VVV wint van Jong FC Utrecht

VVV-Venlo weet weer wat winnen is in de Jupiler League. Na twee verliespartijen op rij hebben de Venlonaren hun rug gerecht door met 2-0 te winnen van Jong FC Utrecht. Spectaculair was het allerminst maar de belangrijke drie punten zijn weer binnen.

De Venlonaren begonnen met De Fockert terug op doel en met Dekker op de rechtsbackpositie, de jongeling verving de geblesseerde Moreno Rutten. Vanaf minuut één waren de geel-zwarten de betere partij en speelde het spel zich vooral af op de helft van Jong FC Utrecht die helemaal terugzakte tot aan het zestien metergebied. Niets geks aangezien VVV in eigenlijk alle wedstrijden tot nu toe de bovenliggende partij was. Waar het vooral aan schortte was het creëren van kansen en ook in het begin van de wedstrijd lukte het VVV niet echt om een gaatje te vinden. Maar zoals bekend scoort VVV bijna in elke wedstrijd en bleven ze rustig aanvallen en op zoek naar de openingstreffer.

Het eerste doelpunt hing dan ook in de lucht, vooral nadat Roel Janssen op het randje van het zestienmeter gebied werd gevloerd. De scheidsrechter twijfelde niet en floot voor een strafschop. Het was nog even de vraag wie hem zou gaan nemen aangezien Vito van Crooij de laatste penalty mocht nemen omdat Ralf Seuntjens al een penalty miste. Toch was spits Seuntjens die achter de bal ging staan. Wederom schoot de topscoorder van vorig seizoen de bal belabberd op doel en was het een makkelijk prooi voor doelman Menno Heus. Geen doelpunt dus en een grote misser van Seuntjens die niet goed in zijn vel lijkt te zitten. Kansjes als deze waren vorig seizoen altijd een zekerheidje bij de Seun of God.

Maar de Seun zou de Seun niet zijn als hij zich zou herpakken en zou gaan zoeken naar het volgende kansje. Dat kansje kwam ook twee minuten na de gemiste strafschop. Na een razendsnelle ingooi kwam de spits oog in oog met de doelman te staan. Dit keer was Seuntjens wat koeler en schoot hij de bal beheerst binnen. 1-0 voor de Venlonaren.

De ban was gebroken en de supporters hoopte dan ook dat de geel-zwarten snel afstand zouden nemen van de Utrechters. Met veel balbezit en geconcentreerde aanvallen bleven de Venlonaren op zoek naar het gaatje en zo nu en dan vonden ze die ook. Zo waren er nog een kansen voor Vito van Crooij, Ralf Seuntjens, Torino Hunte en Leandro Resida om de score te verdubbelen maar waren ze allemaal niet doeltreffend. De belofte van Utrecht kwamen amper voor in het spel en produceerde in de eerste helft 0 schoten op doel. Zo gingen we dan ook rusten met een 1-0 tussenstand.

Waar de Utrechters de eerste helft geen kansen konden creëren veranderde dit direct na rust. Met een afstandschotje probeerde de aanvaller van Utrecht onze doelman de Fockert te verschalken maar stond de doelman prima opgesteld en kon hij de bal gemakkelijk oprapen. Op dit kansje na had Utrecht wederom niets in te brengen in het spel en begon het eenrichtingsverkeer van VVV-Venlo weer op gang te komen. Na wat dreigende momenten voor het doel van Jong FC Utrecht werd dan in de 53ste minuut eindelijk de score verdubbeld. Wederom was het Torino Hunte die wist te scoren na een afvallende bal uit een hoekschop. Hij schoot uit stand de bal hard in de hoek. Doelman kansloos en de 2-0 op het scorebord. Het was alweer het derde doelpunt in twee wedstrijden van de verfrissend spelende Hunte.

