VVV wint HTM door met 2-0 van Real Sociedad te winnen

Op donderdagavond 27 juli stond om 19.30 de wedstrijd om de Herman Teeuwen bokaal op het programma. De tegenstander in Stadion de Koel was niemand minder dan het Spaanse Real Sociedad. De subtopper uit Baskenland eindigde vorig seizoen op de 6e plaats in de prestigieuze Primera Division.

Voor aanvang van de wedstrijd werd de Jan Klaassen award uitgereikt. De award wordt altijd uitgereikt aan de speler uit de jeugd die het goed doet in het sportieve aspect, maar ook het goed doet met zijn opleiding. Dit jaar ging de Jan Klaassen Award naar aanvaller Juul Respen.

De wedstrijd begon uitstekend. In de 3e minuut zagen we een vuurpijl van Ralf Seuntjens, maar Vito van Crooij zag er  heil in en wist de bal onder controle te krijgen. De verdediging van de Basken stond klaarblijkelijk niet goed op te letten, maar dat deerde niemand in Stadion de Koel. Met links gaf Van Crooij de bal mooi diagonaal het strafschopgebied in en daar stond onze nieuwe Duitse spits Lennart Thy te loeren. Hij benutte dit buitenkansje en VVV stond al zeer snel op voorsprong tegen de Spanjaarden: 1-0 voor VVV! Na de eerste 10 minuten begon de ‘storm’van VVV-Venlo liggen en kwam de wedstrijd meer in evenwicht te liggen.VVV kregen echter nog enkele kansen om de voorsprong uit te breiden. Driemaal was het eindstation Tissoudali, hij deed alles goed, het ontbrak alleen aan de afwerking bij de nieuwe aanwinst van VVV.

In de 25e minuut kwam Rodrigues akelig dichtbij een doelpunt. Als een gladde aal glipte hij door de defensie en het was aan onze doelman Unnerstall te danken dat het 1-0 bleef. (En ook een beetje aan het feit dat Rodrigues de bal niet vol raakte…) Een kleine 10 minuten later, in de 34e minuut zagen we bijna een verdubbeling van de voorsprong.Een aanval over verschillende schijven werd bijna afgerond, ware het niet dat Thy een teenlengte tekort kwam om doeltreffend te zijn. Tegen het verstrijken van de laatste seconden van de eerste helft moest Unnerstall weer optreden, na een lastig schot van de aanvoerder Pardo. Ook de daaruitvolgende corner werd weggebokst door onze keeper, waardoor we de rust ingingen met een 1-0 voorsprong.Keurig.

In de eerste helft zagen we een VVV dat gretig was en vol voor de ballen ging. Technisch misschien minder vaardig dan de tegenstander, maar op wilskracht werden duels gewonnen en kansen afgedwongen. Solide verdedigen en met een middenveld dat kan schakelen naar zowel offensieve als defensieve modus. In de tweede helft bleven Leemans en Sarpei achter in de kleedkamer, Post en Antonis kwamen in het speelveld. Om nu te zeggen dat dat meteen effect had, is ook weer zo iets. Maar in de 55e minuut stond wel de 2-0 op het scorebord genoteerd. Na een afgedwongen inworp – waarbij Vito een kleine overtreding maakte – en hij gooide de bal naar Thy. Die kopte een behendig door en daar stond Seuntjens klaar om de bal met links achter Sisniega te werken: 2-0!

Kort daarna, in de 58e minuut was het bijna Thy met z’n hoofd die bijna de 3-0 wist aan te tekenen, maar hij kwam net niet uit met z’n passen en werd goed verdedigd door de Spanjaarden. Hierna kwamen de Spanjaarden met 5 wissels, waaronder Xabi Prieto, Januzaj en Canales. Zeker niet de minste namen, maar VVV hield goed stand in de rest van de wedstrijd. Ook onder druk bleven de Venlonaren voetballen en ondanks sommige hachelijke situaties, behield VVV keurig de controle. Real Sociedad kreeg nog twee behoorlijke mogelijkheden. Een vrije trap van Januzaj ging kort voorlangs en tegen het einde van de wedstrijd leek VVV een tegentreffer te incasseren. Met de nadruk op ‘leek’, want Unnerstall bracht prachtig redding op de inzet van de Baskische aanval. Daarna floot de scheidsrechter direct voor het einde van de wedstrijd en had VVV de wedstrijd tegen Real Sociedad met 2-0 gewonnen!

Een hele goede collectieve prestatie van de Venlose formatie op weg naar de rentree in de Eredivisie. Het is altijd afwachten hoe je presteert tegen tegenstanders van formaat, na gespeeld te hebben tegen amateurs. Maar deze wedstrijd liet zien dat VVV-Venlo zeker op de goede weg is richting het begin van de competitie tegen Sparta thuis. Doorzettingsvermogen, felheid, drang naar voren en wilskracht. Eerst volgen nog de oefenwedstrijd tegen EVV en NEC, voordat we dan eindelijk echt gaan beginnen.

