VVV wint overtuigend van De Graafschap

VVV-Venlo heeft zich goed herpakt na de onverwachte nederlaag tegen Jong PSV. De Venlonaren speelde gisterenavond de zware uitwedstrijd tegen degradant De Graafschap. Een wedstrijd die in het verleden niet vaak werd gewonnen. VVV-Venlo bleef vrij eenvoudig op de been en slaagde er dan ook in om de wedstrijd uiteindelijk vrij eenvoudig te winnen.

De Venlonaren moesten noodgedwongen starten met een ietwat aangepaste basiselftal dan de afgelopen drie wedstrijden. Middenvelder Clint Leemans was na zijn twee domme gele kaarten geschorst en spelmaker Johnatan Opoku heeft tijdens de wedstrijd tegen Jong PSV een teenblessure opgelopen. Hierdoor kregen Joey Sleegers en Tim Receveur de kans om zich te bewijzen.

De geelzwarten hadden natuurlijk wat goed te maken na het verlies op Jong PSV en begonnen hierdoor zeer fel aan de wedstrijd. Het strijdplan was duidelijk en dat via een gesloten verdediging de wedstrijd te controleren en in de omschakeling snel de goed voetballende ploeg van De Graafschap uit te schakelen. In het begin van de wedstrijd lukte vrij aardig met een degelijke kans via Vito van Crooij die de bal iets te scherp voorzette voor Torino Hunte. Maar moest al snel het balbezit aan de Superboeren overlaten. De Graafschap probeerde het heft in handen te nemen maar waren niet machtig genoeg om het spel te maken en om kansen te creëren. Hierdoor bleven de Venlonaren eigenlijk de gehele eerste helft makkelijk op de been.

De Graafschap had meer de bal maar VVV was gevaarlijker. Het leek net alsof de mannen van Maurice Steijn te graag hun foutje van afgelopen maandag wilde goed maken en hierdoor kwam de ploeg ondanks dat ze niet in de problemen kwamen zeer onrustig en slordig over. Een aantal situaties werden niet goed uit gevoetbald en soms waren simpele passes te scherp of achter de man. Er werden simpelweg de verkeerde keuzes gemaakt in het veld. Dit werd ook duidelijk toen VVV in een zeer goede scoringspositie kwam. Door een goed opgebouwde aanval kwam de bal via de rechterkant bij Vito van Crooij terecht. De rappe aanvaller dribbelde zich in het strafschopgebied en had veel keuzes om de bal af te leggen. Voor het doel stonden Seuntjens, Receveur en Röseler vrij maar Vito koos ervoor om zelf te schieten. Verrassend maar de doelman van De Graafschap stond goed op te letten en pareerde deze kans tot een hoekschop.

Kort hierna kregen de Superboeren de kans om de score te openen. Dit nadat Receveur met een ietwat slordige overtreding de Graafschap een vrije trap bezorgde. De bal lag op een perfecte plek voor een rechtspoot en werd dan ook hard over de muur geschoten. Onze doelman moest zich helemaal strekken maar wist op een zeer athletische manier de bal uit de hoek te tikken. Op de corner die daarop volgde kwam VVV weer uit de startblokken om te counteren. Maar leidde dit nog niet tot een voorsprong.

De eerste helft was een aantrekkelijke helft maar dit kwam vooral doordat beide ploegen ietwat slordig waren en niet de volledige controle hadden. Het spel golfde echt heen en weer maar geen van beide ploegen maakte echt aanspraak op een voorsprong. De eerste helft eindigde dan ook in een 0-0 ruststand.

De tweede helft werd eigenlijk hervat met dezelfde 22 spelers maar dit liep iets anders. Torino Hunte moest nog voor aanvang van de tweede helft afhaken. De aanvaller had namelijk vlak voor het rust signaal flink zijn hoofd gestoten aan het hoofd van een De Graafschap verdediger. Het leek allemaal goed te gaan maar werd het Hunte te veel. Hij kreeg het zwart voor de ogen en stortte hij op de grond. Hunte kon niet verder en voor hem in de plaats kwam de rappe aanvaller Resida die weer een kans kreeg om zich te bewijzen.

