VVV wint wederom eenvoudig en pakt de koppositie

VVV heeft goede zaken gedaan in de 16e speelronde van de Jupiler League. Door RKC zonder al te veel moeite te verslaan en doordat MVV niet verder kwam tegen FC Emmen hebben de Venlonaren weer de koppositie heroverd.

De ploeg van Peter van den Berg maakt een wisselvallig seizoen door, maar kan na twee zeer slechte jaren (20e en 18e plaats) weer eens omhoog kijken. RKC heeft met Pieter Langendijk een goaltjes dief in huis dus de defensie van VVV was al van te voren gewaarschuwd. VVV was daarentegen bezig aan een sterke reeks in de competitie en was al een tijdje op jacht naar de koppositie.  De Venlonaren gingen op de koude maandagavond weer verder op jacht naar de plek die recht geeft op een direct Eredivisie-ticket.

Tristan Dekker mocht in de basis beginnen omdat Moreno Rutten met een liesblessure tot aan de winter aan de kant staat. De andere namen waren dezelfde als tegen Almere. Het enige opvallende was dat Opoku in de spits begon en Seuntjes terug zakte naar het middenveld. Na een minuut kreeg VVV een vrije trap aan de zijkant van het veld met Leemans en Vito van Crooij achter de bal. De eerstgenoemde besloot de vrije trap ineens te nemen en schoot de bal goed in de hoek, echter lukte het Williams om de bal te pareren. Een aantal minuten later mocht Leemans het weer proberen maar deze poging kwam makkelijk in de handen van Williams terecht. Na een minuut of tien speelde Van Crooij, Opoku goed vrij. Hij besloot om hard en laag te schieten maar weer werd er goed gered door Williams.

RKC dat aan de bal heel slordig was leidde in de 17e minuut de bal in bij Post. Post kon flink wat meters oprukken richting het vijandelijke doel en gaf een mooie steekbal op Van Crooij, die maar net bij bal kwam en probeerde de keeper te verschalken met een puntertje. Ook deze keer stond Williams weer in de weg en werd het een corner. De geel zwarten hadden al een aantal goede mogelijkheden gehad en een doelpunt hing in de lucht. Leemans gaf de bal goed voor en via-via kwam de bal bij de aanvoerder van VVV terecht en die kegelde de bal van een paar meter afstand in het dak van het doel. Een bevrijdende treffer aangezien VVV al wat kansen had gemist.

Er was maar één ploeg die domineerde en speelde voor te winnen en dat was VVV. VVV had de Waalwijkers volledig onder controle en het duurde een half uur voordat RKC echt gevaarlijk werd. Een poging van topschutter Langendijk werd goed naast gekeken door keeper Van Crooij. Het spel werd wat gezapiger om naar te kijken en de aanwezige supporters begonnen het langzamerhand toch koud te krijgen. Daar moest verandering in komen dacht Nieuwendaal de aanvoerder van RKC. Hij kwam nogal lomp in en torpedeerde Vito van Crooy een aantal meter. Het resultaat was een gele kaart voor Nieuwendaal en een woedend stadion, want Receveur kreeg voor een soortgelijke overtreding namelijk een rode kaart.  Het spel krabbelde langzaam verder en na 46 minuten tijd voor een warme kop koffie.

In de tweede helft ging VVV wat feller van start en probeerde het de bevrijdende tweede treffer te maken. Vijf minuten na rust probeerde Leemans het met een goed schot van een meter of 30, ook deze knal werd weer gepareerd door Williams. RKC bleef slordig aan de bal en leverde veel ballen in. Vooral aanvoerder Danny Post pakte veel ballen af en speelde zoals vanouds fel en af en toe op het randje. Het bleef 1-0 en het bleef spannend. Want zoals de oude voetbalwet luidt: ”Als je zelf je kansen niet afmaakt dan maakt de tegenstander ze.” Deze wet trad na een uur spelen bijna in werking toen Rienstra met een geplaatst schot naast het doel van Delano van Crooij schoot.

