VVV wint zeer belangrijke wedstrijd in Leeuwarden

Op vrijdagavond 13 januari mochten de mannen van Maurice Stein aantreden in het stadion van Cambuur, dat de originele naam het Cambuur Stadion heeft. Dit stadion ligt precies 251 kilometer van de Koel af en volgens Google Maps is dit een kleine twee en een half uur rijden vanaf de Koel. Naast de lange reisafstand was het ook nog eens heel slecht weer en was het verrekte koud in het hoge Noorden. Het zou dus fijn zijn voor de ploeg en de meegereisde supporters dat er een goed resultaat zou worden gehaald!

Steijn had al aangegeven dat de basis zo goed als vast staat, alleen de linksbuitenpositie was nog een twijfelgeval. Het was dus wederom de vraag of Torino Hunte, Leandro Resida of Joey Sleegers mocht beginnen. Er werd uiteindelijk gekozen voor Hunte op linksbuiten. Het team van Sipke Hulshof en Arne Slot trad aan in een 3-5-2/5-3-2 formatie, een formatie die niet vaak gebruikt wordt en meestal lastig te bespelen is. Cambuur dat slecht begonnen is in de competitie is onder het nieuwe trainersduo toch flink opgeklommen en had zich daarnaast ook nog eens versterkt met de smaakmaker van de Jupiler League van vorig jaar, Tarik Tissoudali. Het beloofde dus aan alles een lastige pot te worden.

De wedstrijd begon aftastend maar gelijk in minuut een was er een grote kans voor Clint Leemans die eigenlijk direct voor de 1-0 moest zorgen, maar hij schoot net naast. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. VVV had Cambuur vrij makkelijk onder controle. Pas na tien minuten werd Cambuur gevaarlijk. Roel Janssen maakte een overtreding op een meter of dertig van het doel. De bal werd strak voorgegeven en door Jerge Hoefdraad voor het doel gekopt, er hoefde alleen iemand tegen de bal aan te lopen om een doelpunt te maken maar gelukkig gebeurde dit niet en rolde de bal over de achterlijn.

VVV zakte vooral in en liet Cambuur het spel maken, maar Cambuur kwam niet door de Venlosche defensie. Cambuur had een foute pass van Jonathan Opoku nodig om er door te kunnen komen, echter was het Opoku die zijn fout herstelde met een harde tackle en hier meer dan terecht een gele kaart oor kreeg. De spits van Cambuur, Martijn Barto, was het hier niet mee eens en er ontstond een klein opstootje.

Cambuur was nog steeds niet echt gevaarlijk en hierdoor was dus de beurt weer aan de Venlonaren om eens gevaarlijk te worden. Het was Leemans die met een schot van ver probeerde de keeper te verschalken maar de bal ging net over. Een minuutje later was VVV een stuk dichter bij een treffer. Het was van Crooij die na een mooie aanval, met enigszins wat geluk, de bal voor de voeten kreeg en keeper Zeinstra passeerde, helaas werd bal net voor de lijn weggehaald en de stand bleef 0-0.

Het duurde een half uur voordat Cambuur weer eens gevaarlijk werd. Het was linksback Xander Houtkoop die naar binnen kwam en met rechts uithaalde, hij zag het schot echter gekeerd worden door keeper Delano van Crooij. Na dit gevaar werd het niet meer gevaarlijk voor het doel van Van Crooij in de eerste helft.

Het was Opoku die in de 37e minuut de bal bijna onderschepte, hij tikte de bal genoeg aan zodat Robert Schilder de bal toch verspeelde. Vito van Crooij nam de bal over en gaf de bal op tijd weer af aan Opoku die op doel schoot. Het schot van Opoku werd nog aangeraakt en hierdoor was de keeper kansloos. De stand was dus eindelijk 0-1 in het voordeel van de Venlonaren!

Een paar minuten later was er na een goede strakke corner van Leemans een scrimmage voor de het doel van Zeinstra, de bal werd echter niet goed geraakt door een VVV’er en dus kon de bal opgeruimd worden. In de extra tijd van de eerste helft volgde er nog een corner van VVV. Het was Leemans die de bal goed neerlegde bij de tweede paal voor Opoku, die schoot op doel maar zag zijn schot gered worden door de Zeinstra, de bal kwam daarna op het hoofd van Röseler die traag op doel kopte en wonder boven wonder ging de bal erin. De Venlonaren ging dus de rust in met een comfortabele voorsprong van 0-2!

VVV kon dus de tweede helft rustig aan doen door de comfortabele voorsprong. De Venlonaren controleerden de tweede helft rustig en er gebeurde in het eerste kwartier niet echt wat. Het was Houtkoop die de bal in het zijnet schoot en Vito van Crooij kreeg een gele kaart. In de 60e minuut was er een ingooi van een Cambuur verdediger die Opoku een op een met de keeper zette, de keeper was net op tijd bij de bal om een doelpunt te voorkomen.

