VVV wint van Jong Twente in Enschede

Op maandag 19 januari hervatte ook de ploeg van Maurice Steijn en zijn technische staf de competitie na de winterstop.

Die dag was namelijk om 20:00 uur de Grolsch Veste het decor voor de wedstrijd tussen Jong FC Twente en VVV-Venlo.

Met nieuweling Nijholt toekijkend vanaf de tribune (hij was nog niet speelgerechtigd) en zonder de afwezigen Fleuren, Maksimenko en Altheer gingen de geelzwarten de strijd aan met Jong FC Twente. De eerste paar minuten leken de gastheren af te willen wachten en lieten de bal aan VVV-Venlo. Platje kwam goed door aan de rechterkant (schot werd naast gewerkt door Bednarek) en Wolters bediende de inkomende Van Crooij, die in het zijnet schoot.

De eerste uitgespeelde kans van Twentse zijde liet op zich wachten, mede door goed opletten van de Venlose achterhoede. Druk coachend als altijd zette Mäenpää de mensen voor zich op de juiste plaats en zo was er weinig gevaar in de Venlose zestien in het eerste kwart van de wedstrijd. In de 23e minuut is het Schütte die zich knap vrijdraait en in een kansrijke positie komt, maar hij kan de bal niet controleren tot opluchting van de Venlonaren.

De mannen uit Twente stoorden vroeg en vaak, zodat VVV-Venlo niet de tijd kreeg om rustig op te bouwen en dat maakte het spel voor de geelzwarten lastig. En wanneer ze zich dan onder de druk uit wisten te spelen, was de passing vaak niet secuur en strandde de aanvallen in een vroeg stadium, waarna Jong FC Twente weer haast maakte om de bal in de richting van hun voorwaartsen te krijgen.

Met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht en toen de teams daaruit kwamen bleek Elito de vervanger van de achtergebleven Van Crooij te zijn. Die Elito wist in zijn eerste actie aan de lijn meteen Khalouta te bereiken die vervolgens met een verdediger in zijn nek van dichtbij de bal achter Bednarek kon werken en zo de 0-1 liet aantekenen.

Jong FC Twente probeert het tempo na dat tegendoelpunt omhoog te gooien en de Venlonaren hebben daar wat moeite mee. Maar ook deze wedstrijd blijkt Mäenpää een uitstekende sluitpost: eerst zweeft hij stijlvol naar een hard schot in de verre hoek en even later redt hij op een hard schot van Schütte in de korte hoek. De Venlonaren krijgen ook enkele kansen: eerst is het Wolters die Bednarek tot een wilde redding dwingt en even later mag de net ingevallen Balkestein een corner inkoppen, maar zijn inzet mist kracht.

In de slotfase probeert Jong FC Twente een doelpunt te forceren, maar ze komen nauwelijks tot een goede aanval. De Venlonaren behouden de rust en komen niet echt in de problemen. De 0-2 hangt eerder in de lucht dan de gelijkmaker. De vier minuten extra tijd leiden bijna nog tot een verdubbeling van de Venlose voorsprong: Khalouta speelt Wolters aan, maar zijn schot wordt gekraakt door een Twents been.

En zo weten de Venlonaren 3 welkome punten mee te nemen uit de Grolsch Veste: de eerste uitoverwinning op een Jong-team. Komende speelronde is MVV de tegenstander in de Limburgse clash in het eigen Seacon Stadion.

Statistieken
Jong FC Twente – VVV-Venlo 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 51. Khalouta (0-1);

Gele kaart: Bleker (Jong FC Twente); (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 77

Scheidsrechter: Dhr. Bax

Opstelling Jong FC Twente:
Bednarek; Bleker (80. Daniels), Andersen, Bijen, Koppers, Van der Heyden, Kusk, Ntuli (64. Kwee), Zschusschen, Schütte en Myaichi (64. Oosterwijk)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Schroijen, Buwalda, Promes en Joppen (75. Balkestein); Van Crooij (46. Elito), Post en Sevinç; Wolters, Platje (73. Gijzen) en Khalouta

Bron: VVV-Venlo

46 Responses

 1. supportertje

  Als het Voorn lukt samen met Nijholt om Platje beter in stelling te gaan brengen in combinatie met Khalouta en Wolters dan kunnen nog leuke wedstrijden gaan zien. En een basisplaats voor Elito is meer verdient voor hem, als voor Vito. Vito is misschien zeer talentvol, maar maakt op dit moment nog geen deuk in een pakje boter.

