VVV wint ruimt van Helmond Sport

VVV-Venlo heeft vandaag goede zaken gedaan wat betreft de stand in de Jupiler League. Helmond Sport werd met een 4-1 nederlaag terug naar Noord-Brabant gestuurd.

Maar wat begonnen de Venlonaren zwak aan deze wedstrijd. De eerste helft was een van de zwakste van dit seizoen. Zonder felheid, trage opbouw en geen gebruik makend van de snelheid hield Helmond Sport iets meer dan 50 minuten stand. Een paar dragende Venlose spelers zaten totaal niet in de wedstrijd. VVV-Venlo kreeg hiervoor dan ook snel de rekening gepresenteerd. Eerst was er nog een afgekeurd doelpunt voor Helmond Sport maar even later was het dan volledig terecht 0-1. Dylan Donkers liet zich, zoals meerdere Venlose spelers, de kaas van het brood eten. Hij verslikte zich in zijn directe tegenstander diens voorzet werd mooi binnengekopt.

De eerste helft kabbelde voort. VVV was veel te timide en Helmond Sport begon na de voorsprong al trekjes van tijdtrekken te vertonen. Ook de scheidsrechter deelde in de malaise. Hij nam in de eerste helft de meest vreemde beslissingen en trok (te vaak) geel voor onbenulligheden. VVV-Venlo creëerde zich de eerste helft twee enorme mogelijkheden maar zowel Seuntjens als Opoku miste jammerlijk oog in oog met de doelman van Helmond.

Na rust, met Hunte in de plaats van Donkers, tapte VVV-Venlo uit een ander vaatje. Er werd meteen druk gezet en de flanken werden meer en meer gezocht. Eindelijk werden de spelhervattingen in een sneller tempo genomen. Dit zorgde voor veel onrust bij Helmond Sport. Men kwam handen en voeten tekort om de Venlonaren af te stoppen.

In de 56ste minuut was het dan eindelijk raak. Resida trok vanaf rechts naar binnen, loste een schot dat houdbaar leek maar de zwakke Helmondse keeper was compleet verrast, 1-1. VVV-Venlo rook bloed en zette meteen na de aftrap door. In de 59ste minuut werd het 2-1. Een mooi doelpunt dat op naam kwam van Vito van Crooy. De honger was nog steeds niet gestild. In de 62ste minuut was het goed doorzetten van spits Seuntjens. Een verdediger van Helmond kon de bal alleen nog maar keren met zijn hand. Penalty voor VVV en een rode kaart voor de verdediger. Ralf Seuntjens maakte vanaf de stip geen fout, 3-1. Binnen zes minuten hadden de Venlonaren de 0-1 achterstand omgebogen in een comfortabele 3-1 voorsprong.

Helmond Sport moest met tien spelers nog meer achteruit. VVV-Venlo wist in de resterende tijd nog één keer te scoren. Weer was het Seuntjens die na goed doorzetten de 4-1 wist aan te tekenen.
Hiermee was de strijd gestreden. VVV-Venlo mocht drie punten bijschrijven tegen een zwakke tegenstander. Maar wat ging het (onnodig) moeizaam vanmiddag.

Absolute uitblinker aan Venlose kant was wederom de pas vader geworden Danny Post. Hij gaat voorop in de strijd. Helaas moest hij de tweede helft als centrale verdediger gaan optreden na het (terecht) wisselen van rechtsback Donkers. Buwalda kwam hierdoor op de rechtsback positie. Maar op het middenveld mist VVV dan de echte leider en aanjager.

Tevens een compliment voor Opoku. Wat heeft hij een oogje voor de vrije ruimte! Het is een genot om deze speler tactisch te observeren gedurende de wedstrijd. De invalbeurt van Hunte mocht er ook zijn. Door hem ontstond er veel onrust in de verdediging van Helmond Sport.

Volgende week wacht de volgende zware confrontatie. Dan mag VVV zich opmaken voor de wedstrijd in Breda tegen NAC.

