VVV wint met ruime cijfers van West Ham United 11

VVV-Venlo heeft zaterdagmiddag de wedstrijd om de Herman Teeuwen Memorial met ruime cijfers gewonnen. In Stadion de Koel werd West Ham United XI met 6-1 verslagen door de Geel-zwarten en daarmee bleef de HTM bokaal in Venlo.

De Venlonaren maakten een goede start aan de wedstrijd en zetten vanaf het eerste moment druk op de defensie van de gasten uit Londen. Na 10 minuten wist Post aan buitenspel te ontsnappen en de bal bij Torino Hunte te krijgen, die al glijdend de 1-0 wist te maken.

VVV was daarna de betere partij en wist genoeg mogelijkheden te creëren op de helft van West Ham. Met name Leemans viel goed op en wist splijtende voorzetten de verdediging uiteen te rukken. Ondanks de vele positieve aanvallen, wisten de Venlonaren de score niet uit te breiden. Opoku en Röseler kregen nog een goede kans op de 2-0, maar die gingen er niet in. Daarmee gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begon met twee wissels aan Venlose zijde. Janssen en Opoku verlieten het veld en daarvoor in de plaats kwamen Dekker en Receveur voor in de plaats. Het duurde niet lang voordat het scorebord een verandering zag. Nauwelijks een minuut in de tweede helft kreeg West Ham een vrije trap en die werd laag langs de muur binnengeschoten door Martinez: 1-1

De Londenaren leken sterker te worden, maar 8 minuten later wist Van Crooij de bal in het doel te leggen: 2-1. Hierna ging het hard, want Receveur frommelde de bal in het doel en een minuut later was het weer Van Crooij die mocht binnenwerken: 4-1 voor de Venlonaren! En wat voor 4-1, een subliem stiftje zorgde voor de marge van 3 doelpunten.

Van Crooij speelde een goede tweede helft en wist zijn optreden te voltooien met een hattrick. In de 65e werd hij wederom weggestuurd en wist hij de 5-1 binnen te schieten. Daarna werd hij meteen gewisseld en kwam Resida erin voor de gekozen Man of the Match.

De Venlonaren waren veel scherper in de tweede helft en straften iedere kans af. Het was misschien niet altijd even mooi, maar de productiviteit was hoog. Onze enige echte goalgetter SEUN of GOD wist in de 78e minuut ook zijn doelpuntje mee te pikken en daarmee de 6-1(!) eindstand vast stellen tegen West Ham United XI.

Wat vooral opviel aan deze wedstrijd waren de ingeslopen mechanismen. Het combinatiespel zat goed in elkaar en de spelers wisten elkaar goed te vinden. Het voetbal ziet er verzorgd uit en het biedt mooie vooruitzichten voor het komende seizoen.

Met deze ruime overwinning sloot VVV de voorbereiding ongeslagen af, waarin meer dan 50 doelpunten werden gemaakt aan Venlose zijde. Volgende week vrijdag starten we onze campagne in de Jupiler League tegen degradant Cambuur Leeuwarden in Stadion de Koel. Op naar een succesvol seizoen!

Scoreverloop:
9. Hunte (1-0); 46. Martinez (1-1); 54. Van Crooij (2-1); 58. Receveur (3-1); 59. Van Crooij (4-1): 65. Van Crooij (5-1); 78. Seuntjens (6-1);

Opstelling VVV-Venlo:  
De Fockert (70. D. van Crooij); Janssen (46. Dekker), Promes, Röseler en Rutten; Post, Opoku (46. Receveur) en Leemans (82. Bezzat), Van Crooij (65. Resida), Seuntjens (82. Dzurlic) en Hunte (82. Gielen)

Opstelling WHUFC:
Nathan Trott (Sam Howes 65), Sam Westley (Matt Carter 52), Josh Pask, Tunji Akinola, Mason Barrett (Kristjian Belic 70), Diego Poyet (Janaai Gordon 65), Moses Makasi (Noha Sylvestre 52), Dan Kemp (Jahmal Hector-Ingram 46), Marcus Browne (Conor Coventry 80), Grady Diangana (Joe Powell 61), Toni Martinez (Alfie Lewis 71)

 

27 Responses

 1. RuiverCity

  Goede partij met prima acties. Dit keer eens niet alle ballen op Seuntjens maar gevarieerd aanvalsspel. van Crooy was eerste helft zwak. Tweede helft effectiever. Hunte 4 assists en zelf een keer scoren. Dan doe je het toch voortreffelijk. Leemans en Post de aanjagers van dit team.
  Ik blijf twijfels houden over Maarten de Fockert. Werd vanmiddag niet echt getest maar die tegengoal was echt zijn fout want stelt of de muur verkeerd op of staat zelf helemaal verkeerd.
  De Koel was gelukkig ook redelijk gevuld. Hopelijk trekt deze wedstrijd nog meer mensen over de streep om een seizoenkaart aan te schaffen. VVV is er klaar voor….hopelijk de mensen in Midden/Noord-Limburg ook

 2. Louis van Gaal

  Clint Leemans is de absolute regisseur van dit VVV. Die raakte de eerste helft echt elke bal perfect. Heerlijke voetballer. Verder vielen me zeer positief op alle spelers die links of rechts back speelde: Rutten ( links en rechts ), Janssen en Dekker; verdedigend sterk en daarbij aanvallend. Promes en RÖseler zeer stabiel in het centrum en Danny Post als mega aanjager. Hunte vandaag zeer effectief en van Crooy liet, na een slechte eerste helft, zien wat zelfvertrouwen kan doen. De Fockert degelijk met een prima trap en coachend. Prima pot gezien van vvv…. Ik zeg op naar VVVrijdag…..

