VVV wint na strijdbare tweede helft van FC Den Bosch

VVV-Venlo heeft vrijdagavond na een moeizame wedstrijd gewonnen van FC Den Bosch. Na een passievolle tweede helft wonnen de Venlonaren met 1-2 tegen een tienkoppig Den Bosch, waar voormalig VVV-speler Gedion Zelalem een rode kaart ontving. 

Die benoemde strijdlust was echter niet vanaf de aftrap terug te zien. De geel-zwarten begonnen twijfelachtig, waarbij de bal weer traditioneel van back naar back vloeide. Middenvelder Elias Sierra ergerde zich openlijk aan Dylan Timber (die de geschorste Roel Janssen verving) en Rick Ketting, die beiden iedere bal breed speelden. Ook waren er woordenwisselingen tussen Simon Janssen en Magnus Kaastrup, die er niet over uit kwamen wie nu precies naar binnen moest trekken. De enige VVV’er met dreiging was Martijn Berden. De rechtsbuiten mocht starten, nadat Soulyman Allouch disciplinair geschorst werd door Rick Kruys omdat hij te laat arriveerde op de training.

Door een weifelend, onsamenhangend VVV kreeg FC Den Bosch de grootste kansen in de openingsfase. Eerst kon Jan de Boer een bal prima pareren, maar enkele minuten later kwam Den Bosch alsnog op voorsprong: 1-0… Hier leek VVV niet bovenop te komen. Levi Smans kreeg nog een aardige kans na goed voorbereidend werk van Berden, maar zijn inzet werd eenvoudig gestopt door de Brabantse doelman. Met wat boe-geroep vanuit het uitvak, verdwenen de spelers in de catacomben. VVV was overigens niet de slechtste in Stadion De Vliert, dat was met afstand de plaatselijke DJ. 

In de tweede helft kregen we een heel ander VVV te zien, waardoor de Venlonaren binnen 3 minuten op gelijke hoogte kwamen. Een vrije trap van Smans werd goed verlengd door Kaastrup, waarna Timber de bal in de bovenhoek jaste. Een prachtige goal: 1-1! En hierna was VVV ontketend. Direct vanaf de aftrap kwamen we zelfs op voorsprong, met als eindstation Berden, die de bal snoeihard achter de doelman schoot. 
Na de 1-2 leek VVV iets te verslappen, waardoor FC Den Bosch een aantal dotten van kansen kreeg, die gelukkig allemaal de vrijwel geheel lege tribune ingepeerd werden. En na iets meer dan een uur spelen begon óók het veld langzaam leeg te raken. Een smerige tackle van Gedion Zelalem werd bestraft met direct rood. Dezelfde Zelalem die in 2017 nog juichend op de Joeksmobiel in Venlo stond. Veur Altiéd Eine Venlonaer. Meteen hierna werd de wedstrijd gestaakt na het gooien van een gevaarlijk moordwapen: een plastic bekertje, dus verdwenen alle spelers van het veld. Na een kwartier wachten werd de wedstrijd weer hervat. 

Het Brabantse publiek probeerde de ploeg nog op te jutten met een “alles of niets, olé olé”, maar dat was tevergeefs – de drie punten gaan mee naar Venlo! 
In overigens de laatste wedstrijd die ik van verslag zal voorzien op Venlonaren. Bedankt voor alle reacties de laatste 3 jaar. Forza Venlo!!!

Komende vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma: een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag! 

13 Responses

 1. chretien

  Eindelijk weer eens drie punten voor ons VVV. Het werd de hoogste tijd. Het was geen hoogstaand voetbal, behalve dan de twee minuten direct na de hervatting. Slecht spelen en dan toch 3 punten pakken? Ik ben tevreden.
  Guy, bedankt voor de verslaggeving, jammer dat je vertrekt. Het ga je goed. FORZA VVV!

 2. chretien

  Eindelijk weer eens drie punten voor ons VVV. Het werd de hoogste tijd. Het was geen hoogstaand voetbal, behalve dan de twee minuten direct na de hervatting. Slecht spelen en dan toch 3 punten pakken? Ik ben tevreden.
  Guy, bedankt voor de verslaggeving, jammer dat je vertrekt. Het ga je goed. FORZA VVV!

 3. beek

  Guy, bedankt voor je goede verslagen. Jammer voor ons en boor Venlonaren dat je stopt. Het ga je goed.
  De eerste wedstrijden van VVV gaven hoop. Sinds Telstar is er weinig goed voetbal te zien. Veel terugvoetballend komt de bal uiteindelijk bij de keeper die hem naar voren knalt en we hebben weer balverlies. Veel clubs combineren beter, zoals Dordrecht, Den Bosch, Helmond. Lichtpuntjes vind ik Berden, Simon, Roel en vooral Smans. Het moet met deze spelers beter kunnen

 4. Real VVV

  Bedankt, Guy. Om even te muggenziften: volgens mij heeft Zelalem nooit op de Joeksmobiel gestaan. Is hij dat seizoen niet vroegtijdig vertrokken bij VVV? Daar staat me iets van bij.

Leave a Reply