VVV wint generale repetitie tegen Volendam

Nadat VVV geen wedstrijd in de voorbereiding verloren had, trokken de mannen van Maurice Steijn deze lijn door na het duel tegen FC Volendam van afgelopen zaterdag. In sportpark Dijckerhof ‘oppe Ruiver’ wisten de Venlonaren de palingboeren met een 2-0 nederlaag naar huis te sturen.

Ondanks de stikkende hitte namen ongeveer 700 supporters gebruik van de mogelijkheid om de spelers aan de slag te zien in de generale repetitie voor het nieuwe Eredivisie seizoen. Iedereen zocht de kleine beetjes schaduw op rondom het veld.

Opvallend was het feit dat er zelfs meer spelers ontbraken dan vooraf gedacht. Buiten Seuntjens, Mlapa, Opoku en Rutten waren nu ook Grot en Steijn junior niet aanwezig op het veld vanwege blessures. Het is altijd moeilijk in te schatten hoe ernstig de blessures zijn. Maar zover wij weten is alleen de blessure van Seuntjens iets ernstiger. Voor de rest lijken het pijntjes en voorzorgsmaatregelen te zijn.

De geïmproviseerde opstelling liet dan ook duidelijk zien dat de selectie erg smal is op dit soort momenten; Unnerstall, Kum, Röseler, Promes, Roel Janssen, Van Bruggen, Post, Susic, Linthorst, Van Ooijen, Samuelsen. De Venlonaren begonnen erg slap aan de wedstrijd. Ze verloren veel ballen en het was duidelijk dat niet iedereen gewent was aan zijn huidige positie op het veld. Volendam kwam er niet doorheen bij VVV, maar zelf wisten we ook niets te creëren. In de 33ste minuut viel tot overmaat van ramp ook Linthorst nog uit met een blessure. Hij werd vervangen door de 16-jarige Yahcuroo Roemer. Op dit moment veranderde het spelbeeld en leek VVV wat meer in de wedstrijd te komen. Nog geen twee minuten later scoorde Roemer op aangeven van Susic.

De tweede helft startte VVV met dezelfde elf namen. Ze begonnen een stuk beter aan de tweede helft en scoorde dan ook snel de 2-0. Roemer gaf een paas op Samuelsen, deze kopte de bal naar Susic en hij tikte hem binnen. De mooiste aanval van de wedstrijd maar helaas ook de laatste echte uitgespeelde aanval. Na een aantal wissels en een toenemend aantal jeugdspelers bloedde de wedstrijd dood. De palingboeren hadden wel nog een 100% kans maar Unnerstall had hier een fantastisch antwoord op. In het laatste kwartier mocht proefspeler Axel Borgmann nog invallen. Deze periode was veel te kort om hem te beoordelen natuurlijk. Al met al wist een gehavend VVV toch vrij makkelijk te winnen van Volendam.

Uitgelicht

Samuelsen: Kreeg niet veel ballen maar speelde ondanks dat een sterke pot. Je kunt zien dat hij een geweldige techniek heeft en hij kan ook nog eens een man passeren. We gaan nog veel plezier beleven van deze speler.

Susic: Speelde erg wisselvallig. Hij is nog zoekende en moest bovendien beginnen in de aanval. Af en toe geniale passes,  knullig balverlies, maar toch een inzicht dat een verademing is voor de kijker.

Van Ooijen: Staat in de aanval maar ik denk toch dat hij meer tot zijn recht komt als middenvelder. Als buitenspeler komt hij toch nog wat snelheid te kort. Hij had een paar mooie acties, draait makkelijk en kapt uit, mooi om te zien.

Kum: Speler met veel ervaring die een goede wedstrijd speelde. Hij is in principe klaar voor de basis en heeft geen sturing nodig. Wat erg mooi om te zien is, is dat hij direct een positieve invloed heeft op de jeugdspelers. Hij stond ze hier en daar flink te coachen.

VVV-Venlo trapt zaterdag ( 18.30 uur ) af in Tilburg, waar Willem II de eerste tegenstander is in het nieuwe seizoen.

 

VVV-Venlo – FC Volendam 2-0 ( 1-0 )

Toeschouwers: 700.

Doelpunten: 36. Roemer 1-0, 48. Susic 2-0.

