VVV-Venlo

VVV-Venlo met volledig fitte selectie naar Groningen

Leuk zo’n interlandpauze, maar morgen begint het echte werk weer! Om 16.45 uur treden we aan tegen FC Groningen met als inzet weer 3 hele belangrijke punten. VVV zal er alles aan doen om de goede seizoenstart een vervolg te geven tegen de gastheren uit het Noorden van het land.

Voor de interlandonderbreking verloren we de thuiswedstrijd tegen Ajax met 0-2 en dat is natuurlijk ver van een schande. Tot de 55e minuut kon VVV eigenlijk vrij makkelijk overeind blijven, maar na de 0-1 was het eigenlijk wel gespeeld tegen de Amsterdammers. VVV kan met een goed gevoel terugkijken naar de eerste drie wedstrijden, maar zaak is nu om deze lijn door te pakken. Er staan een altijd belangrijke en lastige potjes op het programma, met als eerstvolgende tegenstander FC Groningen.

VVV-Venlo is een tegenstander om rekening mee te houden. Voor ons is iedere wedstrijd een finale en voor iedere tegenstander is VVV een taaie tegenstander, zoveel is eigenlijk wel duidelijk. Ook in Groningen zal er geknokt worden om de punten en staat nog niets vast als het gaat om de punten. Groningen is niet meer die ploeg van een aantal jaar geleden, dus er is zeker wat mogelijk.

VVV-Venlo
“We hebben geen geblesseerden. Iedereen is inzetbaar. Dat is een fijn gevoel”, zegt Jay Driessen bij afwezigheid van Maurice Steijn. Hij was afwezig bij de training op vrijdag vanwege privé omstandigheden. Dat wil dus zeggen dat iedereen kan spelen en dat is vooral goed nieuws voor iedereen die de ontwikkelingen rondom Opoku heeft proberen te volgen. De Venlonaren kunnen dus met de meest sterke opstelling aan het duel met de Noorderlingen beginnen.

Er is veel vertrouwen richting de wedstrijd van morgen, dat zegt ook Driessen: “Statistieken zeggen me helemaal niks. Bij Twente had VVV nog nooit gewonnen. Dus daar kun je niks mee. Feit is dat Groningen gewoon een heel sterke ploeg heeft. Traditioneel is het een ploeg waar elke tegenstander het lastig tegen heeft. Ook topploegen als Feyenoord of PSV hebben het altijd moeilijk in Groningen. Daar staat tegenover dat wij natuurlijk een uitstekende selectie hebben. Ons collectief kan het iedereen lastig maken. Wij hebben veel vertrouwen in onze spelersgroep en kunnen overal punten pakken. Dus ook in Groningen. Waarom niet.”

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall, Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens, Tissoudali, Thy en Van Crooij

FC Groningen
FC Groningen wist tot nu toe 4 punten te verzamelen. De eerste wedstrijd tegen Heerenveen werd gelijkgespeeld (3-3), daarna werd er verloren bij Ajax (3-1) en vervolgens thuis gewonnen van FC Utrecht (2-1). Daarna was er ook nog het verlies in een oefenpartij tegen Sankt Pauli (3-0). Wat zegt dat nu? Niet zoveel eigenlijk, de ploeg van Faber is gewoon een stugge ploeg die knokt voor iedere meter.

Bijna iedereen is fit bij FC Groningen. Veldwijk en Mahi kunnen ook spelen, alleen Doan ontbreekt vanwege een blessure.  FC Groningen watcher Boerenmacht geeft dit als mogelijke opstelling tegen VVV-Venlo:
Padt, Kane, Te wierik, Larsen, Warmerdam, Drost, Bacuna, Jenssen, Idrissi, Mahi, Veldwijk

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 40 competitiewedstrijden tegen FC Groningen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 7 keer gelijk gespeeld en 19 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 35,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 58 doelpunten gescoord en 72 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Langkamp en Kleinjan
Vierde official: Oostrom

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Forza VVV!!

12 Responses

 1. De Realist

  Ik ben benieuwd of VVV weer zo’n puike partij als tegen Twente op de (echte gras) mat kan leggen. Ik schat Groningen wel iets sterker in dan Twente, maar ik zie wel mogelijkheden. Als VVV weer goed gegroepeerd speelt valt er zeker wat te halen in het hoge Noorden. Sommige VVV spelers zullen zeker de hete adem in hun nek voelen vd nieuwe aanwinsten. Ik doel dan m.n. op Tissoudali en Seuntjens.
  De concurrentie houdt alle spelers in ieder geval scherp. Vooralsnog zal Steijn nog aan deze formatie vasthouden, maar dit zou zomaar snel een keer kunnen veranderen als er morgen bijvoorbeeld geen resultaat wordt behaald. Come on Venlo !!!

 2. robbaan

  ook hier uitgaan van eigen kracht en toeslaan op de goede momenten, dan is ook vandaag een verrassing mogelijk.
  Fc Groningen zal VVV gelijkbij de strot willen grijpen en snel op achterstand willen zetten, daar liggen dan de kansen om via de snelle uitbraak op voorsprong te komen. Als dat lukt kan het de derde zege opleveren.

 3. Depor

  Met een beetje meer lef en durf hadden we hier gewonnen.
  Hoe lang speelt Seuntjens nog op het middenveld. Ik vind het helemaal niks met hem op het middenveld.
  Die Nigeriaan op zijn plaats aub!

 4. weloveyouvenlo

  Niet zeuren the seun heeft fantastisch gewerkt en we hebben een punt wat wil je nog meer schitterend wat een vreugde explosie helaas voor de tv door omstandigheden maar sjezus wat een vreugde verder vond ik het uitvak echt goed gevuld voor de verre reis en dan worden ze beloond maar man of the match LARS UNNERSTAL ongeloofelijk wat een reddingen maar ik blijf erbij vvv verdiende de 3 punten

Leave a Reply