De wissel wierp direct zijn vruchten af. De hongerige Resida wilde de trainer laten zien dat hij in de basis hoorde. De eerste aanval via de rechterflank werd gelijk gevaarlijk door een goede voorzet op Vito van Crooij die hard op doel schoot maar wederom zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Bednarek. Maar VVV liet het hier natuurlijk niet bij zitten en bleef steeds meer drukken en de aanval op zoeken. Een minuut na de goede voorzet van Resida zag hij een eigen kans vlak naast de paal belanden.

VVV kwam hierna eigenlijk niet echt in de problemen op de vrije trap van Andrew Driver na. Dit vernietigende schot eindigde gelukkig voor ons op de buitenkant van de kruising. De Venlonaren bleven maar drukken en wilde zo snel mogelijk scoren. De ploeg werd uiteindelijk dan ook beloond voor het goede spel in de tweede helft. Na een vrije trap via Receveur kwam de bal bij Röseler terecht. De centrale verdediger dacht niet na en jaagde de bal met een Fallrückzieher vol in de kruising. De geelzwarten stonden eindelijk op een uitslag waar ze vooraf op gehoopt hadden namelijk een 0-1 voorsprong.

© Venlonaren.net
© Venlonaren.net

Het publiek van De Graafschap gooide er een schepje bovenop en dit werd goed opgepikt door de thuisploeg. De Superboeren probeerde met opportunistisch aanvallen de gelijkmaker te forceren maar kwam niet verder dan een aantal afstandschoten. Één schot werd nog gevaarlijk maar wederom stond onze doelman De Fockert goed op te letten en redde hij de Venlonaren met een katachtige duik.

Door het aanvallen van de Superboeren kwam VVV meer in het spelletje waar ze goed in zijn en dat is in de omschakeling snel het doel op te zoeken. De rappe aanvallers loerde op het ultieme kansje om de wedstrijd te beslissen. En dat gebeurde gelukkig ook. In de 82ste minuut werd namelijk de score verdubbeld door een zeer goed uitgespeelde aanval van de Venlonaren. Na een ingooi werd de bal door Seuntjens doorgekopt naar Sleegers die de bal slecht weggewerkt ziet worden door de defensie van De Graafschap. De bal kwam bij Resida terecht die met een geweldig een-tweetje via Seuntjens bij Sleegers terecht zag komen. De aanvallende middenvelder wist wel raad met deze een op een situatie voor het doel van Bednarek en schoof de bal beheerst onder de doelman door. 0-2!

Het doelpunt van Sleegers was ook direct het einde van deze spannende wedstrijd. Met nog ruim 8 minuten op de klok en 5 minuten extra speeltijd kwam de defensie van de Venlonaren niet meer in gevaar. VVV-Venlo kan hierdoor voor de vierde keer dit seizoen zegevieren.

De ploeg heeft zich goed herpakt en straalde op een klein gedeelte van de eerste helft na zekerheid en toewijding uit. De spelers hebben hun voeten laten spreken en laten zien wat ze waard zijn. We gaan er dan ook vanuit dat afgelopen maandag een incident was waar de ploeg alleen maar sterker van wordt. Ook willen we doelman De Fockert uitlichten. Na een fout tegen Jong PSV wordt de keeper door veel supporters negatief benaderd. De keeper heeft zich goed herstelt en hopelijk laten zien dat hij over veel talent beschikt.

Statistieken
De Graafschap – VVV-Venlo (0-0)

Scoreverloop: 55. Röseler (0-1); 82. Sleegers (0-2)

Gele kaart(en): Koolhof, Diemers, Kaak, Will (De Graafschap); Receveur, Van Crooij (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 8.320

Scheidsrechter: Manschot

Opstelling De Graafschap:
Bednarek, Will, Lammers (34. Vreman), Kaak, Diemers, Parzyszek, Koolhof (60. Bannink), Driver, v/d Hurk (70. Van Overbeek), Keurntjes en Nieuwpoort

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Janssen, Promes (80. Korkmaz), Röseler en Rutten; Receveur (72. Dekker), Sleegers en Post; Van Crooij, Seuntjens en Hunte (46. Resida)

25 Responses

 1. supportertje

  Gelukkig, de drie punten zijn binnen. Maandag moeten we maar zien als leergeld. Ze hebben het goed gedaan en zich goed herpakt. We kunnen trots zijn op dit stel.

