VVV wint vrij eenvoudig van Jong PSV

De eerste overwinning van het seizoen is een feit! De Venlonaren haalde tot nu toe maar 1 punt uit 2 wedstrijden maar gelukkig bleef het vertrouwen in hun eigen kunnen hoog. Na hard werken heeft de ploeg van Maurice Steijn zich dan ook beloond met een vijfklapper. De overwinning op Jong PSV was de eerste ooit op de Eindhovenaren en mag hierdoor in de boeken als een historische overwinning.

In het begin van de wedstrijd leek het er niet op dat de Venlonaren even zouden gaan winnen van de Eindhovenaren. De statistieken zaten tegen en had PSV al 6 punten uit 2 wedstrijden. De eerste minuten van de wedstrijd leek het erop dat het geen makkie ging worden. Jong PSV kwam sterk uit de startblokken. VVV-Venlo probeerde druk naar voor te zetten en de aanvallen van Jong PSV te verstoren. De jongelingen uit Eindhoven voetbalde zich er vrij gemakkelijk onderuit. De gevaarlijkste man aan de kant van de rood-witten was Bergwijn, die in de beginfase tot twee maal toe kansen kreeg om te scoren. Gelukkig voor ons waren deze inzetten niet gevaarlijk genoeg.

Hierna volgde een sterke fase van VVV en begonnen de Venlonaren te groeien in de wedstrijd. Het eerste wapenfeit van geel-zwarten was na 10 minuten. De goed voetballende Resida glipte via de rechterkant door de verdediging van Jong PSV en lobte de bal over doelman Bertrams. Helaas miste de bal richting en belandde de bal aan de verkeerde kant van het paal. De trend was gezet en VVV bleef hierna veel kansen creëren maar stond het vizier nog niet op scherp.

De 0-1 kon niet lang uitblijven met dit fris en aanvallend voetbal. Dat gebeurde gelukkig ook niet. Middenvelder Gianluca Nijholt die sinds zijn debuut het net niet meer wist te vinden, was zeer dreigend vandaag en bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt. De middenvelder draaide goed weg en haalde uit met zijn sterke linkerbeen. De bal raakte beiden palen en rolde hierna over de achterlijn. Doelman Bertrams was kansloos en de 0-1 was een feit.

De voorsprong gaf het elftal van Steijn een boost en vooral veel vertrouwen om door te pakken. Na veel pressie naar voren en een aantal mogelijkheden was het 5 minuten na het eerste doelpunt weer raak voor de Venlonaren. Dit keer was het Johnatan Opoku die tot dan toe nog geen goal had gemaakt. De bal kwam precies voor zijn voeten en bedacht zich geen moment. Hij haalde hard uit waardoor de marge op 2 kwam te staan.

VVV bleef goed vooruit voetballen en eigenlijk had Jong PSV op de eerste 10 minuten na helemaal niets meer in te brengen. VVV-Venlo bleef kansen creëren en het had zomaar meer kunnen scoren. Vlak voor rust werd dan de marge ook op 3 gezet. Wederom was Nijholt betrokken bij het doelpunt.  De middenvelder werd goed vrij gespeeld en had de hoek voor het uitkiezen. Het schot werd aangeraakt en belandde achter doelman Bertrams, 0-3.

Met een 0-3 tussenstand leek er geen vuiltje aan de lucht voor VVV. De Geel-zwarten bleven in hoog tempo voetballen en probeerde vooral het balbezit te houden. Maar het lukte Jong PSV toch om een aansluitingstreffer te maken. Na geknommel in de verdediging kwam de bal precies in de voeten van PSV aanvaller Lammers die dit buitenkansje vrij gemakkelijk afmaakte. De 1-3 stond op het bord en PSV bleef aandringen op de 2-3. We zagen even de bui al hangen met aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Deckers. Maar VVV bleef goed gegroepeerd en geconcentreerd voetballen.

