VVV-Venlo

VVV-Venlo ziet af van geldlening gemeente Venlo

PERSBERICHT VVV-Venlo 
VVV-Venlo heeft, op advies van haar juridische en financiële adviseurs, de gemeente Venlo laten weten dat zij geen gebruik kan maken van de mogelijkheid om een overeenkomst van geldlening aan te gaan tussen beide partijen. In plaats daarvan heeft VVV-Venlo een succesvol  beroep op haar achterban kunnen doen, waardoor wordt voldaan aan de gestelde voorwaarden van de KNVB. Dat heeft de Venlose voetbalvereniging vandaag bekend gemaakt.

De door de gemeente Venlo aan de overeenkomst van geldlening gestelde voorwaarden zijn voor de club niet alleen onhaalbaar en onwerkbaar, maar ook conflicterend met reeds lopende afspraken op financieel vlak. Daarnaast is een aantal voorwaarden uit de overeenkomst van geldlening afwijkend van de voorwaarden zoals die in het raadsbesluit van 27 januari jl. zijn opgenomen. Het bedrag dat geleend kan worden is bovendien significant lager dan de 250.000 euro die door de gemeenteraad waren toegezegd.

De 250.000 euro die VVV-Venlo zélf bijeen zou moeten brengen, als voorwaarde van de gemeente Venlo voor het verstrekken van de gemeentelijke geldlening, zijn in december 2015 door het bedrijfsleven toegezegd en ook verstrekt aan de club.

Volgens directeur Marco Bogers van VVV-Venlo is het aan de goede relatie met haar sponsoren te danken dat de voetbalvereniging op korte termijn alsnog aan de benodigde KNVB-normstelling heeft kunnen voldoen.“Uiteraard zijn we continue in dialoog met onze achterban, die we ook met het oog op de toekomst hard nodig hebben. Vanuit die dialoog zijn we heel blij dat er ook op korte termijn een alternatieve oplossing mogelijk bleek”, aldus Bogers.

———————————————————————-

Omroep Venlo meldt zojuist op haar website dat VVV-Venlo heeft besloten om af te zien van de lening van 250.000 euro van de gemeente. VVV-Venlo die al langer in de financiële probleem zitten deed afgelopen jaar beroep op de gemeente om betaald voetbal in de regio Noord-Limburg te redden. Wat de reden is van het afketsen van de lening is momenteel onduidelijk

Na een lang gevecht besloot de Venlose gemeenteraad om de lening te verschaffen aan VVV-Venlo. Onder voorwaarden dat het bedrag uiterlijk 1 juli 2017 terugbetaald moeten zijn.

Wethouder Satijn laat in een brief aan de gemeenteraad weten: ‘De BVO heeft nu dus alsnog te kennen gegeven met die voorwaarden niet akkoord te kunnen gaan. Wij respecteren dat besluit’.

Bron: Omroep Venlo

10 Responses

 1. Ievel Knievel

  Rare beslissing weer van de club.

  Eerst een hoop stampij maken en dan de keutel intrekken. Wedden dat de gemeente weer van alles verweten wordt. Ik ben benieuwd naar de reacties van VVV. Berden kennende is het weer wijzen naar anderen. De gelijkenissen tussen Berden en een Munsterman zijn zeker aanwezig. Zij het in mindere mate.

 2. kenfen

  Schijnt dan niet meer nodig te zijn ??? Heb ik me dan voor niks druk gemaakt of springt Hay nog eens bij ??? IK vind wel dat VVV hier wat openheid van zaken mag geven.

 3. Meuske

  Deze had ik ook niet zien aankomen, Lincoln enig idee?? Wij op de barricades voor de club om de gemeente te overtuigen en dan schijnt het nu niet meer nodig. Hoop toch wel dat VVV dit nader gaat verklaren richting supporters want dit kan natuurlijk niet.

 4. clubman

  Significant lager bedrag…alweer een rekenfoutje bij de Gemeente Venlo? Normaal vallen de bedragen juist hoger uit en dan voldoet een excuus van de wethouder om iedereen de andere kant op te laten kijken…

 5. Ievel Knievel

  Uit het persbericht: “De door de gemeente Venlo aan de overeenkomst van geldlening gestelde voorwaarden zijn voor de club niet alleen onhaalbaar en onwerkbaar, maar ook conflicterend met reeds lopende afspraken op financieel vlak. ”

  Wat is er dan precies niet haalbaar en onwerkbaar aan? Verklaar je eens nader VVV, lees Berden.
  Wat is er conflicterend aan ten aanzien van lopende afspraken momenteel?

  Verklaar je eens nader in een persbericht zonder weer alleen te insinueren.

  “Daarnaast is een aantal voorwaarden uit de overeenkomst van geldlening afwijkend van de voorwaarden zoals die in het raadsbesluit van 27 januari jl. zijn opgenomen. Het bedrag dat geleend kan worden is bovendien significant lager dan de 250.000 euro die door de gemeenteraad waren toegezegd. ”

  Zo ja, hoeveel lager en over welke bedragen hebben we het, dat wil ik als supporter die dit persbericht leest graag weten. Dan kan ik mijn oordeel vormen.