  1. Goodie

   Elito verdient inderdaad de basisplaats komende zondag. Aangezien ik een beetje verwacht dat het middenveld bestaat uit Post, Nijholt en Voorn/Sevinc hoop ik dat Elito de plek van Khalouta krijgt. Ik vond ondanks het doelpunt hem vandaag niet goed voetballen, zelfde geldt voor Wolters overigens. Maar Wolters heeft zo zijn momenten en kan daarmee levensgevaarlijk zijn.

   1. Venloco

    Vind niet dat je Khalouta eruit moet halen, wat je over Wolters zegt is zeker waar maar toch heeft Khalouta ook die momenten dat hij na een minuut of 60 niks gedaan te hebben ineens een ingeving krijgt en zo een wedstrijd kan kantelen, verschil tussen hen is dat we dat bij Aziz minder gezien hebben als bij Randy. Maar ook hij heeft zo z’n momenten.

  2. Gerardus

   Ik zal wel de enige zijn die sceptisch is over de komst van beide middenvelders. Nu heb je Post, Sevinc, Voorn, Altheer, Nijholt, Elito en van Crooy voor op het middenveld. Dit zijn de spelers die regelmatig in de basis hebben gestaan. Aangezien de nieuwkomers niet voor niets zijn gehaald en Post reserve aanvoerder is zullen deze drie waarschijnlijk ook gaan spelen en verwacht ik niet dat Sevinc ook in de basis zal staan. Helaas want Sevinc is de beste voetballende speler en ook nog eens degene met de meeste potentie

   1. Goodie

    Ben het niet helemaal met je eens. Elito is eigenlijk een buitenspeler, maar werd gister op 10 gezet. Dan heb je Altheer en Van Crooij nog. Atlheer is gewoon niet goed genoeg. Zijn contract zal na dit seizoen niet verlengd worden gok ik en het is hopen dat iemand hem deze transferperiode nog wil kopen/huren. Van Crooij is momenteel ook niet goed genoeg voor de basis en zal het moeten doen met invalbeurten. Dus dan hou je Post, Sevinc Voorn en Nijholt over. Hieruit zal de keuze een keuze moeten maken en heeft hij nog altijd 1 prima middenvelder achter de hand, geen overbodige luxe lijkt me.

   2. Gerardus

    Dit is eigenlijk precies wat ik wou zeggen maar ik kon niet verder typen, geen idee waarom. Post is aanvoerder dus zal gaan spelen, Nijholt en Voorn zullen niet voor niets worden gehaald aangezien er al bijna geen geld beschikbaar is. Die zullen dan dus ook gaan spelen. Dus dan zit je met het probleem dat ons grootste talent niet zal spelen, alleen indien nodig door blessures. Dat Elito een buitenspeler is weet ik ook wel maar hij word vaker op het middenveld gezet en doet het daar niet slecht met zijn snelheid. Dan heb je dus 5 spelers die goed genoeg zijn om op het middenveld te spelen. En ik vind Altheer een goed alternatief als er iemand geblesseerd is maar verder is hij ook te min. Van Crooy zal nooit goed genoeg worden want hij is in dit team gewoon een waterdrager. Is hetzelfde als Kruissen en Altheer.

   3. supportertje

    Sceptisch zijn mag altijd, en alles heeft zijn voor en tegens. ben het met je eens dat Sevinc het goed doet. Of hij het beste voetballende speler durf ik niet te zeggen, maar straalt wel iets uit. Ik vind hem in ieder geval goed mee doen op dit niveau, en wie weet wat hij voor ons waard gaat worden in de toekomt.

   4. Gerardus

    Dan kom je of nooit kijken of je hebt een bril nodig. Sevinc is eigenlijk de enige die echt talent heeft om ver te reiken als de JL en de beste voetballende kwaliteiten. De wedstrijden waar VVV goed speelde speelde hij altijd. Plus wat je zei over Platje beter in stelling te brengen, PLatje is niet de doelpunten machine waar iedereen opgehoopt had aangezien hij de laatste drie thuiswedstrijden steeds een een op een kans gemist heeft.