Op een opstootje na waarbij Sow (Jong FC Utrecht) & Promes een gele kaart kregen gebeurde er vrij weinig in het veld. De bal werd veel rond gespeeld en VVV probeerde door snelle aanvallen de score te vergroten maar lukte dit niet. De Venlonaren vonden het dan ook na zo’n 70 minuten gespeeld te hebben wel genoeg geweest na de zware uitwedstrijd tegen NAC en een 2-0 voorsprong. Ze gingen dan ook verdedigen en lieten Jong FC Utrecht het spel maken.

Voor het eerst in de wedstrijd kwamen er dan ook wat kansjes voor de beloften uit Utrecht. Maar de Utrechters waren zeer slordig met het balbezit en leken niet goed raad te weten wat ze eigenlijk met de bal moesten doen. Hierdoor leek de wedstrijd dan ook dood te bloeden. Het tempo daalde en de wedstrijd werd er niet vermakelijker op.

Er was nog een dot van een kans voor Jong FC Utrecht om de aansluitingstreffer te scoren en de wedstrijd weer spannend te maken. Na een zeer goed opgezette aanval via de ingevallen Sneijder kwam de bal in het bezit van spits Antwi maar schoot hij de bal meters over het doel. De Utrechters lieten het na om er nog iets van te maken. Na drie minuten extra tijd vond ook scheidsrechter Schaap het ook genoeg geweest en floot hij af voor het einde van de wedstrijd.

Het was zoals gezegd geen spectaculaire wedstrijd met kansen over en weer. Wel was het een terechte overwinning voor de Venlonaren. Na de twee verloren wedstrijden was het zaak om te winnen en dat is gelukt. De drie punten zijn beschrijven en hierdoor bezit VVV-Venlo de derde plek op de ranglijst.

Statistieken
VVV-Venlo – Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 10. Seuntjens (1-0), 53. Hunte (2-0)
Gele kaarten: Van Crooij, Promes, Post (VVV-Venlo) Sow (Jong FC Utrecht)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 3.800

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler en Dekker; Leemans, Van Crooij en Post; Hunte (70. Sleegers), Seuntjens, Resida (60. Opoku).

Opstelling Jong FC Utrecht
Heus; Ulusoy, Abena, De Lange, Van Eijk; Van der Meer (45. Peijnenborg), Boukhari, Velanas (63. Sneijder), Sow; Peterson, Van der Moot (73. Antwi).

26 Responses

1. RuiverCity

Nuttige, plichtmatige overwinning. Eindelijk weer eens kunnen genieten van Resida. Na maanden van geen grassprietje voorbij te zijn gekomen, en elke bal achterwaarts te spelen gelukkig weer mooie, wervelende acties en …..doelgericht. Balen dat Seuntjens weer een penalty mist. Jammer dat Post een domme gele kaart pakt.

Wat ik mij alleen tijdens de gehele tweede helft afvroeg: kunnen ze bij VVV niet tellen?
    Volgende week is Volendam-NAC. Beide ploegen staan na morgen wellicht op 17 punten. VVV moet naar Achilles. De kans zit er in dat Volendam-NAC in een gelijkspel eindigt. VVV moet hierdoor met minimaal drie doelpunten verschil van Achilles winnen om periodekampioen te kunnen worden. Waarom drukken ze vanavond tegen deze zwakke tegenstander niet eventjes door? Dit was de kans geweest om aan het doelsaldo te werken en jezelf in een betere positie te brengen voor de laatste wedstrijd in de eerste periode. Volgende week zullen we zien wie de eerste periode pakt (wellicht op doelsaldo). Jammer dat er weer zo weinig toeschouwers waren in de Koel……Dit team verdient beter!

2. Goodie

3800 toescchouwers in de Koel vandaag. Weinig spektaculairs in de wedstrijd. Vrijwel geen kans weg gegeven en zelf 2x scoren. De 3 punten zijn binnen en dat is het belangrijkste na 2 verliezen in de competitie.

3. jason

De trainer heeft deze wedstrijd dood laten bloeden in de 2e helft en dat is raar als je met spektakel de mensen terug wilt krijgen in de koel. Vito was wederom de slechste vvv speler op het veld en resida was een van de betere. Toch gaat onze trainer eerst resida en daarna ook nog hunte wisselen en was het gewoon over.