VVV-Venlo – Real Sociedad 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 3. Thy (1-0), 55. Seuntjens (2-0)
Toeschouwersaantal: 2.935
Gele kaarten:
Rode kaarten

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall, Janssen (72. Labylle), Promes, Röseler, Rutten; Leemans (45. Antonis), Sarpei (45. Post), Van Crooij; Tissoudali (67. Hunte), Seuntjens en Thy.

Opstelling Real Sociedad:
T. Ramírez (46.Sisniega), Ujía (61.Gorosabel), Llorente R. (46. Aritz), Gaztañaga, Merquelanz (21. Rodrigues), Guevara (61. Zurutuza), R. Pardo, Sangalli (61. X. Prieto), D. Concha (61. Januzaj), Capilla (61. Canales), Muguruza (61. Juanmi).

18 Responses

 1. De Koel

  Hele leuke wedstrijd gezien. Vrijwel niets weggegeven en zelf een aantal goede mogelijkheden gecreeerd. Had ook 4-0 kunnen zijn. Unnerstall is een topper. Die gaat heel belangrijk worden dit seizoen. Vito speelde een goede wedstrijd. Sarpei vond ik ook zeer sterk spelen. Snel afronden die deal met Stuttgart! En de verdediging was weer eens niet te kloppen.
  Knap hoe VVV steeds voetballend eruit kwam. Al met al een wedstrijd die vertrouwen wekt.

 2. robbaan

  De organisatie stond zeer goed, kwam mede door de sterke Unnerstall, die duidelijk hoorbaar aan het coachen was.
  Promes en Rösler behoorden tot de uitblinkers. Wat verder opviel, was de fitheid en het gemak waarmee VVV overeind bleef. Deze wedstrijd is vooral goed geweest voor het zelfvertrouwen en hopelijk zet dit meer mensen aan tot het kopen van een seizoenkaart! Wat me verder opviel, onder de toeschouwers waren veel Duitse fans.

 3. kiekoputspelke

  Ben gisteren aangenaam verrast door de wijze waarop VVV zich presenteerde.
  Dat de organisatie staat als een huis wist ik natuurlijk wel van vorig seizoen (de kern van het elftal is bijeeen gebleven), en hierin heeft de ploeg zich volgens mij zelfs nog verbeterd. In mijn ogen ook een absoluut vereiste om dadelijk te overleven in de Eredivisie….

  De nieuwelingen die in de basis mochten starten hebben me positief verrast. Unnerstall is een imposante verschijning die ook nog verdomd goed is….Sarpei vond ik erg sterk en fel in de duels….Tissoudali heeft dreiging en snelheid….Thy is balvast, sterk als een beer en kan dus scoren…..

  Ik vond Moreno Rutten weer ouderwets sterk en ik dénk dat dit wel eens een openbaring kan gaan worden in de Eredivisie ?

  Ralf Seuntjens speelde ook echt een goede wedstrijd en leek fitter en afgetrainder dan voorheen. Hij stond in elk geval zijn mannetje in de duels en legde de ballen weer panklaar voor zijn teamgenoten.

  Vito van Crooij gooide er weer lekker veel enthosiasme in en soms gezonde agressie en die vond ik gisteravond echt goed spelen.

  Al met al een zeer leuke wedstrijd gezien met een VVV wat duidelijk gegroeid is als team, goede aankopen lijkt te hebben gedaan en TOPFIT was.

  Complimenten voor de technische staf plus spelersgroep dus !!

  PS: de wissels nog kort even langsgaan….Post viel goed in en deed zijn ding….Anthonis vond ik persoonlijk niet heel erg goed invallen (had veel overtredingen nodig)….Labylle heeft zich niet echt kunnen onderscheiden….

 4. twiggy11

  Goed ingekocht denk dat er spelers van vorig seizoen weinig aan spelen toe komen ( Hunte dilano van crooy Decker ) en als Peeters nog binnen gehaald wordt zie ik het wel zitten met handhaving.

 5. Gerardus

  Zag er goed uit, positief verrast door de volwassenheid van de ploeg, de versterkingen en de fijne ontwikkeling die een aantal spelers doormaken. Unnerstall is wel echt een verademing en lijkt mij een betere keeper dan Maaempa was, die was toch wel een klasse apart. Promes en Röseler lieten ook zien dat er niets te halen viel achterin en dat gold ook voor Rutten en Jansen. Het middenveld was fysiek zeer sterk, Sarpei viel mij positief op maar hij is wel een garantie voor een aantal rode kaarten, maar wel lekker om er bij te hebben. De tandem Seuntjes en Thy liep ook prima, vooral het afwisselen van elkaars positie en het spelen met 2 spitsen op sommige momenten. Tissoudali speelde ook redelijk en is vooral een momenten voetballer en van Crooij speelde gisteren sterk en fel. Als we zo de selectie eens doorspitten ben ik er eigenlijk wel van overtuigd dat er 34 punten worden gehaald en dus erin blijven.

