VVV wint enerverend duel van NAC

VVV-Venlo heeft gisterenavond in een zeer vermakelijk duel met 4-3 gewonnen van directe concurrent NAC Breda. Daarmee hebben we NAC Breda op 6 punten gezet en staan we nog steviger op die 2e plek. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen NAC, werd de wedstrijd al breed gecommuniceerd als topper en wat voor een bleek het uiteindelijk te zijn!

Dat het duel goed leefde bij de mensen was te zien aan het aantal toeschouwers dat richting de Koel getrokken was: meer dan 6000 mensen zagen de rivalen tegen elkaar strijden. Het goed gevulde uitvak gaf dit duel net dat beetje extra wat hoort bij een topper, wat hoort bij een nummer 2 tegen nummer 3. Daarnaast ook nog eens een heuse ‘Brüderkrieg’, namelijk Seuntjens vs. Seuntjens. Kortom hét ideale plaatje voor de wedstrijd tussen deze traditionele clubs.

‘Onze’ Seuntjens kreeg voor de wedstrijd zijn Bronzen Stier gepresenteerd als Topscorer van de Derde Periode met in totaal 8 doelpunten. De in Breda geboren spits werd toegezongen door zowel de Venlose als de aanhang uit Breda. Een mooi moment zo net voor de kraker.

Er werd afgetrapt iets na 20.00 uur en gespannen begon iedereen de wedstrijd te aanschouwen. Niet alleen op de tribunes waren de mensen gespannen, ook op het veld was het eerste kwartier een van aftasten en vooral geen fouten maken. VVV had in deze fase meer balbezit, maar kon geen doorbraak forceren. Sterker nog, NAC wist alles wat VVV lief heeft pijn te doen in de 19e minuut toen Mats Seuntjens met een steekbal Jupiler League fenomeen Sjoerd Ars wist te bereiken. Die twijfelde niet en schoot de bal laag langs Deckers: 0-1

De gemoederen zakten verder weg en dit kon nog wel eens een hele lastige avond worden voor de Venlonaren. Maar de Venlose ploeg rechtte haar rug en komt met een enthousiaste salvo van aanvallen. De inzetten van Van Crooij en Opoku konden niet tot doelpunt worden gepromoveerd, maar duidelijk was dat de Koelclub aan de poort klopte. Niet veel later mocht Nijholt aanleggen voor een corner en wist die met een afgemeten trap op het hoofd van onze Belgische vriend Haagen neer te leggen. Die liet het Venlose publiek voor de eerste maal juichen deze avond, wanneer hij de 1-1 tegen de touwen kopte: 1-1! NAC had maar een kleine 6 minuten kunnen ‘genieten’, want Haagen zorgde ervoor dat de stand gelijk getrokken werd. Haagen schreef ook meteen geschiedenis met zijn eerste goal voor VVV, hij is namelijk de 300ste speler die voor VVV-Venlo heeft gescoord sinds de invoering van het professionele voetbal in 1954.

De ploegen kregen over en weer wat kansen, vooral VVV via Seuntjens die een goede voorzet van Nijholt op waarde wist te schatten. Alleen zijn vizier stond niet helemaal scherp en dat betekende dat de bal naast het doel van de goed keepende Ten Rouwelaar verdween. Ook Venlose hoop in bange dagen, Vito van Crooij kreeg nog een kans maar hij stuitte wederom op Ten Rouwelaar. Het leek dus dat er voor de rust verder niets geks gaat gebeuren in sfeervolle Koel. Leek, want er gebeurde wel degelijk iets enerverends in de slotfase van de eerste helft. Allereerst een vervelend moment voor de Venlonaren, want Rutten kreeg geel voor een charge op Mats Seuntjens. Geen fijne gedachte, want die kon toch wel voetballen en Rutten met geel op zak, dat baarde toch wel zorgen.