Wat heeft resida onze trainer toch aangedaan of andersom wat heeft vito toch gedaan dat hij zolang slecht mag spelen zonder gewisseld te worden ??

Lang leve De Koel

1. Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Ik vond Vito gisteren juist een van de betere op het veld. Constant aanjagen en goed de bal verdelen naar de buitenspelers waardoor er een snelle omschakeling kwam. Maar goed de trainer heeft pas aangegeven niet meer naar het publiek te kijken en misschien heeft hij daar wel een puntje. Als er goed wordt gespeeld komt er ook niemand is gebleken het afgelopen seizoen en ook dit seizoen weet niemand de Koel te vinden. As er slecht wordt gespeeld zanikt iedereen. Een grote frustratie bij de club, spelers en staf. Iedereen werkt er hard voor maar de supporters zien het niet.

Resida werd denk ik ook gewisseld omdat hij een hele tijd amper heeft gespeeld en nu twee wedstrijden achter elkaar. Het team is dan ook vermoeid en kiest de trainer om een paar wissels door te voeren.

1. jason

Ik respecteer je mening maar uhh je stuk roept toch wat vragen bij mij op. Heeft de trainer ooit geluisterd naar de suppporters dan ?? Verder gaf vito toch echt de meeste ballen aan een speler in het rood. Frustratie bij de club omdat er kritiek komt ? Waar ? Op een forum. Nou vvv kijk eens op forums van andere clubs dan weet je pas wat zanikken is. ga eens op een forum van feyenoord kijken als die verloren hebben je weet niet wat je allemaal leest.

Wie ziet het niet ? De trouwe supporters of diegenen die niet komen ?

Als je een hele tijd amper hebt gespeelt dan wil je toch juist spelen. dan heb je toch genoeg rust gehad. Ze hebben net een interland weekend achter de rug en och dan moeten ze 2 wedstrijden achter elkaar spelen. En als het toch moet geef dan spelers rust die niet lekker in de wedstrijd zitten.

Maar toch blij met de 3 punten natuurlijk.

2. Volgens mij snap je me niet helemaal en raak je weer gefrustreerd terwijl dat totaal niet nodig is, enfin. Frustratie omdat de Koel nog altijd leeg is. Zitten net 3000 mensen en frustratie dat mensen gaan fluiten als het even niet lukt. Daarnaast zeg ik niet dat de trainer naar de supporters moet luisteren (lijkt me een zeer slechte ontwikkeling als een trainer gaat luisteren naar wat supporters te zeggen hebben) maar kijken of ze zien dat er iets moois is ontstaan de laatste twee a drie seizoenen. Te kijken of mensen ook waardering hebben voor wat er op het veld neer wordt gezet. De trainer vindt blijkbaar van niet en zei dus twee weken geleden bij een persmomentje met Omroep Venlo dat hij er wel een beetje klaar mee was.

Maar goed weleens van wedstrijdritme gehoord? Rust nemen en trainen is zo totaal verschillend van een wedstrijd spelen, dat weet je als je zelf voetbalt en ja dan wordt je vermoeid op een gegeven moment en dan neemt een trainer de beslissing om vers bloed in het veld te zetten. Lijkt me niet meer dan logisch. Dat hij er dan voor kiest om Vito te laten staan en Resida te vervangen is omdat Vito in het verleden heeft bewezen in een klein momentje de wedstrijd kan beslissen. Daarnaast kan je een goede speler als Opoku ook niet in een keer na een blessure laten zitten. Dat is niet goed voor het zelfvertrouwen en Opoku is gewoon een hele goede belangrijke speler voor dit VVV. Dat is onze nummer 10 en dat zal in de toekomst ook zo blijven.

3. RuiverCity

Helemaal met je eens Lincoln. Hunte en Resida werden beide terecht gewisseld ondanks hun goede spel. Het is te jopen dat Volendam vanavond verliest van FC Dordrecht. Dan kan VVV bij winst van Volendam op NAC de periode pakken in Groesbeek.