   5. supportertje

    Gerardus,volgens mij gaf ik aan dat hij het goed doet, en zei ik ook dat hij waarde heeft voor ons in de toekomst. Maar of ik hem de beste voetballer vind, dan wil ik hem toch nog wat vaker zien voetballen en zien groeien. En die mening mag ik hoop ik toch wel hebben.

 2. Goodie

  Toeschouwers 77… Mijn god.. Zondag moeten de punten gepakt worden tegen MVV gezien het programma wat we er na gaan krijgen. Laten we als één man achter VVV staan!

  1. supportertje

   Ja, dat is nu de taak van fans en supporters. Laten we proberen om wat vrienden en kennissen mee te krijgen naar het stadion. Als we dat allemaal doen, dan zitten er in ieder geval meer dan de 3000. Laten we met zijn allen weer proberen om het heilige vuur van VVV weer te ontsteken.

 3. Venloco

  Prima resultaat, niet met het beste voetbal maar tegen deze tegenstander is dat ook niet nodig, focus nu op aanstaande zondag en dan hopen op een mooie pot tegen de sjengen. Maar dat toeschouwersaantal… 77, zou de KNVB dit dan echt niet zien? Of willen ze hun fouten niet toegeven.

 4. jason

  Jullie hebben het alleen over de aanval maar wat is die Joppen als back een drama. Alle kansen voor twente kwamen weer vanaf zijn kant. We hadden al het geluk dat top zonedekker fleuren niet meedeed maar nu nog Joppen vervangen door wie maakt niet uit. verder een redelijke goede 2e helft gezien, echter zeggen we dit alleen omdat twente de gelijkmaker niet maakt.

  Lang leve De Koel

  1. supportertje

   Kan je geen ongelijk geven v.w.b. Joppen. Hij haalt bij lange na niet het niveau van wat we van hem gewend zijn. Ik zou graag Donkers op zijn plek zien staan. De keren die hij heeft meegedaan zijn op een hand te tellen, maar hij deed dat m.i. wel overtuigend.

  2. Goodie

   Die speelt al 1,5 jaar niet goed. Vanaf het moment dat we JL spelen vind ik Joppen slecht. Ik ben benieuwd of VVV zijn contract gaat verlengen aan het einde van het seizoen.

   1. supportertje

    Dat klopt, en de kans zit er volgens mij wel in dat zijn contract niet verlengt word. Datzelfde lot zou ook wel eens kunnen hangen aan Altheer. We moeten gewoon eerlijk zijn dat beide duidelijk onder niveau presteren. Maar misschien als het VVV wat beter gaat deze jongens ook weer beter presteren. Je weet vaak niet wat er in die koppies rondspookt.

   2. Goodie

    Ik verwacht dat het contract van Altheer niet verlengd gaat worden. Altheer is nu al een beetje overbodig, maar VVV zal in de zomer spelers moeten kwijt raken om nieuwe te halen. Naast Altheer verwacht ik dat ook het contract van Schroijen niet verlengd gaat worden. Ook Kruijsen zie ik liever ergens anders heen gaan ondanks dat hij een contract tot de zomer van 2016 heeft.

 5. Sanderkuh

  Van Crooij: Verhuren, + Kruijssen: Verhuren / weg laten gaan, Altheer + Joppen al weken onder de maat..ook geen toegevoegde waarde en zo kan ik nog wel effe doorgaan. Dit is een verloren seizoen…want mocht je de play-offs uberhaupt halen heb je geen schijn van kans. Einde van seizoen goed evalueren en helemaal opnieuw beginnen (doorselecteren) wat kan betekenen dat 2015-2016 ook een slecht seizoen kan betekenen. Maar je zult eerst iets af moeten breken voordat je opnieuw gaat bouwen….