 3. JasperVVV

  Los van de kwaliteiten van de tegenstander. Clint leemans kan wel eens de schakel op het middenveld zijn die vorig jaar ontbrak. Constant aanspeelbaar, waardoor het middenveld niet wordt overgeslagen zoals vorig jaar vaak het geval. Verder viel me de rust in de verdediging op. Met rutten-roseler-promes-janssen, zeer positief! Ik heb er vertrouwen in!! Op naar vrijdag, met hopelijk een (redelijk) volle koel!!!!

 4. kenfen

  Aanvallend fris voetbal gezien vanmiddag in de Koel.we zijn sterker als vorig jaar Nog een paar versterkingen voor de breedte wegaan weer een seizoen lang genieten

  1. Goodie

   Onze vaste 11 zijn echt niet slechter dan die van Cambuur of De Graafschap. Op een Nac forum worden we bestempeld als de favoriet. Ook de quoteringen op unibet zijn aangepast. Zegt natuurlijk allemaal niets. Vanaf vrijdag moet het gebeuren. Ik heb er zin in!

   1. Hoezo zouden die ook slechter zijn :). Cambuur terecht laatste met heel matig voetbal en De Graafschap haalde nog punten of passie en strijd maar voetballend was het echt heel matig afgelopen seizoen. Wij daarentegen speelde vorig seizoen waarschijnlijk het beste voetbal en het team is bijna helemaal compleet met een aantal versterkingen. Dus ik schaar ons zeker bij de favorieten. Maar een seizoen is lang en daar komt meer bij kijken dan alleen voetbal. Het gaat hier om schorsingen, blessures en een portie geluk. Dus we moeten gewoon onze ploeg steunen en we zien wel waar het schip strand.

   2. Goodie

    Cambuur, Nac en De Graafschap hebben meer te besteden. Bij VVV besteden ze het geld goed. Maar zoals je zegt, blessures en schorsingen spelen ook een grote rol.

 5. piehen

  Prima partij van VVV gezien , Vito was eerste helft matig dit heb ik in enkele andere oefen wedstrijden ook gezien , maar hij herstelde zich de tweede helft prima. Verdediging stond prima straalt rust uit ,alleen bij het tegendoelpunt stond muur niet goed of de doelman had zijn verdediging niet goed opgesteld. Hunte moet iets meer goede voorzetten afleveren is wel dreigend maar soms te onrustig . Middenveld staat perfect is een genot om naar te kijken hoe men samenwerkt en inzet toont. Maar ik denk dat we in Dekker de 18 jarige jongeling ( rechtsback) nog veel plezier gaan beleven als hij iets meer ervaring krijgt en speeltijd. En In Receveur hebben we een goede vervanger als er een middenvelder uitvalt. Dus ik sta te springen dat het snel vrijdag wordt , want ik heb grote verwachtingen van de ploeg.
  Weet alleen niet goed hoe sterk VVV nu wel is, oefenwedstrijden zeggen niet alles wel heel veel.

 6. Ben

  Ik ben helaas niet zo optimistisch als hier boven is geschetst. We hebben geen enkele wedstrijd tegen een tegenstander van enig formaat gespeeld. Leuk om de eigen HTM te winnen, maar toch niet tegen een dergelijke tegenstander. De keuze voor tweede of derde team van WHU is een domme keuze geweest en dat geldt voor WHU en ook voor ons VVV. Probleem is dat we nu voor de start van de competitie niet weten waar we staan. Eind augustus komen ca twee spelers van WHU erbij? Dan zijn er al 4-6 wedstrijden gespeeld. We zijn niet goed voorbereid op de komende competitie. Of wij komend seizoen promoveren of zelfs kampioen worden. Op basis waarvan wordt deze conclusie getrokken? Ik hou mijn hart vast, maar hoop er natuurlijk het beste van. FORZA VVV!

 7. JasperVVV

  Waarom negatief? Basis elf is grotendeels intact gebleven. De basiself waar we vorig jaar overtuigend 2e mee werden. De versterkingen: leemans, janssen, roseler: zijn misschien wel versterkingen ten opzichten van vorig seizoen. Dat denk ik tenminste. De fockert is nog even afwachten. Dan heb je nog een wissel als receveur: stukken beter dan kruissen. En een stand in voor rutten: snelle linksback met goede voorzet, ook weer stukken beter dan donkers. Momenteel is de selectie nog aan de smalle kant, maar wie weet wat er nog bij gaat komen……
  Daarbij denk ik dat het team wat nu staat klaar is voor de competitie, ook als de mogelijke versterkingen pas aan het eind van de transferperiode komen.

