venlo laat je horen

 8. sultana

  Weer 3 punten erbij, heb genoten van Seuntjens gisteravond wat een spits hebben we dit seizoen heerlijk! Ik geniet van VVV dit seizoen, langzaam aan klimmen we naar boven! Nu hopen dat de Koel voller gaat worden, hebben ze verdient. Seizoen word leuker en leuker…..

 9. clubman

  Prima wedstrijd, punten binnen 45 minuten veilig gesteld, de nul vastgehouden, attractief spel, inzet getoond, kortom iedereen tevreden…zou je denken. Helaas, de Venlose beroepszeikers moeten toch hun gezanik kwijt en dan beginnen we toch weer gewoon af te geven op Van Crooij? Ja toch, dat zijn we zo gewend en hij is een makkelijk doelwit. Nietwaar?
  Ondertussen wordt Van Crooij opnieuw geselecteerd voor Oranje (iets waar de heren kenners vroeger alleen maar van konden dromen) en speelde hij gisteren helemaal geen onverdienstelijke wedstrijd. Niet gescoord, maar daarvan waren er wel méér gisteren.

  Als Van Crooij straks een vaste waarde is bij een subtopper in de Eredivisie, dan roepen deze allesweters om het hardst dat VVV deze topper nooit had mogen laten gaan. In navolging van Willem Janssen en Bryan Linssen. Destijds ook geregeld het middelpunt van de spot van onze kenners.

  History repeating.

   1. Ieder zijn mening en dat mag je zeker uitspreken. Het verschil tussen beide is niet groot. Maar Vito heeft bewezen meer een goalgetter te zijn dat Torino. Hunte daarentegen is fysiek sterker en misschien technisch een betere voetballer maar het rendement is erg laag. Feit is dat je met Hunte een sterke speler op de bank hebt zitten en dat is naar mijn mening ook zeer belangrijk. Ik vind overigens dat Vito het gewoon erg goed doet! Hij is jong en heeft nog enorm veel potentieel.

  1. Ben

   Wellicht heb je gelijk, maar wat de zin van je gebrabbel? Feitelijk ben jezelf een azijnzeikerd want wat jij schrijft over deze “supporters”. Schrijf in plaats daarvan iets positiefs over wat jij zelf vindt over ons VVV. FORZA VVV!

 10. kenfen

  We moeten sommige mensen hier niet al te serieus nemen, mensen zoals binky zijn toch geen echte supporters v droog speelde geen wereld partij maar deed naar vermogen zijn best zoals iedereen gelukkig lijkt de wedstrijd tegen Telstar een incident en kunnen we naar boven kijken ave VVV

 11. supportertje

  Kan alleen maar blij zijn met de overwinning van VVV, en de stijgende lijn word voortgezet. Ondanks het verlies tegen Telstar wat pijn deed geloof ik in deze ploeg dat ze mee gaan doen voor de prijzen die te behalen zijn. Het is meer en meer een goed team samen. En als zij erin geloven dan kunnen we ons opmaken voor een pracht van een seizoen. Rekening houdend met een zeperd natuurlijk.

  1. Hahah 2 goede rushes van ozze Niels. Na een goede aanval was Niels voor doel maar hij durfde volgens mij niet zelf te schieten dus legde hij de bal terug. Deze werd door de verdediger van Jong Ajax aangeraakt waardoor de keeper met een goede redding de goal van Fleuren voorkwam.

  1. Sam Westley is voor 1 seizoen gehuurd dus die gaat niet zomaar weg. Trainde gisterenmiddag gewoon mee en er is verder niets aan de hand. Hij is een van de 26 selectiespelers. De basiself doen het erg goed, pakken veel punten waardoor de trainer geen reden ziet tot verandering. Verder zijn er geen afspraken met WHUFC gemaakt dat die jongen MOET spelen. Hij heeft naar zijn zin, werkt hard en komt er vanzelf.

   Dit is ook tijdens de open supportersavond verteld. Ik raad iedereen aan om daar naartoe te gaan. Het is leerzaam en je kan je vragen stellen aan de personen die erover gaan! Wij krijgen namelijk nog wekelijks vragen die daar zijn gesteld waardoor we steeds in herhaling moeten vallen :).

Leave a Reply