VVV wint in slotseconde van Go Ahead Eagles!

VVV-Venlo heeft de wedstrijd tegen rivaal Go Ahead Eagles winnend af weten te sluiten. De zenuwslopende wedstrijd werd in de 93e minuut door Vito van Crooij beslist en bracht daarmee de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen. De eindstand 2-1 zorgt voor 3 zeer belangrijke punten voor de Venlonaren.

VVV begon vanaf het allereerste moment goed aan de wedstrijd en zette de ploeg uit Deventer goed onder druk. Dit had meteen effect, aangezien keeper Cummins enorm veel tijd voor een uittrap nam. Door goed doorjagen van Seuntjens, kon de spits de bal blokken en uiteindelijk de bal in het doel trappen: 1-0 voor VVV. Hierna bleef VVV goed spel leveren met een hoog tempo, maar zoals het vaker luidde afgelopen weken, konden de Venlonaren hun goede werk niet bekronen met een doelpunt. De grootste kans op de 2-0 was voor rechterflankspeler Resida. Oog in oog met de keeper wist de rappe buitenspeler de kans niet te converteren tot een doelpunt voor VVV. Helaas kreeg VVV direct de rekening gepresenteerd voor het missen van die grote kans. In de omschakeling kwam de bal na verkeerd ingrijpen van Buwalda bij Van Overbeek terecht. De snelle linksbuiten van Go Ahead Eagles snelde langs Rutten, om vervolgens met links in de lange hoek te schieten. Ook Deckers zag er niet goed uit bij dit goal. Geheel tegen de verhouding in had Go Ahead Eagles de gelijkmaker gemaakt en moest VVV weer opnieuw beginnen.

Na een ruim half uur werd het tempo teruggebracht en veranderde de wedstrijd in een tactisch schaakspel aan beide zijden. VVV trapte even op de rem en daardoor lieten ze Go Ahead ook meer in de wedstrijd komen. In deze fase van de wedstrijd was het eigenlijk de eerste helft uit voetballen. De Venlonaren hadden de eerste helft zeker goede 4 kansen gehad, maar wisten alleen van de fout van Cummins te profiteren.

De tweede helft ging verder waar de ploegen geëindigd waren in de eerste helft, het schaakspel. De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en beide ploegen maakten her en der wat meer fouten. VVV bleef gevaarlijk aan de flanken, maar de laatste fase van de aanvallen was steeds net niet goed genoeg. In deze fase van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, al had VVV een klein overwicht in het spel

Trainer Steijn voelde dat hij moest ingrijpen, aangezien Hunte niet meer kon overtuigen aan de linkerflank. Daarom bracht Steijn zijn pupil Van Crooij en zo kwam er wat meer vechtvoetbal in de ploeg.
De resterende 25 minuten van de wedstrijd hadden iets weg van een salonremise en het leek af te stevenen op een gelijkspel, want meer dan hier wat kansjes voor VVV en GAE was er niets.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Promes last van zijn hamstring en moest gewisseld worden. Het is nog niet precies duidelijk of het gaat om een blessure of om een verkramping. Promes kon niet meer verder en hierdoor debuteerde Kristiaan Haagen voor VVV. Ook Donkers kwam het veld in voor Resida. Op het oog leek dit een defensieve wissel om het gelijkspel te bewaken, maar met het inbrengen van Donkers kwam een stuk opportunisme. Met nog maar 3 minuten te gaan in deze wedstrijd liet de opstomende Donkers meteen zijn waarde zien voor het team. Na goed doorgaan in het duel, kwam de bal bij de goed spelende Seuntjens terecht die bal goed doorkopte. Vito van Crooij kon zo richting de bal rennen en de bal achter keeper Cummins prikken. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd wist VVV te overwinning binnen te slepen in de Koel.

