VVV-Venlo

VVV-Venlo wint in Kerkrade en schrijft historie

DIT IS HEERLIJK! VVV wint voor het eerst in Kerkrade en schrijft daarmee historie. Gisteren werd er namelijk met 0-1 gewonnen van de rivaal Roda JC en daarmee zijn we nu niet alleen de beste van Limburg, maar zijn er ook 3 hele belangrijke punten gehaald en precies op het juiste moment ook nog eens. Het was niet goed, maar dat boeit niet. Een overwinning is het enige dat telt.

Het werd absoluut geen makkelijke wedstrijd om verschillende redenen. Dit is natuurlijk de Eredivisie, daarin is niets makkelijk. We hadden nog nooit in Kerkrade gewonnen en VVV zat niet bepaald in de beste fase van deze competitie. Daar komt nog de druk van een derby op en je weet dat het moeilijk zal worden tegen Roda. Ik had het er zelf ook niet echt op. Ik had geen idee wat de uitslag zou worden, want het is en blijft een derby. Ik wist wel dat ik vurig hoopte dat we in ieder geval niet verloren.

Dat het een derby was kon je wel zien aan het spel van beide ploegen. Het was deze wedstrijd niet echt genieten, maar deze dingen gebeuren nu eenmaal. Roda begon sterker aan de wedstrijd en in de eerste twintig minuten, kwamen de Koempels een paar goed over de flanken. Iets wat we al eerder hebben gezien bij VVV, is dat er heel makkelijk over de backs heen gegaan wordt. In dit geval waren het Janssen en Rutten die door Rosheuvel en Engels voorbij gelopen. Zulke dingen beginnen soms een beetje frustrerend te worden, maar het scheelde dat Roda er verder ook niet veel van kon bakken.

Na die twintig minuten begonnen de Venlonaren zich te herpakken en meer grip om de wedstrijd te krijgen, maar de eerste helft was niet echt om aan te gluren. Maar de gastheren lieten zien, was ook niet veel. Die konden alleen met Rosheuvel gevaarlijk worden, maar die voorzetten van hem belandden steeds in de handen van onze keeper Unnerstall. Hierna volgden er kansen voor Hunte, Van Crooij en Promes, maar al die kansen konden niet geconverteerd worden tot een doelpunt. Ook kun je het niet echt grote kansen noemen, maar we kwamen in ieder geval wel in de buurt van de goal van Roda. De grootste kans was nog voor Leemans in de 36e minuut, die een vrije trap zeer strak schoot richting de lage rechterhoek, maar Jurjus bracht knap redding. Voor de rest hadden de ploegen weinig in te brengen tijdens de eerste helft in het natte, koude Kerkrade.

De tweede helft begon iets beter, maar dat was vooral zo voor de gastheren, die kwamen knallend uit de startblokken. Zij waren dwingender en kregen met Rosheuvel een enorme kans. Gufstafson kon zomaar door het midden doorlopen en omdat Promes moest kiezen, kreeg Rosheuvel daarna een enorme kans op de 1-0, maar hij schoot gelukkig in het zijnet. VVV leek een beetje van slag, want ook Vancamp kreeg een mogelijkheid om te vuren op het Venlose doel. Leemans en Hunte kregen twee kansjes, maar ook deze waren niet echt overtuigend.

In deze fase van de wedstrijd was Roda beter, en met beter bedoel ik niet dat ze nu ‘goed’ speelden. Tot Janssen een hele grote kans kreeg in de 72e minuut. De kansen van VVV kwamen voornamelijk uit corners of counters tot dat punt, en de kans van Janssen kwam ook voort uit een corner. Via via kwam de bal voor de voeten van Janssen, maar die raakte de bal niet goed. Ik denk dat er heel veel mensen enthousiast op hun eigen been hebben geslagen of met iets gesmeten hadden, want dit was de kans. Aangezien Roda sterker was op dit moment. Maar na die kans begonnen de Venlonaren zich op te richten.

