VVV zegt zeven aflopende contracten op

VVV-Venlo heeft gisteren aan een aantal spelers laten weten hun aflopende contracten niet te verlengen of de optie in deze contracten niet te lichten. Dit moeten alle clubs doen voor 1 april, conform de CAO betaald voetbal. Dat de contracten zijn opgezegd wilt niet zeggen dat de toekomst bij de club voorbij is. Er kan alsnog besloten worden, in samenspraak met speler uiteraard, om het contract te verlengen.

Bij de volgende spelers is het contract opgezegd:

 • Kees de Boer
 • Tristan Dekker
 • Jens Craenmehr
 • Mitchel van Rooijen
 • Carl Johansson
 • Krisofer Kristinsson
 • Özcan Yasar

De contratcen van Lukáš Zima, Brian Koglin en Sven Braken lopen ook af maar hoeven pas voor 1 juni opgezegd te worden. De club is met hun nog in gesprek over de toekomst bij de club. Dit zal in een later stadium duidelijk worden.

Technisch Manager Willem Janssen heeft het vizier al volop staan op komend seizoen. Hij geeft aan dat de kans er is dat een aantal van de bovengenoemde spelers ook komend seizoen actief zijn in de Koel. Verder zegt Janssen nog het volgende op de website van VVV:  “Vanwege de regelgeving zijn we genoodzaakt om formeel op te zeggen, maar we blijven in gesprek met verschillende spelers. Uiteraard zijn we achter de schermen al lange tijd bezig met de selectie voor volgend seizoen. Het is voor de club echter nog relatief vroeg om definitieve keuzes te maken en dat geldt ook voor spelers, die hun eigen sportieve ambities hebben. Daarnaast handelen we volgens een nieuw salarishuis dat onderdeel is van het nieuwe technische beleidsplan en ook het verloop van de eindfase van het seizoen speelt een rol. Het zou dus kunnen dat spelers met een aflopende verbintenis op een later moment alsnog een nieuw contract krijgen aangeboden. Daar zal de komende periode meer duidelijk over worden”.

24 Responses

  1. Laten we het hopen, die hadden allebei in de winterstop al moeten vertrekken. Zonde van het salaris.

   Dekker is een aardige voetballer, maar heeft in 7 seizoenen maar 110 wedstrijden gespeeld. De rest zat hij op de bank of in de lappenmand. Wat dat betreft snap ik wel dat VVV nog geen nieuw contract uitdeelt.

   De Boer, Johansson en van Rooijen zijn prima spelers voor VVV, hopelijk blijven die nog een paar jaar. En Craenmehr mag ook een nieuw contract hebben, een derde keeper moet gewoon uit de eigen jeugd komen. Onzin om voor die plek een andere keeper te gaan halen ergens.

  1. Venlooow

   Aub de contracten van:

   Kees de Boer
   Mitchel van Rooijen
   Carl Johansson
   Tristan Dekker

   Verlengen en de rest inclusief Bogers opzeggen. Het is een tijd van komen e n nu gaan voor hem.

   1. zuid1

    denk als je als club verder wilt groeien dat Johansson en van Rooijen tekort komen.
    De Boer is pas 22 dus die zou je eventueel kunnen houden.
    Dekker tja goede speler maar veel geblesseerd inderdaad. Zou Moreno Rutten graag terug zien komen.

    Masita is in 2015 ook al eens failliet gegaan, fijne firma daarzo.

   2. Ievel Knievel

    @ Zuid 1

    Johansson is zo’n beetje de beste speler in de selectie. Als hij speelt maakt hij vaak het verschil. Onbegrijpelijk dat hij er nu alweer een paar keer naast heeft gestaan. Zet je hem in, dan begint het spelletje te lopen. Ongeschijnlijk onzichtbaar soms, voor het team als geheel onmisbaar.

 1. Even off-topic: Vitesse heeft nog tot 11 april om een stadion te regelen, andere verliezen ze de proflicentie. Ik heb verder niks tegen Vitesse, maar als dat zou betekenen dat de nummer 3 van de KKD zou promoveren zou dat ons misschien niet slecht uitkomen.

  1. inut

   Ik denk dat ze dan eerder 1 eredivisieclub minder laten degraderen. Daarnaast lijkt het me sterk dat het niet meer goedkomt met dat stadioncontract. Vitesse(/ de investeerders) zal echt wel wat extra geld neer willen tellen in ruil voor het voortbestaan van de club

 2. zuid1

  @ level

  Johansson heeft in 25 wedstrijden dit seizoen 1 goal en 3 assist geleverd.
  Dat vind ik geen bijzondere statistieken hoor, het ziet er allemaal leuk uit maar heel weinig rendement naar mijn mening.

  1. Grad

   Of het maar heel weinig rendement is kan ik uit deze cijfers niet opmaken als er niet vermeld wordt hoeveel (hele) wedstrijden hij gespeeld heeft vorig- en dit seizoen.