 6. lucien1978

  Prima uitslag voor VVV. Steijn kennende heeft hij de eerste helft wel gespeeld met de basisopstelling tegen Sparta. Post is volgens mij geschorst. Het liep prima. Ik verwacht dan alleen nog Dekker voor Janssen. Ik hoop wel dat Sarpei snel rond komt. Er moest toch ook nog een werkvergunning voor hem geregeld worden volgens mij. Jammer dat Nieveld niet een minuut of 20 heeft meegespeeld. Dit was een goede test voor hem geweest.

 7. Goodie

  VVV speelde fris en leuk voetbal. Ik moet eerlijk zeggen, na de wedstrijd van gisteren heb ik er veel meer vertrouwen in gekregen. Unnerstall is een geweldige keeper. Hield er een aantal ballen knap uit en was ook hoorbaar aan het coachen. Sarpei is een stofzuiger op het middenveld die ook nog is heel goed kan voetballen. Hopelijk lukt het om hem te halen. Sarpei kan wel eens heel belangrijk gaan worden aankomend seizoen. Het duo Seuntjens/Thy vond ik ook sterk spelen. U

  1. Goodie

   Antonis en Tissoudali hebben me nog niet echt overtuigd gisteren. De spelers van vorig seizoen speelden ook goed en leken iets fitter te zijn.

   Man, wat heb ik zin gekregen in 12 augustus!

 8. VVV 4ever

  Sterke pot, veel kansen gecreëerd en er weinig weg gegeven!

  Ik vond iedereen goed spelen alleen Anthonis viel niet al te best in….

  Unnerstall geweldenaar….prachtige redding in de slotseconde
  Promes rots in de branding
  Thy prima spits voor VVV…..hongerig naar de bal en balvast
  Sarpei sterk en technisch, komt soms wel gevaarlijk in.
  V Crooij bleek weer in topvorm te zijn.
  Seuntjens afgetraind fit
  Tissoudali sterke behendige speler rendement moet wel omhoog

  Als we Mink Peeters er ook nog bij krijgen dan hebben we een prima selectie waarmee minimaal de 15de plaats haalbaar moet zijn!

 9. kenfen

  Ik kan me bij deze positieve reacties aansluiten zeker ‘in de eerste helft echt genoten van het spel van VVV Chapeau voor de technische staf dit elftal lijkt mij instaat om te verassen en veel punten te pakken. Volgens mij gaan we volgend seizoen zeker genieten van attractief voetbal snel de deal met Stuttgart rond maken 12 augustus nog 2 weken !

 10. chretien

  Het was een leuke oefenpartij en sommige spelers lijken echt een behoorlijke versterking. Ik verlang naar de seizoenstart, maar we moeten nu niet ineens te optimistisch gaan worden. Handhaving door nacompetitie, of nog beter, de 15e plek, zou heel erg mooi zijn. Een succes!
  We mogen ons ook afvragen wanneer in Spanje de competitie begint en sinds wanneer is Real Sociedad de training begonnen? Zijn zij gewend te spelen op kunstgras?
  Nog twee weken dan gaat het echt beginnen. Welke spelers komen er nog bij of denkt men nu bij VVV, na de oefenpartijen, VVV dat de selectie wellicht al goed genoeg is?

 11. RuiverCity

  Steijn zal helaas moeten kiezen tussen Sarpei of Post. Beide verdedigende middenvelders is te veel van het goede dan mis je creatief vermogen op het middenveld om de aanvallers in stelling te brengen. Tevens heb je dan drie rechtsbenige middenvelders.

  Maar eerst maar eens de deal met Stuttgart sluiten.

  1. De Koel

   Sarpei, Post, Antonis en Leemans zullen moeten strijden om twee basisplaatsen. Seuntjens zal waarschijnlijk op de ‘nummer 10’ positie net achter de spits gaan spelen.

 12. Machiavelli

  Vorig weekend tegen IVO zag ik al enkele positieve dingen, maar geen juiste graadmeter om al conclusies te trekken.

  Gisteren tegen Sociedad (weliswaar met een B-opstelling) een betere graadmeter. Ben positief verrast. De selectie maakte een zeer fitte indruk op me. Dit ging gepaard met aan gezonde aggressie en het snelle doorjagen op de tegenstander. Zag ook een paar leuke aanvallen (of iig de intentie) met mooie eentweetjes.

  Enkele nieuwe spelers belichten:
  – Unnerstall zag er steady uit. Gaan we plezier aan beleven.
  – Tissoudali gevaarlijke speler. Moet alleen zijn kansen benutten.
  – Sarpei wordt een belangrijke schakel in het hele spel van VVV. Hopelijk komt het rond.
  – Thy had ik fysiek meer van verwacht. Laat zich vaak aftroeven in de duels. Kan wel makkelijk scoren heb ik het idee.

Leave a Reply