VVV en Go Ahead Eagles waren over het algemeen zeer aan elkaar gewaagd, maar VVV was dominanter in het spel. Echte grote kansen hebben de mannen uit Deventer niet gehad. De benodigde gezonde dosis geluk was nu aan onze zijde en daar zijn we maar wat blij om. Het was geen beste wedstrijd, maar we hebben een half uur lang een heel goed VVV gezien. Met dit dat met dat spel niemand hoeft te vrezen in de Jupiler League.

Maurice Steijn sprak na de wedstrijd met Fox Sports en gaf aan dat Vito van Crooij het ‘goudhaantje’ was vandaag. Verder vindt de trainer hem in potentie een basisspeler, maar hij heeft een kleine terugval gehad met zijn blessure en is nu op de weg terug.
Sam Westley zat nog niet bij de wedstrijdselectie, omdat hij volgens Steijn nog moet aanhaken aan het niveau van de spelersgroep en de competitie.

Ralf Seuntjens speelde een uitstekende wedstrijd. Niet alleen scoorde hij en leverde hij een assist af, maar hij was constant aanwezig en zorgde voor goede passes.

De late winnende treffer zorgde ervoor dat VVV de winst binnen haalde. Misschien niet helemaal verdiend om te winnen, maar het belangrijkste is: De eerste 3 punten in stadion de Koel zijn binnen!

Statistieken
VVV-Venlo – Go Ahead Eagles 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 8. Seuntjens (1-0), 20. Van Overbeek (1-1), 90. Vito van Crooij (2-1).
Gele kaarten: Opoku, Nijholt en Post (VVV-Venlo), Van Ewijk en David (Go Ahead Eagles).
Rode kaart(en):
Toeschouwers: 3900.
Scheidsrechter: Van der Graaf.

Opstelling VVV-Venlo:

Deckers; Rutten, Promes (90. Haagen), Buwalda, Fleuren; Post, Opoku, Nijholt; Resida (90. Donkers), Seuntjens en Hunte (64. Vito van Crooij).

Opstelling Go Ahead Eagles:

Cummins; Lambooij, Vriends, Schenk, Teijsse; Rijsdijk (57. Daemen), Duits, David; Van Ewijk (69. Mathieu), De Kogel (83. Ten Den) en Van Overbeek.

25 Responses

  1. marcel

   volgens mij gebeurd er precies wat die ‘klagers’ riepen. lekker zo’n jonge jongen opbouwen met invalbeurten, waarbij hij ‘vers’ en gedreven in kan vallen, tegen spelers die al 70 minuten in de benen hebben. dit in plaats van elke week starten, en er nog niet klaar voor zijn om vanuit die positie wekelijks 90 minuten geforceerd moeten presteren.
   En ja, 2 prima invalbeurten van Vito

   1. supportertje

    Denk dat je in deze gelijk hebt. Geeft zo’n jongen ook zelfvertrouwen en we weten allemaal dat je talent voorzichtig, stapje voor stapje moet brengen zodat hij uit kan groeien tot een kanjer.

 1. RuiverCity

  Tactisch sterke wedstrijd van beide kanten. Beide ploegen werden daardoor vooral de tweede helft lam gelegd. Gelukkig heeft VVV Danny Post want hij is toch echt een van de weinige die er vol voor gaat. Eerste helft had VVV een paar kansen maar zoals hiervoor benoemd was de tweede helft vooral een tactisch spel. Eindelijk nu eens aan de goede kant van de score. Maar GAE gaat zeker meedoen voor de prijzen.

 2. supportertje

  Vanavond genoten van VVV, goede eerste helft en late we eerlijk zijn, de ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Zonde dat verkeerd ingrijpen van Buwalde de inleiding was tot het gelijke spel. Tweede helft hadden de beide ploegen het moeilijk met elkaar, maar gelukkig viel de bal dit keer de goede kant op. Vito maakte de winnende en dat was nu ook weer aan zijn doorzettingsvermogen te danken. Wat dat betreft is hij groter geworden en laat zich niet zo makkelijk meer aan de kant zetten. Al met al weer een leuke wedstrijd gezien waarbij VVV laat zien dat ze er MET ZIJN ALLEN VOOR GAAN. En dat is in mijn ogen iets moois en de grootste winst die gehaald is. We kunnen nog mooie wedstrijden gaan zien in de KOEL als dit de trend is.