In uitwedstrijden richten wij ons op in de laatste 20 minuten, kwartier. In thuiswedstrijden is het juist zo dat we in de periode een beetje terugvallen. Enfin, we werden wat sterker. In de tweede helft hadden we ons tot nu toe beperkt tot verdedigen en ballen wegrossen (Waarom vrienden?), maar nu gingen we weer gewoon voetballen. Daardoor werden we een stuk sterker en dwongen we paar keer een corner af. Die corners waren redelijk ingestudeerd, dat zag je aan de posities van de spelers en zij probeerden dan ook via deze corners tot scoren te komen. Dat lukte in de 76e minuut. De corner werd kort genomen en Van Crooij gooide de bal in de 16. De bal werd nog half weggewerkt, maar net buiten de 16 stond daar Leemans. Die speelde een belachelijk slechte wedstrijd, maar hij schoot de bal van een kleine 20 meter in het doel. De bal was niet goed geraakt, hobbelde door twee benen en toen in de lange hoek. Maar dat boeit niet, we stonden voor! 0-1 in Kerkrade!

Hierna had ik eigenlijk een dubbel gevoel. Ik had het gevoel dat het wel eens heel spannend zou kunnen worden, maar ik had ook het gevoel dat we dit niet gingen weggeven. Inmiddels was Tissoudali ingebracht voor Hunte, en hoewel hij een heel andere speler is dan Hunte, kwam hij ook wel redelijk door over de linkerkant. Helaas waren zijn schoten ook niet voldoende om Jurjus te passeren. Het moment dat ik zeker wist dat VVV de zege binnen had, was de rode kaart voor Auassar, die Van Bruggen een schotkans ontnam. Higler was onverbiddelijk en trok de rode kaart voor de Koempel. De vrije trap van Leemans die daarop volgde was goed, maar Jurjus bracht weer uitstekend redding op de knal van onze nummer 8.

Na 94 lange minuten floot Higler eindelijk af en was de zege binnen! Na 22 keer niet gewonnen te hebben in Kerkrade, hadden we nu eindelijk gewonnen! Niet alleen een historische overwinning, maar ook zo belangrijk op de ranglijst. Het verschil tussen ons en Roda is 8 punten nu. Willem II, NAC en FC Twente verspeelden punten, terwijl op het moment van dit schrijven Sparta met 0-4 achterstaat tegen Feyenoord. Het ziet er naar uit dat een keurig weekend voor ons is! We slaan een gaatje met de onderste plaatsen, en dat is super chill!

We hebben nog twee wedstrijden in 2017, eerst de bekerwedstrijd tegen PSV en dan afsluitend de thuiswedstrijd tegen Heracles. Het wordt nog lastig, maar deze overwinning geeft ons even wat meer lucht!

Roda JC – VVV-Venlo 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 76. Leemans (0-1)
Toeschouwers: 13.198
Gele kaarten: Hunte (VVV-Venlo)
Rode kaarten: Ausassar (Roda JC)

Roda JC
Jurjus; Ananou, Weker, Auassar, Vansteenkiste (78. Ndenge), Rosheuvel, Gufstafson, El Makrini, Engels (73. Van Velzen, Schahin, Vancamp (58. Gnjatic)

VVV-Venlo:
Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte (60. Tissoudali), Thy (90. Dekker), Van Crooij (83. Opoku)

39 Responses

 1. expat

  Zo, waar ik een rotweekend had na Willem II, zal dit weekend opperbest zijn. VVV zette het goede voetbal na Utrecht door en dit werd beloond. Ik vond Vito en Seuntjens erg goed spelen weer. Over Thy moeten we het een keer gaan hebben, het rendement (eerder aangehaald) is gewoon veel te laag (en zijn enige doelpunt was een verkapt eigen doelpunt ook), verder sympathieke speler hoor (al begin ik moe te worden van zijn schwalbes), maar qua assists en doelpogingen schiet hij tekort. Ook over Leemans was ik niet zo tevreden maar tja, de man is wel onze topscoorder. en die goal natuurlijk!

  Dat Steijn wisselde in de blessuretijd laat in ieder geval zien dat hij ook gebaald heeft na Willem II! Goed dat we dit keer wel zo’n wissel doen. En zijn geschreeuw naar de scheids dat de wedstrijd afgelopen was vond ik helemaal top.