  Ik heb er vertrouwen in!!! Kommaarop!!!

 8. kenfen

  Beste Ben,vogens mij heb je nog geen wedstrijd gezien anders zou je niet zo reageren. VVV is m.i zeker klaar voor de komende wedstrijden. West Ham was zeker geen topper maar ook qua spel vergelijkbaar met wat ons te wachten staat ik vindt dit zeker geen domme keuze en zeker niet gezien de relatie met West Ham ik heb genoten vanmiddag en Ik weet zeker dat Ik dit jaar dit nog heel vaak zal doen

 9. piehen

  Beste Ben , Ik dacht dat PEC Zwolle toch wel een redelijke tegenstander was op eredivisie nivo , maar je kunt niet verwachten dat top ploegen gratis naar Venlo komen nationaal of internationaal .
  We moeten roeien met de riemen die we hebben.
  Ik denk ook dat de selectie een stuk sterker is geworden , zelfs de reserve,s zijn veel beter dan vorig seizoen , alleen in de breedte moet er nog wat bij komen.
  Je kunt ook niet 18 volwaardige spelers hebben , hier door komt er ook onrust in de groep en dit moeten we niet hebben.
  Solidariteit is belangrijk en samenhorigheid.
  Team geest staat voorop, dan komen de resultaten van zelf.
  Ik heb alle oefenwedstrijden genoten van de teamgeest en inzet en het vertoonde spel.
  Dus Forza VVV

  1. Ben

   Jij begreep het wel, ik doelde inderdaad op het niveau van de tegenstanders. PEC zou de enige tegenstander van betekenis hebben kunnen zijn, ware het niet dat het hun eerste oefenpotje was. Ze hadden er duidelijk nog geen zin in.
   Ik ben de laatste die denkt dat VVV toppers zou moeten hebben uitnodigen, dat zou echt waanzin zijn, maar wedstrijden tegen venlose boys, FCV, etc., etc., daar heb je niets aan.
   VVV had er goed aan gedaan om ook enkele wedstrijden te bespelen tegen tegenstanders van enig niveau. In die zin was de wedstrijd voor de HTM een aanfluiting. Wellicht had VVV juist tegen deze “vrienden” kunnen vragen om een team van enig niveau naar venlo te sturen. Bijvoorbeeld de spelers van de selectie die donderdag niet spelden op te stellen en dan aanvullen met enkele jeugdspelers.
   Er zijn in Nederland of net over de grens genoeg verenigingen die ook oefenwedstrijden nodig hebben.
   FORZA VVV!

 10. JasperVVV

  Ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het staat met de seizoenskaart verkoop. 2 weken geleden zaten we op 2000. Wat heeft de belavond ons opgeleverd? Hoop dat het aantal seizoenskaarten wel richting de 3000 gaat en met een goede competitie start misschien wel erover heen.

  Wordt tijd dat dat verdomde stadion weer eens vol komt!

 11. Sanderkuh

  Ik neem toch wel aan dat geen van de spelers van zaterdag van WHU in aanmerking komt voor verhuur aan VVV. Die voegen dan totaal niks niks toe namelijk…uitermate zwak team…

  1. Van de week stond er een stuk in de krant met 4 spelers die worden genoemd rondom VVV. Dat zijn alle 4 spelers die meer ervaring hebben, al eens uitgeleend zijn en zelfs al bij het eerste elftal mee hebben gedaan. Iets hoger niveau.

   1. JasperVVV

    Nu nog hopen dat deze namen niet toevallig een keer genoemd zijn in het gesprek met terry westley maar dat hij daadwerkelijk doelt op spelers van dat niveau.

 12. Dond

  Ben ook benieuwd wie er van WHU gaat komen.
  En zal het daarbij blijven of gaat er nog een aanvulling op de selectie komen.

  Ben tot nu toe erg tevreden met wat er staat;
  Maar inderdaad zoals al vaker gemeld, is het een erg smalle selectie.

 13. VenloVVV

  Er komen sowieso nog spelers naar VVV, alle vertrouwen dat er binnenkort weer wat gepresenteerd wordt! Ze weten momenteel bij VVV heel goed waar ze mee bezig zijn en alles wat binnenkomt is doordacht. Haast alle inkomende transfers zijn verbeteringen op het vorige seizoen! Kom maar op Cambuur!!?!?!?!! Venlo is er klaar voor!

 14. Goodie

  Ik ben benieuwd wat de belavond en de 6-1 overwinning nog op SCC verkoop gebied heeft opgeleverd.

  Overigens is de verkoop voor Mvv uit ook al van start gegaan. Hopelijk toch zeker een man of 200 mee.

Leave a Reply