VVV-Venlo wint van Willem II na knotsgekke wedstrijd

On-ge-lofe-lijk! Waar VVV in de eerste 35 minuten niets in te brengen had tegen Willem II, bogen de Venlonaren de 0-2 achterstand helemaal om. Daarmee gaan de Venlonaren zaterdag met een 3-2 voorsprong naar Tilburg toe. 

Willem II kwam in De Koel vrij snel op voorsprong. Binnen het kwartier liep het mis in de opbouw van VVV, waardoor Woudenberg eenvoudig kon voorzetten. Sem Dirks schatte de voorzet volledig verkeerd in, waardoor de levensgevaarlijke Jizz Hornkamp de bal vrij eenvoudig achter Van Der Gouw kon schieten. 0-1.
En even later verdubbelde de Tricolores de voorsprong. Ditmaal ging Robin Lathouwers in de fout en wederom was Hornkamp het eindstation, 0-2.


Hierna leken de Venlonaren het helemaal kwijt te zijn. Veelzeggend dat vanuit de aftrap de bal door Simon Janssen meteen terug werd gespeeld naar de doelman (tot grote ergernis van het publiek). Er leek geen vertrouwen in de ploeg. Nul. Tot de 41e minuut. Levi Smans speelde zijn tegenstander behendig uit, waarna hij voorzette op Nick Venema – die eindelijk weer eens in de basis mocht starten. Venema haalde uit en via Sven Braken belandde de bal in het net: 1-2!
En wonderbaarlijk genoeg, want het was écht niet best de eerste helft, draaide VVV het binnen vier minuten helemaal om. Dit keer vanaf elf meter na een handsbal. En voor penaltykiller Braken is dat natuurlijk geen probleem. 2-2!

Vroeg in de tweede helft leek Willem II het initiatief weer terug te nemen. Dirks zat opnieuw helemaal mis bij een steekpass, maar de onbetwiste Man Of The Match, Ennio Van Der Gouw, voorkwam tot twee keer toe de voorsprong van Willem II. Even later wisten de Brabanders Van Der Gouw wél te passeren, maar gelukkig vanuit buitenspelpositie.
En na een dik uur spelen produceerde VVV de mooiste aanval van de avond. Venema bediende op de counter Smans (die een matige eerste helft fantastisch rechtzette in het tweede bedrijf), die uitstekend Braken wegstuurde. Zijn voorzet kwam bij de ondertussen doorgelopen Venema terecht, die de bal achter doelman Smits schoot. 3-2!!!

Enkele ogenblikken later kon de opportunistische aanvaller nogmaals scoren. Smans speelde, na een uitstekende actie, De Boer in, die fabuleus voorzette op Venema. Helaas kopte de spits de bal net naast…
Van Der Gouw moest VVV nog één keer in de wedstrijd houden met een uitstekende reflex, maar verder kwam Willem II er niet meer aan te pas. Wat een ongekende comeback van de geel-zwarten, puur door karakter. En waar je na 35 minuten dacht dat het nacompetitie-avontuur al ten einde kwam, gaat VVV nu met een voorsprong naar Tilburg. Waar ons een héle spannende wedstrijd te wachten staat. Tot dan!

Olé olé, forza V-V-V!

22 Responses

   1. Ievel Knievel

    Helemaal mee eens Chretien. Nogal een waste of talent om die speler niet op zijn eigen positie tot bloei te laten komen. Met een echte extra (links-)back in de selectie vanaf de winterstop had je ook veel meer verdedigende opties gehad achterin en spelers achterin net iets anders kunnen laten spelen als er een verdediger wegvalt door schorsingen of blessures. Dan hadden we misschien gisteren niet Dirks hoeven laten spelen bijv. (en fouten laten maken die ons de das hadden kunnen omdoen). Een extra (links-)back had prioriteit in de winterstop, maar dan worden er spelers gehaald voor allerlei andere posities, waar we al goed bezet zijn. Dat die spelers op 1 speler na ook nog eens tekort lijken te komen…..tja. Daar denk ik het mijne van.