Verslag van RUIVERCITY

Samenvatting

Statistieken
VVV-Venlo – Helmond Sport 4-1 (0-1)

Scoreverloop: 13. De Reuver (0-1); 57. Resida (1-1); 60. Van Crooij (2-1); 63. Seuntjens (3-1 (pen.)); 84. Seuntjens (4-1);
Gele kaarten: Donkers, V. van Crooij, Seuntjens (VVV-Venlo); Justiana, Visser (Helmond Sport)
Rode kaart(en): Edwards (Helmond Sport)

Toeschouwers: 3.800

Scheidsrechter: Dieperink

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Donkers (46. Hunte), Buwalda, Promes en Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij (85. Sevinç), Seuntjens (87. Bourdouxhe) en Resida

Helmond Sport:
V/d Steen; Markiet, Bjelica (68. Fecunda), Justiana, Visser, Edwards, Van de Sande, Vicento, De Reuver (84. , Warmolts en Kerk (72. Van Nuland)

22 Responses

1. Meuske

Super overwinning uiteindelijk en blij met de stand op de ranglijst want daar ging het natuurlijk om vandaag. Ik wil er niet over door blijven zagen maar waarom ga je weer zo raar schuiven in de wedstrijd als je een rechtsback tot je beschikking hebt maar buiten de wedstrijd selectie houd? Wat is reden dat die Sam Westley vandaag niet bij de selectie zit mijnheer Steijn? Post is geen centrale verdediger en is dan echt een gemis op het middenveld. Dit kun je tegen Helmond wel doen maar tegen een tegenstander van kaliber ga je dan gruwelijk op je bek, totaal onnodig. Desalniettemin blij met de punten en de gezelligheid in onze Koel.

2. Louis van Gaal

Het centrum Buwalda en Promes is veel te traag en opbouwend zeer zwak. Buwalda speelt op rechts met veel meer zelfvertrouwen. Hopelijk kan Haagen met Promes voor meer rust zorgen. Buwalda naar rechts en Post op het middenveld.

3. beek

Belabberde eerste helft. Met geluk gelijk. Na de 3-1 de bal maar wat rond gespeeld, niet echt de intentie om nog eens te scoren. Het mindere spel komt naar mijn mening doordat Nijholt het spel op dit moment geen vorm kan geven.
    Goed waren Seuntjes, Vito, Resida en Hunte. Post werkt hard, pakt veel ballen af maar levert ze meteen weer in.
    Seuntjes moet zelf meer schieten.
    Helmond wist wel wie ze zonder mandekker moesten laten: Buwalda. Deze man is verdedigend voldoende, maar opbouwend zwak. Hij heeft zijn vizier vooral naar achteren gericht.

4. pavisto67

Goede overwinning. Dit soort wedstrijden liepen vorig seizoen vaak fout af.
    En nu vol vertrouwen naar (mijn stad) Breda. Ik hoop dat Steijn het lef heeft om vooruit te voetballen want de zwakste linie is bij Nac met afstand de achterste linie. Man wat zou ik het gaaf vinden om naar al die jaren eens met drie punten en een stuk in de kraag de bside af te lopen en al die teleurgestelde Nac supporters te zien afdruipen

5. clubman

Waarom lees ik hier nu opeens niet meer dat het onbegrijpelijk is dat Van Crooij een basisplaats krijgt?
    Is het besef er dan nu eindelijk dat deze jongen een absolute meerwaarde is voor VVV? Iets wat Steijn al direct doorhad en het lef had om hem consequent een basisplaats te geven, ondanks veel (onterechte) kritiek van de kenners op de tribune.

Na Volendam en GAE, vandaag weer een fantastische goal op wilskracht…goed gezien trainer en top gespeeld Vito!

1. jason

Wat van Crooij goed doet op dit moment is die enkele kans die hij krijgt benutten. Verder gaat van hunte veel meer dreiging uit en vind ik van crooij nog altijd geen basisspeler. Mijn mening hierover verandert niet door een paar goede momenten.

Lang leve De Koel

1. Sanderkuh

Schitterende gaol van Vito, daar kun je niks anders op zeggen. Alleen komt het er nog maar met vlagen uit. Vaak onzichtbaar en dan heb je met Hunte idd veel meer dreiging. Maar als die jongen zich zo blijft ontwikkelen wie weet waar dan het schip strandt. Voel me dan ook niet te groot om te zeggen dat ik er naast at met Vito. Maar we moeten nu niet opeens gaan doen alsof we een wereldster in huis hebben daar hij opgeroepen is voor Oranje -20. Want heeft Niels Fleuren daar ook niet gespeeld…en dit met alle respect naar Niels !!

2. supportertje

Vorig jaar was hij wel het talent, maar nog niet voldoende gegroeid om een hele wedstrijd aan te kunnen en sneeuwde hij vaak onder. Nu hij wat volwassener en krachtiger is geworden komt hij ook beter tot zijn recht, mede door het team wat VVV nu is. Dat komt hem ten goede en daardoor gaat hij nu die groei briljant worden en zijn. Ook ik heb kritiek gehad op hem, maar hij gaat nu het gevecht goed aan, en gaat door waar hij het vorig seizoen nog niet toe in staat was.