Na de sterkere fase van PSV was het Venlose overwicht minder maar de honger was nog niet gestild voor de Venlonaren. Een kwartier voor tijd kwam VVV-Venlo kwam de marge weer op 3 te staan in het voordeel van de Venlonaren. Dit keer gaf Gianluca Nijholt een goede voorzet vanuit een hoekschop. Het was Robin Buwalda die de bal geweldig diagonaal binnen kopte. De verdediger die vorig seizoen niet vaak mee mocht tijdens hoekschoppen was maar wat blij met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Nog geen 10 minuten later maakte Johnatan Opoku de 1-5 met een schitterend doelpunt waardoor de wedstrijd gespeeld werd. De resterende minuten gebeurde er vrij weinig aan beide kanten en is de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Het was een zeer geslaagde avond voor de Venlonaren. Er werd goed gevoetbald, veel gescoord en strijd geleverd. We zijn zeer tevreden over het resultaat maar vooral de manier waarop er werd gespeeld biedt perspectief voor de toekomst. De middenvelders die vorig seizoen amper scoorde zijn veel actiever en zijn de sleutel van dit elftal. De aanvallers zijn fris en durven het duel aan te gaan. Torino Hunte speelde een puike wedstrijd en had de rechtsback in zijn broekzak. De gepasseerde Niels Fleuren mocht vandaag in de basis starten en speelde een goede wedstrijd. De linksback had zomaar een doelpuntje mee kunnen pikken. Hij kreeg de bal vol op zijn pantoffel maar helaas werd de geblokt.  Al met al een goede overwinning.

Komende maandag speelt VVV-Venlo de volgende wedstrijd. Dan wacht om 20.00 uur Sparta Rotterdam in Stadion de Koel. We gaan vol vertrouwen de wedstrijd in tegen de Rotterdammers. Maar het wordt geen makkie tegen een van de titelkandidaten.

Samenvatting

Statistieken
Jong PSV – VVV-Venlo 1-5 (0-3)

Scoreverloop: 22. Nijholt (0-1); 28. Opoku (0-2); 45. Loof (0-3, e.d.); 56. Lammers (1-3); 74. Buwalda (1-4); 83. Opoku (1-5)

Gele kaarten: (Jong PSV); Seuntjens (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 750

Scheidsrechter: Berben

Opstelling Jong PSV:
Bertrams; Loof, Hermannsson (46. Abels), Carolina en Heesakkers; Leemans (46. Rommens), Boljevic en Ritzmaier; Lammers, Paal en Bergwijn (56.Cmiljanic)
Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren; Post, Opoku (83. Sevinç) en Nijholt; Hunte (68. Van Crooij), Seuntjens en Resida (82. Gijzen)

30 Responses

 1. Gerardus

  Had de eerste paar minuten niet gezien en de tweede helft ook niet maar ik dacht bij de rust kat in het bakkie, dat moet makkelijk een 0-5 overwinning worden. Helaas is dat net niet uitgekomen. Het grootste verschil met vorig seizoen ligt toch in de aanval, met name een balvaste spits scheelt toch een hoop ten opzichte van Platje aangezien hij niet het type spits daarvoor is. Ook met Opoku daarachter is het middenveld aanvallender en meer diverser ipv Altheer of van Crooy. Op basis van de eerste helft en van de wedstrijd tegen Oss kun je toch wel concluderen dat Hunte veel verder is dan van Crooy en dat hij hopelijk in de basis blijft staan want dan voorzie ik nog mooie dingen voor deze ploeg, mits er niet te veel spelers geblesseerd raken.

  1. sultana

   Precies Gerardus Hunte is verder dan van Crooy, begrijp niet wat de ts ziet in van Crooy. Hunte verdient een basis plaats net zoals Fleuren op dit moment de voorkeur hoort te krijgen boven Boudouxhe, met van Crooy in de basis speel je met 10 man. Heerlijke avond gehad in Eindhoven, geloofde niet wat ik zag toen ik VVV zag spelen. Boudouxhe en van Crooy drukken teveel hun stempel op het spel in negatieve zin, ik hoop echt dat de ts dit nu ook inziet en Hunte en Fleuren laat staan dan gaan we nog genoeg punten pakken om te beginnen maandag tegen Sparta. Ik heb er zin in, Resida wat een aanwinst overigens wat heb ik weer genoten van hem gisteren, voor die jongen kom ik graag naar het stadion. Forza VVV

 2. supportertje

  Fijn verjaardagscadeautje van VVV. Mooie overwinning met goed voetbal. Hopelijk gaan ze dit vasthouden en gaan we mooie tijden tegemoet in de Koel. Zowel VVV als de supporters hebben dit wel verdient.