  Nu woensdag leuk gaan ballen tegen PSV (hup Delano!) en dan volgende week zondag wie weet een punt sprokkelen thuis tegen Heracles. Hoe dan ook: fantastische uitslag, belangrijke punten en het geeft wat ademruimte en zelfvertrouwen als we na de winterstop meteen drie van de vier belangrijke wedstrijden tegen concurrenten spelen (ADO, NAC, WIllem II).

  Woordje voor de meereizende uitsupporters: jullie waren de enige die je hoorde op tv, je had nauwelijks door wie thuis speelde.

 2. VVV 4ever

  Yesss eindelijk de eerste uitoverwinning op Roda en nu 8 punten los!
  VVV had wel veel te veel angst voor Roda……durf toch te voetballen!
  Promes MOTM!!!!

  Woensdag wellicht stunten in Eindhoven en volgende week zondag vol gaan voor de 2de thuisoverwinning!
  Forza VVV !!!!

 3. chretien

  Dolblij met deze super nodige overwinning. Inderdaad 6puntenwedstrijd in ons voordeel beslist.
  Komende woensdag onze jonkies tegen psv laten spelen en dan proberen Heracles met een nederlaag naar huis te sturen. Op tv viel vooral op dat het stadion muisstil was, behalve dan dat de VVV supporters ons lieten denken dat we een thuiswedstrijd speelden. Trots!

 4. De Realist

  Een hele belangrijke overwinning gisteren. We hebben in ieder geval historie geschreven en van dat complex zijn we sinds gisteravond ook af gelukkig. VVV speelde niet eens goed en toch verdiend gewonnen. Dit was mede te danken door het zwakke Roda. Het kan bijna niet dat wij onder dit Roda gaan eindigen. We zitten nu precies op de helft vd competitie en hebben al 19 punten. De doelstellin was 35 punten, dus nog 16 te gaan. Het zou me niet verbazen als dit seizoen 33 of 34 punten al genoeg is om 3 ploegen onder je te houden. We zullen nog vol aan de bak moeten, maar heb er alle vertrouwen in dat we het gaan redden. Het kan alleen maar beter gaan. Post is dadelijk weer terug, Vito weer in vorm, Opoku krijgt steeds meer wedstrijdritme enz. Ik weet wel niet zo goed wat we met onze spits Thy moeten. Hij wetkt hard, maar een spits die in één seizoenshelft maar 1 goal maakt is natuurlijk niet goed bezig. Helaas maakt hij zijn statistieken (weinig scoren) ook hier waar. Ik moet wel zeggen dat hij ook weinig bruikbare ballen vd flanken en het middenveld krijgt. We missen echt een middenvelder met een splijtende pass. Nwakali kan dit maar krijgt niet het vertrouwen. Waarom niet Nwakali een keer op de flanken proberen ? Doen Peeter en Emenydo het echt zo slecht op de training dat ze nooit een kans krijgen ? Al met al dik tevreden met de verdiende 3 punten gisteren ! Hopelijk stelt Steijn wel z’n beste 11 op woensdag tegen PSV en dan zien we wel wat het wordt. Volgend weekend hopelijk nog winnen van Heracles en dan gaan we wel met een heel goed gevoel de Kerstdagen in. Come on Venlo !!!

 5. sultana

  Zeer blij met eindelijk een zege in Kerkrade ???? hier hebben we lang op gewacht. VVV speelde niet best maar ook niet zo slecht maar de 3 punten zijn binnen. Zaterdag nog eens 3 punten tegen Heracles zou zeer mooi zijn voor de winterstop. Wat betreft Thy vind ik de kritiek hier niet terecht, wat krijgt hij voor aanvoer vanaf de flanken en het middenveld? Weinig tot niets, hij moet veel ballen zelf halen, we missen een goede middenvelder die hem de diepte instuurt en goede ballen geeft. Kun je Thy niet kwalijk nemen, ik zou Nwakali graag op de plek van Seuntjens zien vond hem tegen Heerenveen goed spelen. Ik kijk met vertrouwen naar zaterdag, hopelijk 3 punten dan met een goed gevoel de kerstvakantie in.
  Forza VVV

 6. Goodie

  Eindelijk een overwinning in Kerkrade, 3 broodnodige punten gepakt daar. Het was niet best, maar dat zal me een worst wezen. Ik vond Promes de motm. Hij had Schahin vrij aardig in de tang en dat was toch de gevaarlijkste aan Roda zijde. Leemans was niet best, leverde veel ballen in bij Roda. Uiteindelijk is hij wel degene die hem binnen schiet. Ik ben het ook niet helemaal eens met de kritiek op Thy. Krijgt weinig aanvoer, de kansen die hij heeft gekregen zijn op 2 handen te tellen.

