VVV wint nipt van concurrent Eindhoven

VVV-Venlo heeft vanavond met het kleinst mogelijke verschil de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen. In een fris stadion de Koel werden in een niet echt hoogstaande wedstrijd wel drie belangrijke punten toegevoegd.

De wedstrijd begon van beide kanten aftastend. Eindhoven nam iets meer het initiatief, creëerde ook twee kleine kansjes in de eerste 15 minuten. Maar de Eindhovenaren werden binnen de Venlose 16 meter niet gevaarlijk. VVV-Venlo kreeg pas in de 18 minuut haar eerste kans. Na een mooie combinatie schoot Vito van Crooij van buiten de zestien keihard tegen de paal. Helaas was dit niet het sein voor beide ploegen om er een boeiende wedstrijd van te maken. De tactiek overheerste over het gehele veld. Het was een perfect voorbeeld van een schaakspel op de groene mat. Eindhoven combineerde toch iets sneller en beter dan de Venlonaren. VVV-Venlo kreeg nog één grote mogelijkheid voor de pauze. Vito van Crooij kreeg de bal na een mooie voorzet van Resida op een presenteerblaadje aangeboden. Maar in plaats van de bal tussen de palen te koppen, kopte hij de bal terug naar Resida.

VVV-Venlo kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. De tweede helft had meer beleving dan de eerste helft. Dit kwam vooral doordat het publiek zich meer en meer ging roeren. Het leek of die sfeer oversloeg op de Venlose ploeg. Vooral aanvoerder Danny Post en Niels Fleuren leken de ploeg op sleeptouw te nemen. Rechtsback Rutten kwam meer en meer op aan de rechterkant waardoor VVV-Venlo gevaarlijker leek te worden. Helaas werd spits Seuntjens te weinig bereikt. Misschien was het inbrengen van Torino Hunte een goede oplossing geweest. Als hij invalt, doet hij dat meestal door dicht bij Seuntjens te gaan spelen. Nu stond Seuntjens weer te veel op een eiland met te weinig steun. Dat VVV-Venlo op voorsprong kwam was een gelukje. Resida stuurde Vito van Crooij in de diepte. Van Crooij sprintte goed de diepte in maar terwijl hij zijn tegenstander wilde omspelen tikte die de bal ongelukkig langs de uitgekomen doelman, 1-0.
Eindhoven wisselde vrij snel een aanvaller voor een verdediger. Hierdoor ontstond er nog meer ruimte voor de Venlonaren. Helaas werd hier te weinig gebruik van gemaakt. Snelheid en vernuft ontbraken om de beslissende 2-0 te maken. Eindhoven ging meer en meer drukken maar echt gevaarlijk werden de Eindhovenaren niet echt.

Al met al mag VVV-Venlo zich gelukkig prijzen met de drie punten tegen een directe concurrent voor de bovenste plaatsen. Het team bezorgde trainer Maurice Steijn in ieder geval een mooi verjaardagscadeau.

Hopelijk beseft het team dat de punten tijdens de Limburgse derby’s tegen MVV, volgende week in de Koel, en de week daarna tegen Fortuna in Sittard meer dan welkom zullen zijn.

Verslag geschreven door Ruivercity

Statistieken
VVV-Venlo – FC Eindhoven 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 67. Massop (1-0, e.d.)

Gele kaarten: Promes, Fleuren (VVV-Venlo); Swinnen (FC Eindhoven)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.601

Scheidsrechter: Van den Heuvel

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt (90+ Kruijsen); Van Crooij, Seuntjens en Resida (87. Haagen)

Opstelling FC Eindhoven:
Swinkels, Van den Buijs, Horsten, Caenepeel, Boere (68. Van den Hurk), Vandeputte (86. Mandiangu), Deschilder, Massop, Van Imschoot (79. Koc), Swinnen, De Wilde

31 Responses

 1. supportertje

  Geheel eens met het bovenstaande, lange bal kwam ook weer te voorschijn. Alleen wist VVV het nog in de laatste minuten spannend te maken door Eindhoven veel de bal te laten. Niet mooi maar wel de winst. Maar de winst telt en de rest zijn we over een week alweer vergeten.

 2. socrates

  Gevaarlijkste en beslissende man op het veld: Vito van Crooij. Door hem zijn we drie punten rijker tegen directe concurrent. Vergeet niet dat dit Eindhoven gedeeld tweede stond. Dus uitstekende zege en hele kostbare punten met een hoofdrol voor de altijd ijverige Vito van Crooij.