De wedstrijd vorderde gestaagd maar Cambuur werd (heel) langzaam maar zeker gevaarlijk. Een kopbal van Cambuur ging net over in de 70e minuut. Twee minuutjes later was het een slechte uittrap van Zeinstra die ervoor zorgde dat Seuntjes ook een op een met de keeper kwam te staan, maar ook Seuntjes mistte oog in oog met de keeper. VVV werd daarna nog een beetje gevaarlijk met wat halve kansen van Sleegers en Van Crooij.

Cambuur dat sinds de 76e minuut met 5 aanvallers speelde, begon langzaam de druk op te voeren. Een schot van de ingevallen Tissoudali belandde op de lat in de 83e minuut. Een aantal minuten later was het weer de lat die de Venlosche defensie hielp, het was Eric Bakker die de bal vanuit een vrije trap op de lat schoot. Het zat de Venlonaren dus ook nog mee in de slotfase. In de absolute slotfase kreeg Cambuur nog een corner maar die liep ook op niets uit en dus eindigde de wedstrijd in een verdiende 0-2 overwinning!

VVV speelde zakelijk en volwassen zonder veel risico te nemen. De geel-zwarten liet de ploeg uit Leeuwarden veel aan de bal maar hield de defensie goed gesloten. Op de twee schoten op de lat en wat ballen die de 16 in werden gepompt na, in de slotfase werd Cambuur niet echt gevaarlijk. Het was dus al met al een goed resultaat voor de eerste wedstrijd na de winterstop. De meegereisde supporters werden dus ook beloond voor de lange reistijd net als de selectie. Nu kunnen de mannen van Steijn zich dus richten op de volgende topper. MVV wacht namelijk volgende week om afgeslacht te worden in de Koel!

Statistieken VVV-Venlo – FC Volendam
Scoreverloop: 37. Opoku (0-1), 45. Röseler (0-2)
Gele kaart(en): 18. Opoku, 56. van Crooij
Toeschouwers: 7.430
Scheidsrechter: Manschot

Opstelling VVV-Venlo:
D. van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Opoku, Post; Van Crooij, Seuntjens en Hunte.

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden:
Zeinstra, Anderson (46. Hemmen), Schilder (75. Conraad), El Baad, Blackson (62. Tissoudali), Houtkoop, Van de Streek, E. Bakker, Monteiro, Hoefdraad, Barto.

17 Responses

1. De Realist

Op de laatste 10 minuten na een puike pot van VVV. Terechte overwinning, al had Cambuur in de slotfase nog wel een doelpunt kunnen maken. Cambuur kon niet echt een vuist maken, mede door het goed georganiseerde spel van VVV. VVV had nog zo 2 goals meer kunnen maken. Al met al een mooie teamprestatie en ik vraag me inmiddels af wie VVV nog van het Kampioenschap af moet houden ? Cambuur hebben ze “definitief” afgeschud en wat mij betreft zijn de enige concurrenten nog NAC, MVV en Volendam. Aan VVV de taak om volgende week alvast MVV op 7 punten te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in !

2. supportertje

Mooi dat de winst binnen is. Jongens hebben wel een biertje verdient in de bus. Op naar de zondagmiddag waar de volgende concurrent voor de eerste plaats verslagen moet worden. MVV, en het ziet er naar uit dat het een echt derby gaat worden. Hopen dat het veld goed genoeg is en de wedstrijd niet afgelast gaat worden. dit zou wel eens een goede publiekstrekker kunnen zijn. Mede gezien de acties die er zijn om ze overal vandaan te halen.

3. RuiverCity

VVV speelde vanaf minuut één een heel slim spelletje. Het begon al met de toss. Bewust werd gekozen om de eerste helft wind mee te spelen en Cambuur moest zodoende ook eerst naar de eigen, fanatieke aanhang spelen. VVV verdedigde hoog. Zowel Dekkers als Janssen speelden hoog aan de linker- en rechterkant als vleugelverdediger. VVV had in de eerste minuut al op voorsprong moeten komen. Leemans, normaal toch een technicus pur sang, plaatste de bal tot zijn eigen ontzetting naast de verkeerde kant van de paal. Na 5 minuten kreeg Cambuur haar eerste kans.
    VVV bleef goed druk zetten en kwam verdient op voorsprong via een schot van Opoku. Hij stond weer in de spits want Seuntjens cirkelde daar omheen. VVV scoorde even later weer precies op het goede moment. In blessuretijd was het Röseler die een bal binnenkopte. Een 0-2 ruststand was het verdiende loon voor de Venlonaren.
    Na rust zou Cambuur wind mee hebben maar ze deden er erg weinig mee. VVV bleef flink druk zetten en kreeg nog zeker 3 uitgespeelde kansen. Maar VVV weigerde om de genadeslag toe te dienen. Hierdoor bleef Cambuur een beetje hoop houden. Twee keer werd Cambuur nog gevaarlijk door de lat te raken. Uiteindelijk mocht VVV een feestje vieren met het behalen van de 3 heel belangrijke punten. Een kritisch punt die je de Venlonaren kunt nageven, is dat ze de wedstrijd niet eerder op slot hebben gegooid.
    Nu op naar de kraker tegen MVV. Hopelijk met een volle Koel en met een hogere temperatuur dan vandaag in Leeuwarden. VVV proficiat met deze knappe overwinning!