Maar gelukkig ook een positief moment. Een verre inworp kwam voor de voeten van Buwalda – die vorige week 2 doelpunten maakte- en dacht te kunnen scoren, maar zijn inzet werd tot een corner verwerkt zo net voor de pauze. Die corner werd wederom genomen door Nijholt en produceerde weer een goed afgesneden corner. Die valt voor de voeten van Kristiaan Haagen. En wat deed Kristiaan? Die jaagde hem snoei, maar dan ook snoeihard achter Jelle Ten Rouwelaar: 2-1!

VVV ging de rust in met een 2-1 voorsprong en net voordat de spelers de tunnel ingingen zagen we een glimlachende Haagen en zagen we de gebroeders Seuntjens gezamenlijk van het veld gaan, hetgeen natuurlijk veel commentaar opleverden van het Venlose publiek. Iets met ‘Ralf is beter’.

De equipe van Steijn begon met dezelfde 11 namen aan de tweede helft en als een horde ‘Killerbees’ bleven de aanvallen maar komen over de flanken. Paulissen – die hard werkte en een goede partij speelde – en Van Crooij bleven de verdediging van NAC teisteren. Vito van Crooij mocht twee keer aanleggen, maar daar stond hij weer hoor: Ten Rouwelaar. Die speelde een dijk van een wedstrijd, dat mag ook gezegd worden.

NAC werd hierna wat brutaler, maar als een blok beton stond daar onze verdediging klaar om iedere aanval tegen te houden. De gasten uit Breda leerden er niets van en deden zichzelf alleen maar pijn, steeds tegen die Venlose muur aanrennen. Maar VVV wist nog niet de kansen te verzilveren en dat moest wel gebeuren, anders vielen ze aan de andere kant. Gelukkig hadden de Venlonaren dat idee ook en toen stond de SEUN of GOD op. Ditmaal niet als doelpuntenmaker, maar als assist-koning. Met een goed en secure pass wist hij Nijholt te bereiken. Die wist de bal net een fractie eerder te raken met zijn voetbeweging dan de uitkomende Ten Rouwelaar en lobte de bal over de keeper in het doel: 3-1 en de Koel juicht hard en enthousiast, heerlijk!

Dat de tegenstander goed kon voetballen, bewezen ze maar weer eens door een moment van onachtzaamheid aan Venlose zijde, direct af te straffen. Ars twijfelde geen moment wanneer de bal voor zijn voeten komt en schiet zijn tweede van de avond binnen: 3-2. Ai, ai, ai, dat stond toch niet in het scenario voor vanavond en het publiek was er letterlijk even stil van. Inmiddels was Resida erin gekomen voor de moe gestreden Paulissen.

Op dit moment in de wedstrijd begon de Opoku-show. Waar hij eerst een half-volley gered zag worden door Ten Rouwelaar – hij kreeg 14 schoten op doel te verwerken-, was het tweede moment van onze nummer 10 van magistrale kwaliteit. Randje 16 kreeg hij de bal en zette zijn solo in. Hop bal over de eerste verdediger, toen volgde de tweede – hij keeg even- en toen de derde verdediger en de keeper.. Hij lobte de bal perfect in het doel en beste mensen kippenvel! Met mij de hele Koel want een daverend applaus volgde voor dit geweldige, strijdlustige en goed voetballend team. Wat een doelpunt en Ralf Seuntjens geloofde het niet helemaal wat hij zojuist had meegemaakt, een wereldgoal! Niet in de Champions League, maar gewoon bij ‘ons’ in de Koel: 4-2!

Het werd nog spannend in de Koel toen Kristiaan Haagen een voorzet van Mats Seuntjens in eigen doel gleed (4-3), maar verder kwamen de gasten niet en na het eindsignaal klonk het heerlijke geluid van een goed gevulde Koel die hun team een geweldige pot had zien spelen. Een overwinning met een gouden randje, want de jongens speelden echt schitterend voetbal.

De Venlonaren staan nu steviger op de tweede plaats met 5 punten voorsprong op nummer 3 FC Eindhoven. Het scorend vermogen van VVV zit ook wel goed: 14 doelpunten in 4 wedstrijden. We zitten in een goede flow en mogen deze wederom gaan etaleren volgende week vrijdag uit tegen Telstar.