De Venlonaren waren beter, dominanter, zorgvuldiger en creëerde meer kansen dan de Waalwijkse formatie maar ze scoorde alleen niet. In de 68e minuut besloot Steijn om te wisselen. Hunte ging er uit en Resida kwam er in. Resida ging op rechts spelen en de goed spelende van Crooy werd naar de linkerkant gehaald. Resida zorgde direct voor meer dreiging op de vleugel. Post onderschepte wederom een aanval en speelde de bal voorwaarts. Via Opoku en Seuntjes kwam de bal bij Resida. Resida ging naar de achterlijn en legde de bal panklaar op het hoofd van de Seun. De Seun deed hetzelfde als wat hij vorig jaar zo vaak deed: SCOREN!

De bevrijdende treffer was eindelijk gevallen en VVV was los! Na wederom een schitterende aanval kwam de bal via Seuntjes bij Resida terecht. Resida werd gehaakt en uit balans gebracht maar ging toch knap door. Hij speelde de bal goed terug op Seuntjes die de bal door tikte op Opoku. Opoku die tussen een man of 4 in stond kwam er in de kleine ruimte heel goed uit en gaf de bal aan de vrij staande Van Crooij. Die benutte deze mogelijkheid simpel en bekroonde zijn zeer goede wedstrijd met een doelpunt. Het verzet was nu echt gebroken.

In de 80e minuut werd een corner neergelegd bij de eerste paal, rots in de branding Jerold Promes verlengde de bal met een subtiele voetbeweging richting de tweede paal waar de vrijstaande Opoku voor het slot akkoord zorgde: 4-0! In de laatste minuut kreeg Seuntjes nog een goede mogelijkheid op een nieuwe treffer maar de bal ging voorlangs. Even later besloot de scheidsrechter van dienst dat het lang genoeg had geduurd en floot voor het einde van de wedstrijd.

De Venlonaren zijn aan een zeer goede reeks bezig. In de laatste 9 wedstrijden werd 7x gewonnen, 1x gelijkgespeeld en 1x verloren. Daarnaast heeft de defensie maar twee doelpunten hoeven te incasseren in deze reeks, waarvan een tegendoelpunt een penalty was. De geel zwarten scoorden zelf 21x. Waar VVV in de eerste wedstrijden veelal het houtwerk raakte en redelijk wat pech had valt het dubbeltje nu weer wat vaker naar de kant van VVV.

De ploeg komt langzaamaan ook weer vorm. Waar de gehele defensie al het hele seizoen in goede doen verkeerd waren er nog wat probleempjes met het middenveld en de aanval. Post speelt het hele seizoen al goed, Opoku komt langzaam in vorm en Leemans begint langzamerhand ook steeds bepalender te worden met zijn goede vrije trappen en corners. Hij is misschien wel de revelatie van VVV en de Jupiler League. Voorin speelde van Crooij en Seuntjes in het begin op zijn zachts gezegd niet goed. Waar Seuntjes nu langzamerhand ook beter in vorm komt, gaat het met Vito wat sneller. Hij wordt met de week beter en belangrijker. Op de overgebleven positie is het dringen. Hunte en Sleegers krijgen regelmatig basisplaatsen en spelen beide wisselvallig. Daarnaast speelt Resida ook nog op deze positie en die valt de laatste tijd ook goed in. Het is dus dringen geblazen.

Al met al loopt het hele team steeds meer en staan we terecht bovenaan in de competitie en de tweede periode. Het zou leuk zijn als we samen met MVV mogen strijden om het kampioenschap. Alleen dan moet VVV wel aan het langste eind trekken! Op naar de volgende horde richting het kampioenschap, want vrijdag wacht alweer een (koude) thuiswedstrijd tegen Telstar.

