VVV wint met 1-2 van PEC Zwolle

VVV-Venlo heeft ook de derde wedstrijd in de oefencampagne van seizoen 16|17 gewonnen. Na twee oefenwedstrijden tegen plaatselijke amateurverenigingen stond gisterenavond de eerste echte testcase op het programma. Op het sportpark van Olympia’28 in Hasselt (regio Zwolle) waren de Venlonaren met 2-1 te sterk voor Eredivisionist PEC Zwolle.

Beide ploegen begonnen met hun vermoedelijke basisopstelling voor komend seizoen aan de aftrap van deze oefenwedstrijd. Zo begonnen de Venlonaren met de basiskrachten van vorig seizoen en was er plek voor de nieuwelingen De Fockert, Röseler, Janssen en Leemans. Leandro Resida is er nog altijd niet bij door een blessure.

Het was een rommelige fase in het begin van de wedstrijd. Beide ploegen waren nerveus en dit was vooral te merken aan de vele foute passes en keuzes die gemaakt werden. Toch was het PEC Zwolle die al snel het heft in handen nam en de aanval opzocht. De Venlonaren kwamen er op een aantal counters niet echt uit en verloren snel de bal in de opbouw. Ondanks het vele balbezit van de Zwollenaren konden zij het overwicht niet omzetten in kansen. Toch kwam PEC Zwolle met 1-0 op voorsprong. Dit gebeurde na een slechte uittrap van doelman De Fockert die zomaar de bal inleverde. Aanvaller Achabar kreeg de bal en zocht direct het doel op. Hij omspeelde onze doelman en lobte de bal precies hard genoeg in het doel. Verdediger Janssen probeerde nog in een wanhoopspoging de bal weg te werken maar kwam net een pas tekort. Direct na de aftrap kreeg PEC Zwolle nog een geweldige kans om de score te verdubbelen maar dit keer stond doelman De Fockert in de weg. Met een katachtige redding stompte hij de bal geweldig over het doel.

Door het doelpunt van PEC Zwolle in de 18e minuut leek het net alsof VVV de nervositeit van zich af schudde en de knop omzette. De geelzwarten kwamen steeds meer tot voetballen toe en namen het heft in handen. Dit leidde tot een aantal goede aanvallen maar stond het vizier nog niet op scherp. Zo had Leemans nog een geweldige kans uit een vrije schop maar zag hij de bal gekeerd worden door doelman Begois.

Toch kwamen de Venlonaren nog voor rust op gelijke hoogte. Na een aanval van PEC Zwolle schakelde VVV om door de bal in de diepte op Vito van Crooij te spelen. Hij zocht snel het doel op maar werd net op tijd verdedigd waardoor het een hoekschop werd. De hoekschop werd goed en strak door Leemans voorgezet en na het doorkoppen van een Zwolle verdediger kwam de bal plots voor de voeten van Röseler terecht die hem alleen hoefde binnen te lopen. Ruststand 1-1!

In de rust wisselde trainer Maurice Steijn onze spits Ralf Seuntjens voor Tim Receveur waardoor Opoku een plekje opschoof naar de spitspositie. Net zoals in de eerste helft was het PEC Zwolle die de eerste minuten de aanval opzocht maar konden zij dit niet omzetten in kansen. De Venlonaren bleven kalm en voetbalde zich rustig onder de druk uit. Na 5 minuten van druk werden de geelzwarten sterker en sterker en namen ze net als in de eerste helft het heft in handen.

VVV combineerde goed en het team stond als een huis. Dit leidde tot momenten met veel balbezit en begon VVV steeds meer het doel op te zoeken. De kansen die hieruit kwamen werden goed verdedigd of gered door doelman Begois. Maar PEC kwam niet meer onder de druk uit, en in de 73e minuut leidde dit overwicht ook tot de voorsprong voor de Venlonaren.

Na een geweldige aanval kwam de bal bij Hunte terecht op de rechterflank. Door strijd en kracht won de aanvaller het onderlinge duel van twee PEC verdedigers won en gaf hij ook nog eens een geweldige voorzet op Receveur, die goed kwam in lopen en bal achter Begois in het net knalde; 1-2! De Venlonaren kwamen hierna geen enkele keer meer in gevaar en zo won VVV-Venlo de eerste echte krachtmeting van dit seizoen.

Ondanks een wat mindere fase in het eerste kwartier van de wedstrijd was VVV over de hele wedstrijd de betere partij en won het verdiend van de Zwollenaren. Door deze overwinning groeit het zelf vertrouwen binnen de ploeg. We hebben gisteren kunnen zien dat we ook dit seizoen een uitstekend elftal hebben. Ook trainer Maurice Steijn was zeer tevreden over de uitslag maar misschien nog trotser op het vertoonde spel van zijn elftal. De trainer zegt het volgende tegen Dagblad de Limburger:„Ik kan alleen maar tevreden zijn als je van een ploeg uit het linkerrijtje van de eredivisie wint. Ook al betreft het slechts een oefenwedstrijd. Het was een terechte zege en het tweede doelpunt van ons was gewoon genieten”

Op maandag 11 juli vertrekken de mannen naar de regio Den Haag voor een trainingskamp, waar onder andere twee oefenwedstrijden op de rol staan.

Scoreverloop: 18. Achahbar (1-0); 45. Röseler (1-1); 73. Receveur (1-2)

PEC Zwolle: Begois, Van Polen (46’ Sandler), Marcellis (76’ Evre), Van de Pavert (64’ Bruintjes), Kvída (64’ Van Looy), Dekker (46’ Hebling), Brama (76’ Saymak), Ehizibue (76’ Karagounis), Marinus (46’ Mokhtar), Menig (76’ Balogiannis), Achahbar (76’ Dabaghian).

Opstelling VVV-Venlo: De Fockert; Janssen, Promes, Röseler en Rutten; Post, Opoku (68. Respen) en Leemans; Van Crooij, Seuntjens (46. Receveur) en Hunte (81. Bezzat)

6 Responses

  1. Goodie

    Prima resultaat. Jammer dat deze wedstrijd niet in de buurt de zien was. Hier hadden we beter de kwaliteiten van de spelers kunnen zien dan tegen FCV of Venlosche boys.

    Lincoln, ik zag de vragen op fb of er beelden waren. Ik heb vernomen dat de beelden die gemaakt zijn van PecZwolle TV zijn.

    1. Uitstekend resultaat! Klopt over de beelden maar nog niet openbaar gemaakt dus we moeten even wachten. PEC speelt elk seizoen daar een oefenwedstrijd en vragen ze een club om daar te spelen. Dit keer hebben ze VVV gevraagd dus locatie uitzoeken was geen optie voor VVV.

  2. Ben

    PEC kan wel eens een bijzonder moeilijk seizoen tegemoet gaan, geschrokken van het niveau. VVV daarentegen onbevangen spelend. Voorlopig ben ik positief. Leemans is een niveau beter dan nijholt. Gehele achterhoede lijkt me goed. Volgende wedstrijd maandag ga ik weer kijken, vind echter dat VVV moet proberen betere tegenstanders bereid te krijgen om tegen ons te spelen, FORZA VVV!

Leave a Reply