VVV zonder Niels Fleuren tegen Helmond Sport

Na de KNVB-Beker nederlaag tegen AZ Alkmaar wordt morgen de competitie hervat. In Stadion de Koel treft VVV-Venlo om 14.30 uur het Helmond Sport van trainer Jan van Dijk. Er staat morgen maar een doel op het programma en dat is WINNEN!

Het vertoonde spel van VVV-Venlo is al sinds de start van de competitie gewoon goed. De Venlonaren laten fris en aanvallend voetbal zien. De strijd en de passie is ook weer terug te zien op het veld, en dat is precies wat de supporters willen. De resultaten vallen nog een beetje tegen. De overwinningen op Jong PSV en GAE en de gelijke spellen tegen Sparta Rotterdam, FC Volendam en FC Dordrecht waren prima resultaten. Maar het gelijkspel tegen Almere en het verlies tegen FC Oss zijn zeer zonde wat aan het einde van de rit ons kan opbreken. De goede lijn die de laatste weken (op de wedstrijd tegen AZ na) is ingezet moet worden doorgetrokken. Dat betekent ook dat er van de “kleintjes” gewonnen moet worden!

Al verloor VVV in de beker met ruime cijfers van AZ, we kunnen best tevreden terug kijken naar deze wedstrijd. Al snel kwamen de Venlonaren met 10 man te staan door een rode kaart van Haagen. Maar het vertoonde spel wat VVV hierna liet zien was uitstekend. De ploeg van Maurice Steijn vocht zich terug en gingen vol voor het resultaat. Door een aansluitingstreffer van Vito van Crooij kwamen de Venlonaren zelfs terug in de wedstrijd. Hierna kreeg VVV net zoals tegen FC Volendam direct een tegendoelpunt te verwerken. Dit was te merken op het veld. De kopjes gingen hangen en de ene na de andere kans van AZ vloog in de netten. Die snelle tegendoelpunten moeten echt uit het spel van VVV. Ons advies: “Ram die ballen gewoon allemaal naar voren, de eerste paar minuten na een doelpunt”.

Om aansluiting te vinden in de top en niet nog meer onnodig puntverlies te leiden in de strijd voor de Play-Offs, moet er morgen in eigen huis gewoon gewonnen worden van Helmond Sport. Het verschil tussen top Jupiler League en het rechterrijtje is nog enorm klein. Bij verlies komt Helmond Sport en waarschijnlijk meerdere clubs over ons heen waardoor we in het rechterrijtje terecht komen. Bij winst kan het zomaar zijn, gezien de resultaten van gisterenavond dat VVV-Venlo zich in de top 5 nestelt.

T
rainer Maurice Steijn zegt het volgende in het wekelijkse perspraatje. “We zijn 7 of 8 wedstrijden onderweg en het verschil tussen plaats drie en plaats vijftien is 6 punten. Daarom is het belangrijk om nu je wedstrijden te winnen: een driepunter en je doet goede zaken voor de aansluiting met de top. En ik vind dat wij zeker thuis onze wedstrijden moeten winnen. Ondanks de bekernederlaag in Alkmaar is het gevoel in de groep goed. We hebben het eerste half uur, ook toen we met 10 stonden, heel erg goed gespeeld en we waren bij vlagen zelfs beter dan AZ. Dat nemen we mee uit zo’n wedstrijd. Tegen Helmond Sport moeten we weer opnieuw aan de bak, maar daar hebben we alle vertrouwen in.”

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn en zijn technische staf moeten tegen Helmond Sport flink knutselen aan de basisopstelling. Zo is rechtsback Rutten langdurig geblesseerd door een knieblessure, is Kristiaan Haagen geschorst na zijn rode kaart tegen AZ en is het zeer onwaarschijnlijk dat Niels Fleuren morgen meespeelt. De linksback heeft nog altijd last van zijn nek na de botsing met Guus Hupperts in de wedstrijd tegen AZ. Doelman Jordy Deckers had wat last van zijn bovenbeen maar lijkt gewoon te kunnen spelen.

