VVV wint met 1-2 in Oss en is een ronde verder

Wil het in de competitie momenteel niet zo vlotten met VVV-Venlo, dinsdagavond boekten de mannen van trainer René Trost wel bekersucces. Op bezoek bij FC Oss zegevierden de geelzwarten door een treffer van invaller Jules Reimerink in de slotminuut met 2-1.

Dat beide ploegen niet in grootse vorm steken, mag een understatement heten. In de laatste drie duels voor de onderlinge bekerconfrontatie kwamen FC Oss en VVV-Venlo tot een cumulatief doelsaldo van 1 doelpunt voor en liefst 21 treffers tegen. In vergelijking met de verloren wedstrijd in en tegen Emmen afgelopen vrijdag, speelde VVV-Venlo met Yuki Otsu in de basiself. Jules Reimerink maakte plaats voor de Japanner en nam in Oss plaats op de bank.

Halverwege het eerste bedrijf werkte Jerold Promes het leer dan wel binnen na een vrije trap, maar arbiter Rogier Honig annuleerde dat doelpunt terecht vanwege buitenspel. Na ruim een half uur had spits Marko Maletic van de thuisploeg de 1-0 op zijn voet. Op aangeven van Roel van de Sande stond de van VfB Stuttgart II gehuurde spits vrij voor Niki Mäenpää, maar Maletic kreeg de bal niet tussen de palen.

Een knullige terugspeelbal van Jochem Jansen luidde even later de Venlose voorsprong in. Prince Rajcomar onderschepte de mislukte pass van Jansen en schoof vervolgens beheerst binnen, 0-1.
Ook na rust probeerde de thuisclub het met de beste bedoelingen. Maar omdat de laatste pass telkens niet klopte, Pim Balkestein een keer op de doellijn redde en ook enkele standaardsituaties niet aan de thuisclub besteed waren, leek VVV de nipte voorsprong over de eindstreep te brengen. Maar negen minuten voor tijd vond Van de Sande zijn spits in het volle Venlose strafschopgebied nog maar eens. Deze keer faalde Maletic niet, 1-1.

Een verlenging leek aanstaande maar bij dat scenario wenste de thuisclub zich niet neer te leggen. Op jacht naar de winnende treffer vergaloppeerde FC Oss zich echter in de slotminuut. De Brabanders rukten massaal uit en verlieten daarbij hun verdedigende stellingen. En zo kon het zijn dat Travis Cooper en Jules Reimerink, allebei een paar minuten in het veld, gebroederlijk op de eenzame Oss-doelman Richard Arends mochten afstormen. Reimerink had daarbij de hulp van zijn Australische kompaan niet nodig: 1-2. Een plek in de derde bekerronde was binnen. Een mooie opsteker met de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard, zondag aanstaande om 14.30 uur in Seacon Stadion -De Koel – , in het vooruitzicht.

Scoreverloop: 41. Prince Rajcomar 0-1, 81. Maletic 1-1, 90. Reimerink 1-2.
Gele kaart(en): Yuki Otsu en Jules Reimerink (beiden VVV).
Scheidsrechter: Honig.
Aantal toeschouwers: 711.

Opstelling FC Oss:
Arends; Monteiro (79. Philips), Piqué, Jochem Jansen en Tissingh; Dennis Jansen, Van de Ouweland en Van de Sande; Deenen, Maletic en Opoku (79. Falkenstein ).

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Balkestein en Fleuren; Türk (90. Altheer), Post en Kruijsen; Otsu (76. Reimerink), Rajcomar (76. Cooper) en Wolters.

Bron: VVV

19 Responses

 1. Gerardus

  Kans is aanwezig dat we tegen een topklasser moeten aangezien er 11 topklassers sowieso doorgaan, maar voor hetzelfde geled wordt het feyenoord… Maar de kans op een gelukje in de beker is zeker aanwezig.