    Verder wel met Clubman eens dat Simon Janssen een hele fijne vaste waarde in dit team is en zo goed als altijd goed speelt. Al langer dan dit seizoen een goede speler trouwens. Zie je. Je hoeft niet op de man te spelen in de reacties hier. Ga je goed Clubman. Fijne dag verder.

 1. Vannacht de wedstrijd teruggekeken.
  Zeer matige 1e helft waarin vooral achterin veel persoonlijke fouten werden gemaakt en ook positioneel het een en ander niet klopte.
  WIillem II kwam geregeld met een overtalsituatie tegenover ons centraal duo te staan, waardoor ze gemakkelijk konden scoren, zeker ook als Dirks weer eens een situatie verkeerd inschatte. ik weet niet of het nou lag aan Van Rooijen of Klaasen, maar 1 van de twee had mee moeten lopen met Oosting, die zorgde voor die overtalsituatie. Prima keus daarom van de trainer om Koglin in te brengen waardoor het beter stond in de 2e helft.
  Heel mooi om te zien was dat zowel Braken als Venema na de 2-0 druk bleven zetten op de verdediging van Willem II en her niet opgaven, terwijl het spelbeeld daar natuurlijk wel alle reden toe gaf.
  Met flink wat fortuin werd het dus 2-2.
  De 3-2 was natuurlijk de blauwdruk van hoe wij het aanvallend elk tegenstander moeilijk kunnen maken. Een Willem II speler glijdt uit, er komt wat ruimte en dat straffen we genadeloos af met onze snelheid en doorzettingsvermogen.
  Uitblinkers waren voor mij Braken, Van Der Gouw en Ketting.
  Hoe nu te spelen komende zaterdag?
  Ik denk toch 5-3-2, maar dan wel met aanvallende intenties, nl razendsnel counteren!
  Ik zou Koglin laten staan.
  Smans ( ondanks prima 2e helft, maar dan ook wel weer vooral op inzet) en Allouch (mist snelheid als je op de counter wil spelen) eruit en Kees de Boer er in. Probeer te spelen zoals uit tegen Almere en NAC en je gaat minimaal 1x scoren!

  1. Koelie

   Helemaal eens met je strijdplan voor zaterdag via inzakken en counteren, maar met 5-3-2 moeten de backs wel durven en nauwkeuriger passen en tot nu toe is dat dit seizoen niet gelukt. Misschien alleen haalbaar als Dekker kan spelen. De wedstrijd eerder in Tilburg was daar een slecht voorbeeld van. Daar hebben we toen 90 minuten niks gepresteerd met 5-3-2.

   Willem II heeft een sterke selectie, maar mentaal wel veel mooi weer voetballers en dat zag je gisteren dus ook. Hopelijk missen zij Dammers en Owusu zaterdag nog. De volgende ronde is nog lang niet binnen.

 2. De Koel

  Tevreden met het resultaat en de veerkracht van dit team, maar het was toch vaak erg matig gisteren. In de tweede helft ging het een stuk beter, maar kreeg Willem II toch een paar enorme kansen. Verdedigend stond het gewoon niet goed. Dat moet zaterdag echt beter, anders denk ik niet dat we het gaan redden.

 3. Net nog een kennis gesproken die Willem II-supporter is met een seizoenskaart. Hij vindt dat ze individueel best een paar aardige spelers hebben, maar het is niet echt een team en het is mentaal ook niet zo sterk elftal, vindt hij, dus daar liggen ook onze kansen.
  Als we die Hornkamp een beetje in bedwang houden, kunben we ze echt verslaan!

 4. Oelie op zuid

  Net nog even de samenvatting gekeken. Wat speelt er bij VVV? Kruijs juigt niet bij de 3-2. ??????? Waarom?????
  Is het niet de bedoeling dat we promoveren????