Werelddoelpunt Johnatan Opoku 4-2 (78e min)

Weergaloos!

Posted by FOX Sports NL on Friday, February 26, 2016

Speech Maurice Steijn na de wedstrijd

Interviews
Schermafbeelding 2016-02-27 om 00.21.03
Trainer Maurice Steijn voor de wedstrijd:
Volle bak blijven meedoen om eerste plaats
(Klik op de link om het interview te bekijken)

Schermafbeelding 2016-02-27 om 00.20.03
Johnatan Opoku: 
Het gaat allemaal in een split second
(Klik op de link om het interview te bekijken)

Schermafbeelding 2016-02-27 om 00.19.56
Trainer Maurice Steijn na de wedstrijd: 
Bij vlagen weergaloos wat ik gezien heb
(Klik op de link om het interview te bekijken)

Statistieken
VVV-Venlo – NAC Breda 4-3 (2-1)

Scoreverloop: 19. Ars (0-1); 24. Haagen (1-1); 45. Haagen (2-1); 61. Nijholt (3-1); 67. Ars (3-2); 79. Opoku (4-2); 88. Haagen (e.d. (4-3));
Gele kaarten: Rutten (VVV-Venlo); Van Diermen, Pedro (NAC Breda)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 6.183

Scheidsrechter: Janssen

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Haagen, Buwalda en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij (88. Hunte), Seuntjens en Paulissen (78. Resida)

Opstelling NAC Breda:
Ten Rouwelaar, Mulder, Pedro, Van Diermen, Ars, Verbeek (28. Lazic (64. Unal)), Naah (64. Suk), Damen, Seuntjens, Gorter en Stam

 

27 Responses

 1. Zeker wete

  VVV proficiat met deze mooie overwinning. Ik heb genoten van de mooiste wedstrijd sinds jaren. Wat un inzet, strijd en mooi voetbal, prachtige doelpunten en een wereldgoal van Jonathan. Bizarre balkunst.
  Danke,danke,danke

 2. RuiverCity

  Dit is klantenbinding!!!!! Dit VVV verdient elke thuiswedstrijd een volle Koel. Het hele team verdient een groot compliment ook al waren sommige in iets mindere doen. Wat mij het meest opviel was de rust die het team uitstraalde. Ook bij de achterstand en de 3-2 en 4-3 totaal geen paniek. Men bleef geloven in eigen kunnen. De goal van Opoku gaat de hele wereld over. Geweldig voor zo’n Kristiaan Haagen dat hij twee keer scoort. De kansen hadden beter benut moeten worden maar de beste man aan Bredase zijde was zeker Ten Rouwelaar.

 3. Goodie

  GE-WEL-DIG-GE wedstrijd, de mooiste sinds jaren!! VVV heeft reclame gemaakt voor zichzelf en de JL. Iedereen heeft naar mijn mening een ruime voldoende gehaald. Opoku had een aantal grote kansen nodig, maar het moeilijkste maakt hij schitterend af. Met de Ten Rouwelaar van vorig seizoen was deze wedstrijd wel 7-3 geworden, wat keeptte die een dijk van een wedstrijd. 5 punten nu los op de nummer 2, en volgende wedstrijd hopelijk weer zo’n kolkende Koel!!

 4. JMJ

  Goede wedstrijd van VVV, blijven knokken voor elke meter en er in blijven geloven. Jammer van de 3 slordigheidjes, maar goed gecompenseerd door 100% inzet.
  Wederom groot compliment voor Danny Post! Wat unne stofzuiger! 90 minuten scherp, knappe prestatie!
  Optreden van scheidsrechter Janssen magere voldoende… (Eerder richting de 5… ????)
  Nu geen fouten meer tegen de laagvliegers!

