VVV zonder Leemans, met Ahahaoui tegen Heerenveen

VVV, zo beseft trainer Wil Boessen, heeft wat recht te zetten richting eigen aanhang na twee teleurstellende duels thuis tegen NEC en in de derby tegen Roda.

Voetbal
van onze verslaggever

,,We moeten poetsen tegen Heerenveen. Niet alles over ons heen laten komen als het even tegenzit, maar zeer scherp en zeer kort dekken. Aanpakken. Heerenveen is een ploeg die na een mindere fase de geest weer te pakken heeft en vooral voorin veel kwaliteit heeft rondlopen.”
Volgens de VVV-trainer staat zijn ploeg weer op de rails: ,,Je kunt twee dingen doen na zo’n duel als tegen Roda: met een lang gezicht rondlopen of de draad weer oppakken. Het kostte mezelf ook twee nachten voor het uit mijn systeem was maar we hebben uitstekend getraind de hele week. De kopjes zijn frisser dan een week geleden.”
Michael Uchebo krijgt tegen de Friezen weer de voorkeur boven Ruud Boymans terwijl Achmed Ahahaoui voor het eerst sinds maanden weer eens een basisplaats toebedeeld krijgt. Boessen: ,,Ruud komt er wel, hij is op de weg terug. We zijn iedere dag met ‘m bezig, ook spitsentrainer Dirk Jan Derksen en dat komt goed. Achmed Ahahaoui doet het prima op de training, beter dan Jorge Chula en daarom krijgt hij eens kans.”
Ken Leemans ontbreekt vanwege rugklachten. De Belgische middenvelder had daar vorige week tegen Roda al last van maar speelde toen toch vanwege enkele schorsingen in de ploeg.

Opstelling VVV: Gentenaar, Timisela, De Regt, Yoshida, El Akchaoui, Tóth, Vujicevic, Cullen, Musa, Uchebo, Ahahaoui.

Bron: Dagblad De Limburger

Leave a Reply