  1. Ben

   Helemaal mee eens, prachtige overwinning op topclub Eindhoven met Vito als de topper. Blijf het vreemd vinden dat de media nauwelijks of geen belangstelling hebben voor VVV. Of moeten we hier blij mee zijn? FORZA VVV!

   1. marcel

    Ben, ik heb hier al tijden een eigen mening over. VVV heeft de laatste jaren de KIJKSPORT voetbal geen goed gedaan. voor buitenstaanders is VVV niet interessant, omdat het voetbal enkele jaren niet om aan te gluren was. De minimale attentie die VVV al enkele jaren krijgt in allerlei media (tv, maar ook in een weekblad als VI komt VVV weinig aan te pas in verhouding met andere clubs), speelt al een tijdje. En ja, als je geen geel/zwart hart hebt, heeft VVV de laatste jaren weinig gedaan om wat aantrekkelijker/sympathieker over te komen.
    En ja, gisteren een belangrijke overwinning, maar waar is het frisse aanvallende spel gebleven van de voorbereiding en periode1?
    om de buitenwereld te overtuigen, zal je toch over langere periode weer je beter moeten presteren (op het veld dus). maar feitelijk alle wedstrijden (op 45 minuten ajax na) in periode 2, sluiten weer meer aan bij de voorgaande seizoenen, dan bij het begin van het seizoen.
    Hoe kan dit toch? na de goal leek VVV wel weer even bevrijdt van een of andere druk en werd er weer wat vrijer uit gevoetbald.

   2. pavisto67

    In dat licht gezien vraag ik me echt af waarom VVV Steijn nu al een contractverlening wil aanbieden.
    Met alle respect maar tot nu toe heeft hij nog helemaal niets gepresteerd bij VVV. Het loopt dit seizoen dan wel een stuk beter dan vorig seizoen maar juist de laatste anderhalve maand vind ik het ronduit wisselvallig. Met Lokhoff hebben ze deze fout ook al eens gemaakt. Volgens mij kwam die in december naar VVV en bood VVV hem naar een aantal overwinningen in maart al direct een tweejarig contact aan. Hoe dat is afgelopen weten we allemaal.
    Laat Steijn nu eerst eens dit seizoen afmaken en ga dan richting einde van het seizoen maar eens om tafel zitten. Voor het zelfde geld stort het dit seizoen helemaal in en dan zit je met een tweejarig contact en een trainer die nog niets gepresteerd heeft.

   3. RuiverCity

    @pavisto. Helemaal met je eens. Steijn valt terug op een behoudende speelstijl die wij na jaren beu zijn. Het frisse aanvallende voetbal van periode 1 is uit de ploeg. Ik schrok gisteren behoorlijk van het toeschouwersaantallen. Mijn inziens waren er nog geen 1500 mensen. Wil VVV de toeschouwers weer terug naar de Koel krijgen zal men toch terug moeten naar de speelstijl van augustus en september.

   4. Dit zijn de officiële cijfers van VVV (kaartverkoop). Maar 1500 zoals hier wordt genoemd is wel echt heel laag hoor.

   5. sultana

    Precies waar is het goede spel van periode 1 gebeleven, schrok gisteren van het nivo. Wat een zaad wedstrijd vreselijk, verveling begon toe te slaan bij sommigen op de tribunes en met het vertoonde spel doen ze weer niet aan klanten binding. Desondanks ben ik blij met de 3 punten, Eindhoven is niet zo maar een ploeg die gaan meedoen in de top 3. NAC klimt ook steeds verder omhoog! Op naar MVV die we ook zeker niet moeten onderschatten. Forza VVV

 3. Meuske

  Blij met de punten maar hoe goed ze elkaar in het begin van de competitie vonden en leuk fris voetbal speelde, hoe stroef loopt het nu op bepaalde momenten. Seuntjens is het beste aanspeelpunt in tijden en daar word veel te weinig gebruik van gemaakt want er is veel te weinig aansluiting naar voren. Vito is wel goed bezig maar het rendement is natuurlijk veel te laag op het moment en zoals ruiver city al zegt Hunte gaat naar mijn mening veel meer dreiging van uit en je hebt iets meeer body op het veld staan. Maar zoals gezegd blij met de punten en vol vertrouwen naar de volgende wedstrijd. Forza VVV

 4. Goodie

  Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdienden toch gewonnen. VVV had de betere kansen voor zover die er waren, maar beide teams probeerde er ook niet echt een wedstrijd van te maken. Op naar MVV die het ook aardig doen dit seizoen.

 5. Oelie op zuid

  Met alle respect, maar we missen een man op het middenveld. Opoku raakt geen bal, zet geen druk en is bijna niet uit de middencircel weg te krijgen. Voor mij mag hij op de bank. Van Crooij op het middenveld en Hunte op links. Je kunt ook Sevinc een kans geven, dan kan nijholt op de plaats van Opoku..