 

Opstelling VVV-Venlo:

Unnerstall, Kum, Röseler, Promes ( 77. Dekker), Roel Janssen ( 78. Borgmann), Van Bruggen, Post, Susic, Linthorst ( 33. Roemer), Van Ooijen ( 75. Simon Janssen), Samuelsen ( 61. Bastiaans).

 

18 Responses

 1. idderzienmeining

  Qua resultaten mogen we concluderen dat VVV een prima voorbereiding heeft gespeeld.

  Met veelal vaste namen, maar toch ook de nódige nieuwe gezichten is VVV er in geslaagd om elke wedstrijd verdedigend de zaken goed op orde te hebben, toch de basis van waaruit we elke wedstrijd moeten starten denk ik.

  Aanvallend vind ik het persoonlijk nog niet overtuigend en dan heb ik het niet specifiek over de aanvallers. Aanvallen begint zodra je als team in balbezit komt en wat IK gezien heb ligt dáár de grote uitdaging.

  Onze verdediging heeft vooral verdedigende kwaliteiten en daar is op zich niets mis mee. Maar ik mis ook dit seizoen de verdediger die de opening vooruit ziet, snel het middenveld inspeelt en zelfs af en toe mee inschuift. De enige die aanvallende intenties heeft is Rutten, maar helaas is zijn voorzet vanaf de zijkant meestal slecht.
  De middenvelders zijn vooralsnog niet echt creatief … iets wat we van Post en van Bruggen wel wisten. Seuntjens is normaal gesproken iemand die de opening ziet én de bal kan geven maar helaas is hij geblesseerd geraakt. Daarnaast mag je van een speler als Opoku ook wat creativiteit verwachten maar helaas hebben we die Opoku in de Eredivisie nog niet gezien. Onze aanwinst Susic heeft denk ik ook het vermogen om iets te creëren maar tot nog toe heeft hij dit nog te weinig (kunnen) laten zien. Maar ik heb best wel een goed gevoel bij deze speler …

  Aanvallend maken we nu al twee wedstrijden gebruik van Samuelsen en van Ooijen aan de zijkant. Eerstgenoemde is daar denk ik prima inzetbaar en kan met zijn techniek en snelheid weleens een aangename verrassing blijken ?
  In mijn optiek is van Ooijen de man die vanuit het middenveld moet komen en met zijn loopvermogen en overzicht de bijsluitende man moet kunnen zijn voor de aanvallers.

  Grot is geen diepe spits, maar moet vanaf de zijkanten komen en heeft ruimte nodig voor zijn acties. Die zijn niet altijd technisch volmaakt maar dreiging en kracht heeft deze speler absoluut.

  Tot slot Mlapa … ik heb hem helaas nog niet live aan het werk gezien en kan dus ook totaal NIET oordelen of deze speler een aanwinst kan zijn. Ik hoop gewoon dat hij snel fit is, zodat er weer meer mensen (o.a. Grot en van Ooijen) op hun eigen positie kunnen spelen !

  Slot conclusie is dat we (naar mijn mening) nu slechts 17 volwaardige 1e elftal spelers hebben en dat is echt TE weinig ! Dus ik hoop en verwacht eigenlijk ook nog minimaal 2 aanwinsten.

 2. chretien

  De sportredactie van het AD is heel positief met hun visie over e mogelijkheden van VVV in de eredivisie seizoen 2018-2019: “Dit VVV moet zich dit seizoen probleemloos kunnen handhaven in de eredivisie.” We gaan het zien, het seizoen mag beginnen. FORZA VVV!

 3. OooLGooO

  Als iedereen nou eens zo positief achter vvv zou staan zoals het AD laat zien. Reëel of niet reëel boeit niet, positiviteit straalt uiteindelijk uit op de spelers waardoor resultaten ook positiever worden.

  Laat nu eens die stress, onrust en wat als mentaliteit weg en geef er een positieve draai aan. Dan wordt het voor iedereen weer leuk om naar vvv te gaan. We zijn geen ajax of psv met een portemonnee waar miljoenen in zitten om uit te geven. Wees reëel, wees trots op de club en geef vertrouwen aan de mensen die binnen vvv elk jaar weer vechten om vvv beter te maken!