 2. RuiverCity

  Dit toont de veerkracht van dit team. Zeker als Opoku kort voor de wedstrijd nog uitvalt. Puike wedstrijd van de Fockert dat mag ook wel eens gezegd worden. Koploper en 2 punten los (aangezien de jong elftallen voor spek en bonen meedoen).

 3. Louis van Gaal

  Goede zakelijke overwinning. De Fockert liet vanavond zien dat het een ptima keeper is. Ook Sleegers heeft laten zien wat hij kan … Met een lekker gevoel het interland weekend in en verheugen op de thuiswedstrijd tegen Volendam!,

 4. JasperVVV

  Vvv heeft deze wedstrijd meer dan verdiend gewonnen. Geen kansen weg gegeven los van standaard situaties. Oerdegelijk was het. De vervangers receveur en sleegers speelde beide goed. Heb opoku niet echt gemist.

  En na alle kritiek op resida dat hij volledig zijn vertrouwen zou kwijt zijn en nog geen man voorbij komt: resida viel goed in.

  Verder de fockert puike partij, draait allemaal om vertrouwen. Hoge ballen mag hij nog op oefenen. Maar dat moet goed komen

  Rutten voor mij man of the match. Wat een geweldenaar.

  Ik denk dat de 2 weken rust die er aan komen vvv wel goed uit zal komen. Hopen dat blessures van promes en opoku meevallen, zodat vvv op volle oorlogsterkte, thuis in een volle koel de koppositie mag overnemen!!!!

 5. marcel

  topprestatie van de venlonaren. de hele wedstrijd zowat onder controle. amper wat weggegeven, behalve vrije trappen en afstandschoten, waarbij de fockert vandaag zijn mannetjes stond. Nu ff genieten van deze heerlijke overwinning.

 6. Ben

  Graafschap viel me tegen, had moeilijkere wedstrijd verwacht. Uitvallen van Lammers, goede speler voor VVV, maar blessure gevoelig, was funest voor graafschap. VVV speelde goede partij, zeker ook de invallers, Receveur en Sleegers, en wedstrijd werd een zeer verdiende overwinning. Niet vergeten dat graafschap keihard tegen paal en kruising schoot en dat onze doelman bij elke hoge bal in doelgebied er niet bedt uitzag en dat is dan nog een understatement. Liep echter allemaal goed af
  Graafschap heeft een mooi stadion met trouwe fans (8.500) toeschouwers, die de ploeg de gehele wedstrijd aanmoedigden. Wel mooi dat een kwartier voor het einde onze kleine groep VVV supporters met hun aanmoedigingen boven die van de graafschap uitkwamen.
  Op naar de volgende topwedstrijd tegen Volendam. Jammer dat we zo lang moeten wachten, onze jongens zitten weer in een flow. FORZA VVV!

 7. piehen

  Degelijke partij van VVV niets weg gegeven , op twee vrije trappen na , maar Fockert stond prima in het doel alleen moet er nog veel getraind worden op uitkomen en ballen klem hebben , maar dit komt volgens mij nog als hij veel wedstrijden speelt is pas 19 Jaar. Helaas vindt ik het op treden van Vito weer beneden de maat is te eigen zinnig moet veel meer naar zijn mede spelers kijken dan krijgt Ralf ook meer ballen aan gespeeld, zou wel eens goed zijn voor Vito om een wedstrijd op de bak te zitten. Resida viel zeer sterk in , en ik denk met Hunte of Sleegers en Resida op de flanken Ralf meer ballen krijgt aan gespeeld..Juist doordat Seuntjes te weinig goede ballen krijgt is het vertrouwen een beet weg bij Ralf dit is funest voor een spits.Maar verder heb ik genoten van dit VVV vooral ook dat de bankzitters prima vervangers waren.
  Op naar de volgende thuiswedstrijd en hoop dat alle spelers weer fit zijn.
  PS. Vond dat de scheidsrechter een erg matige wedstrijd floot , Vito kreeg een belachelijke gele kaart en Will van de Graafschap had al twee keer rood moeten hebben voor harde tackles , rare fluitist.