 3. Meuske

  Heb nu al zin in maandag want ik hoop dat nu de ban gebroken is en het team een boost heeft gekregen. Jammer van de verplichting die weer geldt voor deze wedstrijd want twijfelaars zullen nu niet komen. Maar voor de rest hoop ik op een volle bak al word dat lastig op maandag. Come on Venlo met zijn allen naar het mooiste stadion van Nederland om een goed begin aan deze competitie te geven. Forza VVV

 4. Ben

  Wat een uitslag! Hosanna, fantastische uitslag die het team goed zal doen. Ik was in een optimistische, zoals altijd positieve bui en had in de poule een 1-3 overwinning gezet. Nog veel beter dus. Dan krijgen we maandag een topper tegen Sparta, zal zeker geen makkie worden. Alleen jammer dat het op een maandagavond moet worden gespeeld, dat scheelt toch zeker een duizendtal betalende toeschouwers en, laten we wel wezen, met meer toeschouwers lijkt het meteen ook meer naar eredivisie ruiken. FORZA VVV!

 5. RuiverCity

  Prima en verrassende overwinning. Steijn had Hunte tegen Oss al een basisplaats moeten geven. van Crooy moet eens wat rust krijgen en met invalbeurten beetje bij beetje weer gebracht worden. Nooit geen fan van Fleuren geweest en zal het ook nooit worden. Hij werkt zich het lazarus maar tactisch ver onder de maat. Boudouxhe maakt dezelfde, verkeerde start als Promes destijds in de Koel. Hopelijk knokt hij er zich weer bovenop. Maar VVV heeft in dit team al veel aanvallende spelers. Waarom dan ook nog een aanvallende linksback? Nergens voor nodig want het evenwicht in het team wordt hierdoor volledig verstoord. Wel opvallend dat zowel Oss als Almere onderaan de ranglijst bungelen. VVV heeft dus al 5 punten onnodig verspeeld. Hopelijk pakken ze maandag Sparta want dan kom je pas echt in een flow.

 6. marcel

  leuke wedstrijd, waarvan ik vewacht dat we er dit jaar nog wel een paar van gaan zien. snelle combinaties die tot enkele mooie aanvallen en doelpunten leidden. Hunte veel volwassener dan van crooy. Rustig brengen die jongen, wellicht zelfs even niet laten spelen, want ook gister in zijn invalbeurt onzichtbaar. Na wat rommelig begin, seuntjes HET aanspeelpunt, en bij veel aanvallen betrokken. komende week 2 prominentere tegenstanders. kijken hoe we het hier doen, en hoe we er na vrijdag voorstaan.

 7. champ

  hele goede wedstrijd gezien, met een stabiele voorhoeden, balvaste spits (Seun) en bewegelijke vleugelspelers die de nodige druk leggen. Eerste helft was top tweede helft wat minder nog niet iedereen top fit. fleuren en Rutten speelde een degelijke wedstrijd.
  Maandag en vrijdag knallen!!!!!

 8. VVV1977VENLO

  Samenvatting zag er veel belovend uit. Maar goed een zwaluw maakt nog geen zomer. Bij de tegentreffer zie ook waarom VVV het liefst van Fleuren af wil en terecht. Die jongen leert niet van zijn fouten en maakt nog altijd dezelfde klungelige fouten als in zijn begin periode bij VVV. Hopen dat die Belg zijn vorm weet te vinden en snel weer in de basis komt en dat ze na dit seizoen voorgoed afscheid nemen van Fleuren.