  1. idderzienmeining

   Ik heb geen stress en zit komend seizoen ook weer gewoon in De Koel als seizoenkaarthouder. Maar ik denk dat ik wel kijk heb op het spelletje en benoem in mijn stukjes ALTIJD voetbal gerelateerde zaken en op basis daarvan trek ik conclusies. Niet om pessimistisch te zijn, niet om te zeiken of “naölen” maar puur omdat ik het leuk vind om over het mooiste spelletje en mijn favoriete club te sparren. Ik hoop op leuke discussies en interessante reacties op deze site maar helaas zijn die meestal op 1 hand te tellen. Nu ook weer … meteen een verwijt dat ik niet positief ben, kom óp zeg ! Ik geloof echt wel in deze jongens, maar zie ook dat we op dit moment in balbezit nog niet al te dreigend zijn en vaak slechte keuzes maken. Niet meer en niet minder !

   idderzienmeining

   1. OooLGooO

    @ idder zien meining.

    Ik heb het tegen niemand persoonlijk, maar in het algemeen. Dat jij het persoonlijk oppakt laat ik aan jou over.

    Zelf ben ik ook kritisch en dat mag zeker. Ik lees alleen continue er moeten spelers bij, er moet dit, dit is niet goed…
    wat ik wil zeggen is dat we eens vertrouwen moeten hebben in de staf en bestuur die elk jaar weer met weinig middelen een zo goed mogelijk selectie neetzetten. Er moet een positief benaderd worden dan continue de mindere kanten elke keer weer omhoog te halen. Wie heeft daar wat aan,? Niemand…

    vvv levert gewoon puike werk vanaf Steijn in dienst is. Dat moet iedereen eens realiseren,
    Als de staf werkelijk de selectie niet goed genoeg of te smal vind, zij werken er dagelijks mee, denk je dat deze hun mond dan niet open trekken?
    De middelen zijn er niet. Wie weet is vvv genoodzaalt te wachten tot de transferperiode bijna ten einde is en huren ze plots nog een enkele speler? Vvv is gewoon afhankelijk… en dat had iedereen liever anders gezien, maar is wel de realiteit

 4. supportertje

  Ievel Knievel, ik kan het niet anders dan met je eens zijn. Veel dingen gaan een eigen leven leiden bij een aantal supporters en worden verkondigd als waarheid. Het zijn ook vaak dezelfde mensen die negatief reageren. Kritiek geven mag, maar dan wel gefundeerde, en ook als het negatieve kritiek is. Maar sommige mensen zijn voortdurend negatief, en zien nooit eens wat er wel allemaal positief is.

  Velen hebben een veel te hoge verwachting, en zien niet de realiteit waarin VVV verkeert. VVV bungelt aan de onderzijde v.w.b. de begroting. Desondanks weten ze op een hele slimme manier toch een fatsoenlijk team op de been te krijgen, wat ook nog een clubhart weet te creëren. En onze trainer heeft ondertussen dat zelf echt ontwikkeld i.c.m. met Stan. Laten we wel zijn, dat is een groot gegeven.

  En daar kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Vooral het manoeuvreren in de kleine financiële ruimte die er is, mag met bewondering worden gadegeslagen door ons allemaal. Houd wel in dat we met spelers spelen die wel de drive hebben en motivatie, maar ook af en toe steekjes laten vallen. En daar zullen we mee moeten leven. Kritiek leveren is makkelijk, en daar kun je je emoties kwijt. Maar maak het niet groter dan het is wil ik zeggen tegen iedereen die het maar wil horen.

  We zijn geen Real Madrid, of FC Barcelona. We zijn VVV, niet meer en niet minder. We spelen in de Eredivisie, en dat is iets waar we blij mee moeten zijn. Hou nu eens op met zeveren over van alles en nog wat. Beïnvloed dat wat je kunt beïnvloeden. Het draagt er totaal niet aan bij om iedere keer de zaak gelijk negatief te benaderen, waarbij ik nogmaals zeg, dat je niet kritisch mag zijn. Maar er is een verschil.