  “De 250.000 euro die VVV-Venlo zélf bijeen zou moeten brengen, als voorwaarde van de gemeente Venlo voor het verstrekken van de gemeentelijke geldlening, zijn in december 2015 door het bedrijfsleven toegezegd en ook verstrekt aan de club.”

  Kennelijk was dit bedrag voldoende, voor de KNVB, dus waarom dan zoveel druk op de gemeente leggen?

  “Uiteraard zijn we continue in dialoog met onze achterban, die we ook met het oog op de toekomst hard nodig hebben. Vanuit die dialoog zijn we heel blij dat er ook op korte termijn een alternatieve oplossing mogelijk bleek, aldus Bogers.”

  Dat was mijn idee, en dat van velen ook al, alternatieve plannen aanboren, vele malen effectiever dan bedelen bij de gemeente. Maar waarom dan toch zo’n heisa veroorzaken bij de gemeente Venlo, VVV?

  “VVV-Venlo blijft met de gemeente en het bedrijfsleven in gesprek over de verdere toekomstperspectieven van de club.”

  Leuk, wederom de gemeente een veeg uit de pan geven in dit persbericht, maar dan wel met de gemeente in gesprek willen blijven.
  Dit is ook niet de eerste keer dat VVV met het vingertje naar de gemeente loopt te wijzen, maar toch echt zelf een plan opblaast. Zo was het bij het Kazerneterrein, waar toch echt VVV zelf de stekker uit trok. Nu kan je nog stellen dat de planvorming en het proces rondom het Kazerneterrein heel lamnzgaam verliep. Dat kan je de gemeente kwalijk nemen, maar dat heeft meer te maken met hoe het gaat in Nederland. Inspraakprocedures, beroepen bij de Hoge Raad, archeologische opgravingen. Dat doet allemaal pijn bij de emotionele voetbalfan, maar het zijn toch echt onderdelen van de Nederlandse wet- en regelgeving die toch echt ook in het belang van de burger KUNNEN zijn, echter nu in het nadeel van VVV. Maar nu loopt VVV zelf wederom de gemeente te sarren. Erg dom, want als de volgende keer de nood aan de man is gaat men toch weer, ondanks dat men dit nu ontkent als VVV zijnde, naar de gemeente wijzen en waarschijnlijk toch weer om hulp vragen. Zo ging het al die vorige keren ook namelijk. Kunnen ze zeggen: “zie je wel” de gemeente kijkt niet om naar voetbal, kijkt niet om naar lage cultuur. De gemeenteraad heeft met een gevecht deze lening voor elkaar gekregen en dit is hoe VVV de decmocratisch gekozen gemeenteraad, door u en mij gekozen, behandelt. Zelfs de partijen die nu nog positief tegenover VVV stonden zullen dit zeker nu niet meer doen.

  Daarnaast kan VVV leuk advies inwinnen bij haar financiele en juridische afdeling, maar die hebben het de afgelopen jaren nu juist laten afweten, want financieel en juridisch is het nu net een zooitje bij de club. Zo erg zelfs dat een extern adviesbureau VVV te hulp moet schieten.

  Ik vind het allemaal maar erg dom van VVV en dit voorbeeld toont precies aan waarom ik zo’n moeite heb met de huidige bestuurscultuur bij VVV.

  Ik vind ook dat VVV nu alweer naast zijn schoenen gaat lopen nu ze het geld van bedrijfsleven, supporters en uit transferinkomsten binnen hebben. Dit niet het moment om arrogant te gaan doen, wie weet hoe de toeksomt eruit ziet? Hoe moet het namelijk met de structurele oplossing van een veerbouwd of een nieuw stadion?

  Wellicht speelt bij deze arrogantie het huidige sportieve succes een rol.
  Begrijp me niet verkeerd. Ik juich het toe dat VVV het zonder overheidssteun gaat proberen, mijn idee precies, maar ik vind de bestuursstijl weer tekenend.

  Ook juich ik het huidige sportieve succes toe en als iedereen, van trainer tot aan spelers en andere medewerkers, bij VVV graag onder dit bestuur werkt, wie ben ik dan? Interne sfeer en arbiedsrelaties zijn ook belangrijk, maar hoe dit bestuur weer naar buiten overkomt. Sjongejonge.

  Mochten mensen vragen waar mijn plan blijft……dat is er nog steeds hoor. Ik had alleen een sterfgeval in de familie, dat heeft mij veel tijd gekost en daarnaast wilde ik de laatste ontwikkelingen bij de club even afwachten, totdat dit vandaag weer gebeurd is. Genoeg motivatie voor mij om weer in de pen te kruipen.

 6. Koelie

  Een hoop aannames. Ik zie niet in waarom de gemeenteraad ontevreden zou zijn over het niet doorgaan van de lening die onder schoorvoetend en met vele mitsen en maren was goedgekeurd. Allang tevreden omdat ze nog meer geld overhouden om in ” hoog” cultuur te stoppen. Wie is hier arrogant? Ik ben blij dat we de lening niet meer nodig hebben. Liever een nieuw stadion om de kazernefaal goed te maken.

 7. Meuske

  Persoonlijk denk ik dat VVV gokt op een goede verkoop van bepalende spelers en dus het geld van de investeerders op korte termijn terug kan betalen. Blufpoker??

Leave a Reply