 9. clubman

  Is het de trend op dit forum om na Fleuren nu Van Crooy constant af te zeiken? Vreemde manier om je club te supporteren.
  Van Crooy is een talent uit de regio nota bene, en gelukkig geeft Steijn hem wekelijks de kans om zich te ontwikkelen. Immers, op de bank is nog nooit een speler beter geworden.
  Geef deze jongen eens wat meer krediet zodat hij zelfvertrouwen kan opbouwen en zo kan uitgroeien tot een waardevolle, vaste Venlose waarde voor VVV

  1. Gerardus

   Als er betere spelers beschikbaar zijn moet Stein toch de betere spelers opstellen lijkt mij ? Begrijp mij niet verkeerd, ik zie natuurlijk ook een heel uit de regio die kunnen strijden voor promotie. Maar als er spelers zoals van Crooy inzitten die (nog) niet goed genoeg zijn terwijl je betere spelers tot je beschikking hebt moet je die gewoon opstellen. Van Crooy heeft zeker talent maar is nog lang niet ver genoeg om steeds hele wedstrijden te spelen want daar komt hij simpel gezegd te kort voor en dat was vorig seizoen al helaas pijnlijk duidelijk.

  2. Goodie

   Deels met je eens. Van Crooij moet niet constant worden afgekraakt, daar wordt hij echt niet beter van. Maar als Hunte beter is dan Van Crooij moet hij gewoon opgesteld worden. Van Crooij mag het dan laten zien bij invalbeurten. Zou het pas raar vinden als de trainer niet zijn beste 11 opstelt.

 10. Depor

  Meer triest is het dat iedereen Boudouxhe afkraakt na 2 wedstrijden plus 1 oefenwedstrijd.
  Die fouten die Boudouxhe maakte tegen Becker (Zwolle) had Fleuren ook gemaakt. Fleuren ging gisteren bij de tegengoal in de fout. daar hoor je niemand over. Wat als het Boudouxhe was geweest.
  Wordt kotsmisselijk van dat geslijm over Fleuren. Prima voetballer voor de eerste divisie, maar liever vernieuwing op die plek. Boudouxhe is veel meer voetballer.

  1. Goodie

   Ik dacht dat Bourdouxhe Fleuren uit de basis zou spelen, maar van vorige week schrok ik toch wel. Het verschil tussen de actie van Fleuren van gister en Bourdouxhe vorige week is dat Fleuren het slimmer doet. Fleuren begaat geen overtreding, anders was het waarschijnlijk rood, een pingel en dus grote kans dat het als nog 1-3 werd, maar dan stond je wel weer een lange tijd met 10 man te voetballen net zoals vorige week. Als Bourdouxhe vorige week die Backx niet aantikte was het waarschijnlijk ook 0-1 geworden, maar dan had je niet 70 minuten lang met 10 man gespeeld, en dat is denk ik juist hetgene wat VVV vorige week heeft opgebroken.

 11. marcel

  volgens mij wordt hier prestatief, betaald voetbal gespeeld. daarnaast is dit een forum dat mensen de mogelijkheid geeft om HUN mening daarover te ventileren. Bourdoux heeft 3 wedstrijden cruciale fouten gemaakt, die VVV naast de HTM (onbelangrijk), 2 competitie-overwinningen gekost heeft. Dat benoemen is geen afkraken, maar een feitelijke constatering. Dit is zelfs benoemd door Maurice Steijn in het Limburgs Dagblad van afgelopen maandag.
  Vwb v. Crooy. ook hier zeggen de meesten niet dat ie niets waard is, maar dat ie in de eerste wedstrijden onzichtbaar was. Torino Hunte is veel verder in zijn ontwikkeling, en is daarnaast ook nog eens fysiek vele malen sterker. Het niet constant opstellen van een talent, kan ook bijdragen aan zijn ontwikkeling. Want ook hier gelden de wetten van betaald voetbal. Iedereen heeft er een mening over. niet alleen wij, maar ook officiele media, trainers en (vooral) mede-spelers.
  Laat die jongen (en dat heb ik al eerder gezegd), maar invallen, of laat hem eens niet meedoen, maar met het 2e spelen (even de druk ervanaf).
  Met beide constateringen is niets mis, heeft nix met afkraken te maken, maar met gewoon feiten benoemen. of moeten we zeggen: ze waren fantastisch terwijl ze dat niet waren?
  De beste op dat moment speelt. de een komt na een periode er wat sterker uit dan de ander, maar als je er niet tegen kunt, moet je geen betaald voetbal gaan spelen.
  Tot slot hecht ik meer mening aan mensen die hele wedstrijden zien, en zeker maakt fleuren daar een fout (hey, die benoem jij toch ook?). maar over 2x competitiewedstrijden bourdoux, en 1 wedstrijd Fleuren, zag bourdoux er wel vaker slecht uit ipv alleen maar die cruciale fouten. Ik weet niet of je ook meegaat naar uitwedstrijden, maar een samenvatting zegt niet alles.

  ow ja, die samenvattingen worden ook steeds dramatischer. Kansen wegknippen is daar als standaard bij, maar zelfs de kopbal van nijholt op de kruising is niet meer interessant om in een samenvatting te laten zien?