  We moeten met zijn allen de zaak positief beïnvloeden. vandaag heeft er iemand een SC gekocht die al 10 jaar niet meer in het stadion was geweest. Puur en alleen omdat ik positief sprak over VVV, maar wel de realiteit vertelde. Toch weer een SC op de Z tribune. Wij als supporters zijn de grootste ambassadeurs voor en van VVV. Ja, het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij VVV. En ja, zaken gaan niet snel genoeg in onze ogen. Maar er zijn veel mensen die de schouders er onder zetten. Laten we dat nu eens allemaal doen, wel kritisch zijn naar VVV, maar op een positieve manier.

  De zaak afbranden is gemakkelijk. Opbouwen is moeilijk een heeft een lange weg te gaan. Dat kan alleen maar goed gaan als we met zijn allen positieve energie gaan uit gaan stralen. Ben trots op ons cluppie en blijf de mannen aanmoedigen, ook als het tegenzit. Ik heb vaak genoeg van spelers te horen gekregen, dat als ze het moeilijk hebben op het veld, ze dat juist missen. En als je vandaag het AD leest, is dat precies wat ze in het artikel ons nageven. Hier onder twee alinea’s die in dit artikel staan.

  [ En dat is goed nieuws voor de supporters in Venlo, die zich soms wel wat prominenter verbaal zouden mogen laten gelden tijdens thuiswedstrijden. ]

  [ Dit VVV moet zich dit seizoen probleemloos kunnen handhaven in de eredivisie. En het is voor Steijn en co te hopen dat de fans daarin het laatste zetje zullen geven. ]

  Zegt volgens mij voldoende hoe wij als fans achter de club moeten gaan staan. Dat zelfs een krant als het AD dit ons als supporters verwijt. Krijg bijna het idee dat ze de discussies op deze site meekijken. Laten we dus een ommezwaai maken, en ons cluppie eens vol gaan steunen. Wat minder zaniken, maar wel kritisch blijven zodat niemand het idee heeft dat hem de mond gesnoerd wordt. Maar vooral netjes met elkaar omgaan, en elkaar respecteren in de verschillende meningen die iedereen heeft en mag hebben.

  VVV heeft onze steun nodig aan alle zijden van het veld. Zowel binnen als buiten de lijnen.

   1. Koelie

    Ipv Barcelona en Real Madrid zou je ook NAC, De Graafschap en Willem II kunnen schrijven. Die clubs zijn al groter dan ons. Potentieel zouden we ook net zo groot kunnen worden, maar dat duurt nog even.

   2. supportertje

    Wat is de bedoeling van je opmerking Koelie. Dat ik dit in het AD heb laten plaatsen. Helaas, en mijn oeps sloeg op het feit dat ik in het artikel hiervoor ook al mijn verhaal had geplaatst. Dus 2x hetzelfde verhaal. En nee, ik moet ook gewoon betalen voor mijn SC.

 5. Ievel Knievel

  Topartikel in het AD.

  Ze leggen precies de vinger op de goede plek! Goede toon en realistisch.

  Ook mooi artikel van de NOS!!!

  En laten we nou wel wezen.

  Hoeveel hebben we eigenlijk al cadeau gekregen als kleine club de laatste jaren?

  Hoeveel kleine clubs in Nederland en zelfs internationaal (en klein zijn we gelet op het stadion en de achterban) kunnen zeggen dat er internationale topspelers (in de notendop) bij ze gespeeld hebben? Alleen al in mijn leven heb ik mogen genieten van Banbangida, Vampeta, Sibon, Honda,, Yoshida, Musa en volgens mij ben ik zelfs nog wat namen vergeten. Daar kunnen andere kleinere clubs alleen maar van dromen hoor.

  1. Ievel Knievel

   Ja, ik ben inderdaad diegene die nu al 4 maanden een persoonlijke vete aan het voeren is op de vreemdste tijdstippen, omdat die een paar keer goed inhoudelijk op zijn nummer is gezet. Je opmerkingen voegen ook zoveel toe. Ze hebben ook zoveel te doen met waarom dit platform bestaat.

   Get a life, zielepiet. Waarschijnlijk zit je jezelf nu te verwennen, omdat ik maar weer eens reageer. dat geeft je online leven kennelijk zin.

   1. mats

    Goed inhoudelijk op mijn nummer gezet?
    Hahahahahah je blijft grappig. Zielig maar grappig.

Leave a Reply