 7. Animal

  VVV levert tot nog toe een topprestatie dit seizoen, ,en laat zien dat het een teamsport is en blijft ,

  Thy levert geweldig werkt, krijgt weinig bruikbare ballen en heeft ook wel veel pech, als alle ballen op het aluminium erin waren gegaan waren de commentaren heel anders geweest, zou me niks verbazen als ie er toch nog een aantal gaat maken dit seizoen

 8. R.P

  Zo dan, ben ik ff blij met deze overwinning.! Al moet ik wel zeggen dat ’n gelijkspel er meer in zat, totdat Leemans z’n schotje in de goal zag hobbelen, haha.

  Die Thy… tjah, wat moeten we daar mee? Werkt echt ontzettend hard, is super gemotiveerd maar z’n scoort zo verrekte weinig. Ik zou eens iets heel anders met hem proberen, door hem bijvoorbeeld i.p.v Hunte op de flank neer te zetten. De Seun de spits in en Nwakali dan op het middenveld. Of Seun op het middenveld laten (daar doet ie het écht niet verkeerd hoor) en Mink in de spits?

  Het gebrek aan scorend vermogen gaat ons anders in de 2de seizoenshelft echt opbreken…

 9. Depor

  Waarom zou dit ons gaan opbreken de 2de seizoenshelft? Gaat toch prima zo op deze manier.
  We mogen blij zijn met Thy in de spits. Prima spits, balvast, goed in de combinatie en veel spelinzicht.

 10. Goodie

  Na een kwartier in Rotterdam gezien te hebben kunnen we wel stellen dat we prima weekend hebben, Sparta 0-3 achter. Alleen Twente pakt een punt en dan spelen vanmiddag Excelsior en Groningen nog tegen elkaar.

 11. eric

  Waarom Seuntjes elke keer bij die corners, je trekt een redelijke kopper voor het doel weg en een extra mannetje, Seun voor goal moet de tegenstander rekening houden

   1. expat

    Tja, enerzijds zorg je ervoor dat mensen Seuntjens moeten volgen en dus minder van de tegenstander in de zestien zit. Van de andere kant is Seuntjens met zijn beperkte conditie en als lange goaltjesdief wellicht niet de beste kandidaat om deze rol te moeten oppakken. Maar Steijn heeft het gelijk qua dode spelmomenten voorlopig nog goed aan zijn zijde, zoals de rest van Nederland ook al is opgevallen.

   2. Kijk het is makkelijk lullen, maar Seuntjens is een speler met de beste conditie volgens de metingen van de selectie. En het oogt allemaal niet soepel en mooi maar de man is heel belangrijk op dit gebied. Steijn laat hem anders niet staan.

    Als we gewoon kijken naar de statistieken en minder met emotie het bekijken is het zo dat VVV meer dan driekwart van haar goals maakt uit standaardsituaties waarbij iedereen een bepaalde rol heeft. Deze rollen draaien soms maar Seuntjens is hierbij een belangrijke schakel.

    Het is de rest ook opgevallen en Feyenoord had het zelfs in de analyse maar toch scoorde we wederom uit een hoekschop of een gevolg van een hoekschop. Dus het is blijkbaar moeilijk te verdedigen. Van mij part staat Seuntjens bij de keeper zolang we blijven scoren op die manier zal het me een rotzorg wezen waar hij staat.

 12. RuiverCity

  Dat percentage is zeker goed maar niet door Seuntjens in de hoek te laten gaan staan. Is toevallig een goal door ontstaan. Seuntjens houdt in de 16 meter zeker twee man bezig waar anderen nog meer van kunnen profiteren!

