VVV wint met 5-2 van SV Venray

VVV heeft het oefenduel met eersteklasser SV Venray winnend af weten te sluiten, maar erg soepel ging het niet helemaal.

De eerste helft was niet van een daverend niveau en dat had twee oorzaken. Venray speelde zeer fysiek voetbal en was erg fel in de duels. VVV wist hier niet goed mee om te gaan, ze waren zelf namelijk veel minder fel en het leek of ze inhielden. Hetgeen wel enigszins logisch is, want de spelers wilden natuurlijk geen onnodige blessures oplopen in een oefenduel.

Dat er gescoord werd aan Venlose zijde had te maken met een keeper van Venray die niet helemaal geconcentreerd bezig was. Daardoor kon Ralf Seuntjes de bal over de keeper lobben en de 1-0 aantekenen.
Het was daarna een beetje ‘hotse knotse‘ voetbal en van geklungel in de verdediging kon de eersteklasser profiteren: 1-1. Dit was ook meteen de stand waar men mee ging rusten.

In de tweede helft leken de Venlonaren wat meer pit te hebben en ze gingen heel gedisciplineerd voetballen. Ze lieten de bal het werk doen en hier viel vooral Opuku op. Hij regisseerde het middenveld in de afwezigheid van Danny Post en was enorm sterk aan de bal. Een onstopbare tank op het middenveld was hij vandaag. Hij bekroonde zijn optreden met een intikker en een uitstekende getimede kopbal. VVV kwam hiermee dus op een 3-1 voorsprong.

VVV bleef gas geven en de tegenstander uit Venray had het zichtbaar moeilijk met de snelle jongens uit Venlo. VVV kreeg na een overtreding in het strafschopgebied een penalty, waarnaar Ralf Seuntjens zijn tweede van de avond binnenschoot. Hij schoot de penalty snoeihard onderkant lat in het doel: 4-1.

Het was nog niet gedaan met de offensieve intenties van de Venlonaren en dat dacht Dylan Donkers ook; hij snelde langs middenvelders en verdedigers op pure inzet en wist na enig geluk, zo Simmons te bedienen, die hem keurig afmaakte: 5-1.

VVV speelde de laatste 10 minuten met 10 man. Dit kwam doordat Bezzat last had na een tik die hij uitgedeeld kreeg van een verdediger uit het Venrayse kamp. De trainer leek niet meer te willen wisselen. Dit was te zien in het veldspel en na een snelle combinatie was het slotakkoord voor Venray: 5-2.

Voor het eerst zagen we ook nieuwe aanwinst Haagen in een wedstrijd spelen. Hij hield zich goed staande en was erg actief aanwezig. Boomlange, sterke verdediger met een goed inzicht voor het spelletje. Hopelijk gaan we aan hem nog meer plezier beleven.

Statistieken
VVV-Venlo – SV Venray (1-1) 5-2
Toeschouwers: 500
Doelpuntenmakers: Seuntjens 2x, Opoku 2x en Simmons

Opstelling VVV-Venlo:
D. van Crooij; Bourdouxhe, Haagen, Buwalda (65. Ramadhani) en Donkers; Gijzen, Sevinç en Opoku; Bezzat, Seuntjens en Simmons

2 Responses

  1. Venloco

    Zo’n oefenwedstrijd zegt niet veel maar individueel kun je van sommige spelers zo wel een goed beeld krijgen. Van Bourdouxhe bijvoorbeeld, vind hem verdedigend zelfs tegen Venray tegenvallen en dat zegt dan weer wel wat. Fleuren lekker laten staan want die is gewoon beter. Haagen deed het prima voor een eerste optreden en verder vond ik inderdaad Opoku de beste man van ’t veld. Niet te veel meer aan deze match denken en op naar Kowet thuis!

Leave a Reply