   1. Gerardus

    Persoonlijk deel ik de kritiek van Zuid1 ook. Ziet er heel leuk uit en het is een attractieve speler waarvoor je naar het stadion komt. Alleen er zit inderdaad weinig rendement aan. Alleen zeggen goals en assist niet altijd alles natuurlijk.

    Hij heeft in 27 wedstrijden 1.244 minuten gemaakt volgens Transfermarkt. Beker en Competitie.
    Berder heeft bijvoorbeeld in 8 wedstrijden met 602 minuten 2 goals en 1 assist gemaakt.

   2. Grad

    @Gerardus dat wil dus zeggen, dat hij gemiddeld maar 45 min. per wedstrijd heeft gespeeld en als ik verder analyseer heeft hij vorig seizoen maar 5 wedstrijden de volle 90 min. gespeeld en dit seizoen maar 1 wedstrijd. Bovendien is hij maar bij de helft van het aantal wedstrijden in de basis gestart en rest heeft hij het moeten doen met (somskorte) invalbeurten. Kan te maken hebben met gebrek aan kwaliteit en/of keuze van trainers. Al met al geen ideale situatie om te kunnen renderen.

   3. Ievel Knievel

    Assists of doelpunten zeggen niet alles en soms zelfs niks over de kwaliteit van een speler. Als spelers om een speler heen door een speler beter gaan spelen en het spel van het team door een speler beter wordt, dan is het een goede speler en dat is precies bij Johansson het geval. Daarnaast, in de wedstrijden waarin hij basisspeler was speelde VVV het beste spel en maakte VVV ook indruk en won het gemakkelijk. De wedstrijden zonder hem gingen verloren of uiterst moeizaam.

    Hij is gekocht en gehaald net voordat we degradeerden, daarna is er niet of verkeerd van hem gebruik gemaakt, ook omdat we in andere systemen zijn gaan spelen. Voor een speler die in de 2 seizoenen heel vaak geen basisspeler was, overlegt hij juist uitstekende cijfers.

    Let maar op, het spel met Johansson rendeert voor het team als geheel beter dan een team zonder Johansson.

   4. Grad

    @level Knievel
    Deze keer helemaal met je eens. Ik ben namelijk van mening dat hij te weinig basisplaatsen-, speeltijd en vertrouwen heeft gekregen. De meeste keren als hij inviel kwam er weer ‘schwung’ in het elftal.

   5. Gerardus

    @Grad en Ievel daar ben ik het ook gedeeltelijk mee eens. Tegen Heracles liep het direct beter omdat hij zijn man voorbij kwam en Heracles daar gewoon meer onder druk kwam. Maar alsnog is het belangrijk voor een speler voorin dat hij een bijdrage levert aan de doelpunten want dat is natuurlijk zijn voornaamste taak.

    Niet dat ik zo’n fan ben van Berden, vooral snel en diepgang maar redelijk blind en beperkte techniek. Maar als je komend seizoen een stap wilt maken naar directe promotie is het wel van belang dat je daar een betere speler voor terug krijgt. Al ga ik er vanuit dat El Allouch daarvoor is gehaald, maar die vind ik ook nog tegenvallen.

 3. zuid1

  Ik denk als we als club verder willen groeien moet je opzoek naar een type Opoku die er gewoon op de 10 positie 10 tot 20 inschiet in de KKD

  dat gaat Johansson nooit doen schat ik zo in

  dat was destijds ook de kracht van het elftal in de as hele goede spelers en de rest eromheen bouwen.

  Met Ketting en Braken heb je al 2 prima spelers nu nog een goede middenvelder erbij

   1. Gerardus

    Kees de Boer heeft in 30 wedstrijden 2.216 minuten gespeeld en heeft 6 doelpunten gemaakt en al 7 assists. Aanzienlijk beter als afgelopen jaar waarin hij maar 4 assist gaf in 2.386 minuten.

 4. Ik ben met veel meningen wel eens hier.
  Johansson is voor mij ook een speler die ik graag zie spelen. Maar ik zie hem niet de volle 90 minuten zijn momenten pakken en zijn rendement is idd. ook niet vrij hoog. Maar als hij goed speelt gebeurt er tenminste iets en gaat de hele voorhoede beter spelen, dat iscwel echt een pre.
  Kees de Boer is ook zo’n speler met zijn voors en tegens…
  Is ontegenzeggelijk beter gaan voetballen, is technisch onderlegd, maar laat nog geregeld zijn man lopen waardoor de tegenstander vaak in scoringspositie komt.
  Maar ik begrijp van de trainer dat hij ervoor zorgt dat Kees met beide voetjes op de grond blijft en niet gaat zweven, en dat is maar goed ook want zo’n trainer heeft hij wel echt nodig…

Leave a Reply