  1. supportertje

   Nou het seizoen hoeft nog niet verloren te zijn als Steijn nu al aan het bouwen slaat, dan staan we het volgende seizoen er beter voor in de start. Nu in ieder geval doorgaan op de ingeslagen weg en proberen om in de winning mood te geraken. Kan nog mooie dingen opleveren. Ik blijf er in geloven dat VVV beter kan, en het ook beter zal gaan doen.

 6. Sanderkuh

  Verloren qua resultaat bedoel ik….mocht VVV de play-offs halen en de eerste ronde doorkomen krijgen ze te maken met de bovenste in de JL. Lastig zat….en tegen eredivisie clubs zoals GAE, Heracles en NAC ben je in mijn ogen kansloos…..

  1. supportertje

   Tja, daar heb je gelijk in, maar zeg nooit nooit, soms kun je mazzel hebben dat je ze op het juiste moment treft. Degradanten spelen toch vaak anders. Als het dan zou moeten zouden m.i. nog de beste kans hebben tegen NAC. Maar dan zijn we wel erg aan het dagdromen. Eerst maar een periode kampioenschap, of eindigen bij de laatste vijf. Dat zou al een hele verdienste zijn, en dit zit misschien wel binnen de mogelijkheden van VVV. Als dit gebeurt komen er misschien wel onbekende krachten los op het veld bij de spelers en langs de lijn door de supporters.

   1. Sanderkuh

    Een prestatie van jewelste als ze bij de eerste 5 komen met deze selctie…ik denk 7e wat het hoogst haalbare is 😉

   2. supportertje

    Laten we hopen dat ze gewoon zo hoog mogelijk eindigen. Ik ben er van overtuigd, dat diverse ploegen ook nog punten laten liggen, net zo als Roda en Nec afgelopen weekend.

 7. Ben

  Donkers Buwalda Promes Schroijen
  Post Voorn Nijholt
  Elito Platje Wolters
  Balkestein en Khalouta achter de hand houden en laten invallen als het niet naar de tevredenheid loopt.
  FORZA VVV!

  1. supportertje

   Ben, dit is ook wel een opstelling waar we mee kunnen leven. Ik hoop alleen maar, dat Steijn nu gewoon eens met zijn meest sterke denkbare opstelling komt. Kunnen we zien waar ze werkelijk staan.

 8. Meuske

  We kunnen wel een opstelling fantaseren maar Voorn is nog steeds niet officieel bevestigd en Nijholt heeft mijn stem nog niet gewonnen want waar baseren we dat op? Vond het in de eerste helft allemaal brandhout en daar kun je niet alleen van Crooy de schuld van geven. Wolters vind ik ook de vorm van wildschut aannemen, oogkleppen op en rennen maar daarentegen vond ik schroyen best een aardige pot spelen. Laten we Fleuren ook niet heilig verklaren want die heeft ook wel zijn momentjes in een wedstrijd wat bedenkelijk zijn. Wolters en Elito constant van kant laten wisselen en de actie maken zowel binnendoor als buitenom dan speel je de verdediging helemaal tureluur. Laat ze deze week maar eens flink wat driehoekjes spelen want dat ging gister echt nergens over. Eerste helft deed me denken aan een wedstrijd onder leiding van onze vriend Ton beton Lokhoff. Hopen dat het tegen de Sjengen weer een echte derby word met veel spektakel en een goede afloop.

  1. Goodie

   Ik verwacht dat Voorn er wel is voor zondag. Nijholt heb ik niet zien voetballen, dus ik kan niet oordelen of die het beter zal doen dan Sevinc. Schroijen speelde gister redelijk. Hij was gister een veel opkomende back en zo ook gevaarlijk, maar verdedigend was hij niet altijd goed. Wat ik in ieder geval wel vind is dat Elito zijn basisplek inmiddels wel heeft verdiend. Hij viel de laatste keren goed in en gaf toch een aantal een keer een goede voorzet waaruit een doelpunt viel.

  2. supportertje

   Dat laten wisselen van Elito en Wolters vind ik wel wat. Kan platje er mooi tussen door schuiven. En wat betreft Lokhof, die ging er volgens mij bij voorbaat al van uit dat het moest gebeuren via de nacompetitie.

 9. RuiverCity

  Schroijen was gisteren een van de beteren. Zie hem liever dan ‘luchtdekker’ Fleuren.