  1. sultana

   Mooi verwoord Marcel! Depor steek jij maar lekker je hoofd in het zand, ga eens mee naar uitwedstrijden kijken of je dan nog zo denkt over Bourdouxhe. Heeft niets met afzeiken te maken maar is de keiharde waarheid, een speler die je al tot 2x toe de overwinning kost zit niemand op te wachten. Ik heb die jongen verschillende wedstrijden zien spelen en hij kan mij niet bekoren, maar zoals ik vorige week ook al schreef hier hopelijk gaat dat nog veranderen. Bourdouxhe is geen linksback dus waarom die jongen dan halen voor die positie? Wat van Crooy betreft Clubman moeten we dan maar iemand opstellen omdat hij uit de regio komt? Als er iemand binnen het team beter speelt, fysiek verder is dan van Crooy en niet uit de regio komt moeten we die maar op de bank zetten? Wat een onzin niet of wel uit de regio intresseert me niet gaat mij erom hoe iemand speelt en dat is doorslaggevend!! Maandag 3 punten tegen Sparta, forza VVV

 12. jopie14

  Ben het helemaal met CLUBMAN eens hou eens op met dat constant afkraken van die jonge spelertjes dat is niet goed voor de ontwikkeling van deze jongens , hier worden ze alleen maar onzeker van dus slechter.
  En v.Crooy is vlgs mij geen buitenspeler pursang maar meer voor op 10
  Geef die jonge gasten de tijd!!
  FORZA V.V.V.

  1. supportertje

   Fleuren heeft al laten zien dat hij een goede speler is. Ja ook hij maakt fouten, maar die zijn op een hand te tellen. Hij is altijd bereid om te knokken voor het elftal en zijn inzet is boven alle twijfel verheven. Er zijn geen perfecte spelers, want als die er zouden zijn, dan was er in de wereld wel een team dieatlles wint. Maar vertel mij maar of er een team bestaat wat nooit gelijk heeft gespeeld of verloren.

 13. kenfen

  Nou nou wat een rare discussie na een 5-1 overwinning. Al winnen we elke week met 5 1 da nog moet er gezeiktt worden over mensen die al 10 jaar bij de club zitten. In de tijd dat VVV eredivisie speelde, was Niels regelmatig een zwakke factor in het team echter de laatste jaren is hij een stabiel factor geworden. Werkt zich onozel, wint de meeste kopduels en speelt mi altijd een 6

 14. Ben

  Ik denk, wat zeg ik, van Crooy moet of op 10 of als spits spelen. Ik zie in hem de absolute topspeler van VVV die over enkele jaren elders speelt, neen niet in NL, maar in Engeland of Duitsland. Voorlopig hoop ik dat we nog veel plezier in hem mogen hebben. Overigens denk ik dat VVV er goed aan doet om zoveel mogelijk elke plek dubbel bezet gaat houden. Anders wordt het een moeilijke tweede seizoenshelft ( denk aan blessures en schorsingen). Ik kijk uit naar maandag. FORZA VVV!

  1. Gerardus

   Vorig jaar was van Crooy op het middenveld steeds de zwakste schakel en veruit de slechtste speler van het team week in week uit. Als buitenspeler speelde hij toen direct een paar maal beter dan op tien. Ik denk dat hij nog steeds gewoon te vroeg is gebracht en er vorig jaar niet eens klaar voor was om zoveel wedstrijden te spelen, laat staan hele wedstrijden. Hij heeft toch in de voorbereiding als sspits gespeeld ? Ik meende ook dat hij het daar ook niet bepaald slecht deed. Maar het beste is voor die jongen om hem nu alsnog rustig te brengen dit seizoen want ik vond hem vorig jaar ook steeds een paar klassen beter spelen als hij als invaller werd gebracht dan als basisspeler.

Leave a Reply