 8. jason

  Eindelijk hadden we eens een echte rechtsbuiten (2e helft) die ook rechtsbenig is en je ziet dat dit veel meer voor gevaar zorgt. Dan komen er tenminste eens voorzetten. Top 2e helft van resida en hopelijk krijgt deze speler ook eens voor langere tijd het vertrouwen van de trainer want dat hij kan voetballen weten we van de 1e helft van vorig seizoen. Vito was helaas wederom de slechtste maar hij mag dat blijkbaar elke week. Verdediging stond als een huis (flat). Keeper bij hoge ballen 1e helft goed, 2e helft een paar foutjes maar die komt er wel. Zeer goede redding bij vrije trap in de eerste helft. Volgende wedstrijd Volendam thuis die hebben we volgens mij nog nooit verloren.

  Lang leve De Koel

 9. Goodie

  Ik heb een mooie avond gehad in Doetichem. De goal van Röseler zag er geweldig uit. Het middenveld met Receveur en Sleegers viel me niet tegen. Ik denk dat een extra middenvelder geen overbodige luxe is overigens.

  Resida viel goed in en leek weer op de Resida van begin vorig seizoen.

  De Fockert heeft een aantal uitstekende reddigen verricht. Alleen bij de hoge ballen was het nog af en toe grabbelen. Daar mag op getraind worden.

  Beste man naar mijn mening was Promes. Wat een geweldige verdediger is dat zeg! De hele verdediging heeft prima gespeeld trouwens. De Graafschap heeft op een aantal vrije trappen en een enkel afstandschot geen kans kunnen creëren.

  1. marcel

   laat die beker maar achterwege. leuk voor nog wat extra aandacht, maar uiteindelijk komen hier vooral mensen op af, die weer direkt afhaken als je niet presteerd (of die voor de tegenstander komen), en voor een bekercompetitie, waarin de kans erg klein is dat we die gaan winnen, zijn dit alleen maar hinderlijke (blessures) wedstrijden die het grote doel kunnen verstoren.

 10. brise continu

  Mooie onverwachte prestatie van Venloosch trots.
  Altijd gezegd dat deze groep een gooi kan doen naar het kampioenschap…weet alleen nog niet in welke divisie …
  In het verslag staat 3e keer gezegevierd..dit moet toch 4e keer zijn…succes ermee..ik ben tegen Volendam weer van de partij!

  Psssst….zo ff sprietse!

 11. mats

  Ik heb toch een matige wedstrijd gezien hoor. Veel voetballend vermogen zat er niet in de ploeg. Weinig voorzetten van de flanken en De Seun moet veel eerder afspelen en doortikken…maar ja dan moeten er ook aanspeelbare spelers zijn. Verdediging sterk. Maar ik zou toch graag eens zien dat ballen wat meer in de richting van medespelers gekopt worden. Het is vaak ‘op hoop van zegen’ wegkoppen… VVV zou nog veel dwi gender kunnen zijn in het spel maken.

  Maar oké… Goed verslag verder. Mee eens. Zeker ook wat van Crooy betreft. Blij met de punten en de strijd van de jongens.

  Wat een superboerenpubliek trouwens. Respect!

 12. CSR

  Heerlijke overwinning ! Maar ben ik de enige die de samenvattingen zo kak vind streamen?
  Weet dat venlonaren hier niets aan kan doen maar wilde t gewoon f zeggen…
  Maar nogmaals heerlijke overwinning en een goede slag geslagen in de race voor de titel ( ook als ie nog ver weg )

 13. De Koel

  VVV speelde vooral op de counter. Niets mis mee, vooral als er zo goed verdedigd wordt. De Graafschap geen enkele uitgespeelde kans gegund. De Fockert heeft duidelijk geleerd van de vorige wedstrijd. Kwam nu wel van de lijn bij hoge ballen. Nog niet allemaal even gelukkige acties, maar dat gaat hopelijk nog verbeteren. En een paar mooie reddingen op schoten uit de tweede lijn. Al met al als team geknokt en verdiend gewonnen. Slechtste man van het veld was de scheids.
  Wat die allemaal door de vingers zag…

  En de overige uitslagen waren ook niet ongunstig. Gelukkig een weekend rust i.v.m. blessures. Daarna weer vol aan de bak en dan is de periodetitel binnen handbereik.