  Nee, die op radio hebben zeker weinig verstand van voetbal maar als hun dat al opvalt……

  1. Blijkbaar gebeurd het dus wel omdat Seun buiten de 16 staat. Misschien is hij wel de enige die de bal zo goed kan kaatsen. Misschien is het wel omdat hij die mensen meetrekt misschien om een andere reden van Steijn. Feit is het werkt en omdat je natuurlijk wat te zaniken moet hebben komt deze discussie.

   1. LJ

    Waarom VVV dit doet weten we niet. Maar maakt het wat uit? Nee, we hebben 19 punten. Staan op een mooie 12e plek. Is het spel altijd wonderschoon? Nee, dat hoeft voor mij op dit moment ook niet. En daar hebben we de spelers niet voor. Laat die azijnzeikers maar hun gang gaan. Hebben zelf niet op niveau gevoetbald en denken alle wijsheid in pacht te hebben.

    Het is mooi te zien hoe Steijn de rust bewaard. Dat heb ik liever dan zo’n ongeleid profiel als Vreven bij NAC.

    Alle respect voor VVV. Dat verdienen ze, ook van de azijnzeikers!

 13. expat

  Nu we op de helft van de competitie zitten kunnen we trouwens gaan spreken over een gek virus dat met de komst van VVV de eredivisie is ingeslopen: het virus van ‘de slechtste wedstrijd van het seizoen’. Na bijna alle wedstrijden waar VVV punten heeft gepakt of bijna punten pakte kwam de tegenstander met het verhaal van: “dit is onze slechtste wedstrijd van het seizoen”. Dus we mogen met zijn allen wel trots en zo zijn op de selectie maar eigenlijk is het allemaal te wijten aan dit mysterieuze virus. Mogen we dit virus in de tweede helft van het seizoen nog vaak zien!

  Vanavond vier ik de overwinning nog even door. Plop!

 14. Venske

  Is het nu zo moeilijk om te snappen waarom Seun bij een corner naar de hoek gaat? De tactiek van VVV is simpel. Corner, en de afgeslagen bal van buiten het strafschopgebied tussen de spelers door in het netje knallen. Hoe meer spelers er in het strafschopgebied staan hoe lastiger dat wordt. Seun trekt twee spelers mee, plus de cornernemer. Dus vier spelers minder in het strafschopgebied. Dus meer kans dat er wordt gescoord.
  Dit heeft al een aantal keren gewerkt. Kijk de samenvattingen er maar eens op na….

  1. RuiverCity

   En dan betrek je de langste VVV speler die ook nog een goaltjesdief is hierin? Dan kun je toch iedere andere speler als assistent gebruiken. Leemans vanaf links en van Crooy vanaf rechts. Hebben een prima voorzet om Seuntjens door de lucht te bedienen.

 15. supportertje

  Ik heb er lang op moeten wachten, maar daar is dan eindelijk de overwinning in dat vermaledijde Kirchroy. Ik was daar en wat smaakte die overwinning goed. Mooie sfeer in het uitvak,en een geweldige ontlading na het laatste fluitsignaal. Opnieuw heeft VVV alles gegeven en zichzelf dit keer beloont met een overwinning, en spannend was het. En ja, het was geen spetterend schouwspel, maar VVV hield zich zeer goed staande, en speelde weer als een team dat samen de overwinning gestalte wil geven. En ze kregen hem, en wat waren wij met zijn allen blij in het uitvak. Deze gaan we ons nog lang in het geheugen houden, en diegenen die er bij waren kunnen zeggen dat geweldige moment hebben wij meegemaakt. Ook mooi het feestje wat we samen konden vieren met de spelers, en de thuiskomst bij ons stadion. Nog twee wedstrijden te gaan, waarbij de laatste op 24 december tegen Heracles. Als deze winnend afgesloten kan worden, dan gaan we met een mooie plek op de lijst de winterstop in.

  1. marco5932

   Las dat er al meer dan 30.000 kaarten verkicht zijn . Voor de beker is de prijs gemiddeld 10 euro . Dus laten we zeggen dat vvv na kosten aftrek toch er wel een tonnetje aan moet overhouden.

Leave a Reply