  1. supportertje

   Denk dat de trainer ook heeft beseft dat deze wedstrijd wel gewonnen is, maar dat er zaterdag nog een staat tegen W2. En dat het niet makkelijk zal zijn om die over de streep te zetten.

  1. DeOtjes

   De gemiddelde ADO supporter is waarschijnlijk helemaal gek bent geworden de afgelopen jaren van de bestuurlijke zaken. Om nu een berichtje over het aanstellen van een directeur door deze club als soortement statement voor VVV te plaatsen….

   Het ‘wanbeleid’ van VVV valt bij het beleid van ADO over de afgelopen jaren helemaal in het niet

   1. Ievel Knievel

    Ik hou van nuchtere mensen die met bescheiden middelen hun werk doen, zonder daarover te klagen en het maximaal haalbare uit de beschikbare middelen te halen. Dat snapten ze bij Telstar al jaren heel erg goed en dat hebben ze zelfs als imagoding neergezet. Nuchtere mensen. Ben benieuwd of deze ex-commercieel directeur het goed gaat doen als AD bij moeilijke club Den Haag. Bijzonder dat een vrouwelijke directeur een heel ding is in de voetballerij. De reden dat ik dit vermeld, is omdat ik al enige tijd roep om juist bij Telstar expertise in te kopen. That’s all. En nog een reden waarom ik dit zeg, is omdat het geen vieze zaak is om kennis en kunde bij andere clubs te halen; i.p.v. de hele tijd alleen maar mensen uit je eigen kleine netwerkje van vooral bevriende zakenmensen als club aan te stellen in de clubleiding. Maak er verder van wat je wil.

  1. Ievel Knievel

   Dich bis in idder geval neet zoe eemus. Heb ze heej genog aan?

   Ik weit trouwens neet of k dien obsessie met mich noow grappig of ein bietje ziekelijk moet vinden?

   Fijne daag verder nog.

   Huphuphup VVV.

 5. Ievel Knievel

  Overigens, nog een reden om te promoveren: het Azerion/ Principion-Fortuna-Sittard-koninkrijkje is volledig in elkaar aan het donderen. Die gaan waarschijnlijk bij de onderste plekken eindigen aankomend seizoen. Waarschijnlijk gaan ze ook nog zakken richting 14e plek. Helaas niet 15e, omdat Excelsior een slechter doelsaldo heeft. Promoveer je nu en blijf je er ook nog in aankomend seizoen, ben je over 1 seizoen weer de enige Limburgse club op het hoogste niveau, wat weer extra sponsoren kan aantrekken. Sowieso zorgt het voor meer media-aandacht provincie-breed. Werk je dan ook nog eens aan een positievere imago-uitstraling en een wat positievere spelopvatting kan je ook nog positieve pers in de provincie genereren.

 6. Relax its only Soccer

  Ja inderdaad … goed was het niet. Maar wát een veerkracht! En ja … alweer! Voor de zoveelste keer dit seizoen. Best bijzonder en ongelooflijk knap. En dát betekent veel voor het zelfvertrouwen in eigen kunnen … ookal voel je als speler dat je de mindere bent dan de tegenstander. Zo geloof ik erin dat een écht hecht team zeker een ‘beter’ team kan verslaan. Dus ook Willem II. En ja inderdaad … zonder geluk vaart niemand wel. En de voorsprong die we meenemen naar Tilburg kan erg zwaar meetellen naarmate de wedstrijd vordert en de score voor Willem II uitblijft. En zelfs al wordt het gedurende de wedstrijd 2-0 voor Willem II … een aansluitingstreffer zal dan toch in de lucht blijven hangen … op het moment dat Venema, Braken en Smans het wederom op hun heupen krijgen. Wat een spanning … geweldig … ik kijk ernaar uit!!

Leave a Reply