VVV zegt contracten van 4 spelers formeel op

VVV-Venlo heeft de contracten van 4 contractspelers formeel opgezegd, zo meldt Dagblad de Limburger vanmorgen. Het zou gaan om de spelers; Eric Verstappen, Dyon Gijzen, Niels Fleuren en Bas Hendriks.

Mister VVV Niels Fleuren staat nog even in de wachtkamer. Het is dus nog niet zeker dat Niels Fleuren dan ook echt vertrekt. Technisch Adviseur Stan Valckx wilt daar nog niets over kwijt. Stan Valckx zegt in Dagblad de Limburger; „Over de hele linie zullen we in salaris en in het aantal selectiespelers terug moeten”, „De selectie gaat kleiner, goedkoper en beter worden.”

De opties van de aflopende contracten van Dyon Gijzen en Eric Verstappen worden niet automatisch gelicht maar er wordt wel gepraat over het verlengen van de contracten. Valckx in Dagblad de Limburger; “We zijn tevreden over de ontwikkeling van Eric. We zien in hem voor het volgend seizoen een tweede keeper. Ook in de ontwikkeling van Dyon zien we nog rek.”. De optie van Bas Hendriks wordt niet gelicht. Hij komt volgens de technische staf tekort om het eerste elftal te halen.

De contracten van Niki Mäenpää, Guus Joppen, Jeffrey Altheer en Melvin Platje alsmede de huurovereenkomsten van Vitalijs Maksimenko, Robin Buwalda, Alex Tabakis en Ramon Voorn lopen aan het einde van het seizoen ook af. Voor deze spelers hoeft VVV geen actie te ondernemen. Aldus Dagblad de Limburger.

Niki Mäenpää heeft in een eerder stadium laten weten niet zijn contract te willen verlengen bij VVV-Venlo en zal dus aan het einde van het seizoen gaan vertrekken.

CAO-bepalingen schrijven voor dat betaalde voetbalorganisaties, spelers met een tussentijds verlengde aflopende verbintenis en/of een optie in hun contract voor 1 april dienen te informeren. En dus formeel het contract moet opzeggen of de optie lichten. Dat betekent niet dat er ook echt afscheid van de getroffen spelers wordt genomen. Als een betaald voetbalorganisatie niet voor 1 april een aflopend contract formeel opzegt, dan heeft de speler recht op een automatische verlenging van een jaar tegen dezelfde voorwaarden.

Bron: Dagblad de Limburger

22 Responses

   1. Het kan altijd nog dat Altheer een contract krijgt aangeboden maar volgens mij gaat hij naar een buitenlandse club, zo wat ik in de wandelgangen heb meegekregen. Je moet dan altijd je afvragen of die roddels kloppen.

 1. Meuske

  Laten we met zijn allen hopen dat Platje gaat blijven want hij staat toch wel bovenaan mijn lijstje voor volgend seizoen. Buwalda en Maksi zijn ook belangrijk geweest en Verstappen gun ik het ook wel maar de rest voegt weinig toe op dit moment. Sorry Niels maar ook jij hebt je beste dagen wel gehad ook al heb ik soms van je genoten. We hebben zoveel mogelijk vers bloed nodig volgend seizoen met de ervaren Post Platje en Voorn als leiders. Door pakken en niet blijven hangen in het verleden. Hoe zit het eigenlijk met Kruijssen zijn contract?

  1. sultana

   Meuske: contract van Kruijsen loopt nog tot 1 juli 2016 helaas!! Fleuren vind ook ik niet erg, werd eens tijd eigenlijk. Er zijn heus wel betere backs te vinden, ben benieuwd wat er met Joppen en Altheer gaat gebeuren. Maksimenko, Buwalda, Platje en Voorn hoop ik zo dat ze blijven. Allemaal goede versterkingen en spelers waar ik als supporter van geniet en voor naar het stadion kom 🙂

   1. beek

    Maksimenko is wisselvallig en Buwalda staat verdedigend zijn mannetje, opbouwend komt hij, denk ik, te kort.