Daartegenover staat dat onze kersverse vader Danny Post, morgen gewoon weer aan de aftrap verschijnt als aanvoerder. Vito van Crooij zal wederom in de basis starten. De aanvaller die gisteren werd geselecteerd voor de voorselectie van Oranje O20 heeft zijn basisplek terug verdiend na een aantal goede optredens als invaller. Trainer Maurice Steijn zegt het volgende over zijn selectie; “We hebben genoeg mensen in de selectie om al deze zaken op te vangen. En iedereen in de selectie is gebrand om de nederlaag tegen AZ weg te spoelen. En dat gaat het beste door de volgende wedstrijd te winnen!”

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Bourdouxhe, Buwalda, Promes, Donkers; Nijholt, Post, Opoku; van Crooij, Seuntjens en Resida.

Helmond Sport
De Helmonders waar VVV-Venlo een gezamenlijk jeugdopleiding mee heeft, is niet meer het gevaarlijke Helmond van seizoenen geleden. De Kattenmeppers zijn wederom bezig aan een wisselvallig seizoen. Er is eigenlijk geen pijl op te trekken hoe goed de Helmonders nu eigenlijk zijn. De wisselvalligheid is terug te zien in de resultaten dit seizoen. Ze verliezen ruim van laagvliegers Den Bosch en Fortuna Sittard, maar spelen gelijk tegen degradant NAC en winnen van FC Emmen. Met 8 punten uit 7 wedstrijden is Helmond in ieder geval terug te vinden in het rechterrijtje op de 13de plek.

Helmond Sport maar vooral oud bekende Jan van Dijk wil natuurlijk morgen van VVV winnen. We kennen de trainer een beetje vanuit het verleden en we weten dat hij een tactisch plan heeft bedacht om VVV te bestrijden. In zijn tactisch plan moet hij wel een basiskracht missen. Linksback Yannick Cortie heeft last van een hersenschudding.

Als we kijken naar de resultaten uit het verleden hoeven we ons geen zorgen te maken voor de Kattenmeppers. De Helmonders hebben namelijk sinds het jaar 2000 geen wedstrijd meer weten te winnen in de Koel. Van de 11 ontmoetingen sinds het verlies in seizoen 2000/2001, won VVV 8 keer en werd er 3 keer gelijkgespeeld.

Arbitrage
Scheidsrechter: Dieperink
Assistent-scheidsrechters: Bluemink en Langeland
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen Helmond Sport. FORZA VVV!

15 Responses

  1. Sam Westley heeft tot nu toe nog niet bij de wedstrijdselectie gezeten inderdaad. Is op de allerlaatste dag erbij gekomen. Trainer Maurice Steijn heeft in een interview een tijd geleden aangegeven dat deze jongen nog moest aanhaken aan het niveau en moest wennen aan de speelwijze. Ik ben geen trainer maar ik zie wel dat deze jongen inderdaad een potentieel heeft. Ik vind hem goed trainen en in de partijvorm zeer gretig aanwezig. Maar goed ik maak de keuzes niet maar kan me niet voorstellen dat Steijn hem morgen niet selecteert. Naast Korkmaz is hij de enige verdedigers die op het moment over hebben.

   1. Meuske

    Dat zeg je iedere keer Lincoln maar ondertussen zijn we toch een paar wedstrijden verder. Trainen doen ze bijna iedere dag dus nu is hij toch wel gewend neem ik aan. Doet hij mee bij jong of is dat niet de bedoeling?

   2. Zoals ik al zei ik ben geen trainer en ben geen beleidsmaker bij VVV (we zijn sowieso onafhankelijk van VVV). Ik ga er niet over en geef nu de informatie die ik weet. Ik ben vorige week bij Jong VVV/Helmond Sport – Jong Heracles gaan kijken. Maar tot mijn verbazing speelde onze Engelse vriend niet mee. Er speelde sowieso geen Selectiespelers van VVV-Venlo mee wat mij nog meer verbaasde. Ik heb al vragen gesteld over deze kwestie maar krijg hier niet tot nauwelijks antwoord op. Dus dit is de informatie die ik tot nu toe heb en zal er nog eens achterna gaan. Ik neem aan dat Westley morgen op de bank plaats neemt aangezien er momenteel geen andere verdedigers zijn. Alle zijn geblesseerd of geschorst. Ik neem niet aan dat Steijn hiermee een risico gaat nemen als er iemand zou uitvallen. Als Westley niet geselecteerd voor de wedstrijd is er ergens iets wat niet helemaal klopt.