 14. marcel

  in principe wint het belofte-team de periode. zij krijgen dus wel de bronzen stier voor die periode. echter ze mogen niet aan de play-offs meedoen. dit betekent dat het team dat tweede eindigt in die periode het play-off ticket krijgt.

  wat betreft de financiele vergoeding voor de periode titel. de jong teams krijgen deze niet uitgekeerd, ik weet echter niet of die 75.000 dan ‘verdwijnt’ in de pocket van de knvb, of dat de eerstvolgende club in de periode die krijgt.

  1. Ben

   Laat NAC naar winnen. Die hele beker wordt zelfs door de KNVB als een stiefzoon behandeld. Wij willen niet alleen Nasr de eredivisie, maar ook als kampioen! FORZA VVV!

 15. Gerardus

  Geen hoogstaande wedstrijd maar toch goed gespeeld. Helemaal niets weggegeven. Van de 4 wedstrijden die ik gezien heb, heb ik nog geen een uitgespeelde kans van de tegenstander gezien. Ook vrijdag waren het vooral afstandsschoten buiten de 16. De Fokkert keerde deze ballen dan ook uitstekend. Vind het nog steeds belachelijk dat hij er zo op afgerekend werd de vorige wedstrijd. Het was wel tricky dat hij de 2 ballen losliet bij de corner maar ik heb het idee dat dit aan zijn vertrouwen ligt en de ervaring. Denk dat hij over een wedstrijd of 5 á 10 toch wel wat punten zal pakken voor VVV. Aanvallend vond ik VVV nog niet eens zo heel slecht. Vind van Crooy ideaal voor deze tactiek en ook Resida viel echt goed in. Hij beantwoorde de vraag die ik had gesteld in de nabeschouwing op VVV- PSV. Hopelijk krijgt hij weer langzaam het vertrouwen terug en staat hij over een paar weken weer in de basis en speelt hij weer zo goed net als het vorige seizoen. We hebben nu 5 wedstrijden gespeeld waarvan een Derby (uit) en tegen 2 degradanten (uit en thuis) die als titelfavoriet werden gezien en allemaal deze wedstrijden gewonnen zonder dat VVV in vorm was. Dat beloofd nog wat als het team echt loopt. Forza VVV! Op naar het kampioenschap !

 16. kiekoputspelke

  De seizoensstart mag gewoon goed genoemd worden. Winnen van sc Cambuur Leeuwarden en De Graafschap is knap en de andere wedstrijden heeft VVV gewoon gedomineerd (zonder dat er sprankelend gespeeld is). Gezien het aantal nieuwe spelers (met de Fockert, Röseler, Janssen, Dekker, Leemans, Receveur, Sleegers toch een behoorlijk aantal) staat er toch weer snel een goed ingespeeld en als team opererend elftal en dat is gewoon prima !!

  Deze groep kan wederom lang meedoen voor de bovenste plekken en laten we hopen dat dadelijk de doelpuntenregen weer op gang komt/ In combinatie van onze solide verdediging gaat dit dan veel punten opleveren…

 17. Goodie

  Ff een vraagje, waarom kunnen bijvoorbeeld een Almere en Emmen bij een uitwedstrijd een partybus organiseren en kan dit hier niet? Ik denk dat er voor dit soort busreizen wel genoeg animo is en het zorgt voor vollere uitvakken. Ik weet dat er 2-3 jaar geleden dit soort busreizen zijn georganiseerd door YBF en dat daar ook aardig wat animo voor was. Destijds mocht het niet of werd het een beetje de kop ingedrukt heb ik vernomen.

Leave a Reply