   1. Gerardus

    Hmm ja, maar er staat ook geluk 😉 Maar de kans is zeker aanwezig en als er een topploeg komt en we moeten thuis dan heb je misschien weer eens een keer volle bak en dat helpt ook weer aardig voor de inkomsten van VVV. Maarja des te verder je komt he… GAE bereikte vorig jaar ook de halve finale of de kwartfinale dacht ik, nadat ze Feyenoord versloegen dusja… (dromen mag)

 2. mats

  eens kijken;
  VVV speelde slecht want het zijn allemaal middelmatige spelers
  Een keer winnen is leuk maar het zal nooit wat worden, want het zijn allemaal middelmatige spelers
  Met deze groep middelmatige spelers moet je niet verwachten dat je de beker kunt winnen
  En alleen ik heb verstand van voetbal, wat alleen ik zie dat het allemaal middelmatige spelers zijn
  Ik weet het allemaal beter en jullie zijn allemaal middelmatige supporters met middelmatige verstand van zaken over een middelmatige club met middelmatige spelers en middelmatige beleidsbepalers
  (ik dacht kom ik help Paljas een handje, hoeft hij het zelf niet meer te doen)

 3. Paljas

  Ik dacht?
  Laat dat denken nou maar aan mij over…
  Zoek nou gewoon een andere hobby,want jou niveau als het om voetbal gaat en in het bijzonder om VVV,is echt te rampzalig voor woorden.
  Begrijp ook niet waarom je voordurend je mening moet blijven geven…het raakt kant nog wal en volgens mij zit er niemand op te wachten.
  Bij de bridgeclub zoeken ze nog wat leden…
  Meld je daar aan en ga daar je weekelijkse preek houden.

  Gegroet,

  Paljas.

  1. mats

   Als je ’t nou bij die eerste twee zinnen gelaten had, dan had ik zowaar waardering op kunnen brengen voor je scherpe en gevatte reactie….jammer dat je je daarna weer overgeeft aan ’t etaleren van je uit de kluiten gewassen ego.

  2. Drikus

   Beste Paljas,
   Ik zal je eens na laten denken, aangezien jij jezelf daar in vindt excelleren t.o.v. de overige supporters.
   Denk eens na over een privé forum voor jou alleen!! Geen rare reacties waar jij je als hoogbegaafd voetbalkenner aan hoeft te ergeren. Een forum waar in jouw ogen alleen kwalitatief hoogwaardige reacties op staan….. Een forum waar alle lezers met smart op jouw reacties zitten te wachten… En voor ons het belangrijkste van allemaal…. Een forum waar jij AL jouw reacties m.b.t. VVV opzet en waar alleen jij van weet waar die te vinden is!! 😉

   1. Paljas

    Met wie voer ik nu eigenlijk de discussie…met “Drikus” of met “mats”?
    Beetje verwarrend allemaal…lijkt wel alsof “mats”even zijn andere accountnaam “Drikus” te voorschijn heeft getoverd…

    Gegroet,

    Paljas.

  3. De Koel

   “Begrijp ook niet waarom je voordurend je mening moet blijven geven…het raakt kant nog wal en volgens mij zit er niemand op te wachten.”Hahaha, zelden iemand gezien met zo’n plank voor z’n kop.

   PS: in plaats van een eigen forum kun je volgens mij beter een eigen betaald voetbalclub beginnen. Met jouw grandioze voetbalkennis win je binnen twee jaar gegarandeerd de Champions League.

   1. Paljas

    “Mats”,waarom verander je nou voordurend je accountnaam?
    “De Koel”,”clubman”,”Drikus”,”Ievel Knievel”…als je nou gewoon als “mats”blijft communiceren hier,dan is het allemaal niet zo verwarrend…

    Gegroet,

    Paljas.

   2. tulipanes

    gentlemen, gentlemen. Iedereen heeft een andere kijk op vvv. de een kijkt positief ernaar, de andere negatief, weer een ander realistisch en ga zo maar door. laat iemand gewoon zijn mening geven, ook al ben je het er niet (of nooit) mee eens. Gewoon niet reageren, dat is prettiger voor iedereen op dit forum.

    zondag tegen de fortunezen vol erop kletsen en hopen dat andere concurrenten punten verspelen. zo sta je meteen weer 6e. vergeet niet dat het verschil tusseb nummer 10 en nummer 1 maar zes punten is.
    toch moet er wel beter gevoetbald worden, anders kunnen we nooit naar boven kijken…

 4. bong

  was aanwezig in oss
  heren van de technische staf wat zien jullie in kruissen
  flikker die er eens uit wat een drama
  dat zoiets uberhaupt noch mee mag doen
  noch geen plaats bij de reserves waard

 5. clubman

  @Paljas

  Vertel eens wat meer over die spelers waar jij als spelersmakelaar de belangen van behartigt en hoe ben je eigenlijk makelaar geworden? Is dit het gevolg van je forse dosis voetbalkennis en de daaraan onlosmakelijk gelieerde contacten die je in het wereldje hebt opgedaan?

Leave a Reply