VVV-Venlo – RKC Waalwijk  4-0 (1-0)
Scoreverloop: 18. Post (1-0), 71. Seuntjens (2-0) 73. Van Crooij (3-0), 80. Opoku (4-0).
Gele kaarten: Langedijk, Nieuwendaal (RKC Waalwijk)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 4.239

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler (75. Receveur), Dekker; Leemans (82. Sleegers), Opoku, Post; Hunte (68. Resida), Seuntjens  en V. van Crooij.

Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Ndefe, Greene, Wormgoor, Seedorf, Mezghrani, Rienstra, Nieuwendaal, Sanoh (71. Ben Mohamadi) , Voskamp, Langedijk (87. Van Arnhem).

26 Responses

 1. RuiverCity

  VVV heeft eindelijk eens met ruime cijfers gewonnen en zich hiermee door een prima pot beloont. In de eerste helft al 5 uitgespeelde kansen waarvan er slechts één werd benut. De kans op een onverdiende gelijkmaker bleef echter in de lucht hangen. Gelukkig bracht invaller Resida Ralf Seuntjes in stelling. De 2-0 voelde als een bevrijding want VVV kwam hierdoor weer op stoom. De 3 en 4-0 waren prima uitgespeeld met een hoofdrol voor Resida. Eindelijk maakte hij weer gedurfde acties. Wellicht levert deze sterke invalbeurt hem vrijdag wel een basisplaats op. Maurice Steijn was langs de lijn een paar keer ‘not amused’ met Torino Hunte.
  Opvallend was de zwervende rol die Seuntjens vanavond had. Veelvuldig was hij aan de zijkant en op het middenveld te vinden. De spitspositie werd dan ingevuld door Opoku.
  De willekeur van de Nederlandse scheidsrechters werd vanavond weer eens benadrukt. Daar waar Receveur voor 3 weken terug rood kreeg voor een charge tegen FC Dordrecht kwam de laatste man van RKC na een schandalige overtreding op Vito van Crooy met geel weg.
  Met deze laatste speler is ook meteen de man of the match genoemd. Wat de ‘commissie van wijzen’ deed besluiten om niet hem maar Seuntjens uit te roepen tot man van de wedstrijd mag Joost weten.
  Op naar Telstar a.s. vrijdag……

  1. supportertje

   Kan ik mij volledig bij aansluiten. Een leuke pot voetbal met de bijbehorende beloning. Er stond echt een team, en iedereen kan scoren bij VVV. Ze nemen allemaal hun kans waar als het er op aan komt. Man of the match was echter ook in mij ogen Vito van Crooy, samen met Post. Wat hebben die vanavond een inzet getoond. Het is een goed stel bij elkaar dit VVV en met deze inzet kan het bijna niet anders dan dat VVV echt op weg is naar de eredivisie. Laten we hopen dat we in 2017 dit mee mogen maken.

  2. Sanderkuh

   Ik denk dat het ook te maken heeft om Seuntjens een boost te geven……twijfel tussen van Crooij en Post…dan ga ik toch voor Post, wat een bergen werk verzet die man !

 2. Ben

  Geweldig! Het zijn in potentie kampioenen! Wat een.progressie de laatste weken. Uiteraard had het met de rust al 4-0 moeten staan, maar wie maalt er om na zo’n uitslag. Ik noem geen naam als “beste speler” omdat ik daarmee de andere spelers te kort doe. Vrijdag alsnog periodekampioen? FORZA VVV!

  1. Gerardus is een van de jonge gasten die zich aangesloten heeft bij Venlonaren. Hij zal zich vooral bezig houden met de wedstrijdverslagen maar in de toekomst met andere berichten. Prima start van zijn carriere bij ons 🙂

 3. kenfen

  Eindelijk ook een goed verslag in de krant!!! Ik heb een hard werkend en bij vlagen goed voetballende VVV gezien die voor mekaar knokken
  Op naar vrijdagavond ik verheug me er alweer op.