Dat de mensen niet d’n Berg opkomen snap ik ook niks van. Betere reclame dan winst bij NAC kun je toch niet hebben? Ze kunnen ook niet verwachten dat VVV elke week met 5-0 wint met tikkie-takke voetbal.

4. jason

Ja mense jullie snappen het duidelijk niet. Je wilt meer mensen naar de koel en gaat vervolgens een half uur voor tijd de wedstrijd dood maken door je beste mensen op dat moment te wisselen. Iedereen zat te gapen om me heen en vond het belachelijke wissels. En hou op met je wedstrijdritme man. Ja ik voetbal zelf en kan 3 wedstrijden in de week spelen als het moet. je kunt voetbal ook kapot redeneren.

en O wat ben ik gefrustreerd

5. Je reageert anders wel als iemand die erg gefrustreerd is maar goed. Moet jezelf weten maar je bereikt er denk ik niet zoveel mee. Blijkbaar kun je niet over een aantal wedstrijden kijken. Vorig seizoen speelde ze over het algemeen prima en attractief. Er kwam geen hond meer kijken.

Je gaat nu de discussie aan over een wedstrijd tegen een tegenstander die niet kwam om te voetballen. je hebt 90 minuten beker in de benen en je staat met 2-0 voor. Dan zijn er wel twintig redenen om spelers te wisselen. Vrijdag staat weer een volgende pot op het programma. Resida en Hunte speelde zeer goed maar snap best dat de trainer op een gegeven moment van tactiek verandert.

Meer supporters aan je binden gaat allang niet meer alleen over goed voetbal of niet. Dat hebben we allang gemerkt in de Koel. Wil het graag hier bij laten dit welles, nietes gedoe heeft niemand wat aan. We zijn het niet met elkaar eens dat kan en mag.

4. piehen

Eerste helf een prima combinerend VVV gezien en legio kansen na 10 min had het al 2 of 3 -0 moeten zijn, maar niemand die de trekker overhaalde.
    Maar ik maak me nu toch wat zorgen om onze spits, wat is er aan de hand straalt geen zelf vertrouwen meer uit , werkt wel maar zonder erg veel overtuiging.
    Hier moet volgens mij een deskundige bij komen om Ralf weer op het juiste spoor te zetten.
    Tweede helft was het overgrote deel bedroevend , waarom niet doorgaan zoals de eerste helft en proberen meer doelpunten te maken en aan klanten binding te doen , zo komen er ook niet meer toeschouwers naar het stadion.
    Wissels brachten ook al geen verbetering en het werdt steeds minder het voetbal.Had graag meer doelpunten gezien, dan had Steyn ook eens de jonge Japanner aan het publiek kunnen tonen om te laten zien of hij ook een groot talent is?
    Maar punten zijn binnen , en hoop op beter tijden met meer doelpunten.

1. Tashima is zeker een groot talent maar nog niet klaar genoeg voor het eerste heeft de trainer aangegeven, hij bevestigde dit nogmaals in een interview afgelopen dinsdag voor aanvang van de wedstrijd tegen NAC.

2. Gerardus

Het enige puntje van kritiek dat ik hierop heb is dat ze niet verder kijken dan de periode. Als ze een beetje aan hadden gezet en zich iets beter hadden geconcentreerd hadden ze er nog een paar in kunnen schieten en dan sta je gelijk in doelsaldo met NAC. Dan hoeft er volgende week alleen maar gewonnen te worden als NAC verliest en dan hoef je het niet spannend te maken en krijgen spelers weer wat meer vertrouwen. Ik snap ook wel dat je het hebt over wedstrijdritme maar v Crooy speelt toch zowat iedere week en is pas 20(gok ik). Vond hem op tien best aardig spelen maar als buitenspeler juist zwak. Volgens mij is het ook al een feit dat hij niet snel gewisseld wordt, zelfs niet als hij ruk speelt. Dat vind ik juist het rare aan Steijn. Hij geeft v Crooy juist veel vertrouwen maar de andere buitenspelers worden juist keer op keer eruit gehaald. Dit heeft toch ook met vertrouwen te maken ?