 5. Ben

  Ik heb een prachtige wedstrijd gezien, mooie overwinning, maar ook:
  Wedstrijd van de gemiste kansen, had zo maar 7-1 kunnen worden.
  NAC miste nauwelijks of geen kansen,
  Wij des te meer, maar het gevoel over de wedstrijd blijft goed,
  Ten Rouwelaar was dit keer een top keeper? Of misten wij teveel kansen?
  De Seun heeft zijn jongere broertje beloofd zich voor deze keer in te houden, niet zelf te scoren?
  Haagen? Aanvallend erg sterk en een goed scorend vermogen!
  Deckers speelde niet zijn beste wedstrijd, hoewel die derde goal was onhoudbaar.
  Volgende week uit tegen Telstar. Verliezen we daar altijd.
  Verslag geschreven door nieuwe sport journalist? Leuk stuk overigens. FORZA VVV?

 6. marcel

  heerlijke wedstrijd, mooie goals. rare uitslag. NAC schiet 2x op doel en scoort er 3. de 4-3 geeft dan ook totaal niet het beeld van de wedstrijd weer. grote delen van de wedstrijd voetbalt VVV de gasten uit breda helemaaaaaaaal van de mat af. genoeg spelers van vvv die waarschijnlijk voor ‘man of the match’ of ‘juup speler van de week’ in aanmerking komen. verdedigers/aanvallers/middenvelders………. maar ben bang dat het (terecht) de keeper van NAC zal worden. die zorgt dat het geen monsterscore wordt. TOP AVOND

 7. Meuske

  Ten eerste wil ik de jongens bedanken voor een fantastische avond en dat ze de verwachting meer dan waar hebben gemaakt. Wat een passie strijd en beleving!!! Ten tweede wil ik de mensen bedanken die toch weer de moeite hebben genomen de berg op te komen. Weet zeker dat jullie geen spijt hebben gehad om weer naar os VVVKE te komen. Dit was echt weer ouderwets gezellig gisteren en wat een goals hebben we weer gezien. Zoals gezegd jammer van de tegen doelpunten maar je wist dat het uiteindelijk wel weer goed zou komen. Waar gaat dit eindigen? Mijn weekend kan echt niet meer stuk. Wat een toppers!!! Forza VVV en de toekomst

 8. Goodie

  Top sfeer gisteravond. Er bleven aardig wat mensen na het eindsignaal nog staan voor de spelers. De sfeer was vrijwel 90 minuten lang prima en eindelijk is het gelukt, een heel stadion dat tijdens de wedstrijd ging staan voor VVV. Dat moeten de spelers toch ook gemerkt hebben? Ed Janssen floot net als gewoonlijk vaak in het nadeel van VVV. Vraagje, is het een keuze van VVV om 3/4 stadion via het smalle pad achter oost te laten vertrekken of was dit verplicht?

 9. jason

  Genoten gisteren van alles in het mooiste stadion van Nederland. Vorig jaar tegen nac in de nacompetitie voor het laatst zon sfeer meegemaakt en dat moet vaker idd. Weinig anti nac liederen gehoord en gewoon met geweldige ouderwetse liederen je eigen ploeg VVV aanmoedigen. Klasse. Enkele kanttekeningen: zou vandaag een ongelofelijke grote kater hebben als dit de uitslag was geweest van de eerste nacompetitiewedstrijd. Zou een slechte uitslag zijn met 3 tegentreffers en veel te weinig gescoord. Verder waren er gisteren gelukkig meer mensen in De Koel echter VVV zorg eens dat het vak achter de goal aan venlose zijde gevuld wordt desnoods met gratis kaarten. Ziet gewoon niet uit geen mensen achter die goal ook op tv niet.

  Lang leve DE KOEL

  1. Ben

   Jij maakt daar een punt! Valt me altijd op deze akelig lege plekken. Deze plaatsen zullen gezien het verdere programma ook niet worden bezet. Geef gratis kaarten weg voor deze plekken. Wellicht toekomstige VVV fans?