  Joppen, buwalda, promes, schroyen
  Elito, post, nijhof, voorn,
  Platje, khalouta

 10. Meuske

  Deze opstelling had ik ook in mijn hoofd maar dan zit Wolters op de bank want ik denk inderdaad met Platje en Khalouta in de spits heb je gegarandeerd doelpunten. Dit is wel vloeken in de kerk met een 442.

 11. Goodie

  Volgens VVVheadlines is de tranfer van Voorn van de baan. Fortuna zou een tranfersom willen hebben. Maar dit hadden we toch al kunnen weten? Als het waar is vind ik het een beetje naïef van VVV.

  1. Dat zou kunnen maar denk dat dat naast ons bericht ook te voorbarig is. Gisteren toevallig nog dingen gezien waardoor ik redelijk vertrouwen heb in deze transfer. Daarin werd gezegd dat het wel goed zou gaan komen. Dus we moeten gewoon even afwachten.

   Trouwens normaal gesproken is Tjerkstramedia goed geïnformeerd en komt nauwelijks voor dat hij iets fout heeft. Het zou erom gaan dat Fortuna geld wilt zien.

   1. Goodie

    Als ik Steijn zo hoorde praten verwacht ik ook dat de transfer hoe dan ook goed zal komen. Hij begrijpt dat we dit soort speler nodig hebben.

 12. Goodie

  Als VVV zondag wint stijgen we minimaal 2 plekken op de ranglijst. Oss speelt tegen Almere (nummers 9 en 8) en Jong Ajax speelt tegen Sparta (nummers 7 en 6). Het programma van de 5 wedstrijden hierna gaat heel belangrijk worden. Emmen, De Graafschap, Oss, Almere en Aken-West

  1. supportertje

   Eerst maar eens zien wat VVV doet zondag. Als ze daar goed uit de verf komen kunnen we langzaam aan naar boven gaan kijken. Maar niets zo wisselvallig als het weer en VVV. Maar met een beetje geluk komen beide met een hogedruk gebiedje.

 13. brise continu

  Klopt Goedy…als…als….. en na die genoemde 5 wedstrijden zijn we weer 4 plaatsen gezakt…precies daar waar ze thuishoren…een donkergrijze muis in de Juup

  pssst…zo ff sprietse!!

 14. supportertje

  Brise, mag je weer los van de thuishulp. Jij moet toch wel een heel vervelende tijd hebben met VVV dat je zo reageert. Kritiek mag altijd, positief of negatief. Maar afzeiken om het afzeiken is denk ik het enige waar jij toe in staat bent. Waarschijnlijk moet jij daarom constant sprietse!! Wel eens van positief denken gehoord. Nou laat maar komen die mooie opmerkingen.

  1. Meuske

   Ooh supportertje toch, ik weet niet hoelang je deze site al volgt maar als je Brise een beetje kent is hij af en toe best grappig maar moet je hem een beetje benaderen als een klein kind. Niet teveel aandacht aan schenken dan houdt hij er vanzelf mee op.

   1. supportertje

    Meuske, ik volg deze site al een tijdje, en ik ben nu eigenlijk een beetje actief hier op geworden. Het klopt als je zegt, dat hij af en toe best grappig is, maar soms is hij de boel echt aan het afzeiken. En ik ben daar niet zo van. Kritisch zijn is niet erg, ook al het niet positief is voor VVV, of dingen die op dit forum gezegd worden. Daar is dit ook de plaats voor om met mensen die voor VVV zijn te discussiëren . Wat ik belangrijk vindt is dat VVV ook gesteund word op deze site, want er zijn gegarandeerd spelers die hier ook wel eens een kijkje nemen. En dat moeten we ons realiseren. Trouwens jij bedankt voor je raad en leuke en goede dingen die je hier vaak neer zet. Ik vind die altijd heel plezierig om die te lezen.

   2. brise continu

    Hihihi Meuske..idd ik geil op aandacht…maar stoppen? Forget it!
    btw meuske….moet toch muuske zijn, neem ik aan…van muisje…of had je je vergist sukkel(tje)

    pssst…zo ff sprietse!!

Leave a Reply