VVV zelfstandig verder als jeugdopleiding

De jeugdopleiding VVV/Helmond Sport zal vanaf het aankomende seizoen niet in meer bestaan. VVV zal als zelfstandige jeugdopleiding doorgaan. Dat meldt Dagblad de Limburger vanmorgen in de krant.

Het initiatief tot het beeindigen van de samenwerking ligt bij Helmond Sport. Zij zien te weinig perspectief voor de toekomst op sportief, financieel en facilitair gebied. De Brabanders proberen nu zoveel mogelijk jeugdspelers bij VVV onder te brengen, omdat Helmond Sport niet zelfstandig maar doorgaan als jeugdopleiding. Daar zijn de clubs nu over in gesprek. De samenwerking bestond sinds 2010 en na 6 jaar gaan de clubs dus uit elkaar

Overigens zal er volgend jaar geen Jong VVV zijn. Dat heeft grotendeels te maken met de financiële situatie waarin de club zich bevindt. Dat betekent ook dat VVV niet zal instromen in de zogenaamde piramide, waarin de beloftenelftallen in de tweede divisie of derde divisie.
Er is besloten om het beloftenelftal op te heffen en in daarvoor in de plaats een elftal te hebben dat oefenwedstrijden speelt. Dat elftal zal bestaan uit jeugdspelers aangevuld met spelers van het eerste elftal.

Bron: Dagblad de Limburger

4 Responses

 1. piehen

  Ik vindt het bijzonder jammer dat jong VVV niet meer in competitie verband uitkomt het volgend jaar , vooral is het belangrijk om de spelers te laten wennen aan competitie strijd en te spelen tegen spelers die normaal in de hoofdmacht spelen.
  Dit kun je niet alleen opvangen met oefenwedstrijden. Het zou wel mooi zijn om wedstrijden te spelen tegen buitenlandse clubs ( zie bundes liga clubs ) de competitie,s zijn daar veel sterker , is dicht bij huis en hierdoor goedkoper.

 2. Ben

  Inderdaad, onze jeugd niet te laten deelnemen aan een competitie is een ramp. Ik veronderstel dat de verantwoordelijken hier goed over hebben nagedacht? Geeft ook aan hoed slecht we financieel voor staan. Toch, zonder kennis van zaken te hebben, zou ik zeggen, de jeugd moet blijven, we besparen op de selectie van het eerste elftal. FORZA VVV!

 3. Sanderkuh

  Ben bang dat de scherpte er dan en beetje af is als je niet in een competitie voetbalt. Tuurlijk wil je elke wedstrijd winnen maar oefenpotje / vriendschappelijk is in mijn ogen net effe iets anders….
  En als die scherpte er niet is is doorstoten naar eerste elftal ook lastiger, of zie ik dat helemaal verkeerd ?

  1. Goodie

   Ik weet het niet precies. Als ik van me zelf te werk ga, dan waren oefenpotjes wisselvallig. Het heeft te maken met de tegenstander. Als ik met het team een oefenwedstrijd had tegen teams die een aantal klasse hoger speelden, dan klapte we er juist meer op en speelden we beter dan anders.

Leave a Reply