 3. marcel

  prima pot voetbal gezien. hierboven al het verloop van de wedstrijd goed omschreven. 2e helft geweldig sfeertje. Zo kan het dus ook in de koel. langdurig en massaal. mooooooooiiiiiii

  1. mats

   Jezus man, kun je nou niet gewoon blij zijn? Niet alleen vanwege de overwinning, maar ook dat we na al die jaren weer eens leuk, aanvallend voetbal op de mat brengen meteen team dat er voor wil gaan?

   1. pavisto67

    Ik begin toch met de woorden:blij met de overwinning …..Ik vond een gelijkspel meer op zijn plaats, Go Ahead was zeker niet de mindere ploeg vanavond.

   2. mats

    Jajaja maar de algehele toon van je post is dat ik denk fuck man het is ook nooit eens goed

 4. Ben

  Mooie wedstrijd, goed goahead maar nog beter spelend VVV. Met de rust had het 3-1 of 4-1 kunnen staan. Beste spelers Seuntjes en Fleuren. Bedankt Vito voor de overwinning! FORZA VVV!

  1. supportertje

   En vergeet Nijholt niet, wat verzet die man een werk. Een geweldige, en complete speler op het middenveld. En dat hij is gebleven terwijl hij een goede aanbieding kreeg, tekent de sfeer die binnen die de spelers leeft. Ze geloven er met zijn allen in dat dit een goed seizoen gaat worden, en ze wat kunnen bereiken.

   1. Ben

    Klopt wat je zegt, maar eigenlijk koet het gehele team mijn complimenten krijgen. Laten we wel wezen, weinig toeschouwers, maar wat hebben die kunnen genieten! Ze staan in de ranglijst weliswaar op ongeveer dezelfde plaats als vorig jaar, maar wateren verschil in ,voetbal, beleving, enthousiasme, er voor elkaar gaan. Dit wordt een veel mooier jaar als we zo door gaan! FORZA VVV!

   2. marcel

    Ben, precies wat ik al de laatste jaren roep. waarschijnlijk had je de afgelopen jaren met leuker voetbal niet minder gepresteerd, echter wel een ander belevingsveld gecreeerd. Al denk ik wel dat VVV dit jaar met dit voetbal uiteindelijk toch wel hoger zal eindigen. Play-offs moeten zeker zijn. en met een zelfbepalende speelstijl weet je dat daarin alles mogelijk is. maar dat is ver weg kijken. laten we het voorlopig maar op leuk voetbal houden.

 5. Luis Erique

  Mooi meegenomen die drie punten, maar de echte winst zit in het feit dat het weer leuk is om naar te kijken, waardoor er op termijn weer meer toeschouwers en sponsoren interesse in vvv gaan tonen. Hierdoor genereer je weer meer inkomsten en als je dan goed doorpakt kun je weer omhoog gaan kijken. Trouwens echt genoten van Seuntjens, voor vvv een topspits, hierdoor komt vvv aan voetballen toe.

  1. marcel

   en mensen kijken ook echt. kan me (vooral vorig jaar) veel wedstrijden herinneren, waarbij als ik om me heen keek, men op de tribunes alleen maar zit te kletsen, met de telefoon bezig is, of zelfs tijdens de wedstrijd op de telefoon spelletjes zit te spelen. Ow ja, en af en toe werd er eens verrast opgekeken als er op het veld wat gebeurde.
   het positieve wat VVV momenteel uitstraalt vanuit het veld, slaat over op de tribunes. Als je gisteren (terwijl de 2e helft niet eens zo spectaculair was), ziet hoe de sfeertribune eindelijk weer eens een sfeertribune was….. zo hoort het.

   mag alleen nog een keer iemand wat doen aan die 3 a 4 mafkezen die bovinin op O3 staan, die menen dat ze wekelijks moeten proberen mensen naar beneden te duwen. dit gebeurt nog niet eens omdat men is het juichen, maar die staan bewust mensen keihard in de rug te duwen. dit gaat nog wel een keertje goed fout (maar dat is volgens mij duidelijk de bedoeling).