 4. Goodie

  Ik heb een redelijk goed VVV gezien dat ook voor elke meter knokte. Vito speelde een hele goede partij net als Post. Resida had een sterke invalbeurt en mag van mij wel meer speeltijd krijgen. VVV lijkt steeds constanter te gaan spelen. We hebben in de laatste 5 wedstrijden slechts 1 tegendoelpunt gehad!

  VVV moet tegen Telstar, Emmen en Eindhoven eigenlijk gewoon 9 punten pakken. MVV heeft imo een lastiger programma met Rkc, De Graafschap en Jong PSV. Hopelijk komen we voor de winterstop nog verder los.

  1. Jungske

   Vrijdag tegen Telstar, niet verder kijken. Als supporter doe je dit wel, maar dan kwamen we wel eens bedrogen uit. Als we dachten negen punten te kunnen pakken, werden het er één of twee. Het was ook wel eens andersom.
   Dit team heeft de potentie om…….. Het team is misschien wel de grootste tegenstander van zichzelf.

 5. Venske

  Eindelijk een goed verslag in De Limburger. Eindelijk een wedstrijdverslag en geen verhalen uit het randgebeuren, die meestal geen enkele nieuwswaarde hebben. Laat Hans Straus de verslaggeving voortaan maar doen ipv Hakim.

 6. Meuske

  Zoals gezegd, prima overwinning en wat mogen wij weer trots zijn op os Clubke!! Verwacht een mooie seizoens afsluiting maar je mag niets verwachten in het leven zeggen ze wel eens!! Steijn heeft het goed voor elkaar op het moment en de jongens hebben vertrouwen en dat zie je ook wel terug op het veld. Zou toch wat zijn als we de 2e periode ook pakken. Waar blijft het volk?? Dat baart mij wel een beetje zorgen zo langzamerhand want hoe krijgen we dan die Koel vol als het met een kop positie al niet meer lukt? Forza VVV

  1. Sanderkuh

   Helaas komt dat volk pas op het laatst als het goed gaat ben ik bang…zeker in de koude wintermaanden…
   Mijn voeten zijn ook pas weer net warm…maar dat heb je ervoor over 😉

   1. Louis van Gaal

    Hoop dat in de renovatieplannen van de koel inderdaad ergens staat dat er op alle tribunes verwarming moet komen want dat is voor veel mensen een rede om af te haken in de wintermaanden … en te begrijpen want het is soms stervens koud…

   2. Onhaalbaar en lijkt me niet verstandig! Dat kost zo ongelooflijk veel geld dat VVV dan ook de prijzen enorm moet gaan verhogen. Bovendien is er bijna geen een stadion die geheeld verwarmd wordt. Dan moet je maar Handbal fan worden. Het is zeker koud maar goed dat is het altijd al geweest.

 7. marcel

  weer drie punten, had wat hoger uit kunnen vallen, maar dik tevreden met het resultaat, en de positie op de ranglijst. voor de winter nog 2x thuis en de lastige uitwedstrijd tegen emmen. thuis winnen, en minimaal puntje bij emmen en je doet goede zaken voor de winterstop. daarna direkt tegen cambuur uit. als we die 4 wedstrijd ook nog goed doorkomen is er een mooi fundament gelegd voor de rest van het seizoen.

  prima invalbeurt van resida trouwens.

   1. Ben

    In het kader van hoe meer wedstrijden je wint, hoe groter de kans is dat je kampioen wordt, ben ik het met je eens. FORZA VVV!

 8. Goodie

  Mooie scoreborden trouwens. Ze waren echt aan vervanging toe, die boven Zuid dan in ieder geval. Ook het hek tussen O2 en O3 weg. Goed begin, nu doorpakken zodat we een bestaan hebben in dit prachtig stadion!

 9. rimpelkop

  Wordt het morgen weer juichen in de Koel ??

  Misschien moeten we. om de Koel weer eens vol te krijgen, Torres Blues weer eens uitnodigen.

  Het wordt morgen in elk geval niet zo koud, dus met z’n allen op naar de Koel.

Leave a Reply