  2. Goodie

   Je hebt een punt, maar spreekt naar mijn mening ook jezelf tegen. De Koel is een schitterend stadion, maar het is oud en niet meer van deze tijd. Mensen willen tegenwoordig niet in de regen staan. Dit lijkt mij 1 van de reden dat de VW tribunes zo leeg zijn.

   1. jason

    Onzin. het is juist goed dat je onoverdekte tribunes hebt. Deze zijn goedkoper en dus kun je als supporter kiezen. Een wat duurdere overdekte plek (die ook lang niet vol zitten) of de goedkopere onoverdekte plaats. Ideaal. Verder stel je je gewoon in op dat het misschien kan gaan regenen. Paraplu of poncho noemen ze dat. Ik zit er ook en trouwens hoeveel wedstrijden op een jaar regent het daadwerkelijk onder de wedstrijd ? 3 ? Zou een reden ook kunnen zijn dat we aan het voetballen zijn in februari en dat mensen die twijfelen het misschien gewoon veel te koud vinden om voetballe te gaan kijken ?

    Nee ik blijf erbij Lang leve DE KOEL

   2. Goodie

    Op de onoverdekte tribune zal het net zo koud zijn geweest als op de overdekte tribune, dus dat zal het probleem ook niet zijn.

   3. RuiverCity

    Er is nooit controle op WN of W dus als je overdekt wil gaan zitten in plaats van staan achter het doel kan dat zonder problemen.

 10. Goodie

  Wie had dat gedacht, Dodrecht, GAE, Helmond en Nac 12 punten gepakt, top prestatie! Denk toch dat volgende week vrijdag een hele lastige pot wordt tegen Telstar.

  Een goed begin gemaakt voor de 4e periode. Nac en Emmen verloren, Eindhoven, Sparta en Volendam hebben er al 1. Zo ga je met een goed gevoel de playoffs in en VVV kan die 75.000 euro ook wel gebruiken 😉 .

 11. supportertje

  Van uit het warme en zonnige Gran Canaria heb ik geloof ik de mooiste wedstrijd van het jaar gemist. Helaas, maar superblij dat ze gewonnen hebben en HOE. Yoshida heeft al eens een wereldgoal gemaakt, maar die van Opoku mag er ook zijn. Het kan bijna niet meer fout voor de nacompetitie. Forza VVV

 12. sultana

  Wat moet ik nog schrijven alles is al geschreven, wat een top avond ???? zit nog steeds na te genieten. Waar eindigt dit? Seizoen kan voor nu al niet meer stuk, dit elftal speelt goed aanvallend voetbal zo heb ik het in heen jaren meer gezien. Maurice heeft het goed op de rit gekregen toppie ???????? op naar Telstar, ik ben er weer bij um os vvvke te steunen. Forza vvv☺

 13. kenfen

  Prachtig prachtig ook hoe de supporters meeleven klein minpuntje De homo’s van breda dit soort liedjes hebben wij toch niet nodig bovendien komt onze topspits ook uit breda Hoe zou die dit soort liedjes vinden Kinderachtig toch.
  verder een geweldige avond

 14. Meuske

  Enig minpuntje als we onverhoopt niet mochten promoveren dan zijn we in 1 klap het halve elftal kwijt ben ik bang. De mannen hebben zich stuk voor stuk wel in de kijker weten te spelen en de belangstelling zal hoog zijn. Maar laten we er niet vanuit gaan en hopen dat dit team zolang mogelijk bij elkaar blijft. Dan nog even wat anders want ik zag op Twitter foto’s van de Nac supporters vanuit het uitvak met de tekst Jail House Venlo!!! Het is ook echt wel een triest uitvak met een bagger uitzicht!!

  1. Goodie

   Dan heb je waarschijnlijk nog nooit in het uitvak in Breda gezeten. Als er een club is dat geen recht van spreken heeft als het om uitvak aankomt dan is dat Nac wel. Neemt niet weg dat het uitzicht slecht is in de Koel vanuit het uitvak.

Leave a Reply