5. Goodie

Er is 1 ding dat ik niet begrijp. Volgende week vrijdag houdt VVV een benefietwedstrijd voor Taihuttu. Mooi dat het gedaan wordt, maar waarom op een vrijdag? Ik denk dat de selectie wel wat meer steun mag krijgen in Groesbeek!

1. Dit is niet georganiseerd door VVV zelf maar door de familieleden van Taihuttu. Zij hebben gekozen voor deze avond, die vraag moet je dan ook aan de organisatoren vragen en niet aan VVV :). De club faciliteert alleen met de accommodatie.

1. Goodie

Oke, dat is dan duidelijk. Het weekend na Achilles uit heb je een vrij weekend. Des te vreemder de keuze van de familie.

2. SL

Het is geen vreemde keuze, dit is aansluitend ter nagedachtenis van 65 jaar molukkers in Nederland.

6. kenfen

Vanaf het moment dat Resida gewisseld werd.werd het spel duidelijk minder. Wat speelde díe een puike wedstrijd.Hoe is het mogelijk dat dezelfde speler vorig jaar van dit niveau naar een belabberd niveau terug zakt en nu weer absoluut meerwaarde voor dit team heeft

7. Ben

Een wedstrijd waarover vanaf vandaag niet meer over wordt gesproken. VVV heeft het slim gespeeld, zonder veel inspanning een zakelijke overwinning met 2-0, geen blessures, etc., etc. Alleen, verdomme totaal onnodig 3 gele kaarten. Dat had niet mogen gebeuren, erg dom, vooral ook omdat het bepaald niet onervaren spelers overkomt. FORZA VVV!

8. JasperVVV

Volendam net verloren uit bij dordrecht. Dat betekend dat vvv volgende week bij winst alsnog periode kampioen kan worden. Zie nac namelijk niet zo makkelijk winnen uit bij volendam. Mocht volendam deze wedstrijd winnen, dan is vvv de gelukkige derde.

9. RuiverCity

Volendam verliest vanavond dus van FC Dordrecht. Dit betekent voor volgende week vrijdag dat als NAC gelijk speelt bij Volendam, VVV met minimaal 3 doelpunten verschil moet winnen. Verliest NAC dan heeft VVV aan een overwinning genoeg. Wint NAC bij Volendam dan is de eerste periode voor de club uit Breda.

Wellicht is dit voor vele VVV supporters de reden om komende vrijdag MASSAAL naar Groesbeek te gaan en de ploeg daar aan te moedigen zodat de eerste prijs van dit seizoen naar de Koel gaat!

1. Gerardus

Volgens mij moet VVV met een doelpunt meer winnen dan dat Volendam maakt, anders hebben we nog steeds een net zo goed doelsaldo als Volendam maar wel minder doelpunten.

10. Het zit volgens mij zo; als NAC wint pakken ze de ticket voor de Play Offs, VVV komt alleen in aanmerking mocht NAC gelijk spelen of verliezen bij Volendam. Als NAC gelijk speelt moeten we met een doelpunt meer maken dan NAC maakt om gelijk te komen. VVV heeft momenteel een doelsaldo van +5 en NAC van +7. In alle gevallen moet VVV winnen.

Maar we moeten ons nog even gaan verdiepen in de materie omdat het elk seizoen weer iets is wat verandert.

1. marco5932

volgensmij kan Fortuna ook nog de periode pakken als ze maandag winnen. en volgende week weer. ze hebben wel 3 punten aftrek maar zoals ik op teletext zie gelt dat niet voor de periode..

11. Ben

Hoe vaak promoveerde de 1e periodekampioen? De eerste winnaar zakt later vaak ver weg! Ik ben niet bijgelovig en vind ook dat VVV de titel en die 75k EURO moet pakken als het kan. Ben benieuwd hoe deze periode afloopt. Er kan nog veel gebeuren. FORZA VVV