  1. Goodie

   Daar zat ik gister ook al aan te denken. Opoku kan veel meer dan dat hij laat zien. Vorig seizoen 16 goals, dit seizoen lijkt het maar gewoon niet te lukken, maar wat is dan wijs? Opoku het vertrouwen blijven geven in de hoop dat het wel gaat lukken, of even op de bank zetten en laten merken dat het echt een stuk beter gaat moeten..

  2. beek

   Ik vind het middenveld op het moment ook zwak, niet alleen Opoku doet het minder goed, ook Nijholt doet het de laatste tijd minder, hoewel Nijholt wel altijd een harde werker is. Post gaat het wel beter doen. Hij werkt zich werkelijk uit de naad, verovert veel ballen en geeftze tegenwoordig ook goed af.
   Het lijkt me frusterend als je met gejaag een bal hebt veroverd die vervolgens door je medespeler meteen weer in de voeten van je tegenstander wordt gespeeld. Dat gebeurt veel te vaak.

 6. clubman

  Drie punten gepakt tegen een directe concurrent in een lastige wedstrijd en toch weten de beroepszeikers weer hoofdzakelijk klaagberichten hier te plaatsen. Je kunt het in Venlo ook niet gauw goed doen. Misschien is dat ook wel de reden waarom we tussen de Jupiler League en de Eredivisie blijven pendelen: het Venlose kopje is altijd half leeg en er is altijd wel wat te zanikken .

  Dat we opnieuw bovenin meedraaien en zelfs meedoen om het kampioenschap (jaja) lijkt slechts weinigen te inspireren tot enig enthousiasme…nee, we zanikken liever nog wat verder over vroege contractverlenging of een ” verkeerde” tactiek.

  Proost!

  1. Ben

   Waarom kom je altijd met je negatieve gezeur over de kritieken van derden.
   Geef commentaar op wat je zelf van de wedstrijd vindt/vond. Daarvoor is deze website,
   FORZA VVV!

   1. clubman

    Ik vond het een prima wedstrijd van VVV, Ben. Er werd gecontroleerd aangevallen zonder grote risico’s te nemen tegen deze geduchte tegenstander. Een uitgekiende tactiek dus, waarvoor hulde aan de technische staf voor het plan en de ploeg voor de uitvoering. En hoe mooi is het dan om te zien dat wederom Van Crooij de zo belangrijke treffer laat aantekenen! Hoe die bal erin ging doet er niet toe, hoofdzaak is dat ‘ie erin ging en daarvoor gaan opnieuw de credits naar Van Crooij. Heel belangrijke speler voor VVV en pas 19 jaar. Daarnaast speelde Post weer een heel belangrijke rol op het middenveld. Zijn tackles zijn weergaloos en zeer efficiënt. Laat MVV maar komen volgende week!

   2. jason

    Clubman wat ben jij toch altijd negatief over Resida. De credits voor de goal geven aan van Crooij terwijl die volledig naar Resida zouden moeten gaan voor die wereldpas. Van Crooij treuzelde zolang dat de verdediger van Eindhoven hem gelukkig nog kon inhalen en scoren. Man of the match Resida

    Lang leve De Koel

  2. Interessante discussie! Het is algemeen bekend dat het VVV publiek zeer kritisch is. Dat is helemaal niet erg omdat iedereen het natuurlijk goed bedoeld maar aan de andere kant snap ik je punt wel. Ben, deze site is niet alleen om over wedstrijden te praten maar eigenlijk over alles wat er met VVV te maken heeft. Dus discussies als deze zijn naar mijn mening goed om over te praten.

 7. clubman

  @ruivercity

  Liever een slechts gedeeltelijk gevulde Koel met enthousiaste supporters dan een volle Koel met betweters a la ruivercity.
  Wat dat betreft ben ik je nog steeds héél dankbaar dat je het stokje hebt doorgegeven aan Lincoln, alleen is het wel jammer dat je zo nu en dan toch nog een platform krijgt om je negatieve prietpraat te verspreiden. Ik vraag me af hoe je het überhaupt nog kunt opbrengen om naar de Koel te komen aangezien je nooit iets positiefs over VVV te melden hebt/had.

  1. Clubman ik moet je toch even corrigeren :). Ruivercity is nooit eigenaar of admin van deze website geweest en dus heeft hij nooit het stokje aan mij kunnen overdragen. De site is van Dsteeghs en omdat hij het druk had en de site niet meer alleen kon updaten heb ik aangeboden om hem uit te helpen. Ten eerste vanwege clubliefde, ten tweede omdat ik Communicatie studeer en mijn visie en ervaring op wilde doen via een website. Ik zag enorme kansen en heb hierdoor besloten om allerlei dingen te vernieuwen. En daar ben ik nog altijd mee bezig.