   1. Goodie

    Dit zijn als ik het niet mis heb 4 vrienden die een beetje ruw met elkaar omgaan. Die duwen elkaar vaker, en dat is is niet echt slim aangezien je met de hoogteverschillen al snel een domino-effect hebt. Ik heb ze echter nooit iemand (behalve elkaar) opzettelijk een duw zien geven.

   2. marcel

    nou ik heb ze gisteren toch echt mensen die niet bij hun groepje hoorde omlaag zien duwen. een maal zelfs toen al veel mensen naar onderen stond door de eerste juichgolf, waardoor deze jongen bijna in een vrije val terecht kwam.
    dat is trouwens niet de eerste keer. zachtzinnig was dit niet, en ook niet in een of andere springbeweging. nee vol naar voor, en vervolgens met 2 handen in de rug van de desbetreffende persoon duwen. in mijn optiek pure opzet.

   3. Meuske

    Weet niet hoe oud jullie zijn maar je kunt deze jongens toch ook aanspreken met een paar man als je er niet alleen op af wilt stappen.

 6. Meuske

  Om te beginnen heb ik weer genoten gisteravond en nu wel een overwinning geboekt waar het vorige wedstrijden net niet meezat nu net wel. Hou toch op met op basis van dit en dat want deze spelers groep verdiende dit gewoon en daarmee basta. Vond het gisteren en de vorige keren ook al opvallen dat er veel meer beleving is op de tribunes. Met vlagen ook echt genoten van sommige combinaties tussen de spelers. Had mijn bedenkingen bij Seuntjens maar wat is dat een goed aanspeelpunt en zo’n goed overzicht en totaal niet zelfzuchtig. Dit team is een team en dat is echt belangrijk. Deze overwinning hadden spelers en supporters even nodig denk ik want geluk moet je afdwingen en wat hadden we een geluk en ook ik was geen Vito fan maar hij flikt het toch maar. Forza VVV

 7. Goodie

  Heerlijk, mooier kun je niet winnen. Gelijkspel was is mijn ogen terecht, maar ein-de-lijk valt het de goede kant op. Seuntjens voor mij echt de man of the match. Ijzersterk aan de bal en een echt aanspeelpunt, daarnaast voor zichzelf en andere kansen creeren. Ook de Koel wordt steeds voller, ik hoop dat dit een heel mooi seizoen wordt.

 8. sultana

  Ik heb de hele wedstrijd genoten maar wat een waanzinnig einde, Vito bedankt! Nijholt, Post en Seuntjens 3 steun pilaren, dit is eindelijk een team wat er staat en voor elkaar vecht daar hebben we jaren naar verlangd. Gaat een mooi seizoen worden, op naar Dordrecht. Forza VVV

 9. bear664

  Vito is goed ingevallen en maakte een schitterende goal … chapeau
  Ik denk dat we echter ook Dilan Donkers niet moeten vergeten te vermelden … door zijn doorzetten kon Seuntjens de bal aangeven aan Vito … maar Donkers zat er telkens bovenop

  1. supportertje

   Zou DD wel eens vaker willen zien voetballen. Hij verdient toch wel meer speeltijd, is redelijk betrouwbaar als rechtsback, en heeft aanvallende aspiraties in zich. Daarbij is hij ook redelijk snel en staat hij zijn mannetje in het veld. Dat heeft ook hij al een paar keer laten zien. Ik zou zeggen voorzichtig stapje voor stapje brengen in wedstrijden waar dat kan.

Leave a Reply