   2. Buwalda is een van de beste verdedigers die wij in jaren in huis hebben gehad! Verdedigend zeer sterk en met Promes een van de moeilijkste passeerbare verdedigers van de JL. Opbouwend vind ik hem helemaal niet tegenvallen. Zelfs goed voor een aantal assists en doet gewoon zijn taak.

  1. Goede vraag! Je kunt misschien beter stellen, wie worden de keepers van VVV? Wintjens en Maenpaa gaan sowieso weg en ben bang dat onze grote vriend Verstappen ook vertrekt. Dus dan hebben we geen keepers.

 2. kenfen

  Ik ben het niet eens met de bewering hier dat Fleuren zijn beste tijd heeft gehad, ik vind hem eigenlijk steeds sterker worden, staat beter endaardoor valt zijn zwakke kant Houterigheid en snelheid minder op. Ik vin Joppen een veel groter probleem, die staat altijd slecht en wordt altijd gepasseerd door zijn tegenstander nee Niels moet blijven

 3. Ben

  Lul maar lekker door totdat jullie tot de conclusie komen dat iedereen moet blijven, niet dus, we gaan doorselecteren, oei, wie zei dat ooit ook al weer? FORZA VVV!

 4. Venloco

  Wat ook jammer is, is dat Maksi gehuurd en niet gekocht is. Speelde vandaag met Letland de volle 90 minuten als linksback tegen een veel invallende rechtshalf van Sparta Praag, Bořek Dočkal, jongen met niveau dus. Maksi stond zijn mannetje en liet niet veel gaan. Zie onze Niels, met alle respect, dit nog lang niet doen. Weet iemand of er bij Maksi optie tot koop is? Zou een bijzonder welkome vaste versterking zijn.

   1. Goodie

    Ik weet niet hoe je hier bij komt? Maar naar mijn weten is enkel bij Voorn een optie tot koop in het contract opgenomen. Had VVV bij Buwalda maar een optie tot koop, ben echter bang dat Ado hem niet kwijt wil.

   2. Ben

    Uiteraard, uitzonderingen zullen er altijd blijven.
    Ik kan me niet voorstellen dat VVV nu in deze tijd nog spelers huurt zonder optie tot koop af te sluiten.
    Of is ook hier weer de eens de vader van de gedachte?
    FORZA VVV!

   3. Ben

    Ben
    30/03/2015
    Uiteraard, uitzonderingen zullen er altijd blijven.
    Ik kan me niet voorstellen dat VVV nu in deze tijd nog spelers huurt zonder optie tot koop af te sluiten.
    Of is ook hier weer de wens de vader van de gedachte?
    FORZA VVV!
    REPLY

 5. RuiverCity

  Voorn, Buwalda, Maksimenko en Platje behouden wil je volgend seizoen nog seizoenkaarten willen verkopen. Misschien eens bezuinigen op de technische staf en voor dat geld een speler halen. Fleuren zeker niet verlengen. Verstappen verdient zeker een kans. VVV zal flink wat spelers moeten halen maar gezien de financiële situatie en zwaar tegenvallende toeschouwersaantallen hoeven we op spectaculaire namen niet te tellen. Misschien eindelijk eens kans om meer te scouten op fysiek sterke spelers.

 6. Ben

  Las zojuist het artikel over Guenther Netzer.
  Jammer dat de schrijver het artikel op 1 april publiceert, omdat men zou kunnen denken aan een 1 april grap.
  Neem van me aan dat hij door VVV is weggestuurd als een onbruikbare, vooral ook te langzame speler, die niet zou mee kunnen in het moderne voetbal. Hij wilde maar al te graag bij VVV spelen, jammer dat hij de waarheid verdraait.
  Dan nog een topic: hetzelfde overkwam enkele jaren later ene Michel Platini. Spelend bij Nancy, zichzelf aanbiedend bij VVV. Hem overkwam hetzelfde als Netzer. Zou hij hebben geweten wat Netzer ooit zou zijn overkomen, hij zou zich 3 x achter de oren hebben gekrabt.
  We leven nu in een tijd waarbij elke speler die zich bij VVV aanbiedt een goede kans maakt.
  FORZA VVV!

Leave a Reply