4. expat

Geweldig resultaat! Trots op VVV! Voor het seizoen echt niet verwacht dat ze bij Cambuur, een goede club, uit twee nul zouden winnen!

Zondag zespunten duel tegen de jongens uit Maastricht die het ook geweldig doen! Hoe dan ook goed voor Limburgs voetbal en laten we de voorsprong vergroten naar zeven!

5. Baolderse

Mooie pot voetbal met passie en strijd. Het verslag van RuiverCity is in mijn ogen heel goed geschreven, alleen de opmerking dat ik vind dat VVV het duel heus al op slot had gespeeld. Als wij zondag na de eerste helft met 0-2 achter zouden staan, weet je dat het heel lastig gaat worden. Als je dan met 0-2 voor staat, roepen we te snel dat het nog mis kan gaan. Ik vind een 0-1 een gevaarlijke stand, maar met 0-2 moet het nog gek lopen. Geen man of the match, maar een geweldige teamprestatie. Op naar zondag !

6. VenloVVV

Puike prestatie! Het team is inderdaad volwassen! Wat een goede verdediging!! 20 wedstrijden waarin ze 44 punten behaalden met maar 13 tegendoelpunten!! Al 10 wedstrijden ongeslagen in de competitie (Hier maar 4 tegendoelpunten)!!

Ik weet dat we voorzichtig moeten zijn met te vroeg juichen, maar VVV doet het fantastisch als een team. Er zijn geen echte uitblinkers maar dat is denk ik ook juist onze kracht op dit moment! Iedereen vecht voor elkaar en staat uiterst geconcentreerd te voetballen!

Mocht het volledige elftal in tact blijven met eventueel Tamata (en misschien een buitenkansje zoals Valkx eerder aankondigde bij het interview met omroep Venlo), dan zie ik de toekomst zwart-kleurig in!

Verder wil ik een compliment aan de staf geven, er zijn dit seizoen opvallend weinig blessures. Ik kan me nog tijden herinneren dat dit een heel ander verhaal was op de berg!

Hopelijk stroomt het stadion zondag vol, wat zou dat mooi zijn! Een volle koel, vol beleving en sfeer! VVV is de goede weg ingeslagen en Venlo wordt wakker!!!

Bij winst zondag doe je hele goede zaken en sta je 7 punten voor op de concurrentie!!

PS. OPROEP AAN IEDERE VVV FAN: NEEM IEMAND MEE ZONDAG EN ZORG DAT HET VOL ZIT, ZODAT WE HET SAMEN WEER KUNNEN LATEN SPOKEN IN DE KOEL!!!

7. De Koel

Ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. Vrijwel niets weggegeven. Zelfs met 3 extra aanvallers binnen de lijnen kon Cambuur in de laatste 10 minuten geen gat slaan in de Venlose verdediging. Ik hoop wel dat Opoku het seizoen afmaakt in Venlo. Zou me niets verbazen als er belangstelling is vanuit de Eredivisie.

8. Ben

Heel blij en trots met deze onverwachte zege op Cambuur. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik het niet zo’n goede wedstrijd vond. Wel spannend met een in ons voordeel verlopende wedstrijd. Zonder hoogstaand voetbal, weinig spektakel , toch veel doelkansen voor VVV en een volgens mij zeer zwakke Cambuur achterhoede. Het had ook een 2-6 zege kunnen zijn geworden. Grote vraag nu “woar geit dêt haer?”
    Volgende week, beetje redelijk weer uitverkocht huis? Zou mooi zijn om tegen MVV te zien spelen, waar twee ex-spelers, Gijzen en Schroyen, bij de betere spelers horen. Ook best blij voor MVV, dat het bij hun zo goed gaat. Goed voor Limburgs voetbal. Wel jammer hun dat volgende week de punten in venlo blijven. Duurt wel nog 9 dagen voor het zo ver is. FORZA VVV!

9. sultana

Wat een prachtige overwinning, complimenten voor het hele team en technische staf! Wat een puike wedstrijd speelde VVV, zondag de wedstrijd tegen MVV. Als ze die winnen dan mogen ze de voorsprong niet meer uit handen geven dan komt het kampioenschap wel dichtbij ???? Ik hoop dat de Koel zondag goed gevuld is, dit elftal verdient het. Forza VVV

10. wuilus

In een woord GEWELDIG. Onder moeilijke weersomstandigheden die bal gewoon wegrossen. Dat was idd het beste om te doen. Jammer dat ze er niet eerder 0-3 van gemaakt hadden, maar ondanks dat, echt een waanzinnige goede pot. Lang geleden, dat ik zo aan het balen ben dat ik de komende 2 wedstrijden er niet bij kan zijn, maar dat is natuurlijk wel positief bedoeld. Trots op dit VVV