Ben benieuwd, maar ik heb nu deze wedstrijden al meer genoten van hem dan van Randy Wolters de afgelopen jaren. Zie dat hij nu weer kaart op kaart pakt…en dat voor een aanvaller…dus ik hoop oprecht dat ik kan zeggen: Ik zat er volledig naast bij Vito 🙂

6. Gerardus

Gelukkig scoorde Helmond want daarna werden ze toch een beetje wakker. Echt zon saai zondagmiddag geschravel in het begin. Langzaamaan kregen ze er meer grip op en begonnen ze gelukkig al in de eerste helft beter te voetballen. De goal van Resida werd trouwens 2x van richting veranderd dus zo’n grote fout van de keeper was het niet. Vind het wel zeer knap dat van Crooy niet echt betrokken raakt in het spel en niet zijn man voorbij kwam maar wel weer scoorde, een schitterende goal. Verder snap ik de kritiek op Buwalda niet zo goed. Vorig jaar een ijzersterk centrum en nu is ie ineens niet meer zo goed ? Speelde echt niet slecht. Alleen jammer dat VVV niet doordrukte maar rustig de wedstrijd uitspeelde. Gelukkig winnen we zulke wedstrijden steeds vaker en hebben we gewoon een constanter en kwalitatief b

7. champ

Lekkere wedstrijd gezien, eerste deel van de eerste helft was niet best maar daarna spanning en met periode veel druk op de verdediging van Helmond. Vito en Ralf speelde een goede pot.
    Arbitrage was wat aan de magere kant. Op naar Breda waar de gebroeders Seuntjens tegenover elkaar zullen staan in een waarschijnlijk zeer goed gevuld stadion (15.000 zullen er zeker zijn!!!) Laten we ervoor zorgen dat het uitvak ook goed gevuld is!!

8. marcel

prima resultaat. Als kanttekening na een matige eerste helft en een goede 2e, mag er wel bijgeplaatst worden, dat v Dijk mede invloed heeft gehad op dit resultaat. de nummer 3 van helmond bleef na de botsing met opoku op het veld staan. een eerste waarschuwing was al het slappe schot van nijholt. zo’n bal wordt normaal zelfs nog aangenomen, maar hij wist hem alleen maar tot corner te verwerken. even later, veranderd hij de bal van richting bij de eerste goal van resida. daarna blijft hij niet erg soepeltjes over het veld lopen, en zorgt hij nog voor wat onrust. Ook bij de 3e goal (voorafgaande aan de penalty), gaat hij het duel met opoku weer ingehouden aan. Pas daarna wordt hij uiteindelijk nog door v. dijk gewisseld.
    desondanks heeft VVV het met een goede wedstrijdinstelling in de 2e helft zelf afgedwongen. de 4e goal was dan echt een ‘keepertjeeeeee’ , zacht ingeschoten, recht op de keeper af….. belachelijk dat die erin gaat (temeer daar ik 3-1 voorspeld had).

9. supportertje

Helaas zondag moeten werken, maar heel gelukkig met het resultaat. Vorig jaar gingen dit soort wedstrijden nog de mist in. Had zondag graag ook vier keer willen juichen, maar wachten op de volgende wedstrijd, want als dit zo door gaat gaan we dat veel meer doen.

10. Goodie

Ik heb alweer zin in aankomende vrijdag. Ik acht VVV zeker niet kansloos in Breda, misschien wel de favoriet. Ik lees dat ze bij Fortuna dit seizoen nog niet zo’n zwakke tegenstander op bezoek hebben zien komen.

11. spits

Vito is een echte topper voor het eerst sinds lang hebben we weer een prima speler uit eigen jeugd.
    Het elftal speelt dit jaar een stuk overtuigender dan vorig jaar hulde aan de trainer.

12. Meuske

Wordt echt een heet avondje Nac maar niet kansloos naar mijn mening. De jongens hebben toch wel laten zien dat ze leuk kunnen voetballen maar ook voor elkaar door het vuur willen gaan en vechten voor een overwinning. Voor de ranglijst zou het natuurlijk helemaal top zijn want dan neem je gelijk afstand van een concurrent en geef je ze het nakijken. Heb er eigenlijk wel vertrouwen in maar dan moet alles kloppen en moet Steijn niet raar gaan schuiven met de mannen. Forza VVV