   Ruivercity schrijft al jaren de thuis wedstrijdverslagen en daar zijn we natuurlijk blij mee. Ruiver is ooit trainer geweest en kan naar mijn mening meer diepte geven in voetbaltechnische zaken. Iets waar ik als voetballiefhebber wel een bepaalde mening over heb maar niet kan onderbouwen met feiten. De wedstrijdverslagen worden vaak als goed ervaren en hebben hier en daar van andere media, complimenten gekregen. Maar zoals ik al eerder heb aangegeven in een reactie hebben wij hier ook vaker discussies over. Ik ben voor positief/kritisch te zijn maar het afzeiken komt in mijn woordenboek niet voor. Ieder zijn mening en zijn ding. Ik probeer het tenminste nu al ruim 1,5 jaar alles via de positieve kant te belichten.

   1. clubman

    Beste Lincoln, dat jij communicatie studeert is goed te merken want deze is altijd erg correct en inhoudelijk sterk. Waarvoor hulde.

    En dat ruivercity vooral ooit trainer is GEWEEST, kan ik ook heel goed begrijpen want ik kan me niet voorstellen dat er nu nog een club is die zo’n negatieve betweter voor welke groep dan ook zou willen zetten.

   2. supportertje

    @Clubman, zonder iemand te na willen komen vind ik wel dat we met zijn allen moeten proberen met kritiek om te gaan. Soms zijn dingen niet in ons straatje geschreven, maar is het wel de mening van iemand. Of die ons nu aanstaat of niet, we moeten er wel van uitgaan dat het positief is bedoelt. We zijn niet allemaal goed in communicatie, maar we hebben wel een doel. En dat is dat we supporter willen zijn van VVV en het beste voor hebben met de club. En ja, dan worden er wel eens dingen geschreven die we niet leuk vinden. Maar we zijn groot genoeg onder tussen om daar op gepaste wijze mee om te gaan. Negatieve kritiek kan ook als doel hebben om dingen te veranderen die misschien beter kunnen. In voetbal termen, speel de bal en niet de man.

 8. eric

  Idd iedereen moet positief zijn over VVV, met opbouwende kritische noten, steun je ploeg.
  Vorig jaar toen VVV verloor in een van de eerste wedstrijden werd VVV ook door veel suporters voor alles en nog wat uitgemaakt.
  Iemand die het niet kan halen probeerd door veel kritiek te uiten zich daardoor te sterke (onmacht).
  Heb vorig jaar al gemeld waarom het niet mogelijk kan zijn dat ze van Eindhoven kunnen verliezen, in voetbal is namelijk veel mogelijk. Zelf de Eagels die verliezen dus ook VVV.Nu hoor ik zelfs zeggen dat Eindhoven een top ploeg is en vorig jaar in het begin werd er gelachen om deze tegenstander, maar we verloren dus ook, ik was de kenner en zei waarom kan Eindhoven niet hoog eindigen, kijk wat ze gedaan hebben en waar ze nu staan, Volgende week iedereen oproepen om na de wedstrijd te blijven staan , iedereen druipt weg en gunt VVV geen aplaus zelfs niet bij winst. Idd echt verwend en zeikers VVV kan het nooit goed doen. vraag aan jou vriend een euro en kijk lekker de samevating of kijk Fox als ze erop komen,

 9. z3828

  Ik heb de wedstrijd bekeken met vrienden uit Gladbach. Nordkurbe,, echte fans. Waar ik ook niet geheel tevreden was met het vertoonde spel van VVV, haalden zij slechts hun schouders op en zeiden : Ihr habt doch gewonnen? Zij hebben een leuke avond gehad! Waar ze zich ook over verbaasden was wat Eric ook al benoemde, dat veel supporters al naar huis gaan als de spelers hun bedank-ronde lopen.
  Wij zijn VVV, geen Barca! Wees blij met de 3 punten, wees trots op VVV en support de spelers!

 10. Meuske

  Reageer even op wat Jason zegt over Resida want dat vind ik al weken de beste man op het veld en koning van de assist samen met Seuntjens die ook veel te weinig waardering krijgt naar mijn mening. Laten we het allemaal een beetje netjes houden en ons gezamenlijke VVV hart laten spreken en open staan voor kritiek want er gebeurt zoveel ellende op het moment dat we het spelletje voetbal moeten koesteren. Forza VVV os Clubke

Leave a Reply