    Ik wil er nog bij toevoegen en dat heb ik volgens mij ook al meerdere malen gezegd. Ik ben zeer gecharmeerd van Westley dus ik zie hem graag spelen. Maar blijkbaar is hij of niet goed genoeg of is hij nog niet gewend aan de manier van spelen. Elito kwam vorig seizoen ook als een redelijke speler uit Engeland en kon het hier absoluut niet waarmaken.

   3. Meuske

    Duidelijk Lincoln, bedankt voor de info en ik hoop ook dat deze samenwerking niet uitloopt op een teleurstelling want ik denk dat dit een once in a lifetime kans is om samen te werken met een top club. Laten we niet hopen dat Steijn het niet ziet zitten want ook hij is een passant met alle respect. West Ham doet het goed in de PL dus daar kunnen wij nog veel plezier aan beleven als dit goed uitpakt met de samenwerking.

   4. Ja nouja dat is dus precies zoals ik het hoop. Kijk dit is gewoon een kans die je met beide handen moet aangrijpen. Maar we zullen zien. Er gaat in de wandelgangen rond dat er in de winterstop misschien nog een speler komt maar dat is uiteraard nog allemaal zeer onzeker. Laten we het allemaal hopen dat het een beetje gaat lopen. Maar wij weten vrij weinig wat de afspraken tussen beide clubs is.

    De blessure biedt voor deze jongen perspectief maar we moeten niet vergeten dat we ook nog een talentvolle speler als Donkers hebben die ook zijn kansen moet afwachten. Ik gun het Donkers ook van harte.

   5. Ben

    VVV heeft te kleine selectie en laat daarom alleen selectie spelers die op de weg terug zijn eventueel via Jong VVV/Helmond Sport terugkomen. Selectie is klein, dus daarom zuinig met de spelers.
    FORZA VVV!

 1. Venske

  Ik mocht onlangs te gast zijn bij de wedstrijd Helmond Sport -Volendam. Helmond heeft me zeer aangenaam verrast. Vol inzet, een paar snelle jongens van het type Resida…. Volendam mocht blij zijn met de overwinning. Iedereen op de tribune, ook de palingboeren, vonden dat Volendam teveel kreeg. Het zal zeer zwaar worden morgen….. Jan van Dijk wil zeker nog een appeltje met ons schillen, dus reken maar dat hij zijn ploeg op scherp zal zetten. Met zijn allen er tegenaan vanaf seconde één. En HS geen kans geven op de counter. Ik hoop op een mooie voetbalmiddag met drie punten in Venlo…..

 2. Meuske

  Was het niet deze wedstrijd dat het hele azc gratis binnen kan? Zal lekker sfeer verhogend zijn maar niet heus…….hoop ook op veel Venlonaren op deze mooie zondagmiddag. Dit zijn de wedstrijden dat we er moeten staan en de jongens moeten steunen want deze groep vecht ook voor onze club. Hoop dat ze de pannen van het dak spelen en zichzelf en ons belonen om de nare smaak van AZ weg te spoelen. Forza VVV

  1. De mensen die uitgenodigd zijn vanuit het AZC komen niet deze wedstrijd. Het was in principe wel de bedoeling maar dit is verplaatst naar een andere wedstrijd omdat het nog te vroeg komt. Welke wedstrijd het gaat worden is nog niet duidelijk.

 3. Goodie

  Heerlijk weer om naar VVV te gaan, helaas heb ik zelf een wedstrijd want heb behoorlijk veel zin in de wedstrijd. Hopelijk zie ik als ik klaar ben een mooi resultaat voor ons!

Leave a Reply